Peru
Pages: 1, 2

irina1969
hello! ne gandim la o vacanta in peru. a fost cineva? merci!
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 12 2007, 11:37) *
hello! ne gandim la o vacanta in peru. a fost cineva? merci!

Da, in 2001
irina1969
imperator, merci de raspuns! coolspeak.gif vrei sa dezvolti putin, te rog? ai fost printr-o agentie, sau "pe cont propriu"? cat ai stat? ce trasee ati facut? desi e subiectiv raspunsul: ti-a placut? merci!
irina1969
imperator: ti am vazut intre timp postarile la alte subiecte, inteleg ca esti on your own in calatorii, in sensul ca nu mergi prin agentii. Raman valabile celelalte intrebari, si orice poti sa mi spui in plus! Gracias!
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 12 2007, 13:21) *
imperator, merci de raspuns! coolspeak.gif vrei sa dezvolti putin, te rog? ai fost printr-o agentie, sau "pe cont propriu"? cat ai stat? ce trasee ati facut? desi e subiectiv raspunsul: ti-a placut? merci!

Am fost pe cont propriu. Am fost 9, dar eu am organizat totul.
Practic, am zburat la Lima, care nu e cine stie ce, dar acolo zboara toti smile.gif. De acolo, am luat autobuzul spre Nazca unde se pot vizita faimoasele Nazca Lines (gasesti la fata locului avion Cessna care te zboara peste linii), apoi te mai duce prin cateva locuri - e un soi de tur standard. Teoretic, de acolo, urma sa luam autobuzul spre Arequipa, dar cu 3 saptamani inainte de a ne duce, un cutremur a ras totul, legaturile erau la pamant, pe acolo, nimeni nu stia ce mai exista, asa ca ne-am intors la Lima prin Pisac, care a fost un stop foarte fain - poti sa iei o salupa si te duce la insula Ballestas unde vezi pinguini, foci, morse - foarte interesant. Pe langa Pisac, vezi si destui flamingo roz. o plimbare prin desert... cool.

Din Lima, am luat avionul spre Cuzco. Multi acuza socul cresterii in inaltime (planul initial era sa crestem progresiv - Lima la 0 metri, Nazca la 500 m, Arequipa la 2400 metri, Cuzco la 3300 metri), dar cutremurul ne-a schimbat planurile. Din 9, 5 am fost rupti o zi, 4 n-au avut nimic. 1 a mai suferit inca o zi, dar dupa ce am rumegat ca niste lame frunze de coca, ne-am revenit.

Din Cuzco, am prins un autobuz turistic pana la Puno, pe malurile lacului Titicaca. Am mers o zi in jurul lui Puno la niste monumente vechi (Puno nu are nimic de vazut) si am luat tur de 2 zile pe lacul Titicaca - am vizitat insulele plutitoare, am dormit la niste tarani acasa pe o insula care nu are curent electric, masini, tv, nimic) si am dansat noaptea la caminul cultural, am mai vizitat o insula. Am vrut sa dam o fuga in Bolivia la Tiahuanaco, dar am avut probleme la vama, era si o mica revolutie in Bolivia, ne-am intors si am vizitat satele si oraselele coloniale de la sud de Titicaca.

Din Puno, am luat trenul spre Cuzco, extrem de lent, merita sa mergi tot cu autobuzul. Cuzco e capitala imperiului Inca, asa ca ai multe de vazut si in Cuzco si in excursii de o zi (fortareata Sachsayuman, Valea Sacra, salineras, etc, etc). De acolo, am luat o excursie prin munti - Inca Trail care se termina la Macchu Picchu, Asta e grea, trebuie sa fi destul de tare si montaniard, ajungi si la 4200 metri, dar poti sa iei trenul pana la Aguas Calientes si de acolo cu autobuzul ajungi la Macchu Picchu. Macchu Picchu este super insa, e un loc incredibil,

Apoi retur, zbor la Lima, gasca a plecat acasa, eu am mai ramas putin prin Venezuela la un amic.

