Viena
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

cipy_1982

Operatorul aerian slovac low-cost SkyEurope a anunțat că a intrat în faliment pentru a-și reorganiza afacerile, afectate de criza economică mondială, transmite AFP

SkyEurope a precizat că instanță din Bratislava i-a permis intrarea în faliment pentru a oferi companiei protecție în fața creditorilor.

În același timp, conducerea transportatorului aerian a implementat un program de restructurare a afacerilor pentru ca investitorii să fie mai atrași de companie.
(sursa www.antena3.ro)
Pitzifelnic
CITAT (cipy_1982 @ 22nd June 2009, 13:06) *
Operatorul aerian slovac low-cost SkyEurope a anunțat că a intrat în faliment pentru a-și reorganiza afacerile, afectate de criza economică mondială, transmite AFP

SkyEurope a precizat că instanță din Bratislava i-a permis intrarea în faliment pentru a oferi companiei protecție în fața creditorilor.

În același timp, conducerea transportatorului aerian a implementat un program de restructurare a afacerilor pentru ca investitorii să fie mai atrași de companie.
(sursa www.antena3.ro)

Da, am vazut si eu. Ei zic ca reorganizarea nu le va afecta activitatea, dar cine stie...

bogdanutzy
au anuntat ca nu le va afecta activitatea din aceasta perioada...mai am si eu o intrebare:daca a stat cineva la hotel artis(este in apropiere de belvedere) sa imi lase si mie niste impresii si poate sa imi spuna cu ce mijloc de trensport ajung mai usor de la aeroport
ci3
Aprecieri celor care au scris pe acest forum despre Viena. Am gasit lucruri foarte utiile. Imi poate explica cineva ce este cu parcarile Wipark? Am vazut ca exista reducere pentru ele cu cardul Vienna Card. Merg in Viena si ma interesez unde pot parca masina daca nu am parcare la hotel. Am intrat si pe site dar nu m-am lamurit. Am vazut ca au mai multe tipuri: Park & Rail, PArk & Visit. Care este mai ok. Eu vreau sa las masina cam 5 zile in parcare. Unde pot gasi parcarile cu angajati deoarece am inteles ca doar acolo poti sa ai reducerea cu cardul Vienna Card.
alina_ally23
Am inteles ca exista un card de calatorie (un fel de abonament) pentru transportul in comun...stie cineva de unde pot face rost de un asemenea card si cam cat costa? (stau o sapt in vienna)
cetatean
CITAT (alina_ally23 @ 23rd June 2009, 19:13) *
Am inteles ca exista un card de calatorie (un fel de abonament) pentru transportul in comun...stie cineva de unde pot face rost de un asemenea card si cam cat costa? (stau o sapt in vienna)

iaca, toate preturile, "beletele" precum si toate abonamentele:

engleza
germana

abonamentul pentru o saptamana este valabil de luni pina luni si poate fi cumparat de la automat, respectiv tutungerie. 14 € este pretul acestui abonament.
alina_ally23
CITAT (cetatean @ 23rd June 2009, 21:10) *
iaca, toate preturile, "beletele" precum si toate abonamentele:

engleza
germana

abonamentul pentru o saptamana este valabil de luni pina luni si poate fi cumparat de la automat, respectiv tutungerie. 14 € este pretul acestui abonament.

Merci mult de tot

ci3
CITAT (ci3 @ 23rd June 2009, 19:49) *
Imi poate explica cineva ce este cu parcarile Wipark? Am vazut ca exista reducere pentru ele cu cardul Vienna Card. Merg in Viena si ma interesez unde pot parca masina daca nu am parcare la hotel. Am intrat si pe site dar nu m-am lamurit. Am vazut ca au mai multe tipuri: Park & Rail, PArk & Visit. Care este mai ok. Eu vreau sa las masina cam 5 zile in parcare. Unde pot gasi parcarile cu angajati deoarece am inteles ca doar acolo poti sa ai reducerea cu cardul Vienna Card.

Stie cineva cum este cu reducerile la parcari?
cetatean
CITAT (ci3 @ 23rd June 2009, 20:29) *
CITAT (ci3 @ 23rd June 2009, 19:49)
Imi poate explica cineva ce este cu parcarile Wipark? Am vazut ca exista reducere pentru ele cu cardul Vienna Card. Merg in Viena si ma interesez unde pot parca masina daca nu am parcare la hotel. Am intrat si pe site dar nu m-am lamurit. Am vazut ca au mai multe tipuri: Park & Rail, PArk & Visit. Care este mai ok. Eu vreau sa las masina cam 5 zile in parcare. Unde pot gasi parcarile cu angajati deoarece am inteles ca doar acolo poti sa ai reducerea cu cardul Vienna Card.

Stie cineva cum este cu reducerile la parcari?

poate te ajuta ASTA - este gratis. personal, in loc sa fi asteptat si mai cu seama insistat, as fi cautat forumul asta. sint convins ca as fi gasit ceea ce m-ar fi interesat!
ci3

CITAT (cetatean @ 23rd June 2009, 21:43) *
poate te ajuta ASTA - este gratis. personal, in loc sa fi asteptat si mai cu seama insistat, as fi cautat forumul asta. sint convins ca as fi gasit ceea ce m-ar fi interesat!