Merita ? Daca iti place istoria si zonele exotice cu o cultura interesanta, da, e super fain. Am stat cam 3 saptamani (incl week-end-uriole).

Sper ca te ajuta
irina1969
wow! stai, sa recitesc! ce misto! dc ai timp & kef, poate mai vb pe YM: jirinuca. merci mult!
alexxxxx
Poti sa spui aproximativ costul pe persoana pt excursia asta? Estimativ doar, cu eroare de cateva sute de euro/$. Merci mult!
Imperator
QUOTE(alexxxxx @ Feb 12 2007, 13:52) *
Poti sa spui aproximativ costul pe persoana pt excursia asta? Estimativ doar, cu eroare de cateva sute de euro/$. Merci mult!

Deci, am fost in 2001, nu-mi aduc aminte chiar toate detaliile.
Bilet de avion, cred ca vreo 1000 euro
Autobuze interne, sume mici
Hoteluri: niciodata mai mult de 12 para pe noapte de caciula. Conditii: dubla cu baie proprie, locatie centrala, curat. S-o mai fi scumpit, dar nu foarte mult.
Inca Trail:vreo 200 para de caciula, dar intre timp stiu ca s-a scumpit. S-a restrictionat numarul celor pot sa intre pe Inca Trail, etc
Zbor intern Lima - Cuzco si retur - vreo 70 dolari
Tur pe Titicaca - 12 dolari (pomana fara lumanare - vapor, intrare insuile, cazare la un taran acasa cu un mic mic dejun)
Mancare - ieftina si rezonabila. Nu mai mult de vreo 15 - 20 dolari pe zi.
Suveniruri - asta tine de fiecare
Macchu Picchu - 20 dolari pe zi, dar s-a scumpit intre timp
Nazca lines zbor + tur - cred ca vreo 70 - 80 dolari
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 12 2007, 13:49) *
wow! stai, sa recitesc! ce misto! dc ai timp & kef, poate mai vb pe YM: jirinuca. merci mult!

Nu am YM sad.gif
irina1969
pacat! dar poti sa-l dai jos de pe yahoo wink.gif . da' ai umblat ceva, nu gluma... esti profesionist? smile.gif
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 12 2007, 15:29) *
pacat! dar poti sa-l dai jos de pe yahoo wink.gif . da' ai umblat ceva, nu gluma... esti profesionist? smile.gif

Nu chiar profesionist... amator smile.gif Da, am mers, nu ma pot plange smile.gif O sa-l downloadez, dar nu pot la serviciu si acasa sunt cam rar smile.gif
irina1969
... pai da, ca in rest esti plecat in super locuri misto! notangel.gif hai, ca m-am incins rau cu peru asta, sper sa nu ne dezumflam intre timp. sad.gif tu ce destinatii mai ai in vedere? asa, ca recomandare...
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 12 2007, 15:39) *
... pai da, ca in rest esti plecat in super locuri misto! notangel.gif hai, ca m-am incins rau cu peru asta, sper sa nu ne dezumflam intre timp. sad.gif tu ce destinatii mai ai in vedere? asa, ca recomandare...

Plec in martie cateva zile in Emirate si in aprilie in Hong Kong - Tibet
irina1969
coolspeak.gif PS: pacat ca nu joci la profesionisti, ma inscriam si eu ... tinem legatura, cd mai ai kef mai scrie ceva despre peru! regards!
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 12 2007, 15:44) *
coolspeak.gif PS: pacat ca nu joci la profesionisti, ma inscriam si eu ... tinem legatura, cd mai ai kef mai scrie ceva despre peru! regards!

Oricand... spune despre ce sa scriu... o sa-mi apara un articol despre Peru in Expert Traveller probabil in vreo 2 luni smile.gif
irina1969
aha, bravo! pana la articol mai vorbim p'aici! ce ma intereseaza pe mine e cum faci de reusesti sa strangi echipa de expeditie?! Noi suntem deocamdata 5, nici aia siguri ... sad.gif Ca sa fiu sigura ca tot fac ceva, urzesc o barcelona scurta de 1 mai. Misto poza! smile.gif
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 13 2007, 09:08) *
aha, bravo! pana la articol mai vorbim p'aici! ce ma intereseaza pe mine e cum faci de reusesti sa strangi echipa de expeditie?! Noi suntem deocamdata 5, nici aia siguri ... sad.gif Ca sa fiu sigura ca tot fac ceva, urzesc o barcelona scurta de 1 mai. Misto poza! smile.gif

Se intampla. Din cei 9, pe 6 ii stiam, pe 2, nu, erau prieteni ai prietenilor. Perioada optima de vizita este sfarsitul lui iunie, iulie, cand desi e iarna (e totusi la sud de Ecuator), este perioada secetoasa. In ultimii ani, in perioada ploioasa, au fost alunecari de teren care au inchis calea ferata spre Macchu Picchu (nu exista sosea pana la Macchu Picchu, doar pe jos sau pe cale ferata).
Relativ la 1 mai, am fost anul trecut la Amsterdam si e super. Pe 30 aprilie e ziua Reginei, ziua nationala a Olandei, si tot orasul este intr-un party monstrous, cu DJ-i pe strada, se danseaza, se bea, etc... in caz ca-ti place.
In plus, poti sa te duci la Keukenhof - foarte aproape de Amsterdam unde sunt expozitiile florale de primavara si campuri de lalele.
irina1969
am fost si eu la dam, mi a placut, dar nu pot sa spun ca mi a placut atat de mult. Pe cand barcelonaaa... si mai am multe de vazut; oricum stam cateva zile, deci mai merge de N ori, dupa aia smile.gif.
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 13 2007, 09:41) *
am fost si eu la dam, mi a placut, dar nu pot sa spun ca mi a placut atat de mult. Pe cand barcelonaaa... si mai am multe de vazut; oricum stam cateva zile, deci mai merge de N ori, dupa aia smile.gif.

Si Barcelona e faina, nu zic nu... dar parca mai mult imi place Andalucia
irina1969
yep! am fost langa malaga, la torremolonos: locul in sine nu mi a placut, prea statiune la mare clasica, dar am facut tot soiul de excursii misto mai mult sau mai putin in zona! am gasit ceva oferte de peru, d'astea organizate, dar parca... sad.gif
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 13 2007, 15:35) *
yep! am fost langa malaga, la torremolonos: locul in sine nu mi a placut, prea statiune la mare clasica, dar am facut tot soiul de excursii misto mai mult sau mai putin in zona! am gasit ceva oferte de peru, d'astea organizate, dar parca... sad.gif

Peru este destul de usor de aranjat la fata locului. Intreba-ma ce bataie de cap am cu Tibetul cu vize, jeep-uri, autorizatii, companii de stat....
irina1969
si cati mergeti? si cat stati? (ne mutam la topicul cu tibetul?) cool.gif
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 13 2007, 15:58) *
si cati mergeti? si cat stati? (ne mutam la topicul cu tibetul?) cool.gif

Suntem 3, vreo 2 saptamani jumate. Inclusiv Hong Kong si Chengdu
irina1969
bai, cum naiba! sunt invidioasa! smile.gif ma pansez cu gandul tip vulpea la strugurii acri ca nu as avea atata conced'!
herlino
ziceti-mi si mie cum a decurs obtinerea vizei.Am citit ca tre sa mergi acolo la ambasada sa iti ia amprentele?Ce treaba mai ii si asta sad.gif
Imperator
QUOTE(herlino @ Feb 13 2007, 16:29) *
ziceti-mi si mie cum a decurs obtinerea vizei.Am citit ca tre sa mergi acolo la ambasada sa iti ia amprentele?Ce treaba mai ii si asta sad.gif

In 2001, a fost foarte usor, mi-au dat si o cafea. Acum am auzit ca e mai nasol, dar nu stiu exact amanunte.
Imperator
QUOTE(irina1969 @ Feb 13 2007, 17:10) [snapback]2443820[/snapback]
bai, cum naiba! sunt invidioasa! smile.gif ma pansez cu gandul tip vulpea la strugurii acri ca nu as avea atata conced'!