Multumesc pentru link. Am citi azi ore intregi, adica toate paginile din discutia despre Viena si ma asteaptam sa fie cineva care stie si fara sa mai caut inca alte zeci de pagini......sad.gif
cetatean
CITAT (ci3 @ 23rd June 2009, 21:32) *
Multumesc pentru link. Am citi azi ore intregi, adica toate paginile din discutia despre Viena si ma asteaptam sa fie cineva care stie si fara sa mai caut inca alte zeci de pagini......sad.gif

pentru putin. ceea ce se vede

AICI

garage overview
- - - - - - - -
blue Zones
- - - - - - - -
park & ride
- - - - - - - -
parking guide system
- - - - - - - -
permanent parking
- - - - - - - -
safety & security
- - - - - - - -
short-term parking
- - - - - - - -
the parking booklet

cu albastru, se plateste (spre seara/noaptea nu). in toate celelalte zone/sectoare (cele albe) nu se plateste (cu exceptia strazilor/strassen, cum spuneam in link-ul de mai sus).
incodru
a fc cineva recent drumul arad - nadlac?...am inteles ca se lucreaza si se circula naspa.....
bogdanutzy
stie totusi cineva care e situatia cu sky europe..eu am bilet pentru luna august
softpedic
CITAT (bogdanutzy @ 24th June 2009, 22:59) *
stie totusi cineva care e situatia cu sky europe..eu am bilet pentru luna august

O sa mergem cu ei ( si eu am drum cu ei in august ), stai linistit.
valentinag
CITAT (incodru @ 24th June 2009, 15:05) *
a fc cineva recent drumul arad - nadlac?...am inteles ca se lucreaza si se circula naspa.....

Acum o luna am fost noi la Viena si drumul e foarte bun!Se lucreaza aproape de Arad si in Arad,dar pana acum cu siguranta au terminat!Mai rau e portiunea Sebes Orastie unde se lucreaza de nu stiu cand si nu se mai termina thumbdown.gif Am stat mai mult de o ora adunat pe portiunea asta!
ticomatic2003
CITAT (incodru @ 24th June 2009, 15:05) *

Drumul este nou turnat si liniat.Poti circula fara probleme.Chiar si centura Aradului este gata.Acum se lucreaza la intrarile in oras.Aviz celor care prefera prin oras!
ovicupi
Buna ziua,
intentionam sa vizitam Viena in luna iulie si in acest scop am facut o rezervare pentru 4 nopti la pensiunea Lucinel. Famile de 2 adulti + 1copil. Vom merge cu masina personala.
In tariful de cazare intra si mic dejunul.
As vrea sa va rog sa-mi spuneti , din experienta Dvs. , o suma aproximativa pe zi (care sa includa 2 mese si vizitarea orasului - doar obiectivele mai accesibile) cu care credeti ca m-as putea descurca in conditii medii spre modeste.
Va multumesc.
aaron111
ovicupi: Cred ca aprox 80 Euro ar fi de ajuns, in conditiile in care nu consumati si bauturi (apa, cafea, sucuri, bere, etc.), iar obiectivele cu plata vor fin in jur de 1-2/zi. Desigur, se poate si mai putin daca nu vor fi servite ambele mese la restaurant.
Africanul
Salve!

Nu stiu daca s-a mai discutat (sorry):
- Cat costa o plimbare cu caleasca wink.gif si care este turul (un link ar fi ideal)?;
- Cum pot face o mica excursie pe Dunare in Viena? De unde pana unde, etc (again, un link ar fi ideal).

Si daca tot v-am prins aici:
- Un copil de 3 ani circula gratuit in S7/CAT/Metrou/Tramvai/alte_mijloace_de_transport?
- Daca aleg sa merg cu trenul pana in Vienna de la aeroport (datile trecute am fost cu CAT-ul, si fara copil), am inteles ca este S7 pana la Wien Mitte / Landstrasse.
Dar invers, din Vienna la Aeroport cica ar fi S2... Asa e? Aici http://www.schnellbahn-wien.at/english/times.htm nu prea vad nici un aeroport la S2...

Mersi,
Africanul.
incodru
S-a cazat cineva la hotelul INTERCITY VIENA...POATE SA IMI SPUNA DC A FOST MULTUMIT?
E totul OK?
PS:Cum e traficul in Viena? se aseamana cu cel din Bucuresti?...sau e mult mai civilizat si nu asa de aglomerat?
Bogdan R
QUOTE (incodru @ 30th June 2009, 09:37) *
Cum e traficul in Viena? se aseamana cu cel din Bucuresti?...sau e mult mai civilizat si nu asa de aglomerat?

Sa fim seriosi, traficul din Bucuresti se aseamana cu cel din Calcutta sau Bombay.
Pe bune, tu inca nu ai fost prin tari civilizate?
valentinag
Traficul e ok,pentru ca majoritatea vienezilor folosesc transportul in comun pentru a se deplasa!Nu e Roma in nici un caz biggrin.gif
jicnirile nu-si au rostul totusi
lucieta
In august merg 3 zile la Viena si trebuie sa aleg cazare intre hotel An der Wien cu review-uri bune, dar aflat la marginea orasului si pensiunea Gasthof Schosztarich cu o pozitie buna, dar despre care nu reusesc sa aflu prea multe. Ma poate ajuta cineva cu informatii, eventual ceva poze ?
giannimar
Sal'tare!

In august vom pleca la Viena. Din pacate ajungem undeva in jurul orei 13, vom dormi 2 nopti acolo si pe la ora 16:45 plecam spre casa (deci avem o zi plina + aprox 2 jumatati ).
Imi puteti spune cam ce ar trebui sa vedem?
Am citit pe forumul acesta si sunt atat de multe locuri incat nu stiu cate locuri am putea vizita. Pentru ziua plina ne gandeam sa vizitam Schonbrunn, dar pentru restul pare asa de putin timp la dispozitie biggrin.gif .

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
metalactual
Daca o zi full vreti Schonbrunn - resedinta imperiala de vara, pentru restul stati doar in ring si intrati in Hofburg, daca va tenteaza si resedinta imperiala de iarna.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.