Saluti, ai plecat in Peru ?
DeathRipple
QUOTE(Imperator @ Feb 12 2007, 22:54) [snapback]2440558[/snapback]
Oricand... spune despre ce sa scriu... o sa-mi apara un articol despre Peru in Expert Traveller probabil in vreo 2 luni smile.gif

n-ai scris smile.gif
Imperator
QUOTE(DeathRipple @ May 17 2007, 12:42) [snapback]2847074[/snapback]
n-ai scris smile.gif

Ba da, e in numarul curent de pe piata
DeathRipple
o sa vaz atunci wink.gif
prin venezuela ai apucat sa treci? pen' ca io am mari probleme in a gasi ceva care sa ma duca direct din aruba in venezuela.
Imperator
QUOTE(DeathRipple @ May 17 2007, 21:25) [snapback]2849713[/snapback]
o sa vaz atunci wink.gif
prin venezuela ai apucat sa treci? pen' ca io am mari probleme in a gasi ceva care sa ma duca direct din aruba in venezuela.

In drum spre Peru, m-am oprit in Venezuela sa vad un amic. Din cate stiu eu, pentru un motiv ciudat, nu exista ferry din aruba in venezuela. In schimb exista zboruri: Aserca, Santa Barbara Airlines, Dutch Antilles Express. Recunosc, nu am auzit de nici una pana acum smile.gif Ultimele 2 au ATR 42, ca avioanele mici ale Taromului
DeathRipple
QUOTE(Imperator @ May 17 2007, 22:14) [snapback]2849985[/snapback]
In drum spre Peru, m-am oprit in Venezuela sa vad un amic. Din cate stiu eu, pentru un motiv ciudat, nu exista ferry din aruba in venezuela. In schimb exista zboruri: Aserca, Santa Barbara Airlines, Dutch Antilles Express. Recunosc, nu am auzit de nici una pana acum smile.gif Ultimele 2 au ATR 42, ca avioanele mici ale Taromului

ei, io am citit ca de fapt singura companie care mai face curse directe este Aeropostal, tarom-ul venezuelean. dintr-un motiv pe care inca nu mi l-a explicat, cineva de la hotelul la care o sa fiu cazat mi-a recomandat sa nu ajung in venezuela. totusi, sa fiu atat de aproape de Angel Falls si sa nu o vad mi se pare o crima.
Imperator
QUOTE(DeathRipple @ May 17 2007, 22:58) [snapback]2850255[/snapback]
ei, io am citit ca de fapt singura companie care mai face curse directe este Aeropostal, tarom-ul venezuelean. dintr-un motiv pe care inca nu mi l-a explicat, cineva de la hotelul la care o sa fiu cazat mi-a recomandat sa nu ajung in venezuela. totusi, sa fiu atat de aproape de Angel Falls si sa nu o vad mi se pare o crima.

Sa-ti dau un pont... daca vrei sa vezi avioane, uite-te pe www.amadeus.net. Nu-ti da preturi, dar la conexiuni e super misto... crezi ca eu am auzit vreodata de liniile aeriene de care ti-am povestit ? smile.gif
Da, recunosc, si mie mi-a parut rau, dar eram in viteza spre Peru...
DeathRipple
poate prietenul tau din venezuela m-ar putea ajuta? rolleyes.gif
Imperator
QUOTE(DeathRipple @ May 18 2007, 13:24) [snapback]2852694[/snapback]

Prietenul meu din Venezuela s-a mutat in Guangzhou, China. smile.gif Si nu stiu daca am mai schimbat vreun mail de vreo 2 - 3 ani.
Imperator
QUOTE(DeathRipple @ May 18 2007, 13:24) [snapback]2852694[/snapback]

Dar exact ce ai nevoie, sa cumperi un bilet de avion din Aruba la Caracas ?
DeathRipple
pe pm, aici suntem departe de peru wink.gif
Imperator
QUOTE(DeathRipple @ May 18 2007, 16:40) [snapback]2853689[/snapback]
pe pm, aici suntem departe de peru wink.gif

Da Peru nu te intereseaza.. ha, ha smile.gif
DeathRipple
ba ma intereseaza, si inca foarte tare, insa vreau sa stau o luna cand ajung acolo...
Imperator
QUOTE(DeathRipple @ May 19 2007, 12:40) [snapback]2857181[/snapback]
ba ma intereseaza, si inca foarte tare, insa vreau sa stau o luna cand ajung acolo...

Se poate si in 3 saptamani.. dar o luna e super ok. Pai din Venezuela, e doi pasi... Zbori cu Taca Peru Airlines... Are sloganul "Nu sta ca vaca, zboara cu Taca".
textoru
QUOTE(Imperator @ May 19 2007, 14:40) [snapback]2857544[/snapback]
Se poate si in 3 saptamani.. dar o luna e super ok. Pai din Venezuela, e doi pasi... Zbori cu Taca Peru Airlines... Are sloganul "Nu sta ca vaca, zboara cu Taca".

Salut,

Sint si eu nou pe forum. Am vazut ca joci la categoria grea in ce priveste turele. Am si eu de gind sa merg in Peru impreuna cu sotia mea. Spune-mi te rog cam cit de safe este pe acolo. De umblat, am mai umblat prin India si Nepal si tare mi-ar place sa stiu in Peru la ce sa fiu atent. Turele le-am facut cu rucsacul in spate si pe principiuL "no plan is the best plan", asa ca o comparatie cu tarile astea m-ar ajuta.
Imperator
QUOTE(textoru @ Jun 4 2007, 23:58) [snapback]2925591[/snapback]
Salut,

Sint si eu nou pe forum. Am vazut ca joci la categoria grea in ce priveste turele. Am si eu de gind sa merg in Peru impreuna cu sotia mea. Spune-mi te rog cam cit de safe este pe acolo. De umblat, am mai umblat prin India si Nepal si tare mi-ar place sa stiu in Peru la ce sa fiu atent. Turele le-am facut cu rucsacul in spate si pe principiuL "no plan is the best plan", asa ca o comparatie cu tarile astea m-ar ajuta.

Peru este cu mult mai putin safe decat India + Nepal. Evident, sunt milioane de turisti care se duc si nu li se intampla nimic. Regulile sunt insa - putini bani cash cu tine, nu umbla noaptea, atentie maxima in autogari si zona, foloseste doar taxi-uri cu semn de taxi pe ele. E drept, noi am fost 9, nimeni nu ne-a atacat, dar exista riscuri reale.

No plan is the best plan - se poate, exista numeroase guesthouse-uri ieftine (mai scumpe insa decat cele din India - Nepal) si mijloace de transport in comun, deci poti fi foarte flexibil la fata locului. Singura problema ar fi Inca Trail (in caz ca vrei s-o faci), pentru ca din cate am auzit, au impus un numar fix de turisti pe zi (devenise un bulevard Magheru la ora de varf) si trebuie sa rezervi din timp.
textoru
QUOTE(Imperator @ Jun 5 2007, 15:50) [snapback]2927740[/snapback]
Peru este cu mult mai putin safe decat India + Nepal. Evident, sunt milioane de turisti care se duc si nu li se intampla nimic. Regulile sunt insa - putini bani cash cu tine, nu umbla noaptea, atentie maxima in autogari si zona, foloseste doar taxi-uri cu semn de taxi pe ele. E drept, noi am fost 9, nimeni nu ne-a atacat, dar exista riscuri reale.

No plan is the best plan - se poate, exista numeroase guesthouse-uri ieftine (mai scumpe insa decat cele din India - Nepal) si mijloace de transport in comun, deci poti fi foarte flexibil la fata locului. Singura problema ar fi Inca Trail (in caz ca vrei s-o faci), pentru ca din cate am auzit, au impus un numar fix de turisti pe zi (devenise un bulevard Magheru la ora de varf) si trebuie sa rezervi din timp.

Multumesc de info. In ce priveste Inca trail , nu sunt prea curios. De felul meu ma dau pe munte, dar imi place mai singur, nu la gramada cu toata populatia Americii de Sud. Ce vrei sa zici cu autogarile si zonele lor si cu taxiurile cu semn pe ele? Scuze, poate ca intrebarile sunt stupide dar as vrea sa fiu informat. Dupa cum stii in India si nepal te suiai in ricsa, spuneai omului "du-ma acolo" si el te ducea, chiar daca habar nu aveai pe unde e chestia aia unde voiai sa ajungi. Asta era avantajul ca te puteai baza cit de cit pe ei. De exemplu daca spuneai sa te duca la Timisoara, acolo te ducea si nu in vreo margine a Pitestiului si acolo sa iti ia gitul cu cutitul. In plus era si avantajul ca cei de pe la hoteluri mai chemau ei taxiuri, mai lucrau cu vreo agentie, bineinteles , cu comision, dar si pe asta il negociai. In Peru e la fel? Apropos, in caz de putin cash, merge cu cardul? Au oamenii ATM-uri pe-acolo, si care sa si functioneze? Multumesc.
Imperator
QUOTE(textoru @ Jun 5 2007, 17:49) [snapback]2928304[/snapback]
Multumesc de info. In ce priveste Inca trail , nu sunt prea curios. De felul meu ma dau pe munte, dar imi place mai singur, nu la gramada cu toata populatia Americii de Sud. Ce vrei sa zici cu autogarile si zonele lor si cu taxiurile cu semn pe ele? Scuze, poate ca intrebarile sunt stupide dar as vrea sa fiu informat. Dupa cum stii in India si nepal te suiai in ricsa, spuneai omului "du-ma acolo" si el te ducea, chiar daca habar nu aveai pe unde e chestia aia unde voiai sa ajungi. Asta era avantajul ca te puteai baza cit de cit pe ei. De exemplu daca spuneai sa te duca la Timisoara, acolo te ducea si nu in vreo margine a Pitestiului si acolo sa iti ia gitul cu cutitul. In plus era si avantajul ca cei de pe la hoteluri mai chemau ei taxiuri, mai lucrau cu vreo agentie, bineinteles , cu comision, dar si pe asta il negociai. In Peru e la fel? Apropos, in caz de putin cash, merge cu cardul? Au oamenii ATM-uri pe-acolo, si care sa si functioneze? Multumesc.

In zona autogarilor, este bine sa ne te afli pe inserat sau noaptea si cand esti acolo sa fi foarte atent la bagaje ca mine cate cineva si salta rucsacurile in viteza. Inclusiv cand autobuzul opreste in vreo statie si ai bagajele puse sub autobuz, noi ieseam si verificam pana cand se incuia sub autobuz (ma refer la autobuzele inter-urbane). Despre taxiuri, e vorba sa iei doar taxiuri care au semn de taxi pe ele, sunt destui care fac taximetrie pe cont propriu si te usureaza de bani.
Exista ATM-uri destul de dese, poti scoate atat sole peruvieni, cat si dolari americani, cardurile din Romania functioneaza - eu am card de debit BCR Visa Electron care a mers peste tot.
textoru
QUOTE(Imperator @ Jun 6 2007, 15:01) [snapback]2931986[/snapback]
In zona autogarilor, este bine sa ne te afli pe inserat sau noaptea si cand esti acolo sa fi foarte atent la bagaje ca mine cate cineva si salta rucsacurile in viteza. Inclusiv cand autobuzul opreste in vreo statie si ai bagajele puse sub autobuz, noi ieseam si verificam pana cand se incuia sub autobuz (ma refer la autobuzele inter-urbane). Despre taxiuri, e vorba sa iei doar taxiuri care au semn de taxi pe ele, sunt destui care fac taximetrie pe cont propriu si te usureaza de bani.
Exista ATM-uri destul de dese, poti scoate atat sole peruvieni, cat si dolari americani, cardurile din Romania functioneaza - eu am card de debit BCR Visa Electron care a mers peste tot.

Multumesc. Acum mai trebuie sa-mi rezolv biletul de avion. Sper sa iasa pina la urma ca lumea. Vreau sa plec prin august, cam in 23. Daca ai vreo recomandare de hoteluri nu ma supara. Vreau sa merg Lima, Huaraz, Nazca, Cusco si Machu Picchu. Eventual Titicaca. O sa fie ceva alergatura dar am vreo 3,5 saptamini la dispozitie. Daca esti curios , nu ma supara sa te am tovaras de calatorie biggrin.gif
Imperator
QUOTE(textoru @ Jun 12 2007, 15:16) [snapback]2957167[/snapback]
Multumesc. Acum mai trebuie sa-mi rezolv biletul de avion. Sper sa iasa pina la urma ca lumea. Vreau sa plec prin august, cam in 23. Daca ai vreo recomandare de hoteluri nu ma supara. Vreau sa merg Lima, Huaraz, Nazca, Cusco si Machu Picchu. Eventual Titicaca. O sa fie ceva alergatura dar am vreo 3,5 saptamini la dispozitie. Daca esti curios , nu ma supara sa te am tovaras de calatorie biggrin.gif

He, he, he, mi-ar place, dar din pacate mai trebuie sa mai si muncesc smile.gif Am fost in Tibet vreo 3 saptamani in aprilie, pregatesc o escapada mai la iarna in Filipine, in rest mai e si job...
De hoteluri...
La Lima, am stat la un cuplu olando-peruan (el olandez, ea peruanca) intr-o casa coloniala super misto pe o strada linistita. Pot sa-ti rezerve bilete de avion pe care le cumperi cand ajungi acolo si sa-ti recomande hoteluri, agentii de voiaj, etc din Peru. Pe tip il cheama Toon.

http://www.bed42.com/mamipanchita/links.htm

La Cuzco, am stat la un amic de-al lui Toon, un cuplu olandez care au un hotel tot colonial, misto, etc si care doneaza profiturile la copii din Cuzco

http://www.andeantravelweb.com/peru/hotels...cusco_peru.html

Trebuie sa ma uit de celelalte hoteluri - nu am fost la Huaraz, iar celelalte le-am luat din Lonely Planet.
In Machu Pichu, nu e decat un hotel de cateva sute de dolari chiar la intrare. 99% din vizitatori stau in Aguas Caliente, un orasel format numai din restaurante, hoteluri si magazine de suveniruri. In 99% din cazuri, imi fac rezervare inainte de a ma duce intr-un loc, 1% a fost Aguas Calientes smile.gif Ajungi acolo si gasesti ceva... nu-ti place, te duci la hotelul urmator.
Nu uita sa-ti cumperi medicamente de inaltime (Diamox), te vor ajuta super la inaltime.
textoru
QUOTE(Imperator @ Jun 12 2007, 16:20) [snapback]2957456[/snapback]
He, he, he, mi-ar place, dar din pacate mai trebuie sa mai si muncesc smile.gif Am fost in Tibet vreo 3 saptamani in aprilie, pregatesc o escapada mai la iarna in Filipine, in rest mai e si job...
De hoteluri...
La Lima, am stat la un cuplu olando-peruan (el olandez, ea peruanca) intr-o casa coloniala super misto pe o strada linistita. Pot sa-ti rezerve bilete de avion pe care le cumperi cand ajungi acolo si sa-ti recomande hoteluri, agentii de voiaj, etc din Peru. Pe tip il cheama Toon.

http://www.bed42.com/mamipanchita/links.htm

La Cuzco, am stat la un amic de-al lui Toon, un cuplu olandez care au un hotel tot colonial, misto, etc si care doneaza profiturile la copii din Cuzco

http://www.andeantravelweb.com/peru/hotels...cusco_peru.html

Trebuie sa ma uit de celelalte hoteluri - nu am fost la Huaraz, iar celelalte le-am luat din Lonely Planet.
In Machu Pichu, nu e decat un hotel de cateva sute de dolari chiar la intrare. 99% din vizitatori stau in Aguas Caliente, un orasel format numai din restaurante, hoteluri si magazine de suveniruri. In 99% din cazuri, imi fac rezervare inainte de a ma duce intr-un loc, 1% a fost Aguas Calientes smile.gif Ajungi acolo si gasesti ceva... nu-ti place, te duci la hotelul urmator.
Nu uita sa-ti cumperi medicamente de inaltime (Diamox), te vor ajuta super la inaltime.

Sarumina' boierule. E de folos. Daca mai ai informatii, ma bucur. Voi verifica si link-urile date sa vad daca mai functioneaza. Eu nu am Lonely Planet am Footprint. Tipul care mi l-a dat a zis ca nu prea mai e actual. Vom vedea. Mi-au venit rezervarile pt avion si saptamina viitoare ar trebui sa platesc biletele. Zbor 23 August retur 13 Septembrie. Pret 1290 EUR / pers. Vedem ce o iesi. Job??? ce-i aia??? In ce priveste raul de inaltime, ne tratam cu "mate de coca" naughty.gif Filipine zici? Suna interesant. Daca nu te deranjeaza si ne intoarcen sanatosi, poate mai discutam asupra acestui subiect. biggrin.gif
Imperator
QUOTE(textoru @ Jun 13 2007, 13:27) [snapback]2961511[/snapback]
Sarumina' boierule. E de folos. Daca mai ai informatii, ma bucur. Voi verifica si link-urile date sa vad daca mai functioneaza. Eu nu am Lonely Planet am Footprint. Tipul care mi l-a dat a zis ca nu prea mai e actual. Vom vedea. Mi-au venit rezervarile pt avion si saptamina viitoare ar trebui sa platesc biletele. Zbor 23 August retur 13 Septembrie. Pret 1290 EUR / pers. Vedem ce o iesi. Job??? ce-i aia??? In ce priveste raul de inaltime, ne tratam cu "mate de coca" naughty.gif Filipine zici? Suna interesant. Daca nu te deranjeaza si ne intoarcen sanatosi, poate mai discutam asupra acestui subiect. biggrin.gif

He, he, cand dau link-uri, le verific inainte smile.gif Nu le tin minte pe dinafara naughty.gif
Sincer, calatoresc doar cu Lonely Planet, chiar daca e mai vechisor, e super ok. Si aruncand un ochi pe net, vad ca ultima editie este februarie 2007, deci mi se pare foarte adecvata smile.gif.
Mate de coca functioneaza (la mine a mers), dar dureaza mai mult. Mi-a fost rau rau cand am ajuns sus, doar dupa o zi si dupa mestecat coca, nu baut mate de coca care e vax albina, mi-am mai revenit. Parerea mea, da vreo 10 euro, ia vreo 3 - 4 pastile si vei fi OK.
Filipine... cu mare placere. Ideea e vreo 3 saptamani in jurul anului nou.
rebeca:P
hello guys....sunt noua p aici...related to peru..spuneti-mi mai multe despre oameni..am vrea s plecam pe la jumatatea lui octombrie si unul din planuri e sa ajungem by foot la machu pichu..ideea era s dormim la localnici.Sunt sociabili sau ar trebuis sa ne ferim? nono.gif
Hey23
Dupa ce te intorci sa ne spui cum a fost.
Am vazut sapt trecuta intr-un documentar, dc vrei aventura la Machu Picchu o iei pe cararea incasilor, faci 4 zile coolspeak.gif
Pages: 1, 2
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.