Digi TV-2 televizoare,programe diferite la fiecare...?
Pagini: 1, 2, 3

Bugghy1978

Dupa exact 64 de zile de la semnarea precontractului cu Digi pentru abonamentul cu decodor dublu, au aparut baietii si s-au pus pe treaba. Au gaurit, au tras cabluri, au facut conexiunile interioare si i-au dat drumul. Am promis ca voi reveni cu primele impresii despre functionarea decodorului dublu. Chiar daca functioneaza de numai 24 de ore (non-stop) inca nu da semne de oboseala, desi sesizez o incalzire accentuata a aparatului. Banuiesc, ca e normal. Schimbarea programelor se face destul de repede, mai incet ca la cablul UPC-ist, dar peste Dolce (cu care am facut comparatie si am ramas uimit, contrar celor citite pe aici).M-a surprins placut si faptul ca programele pot fi rearanjate dupa bunul meu plac. Conexiunea cu televizorul ( Panasonic Quintrix Flat) e realizata prin mufa scart, si am o imagine acceptabila, defapt mult peste cablul UPC. Am legat decodorul si la un sistem 5.1, iar dupa modificarile de rigoare (Hyundai-ul avand doar iesire stereo)am obtinut un sunet bunicel, in special pe MTV Romania. Am urmarit si nivelul calitate-semnal, acestea mentinandu-se in media 80-85% asta in conditiile unui cer partial noros.
Am lasat la final problema cea mare, sesizata si de alti prieteni de pe acest forum, lipsa canalelor cu polarizare verticala, vre-o 6-7 la numar, parca. Ma intreb cum vor rezolva (daca o vor rezolva)aceasta problema, deoarece in contract apare stipulat ca una din obligatiile lor este aceea de a difuza minim 55 de programe, iar acum nu sunt decat 44.(Sau poate le-au inclus si pe cele FTA de pe satelitul lor rolleyes.gif )
Reamintesc, ca sunt din Cluj (Grigorescu).
ploiesteanu
Eu am UPC si am si rds satelit cu o mie o suta si ceva de canale (2 LNB-uri), nu se prind insa decat vreo7-8 sute. La mine in Ploiesti exista RDS numai satelit. Au promis de cativa ani fibra optica dar nu se tin de cuvant.Trebuie sa astept pana in februarie anul viitor sa-mi reziliez contractul cu rds-ul sa-mi pun reciver dublu tot cu rds-ul si sa reziliez contractul cu upc-ul (contractul de cablu, dar mai sunt agatat la ei cu telefonia si internetul). La internet ma pot abona usor (se agita mai multe firme pe aici) dar cum pot rezolva telefonia fixa, mai ieftina decat la romtelecom (dar mult mai scumpa decat la rds cablu) ? Ia-ti inca un celular, o sa-mi spuneti, dar e nevoie si de telefon fix, zic eu. mellow.gif

g_adry
QUOTE (Bugghy1978 @ Jun 7 2007, 10:17) *
Dupa exact 64 de zile de la semnarea precontractului cu Digi pentru abonamentul cu decodor dublu, au aparut baietii si s-au pus pe treaba. Au gaurit, au tras cabluri, au facut conexiunile interioare si i-au dat drumul. Am promis ca voi reveni cu primele impresii despre functionarea decodorului dublu. Chiar daca functioneaza de numai 24 de ore (non-stop) inca nu da semne de oboseala, desi sesizez o incalzire accentuata a aparatului. Banuiesc, ca e normal. Schimbarea programelor se face destul de repede, mai incet ca la cablul UPC-ist, dar peste Dolce (cu care am facut comparatie si am ramas uimit, contrar celor citite pe aici).M-a surprins placut si faptul ca programele pot fi rearanjate dupa bunul meu plac. Conexiunea cu televizorul ( Panasonic Quintrix Flat) e realizata prin mufa scart, si am o imagine acceptabila, defapt mult peste cablul UPC. Am legat decodorul si la un sistem 5.1, iar dupa modificarile de rigoare (Hyundai-ul avand doar iesire stereo)am obtinut un sunet bunicel, in special pe MTV Romania. Am urmarit si nivelul calitate-semnal, acestea mentinandu-se in media 80-85% asta in conditiile unui cer partial noros.
Am lasat la final problema cea mare, sesizata si de alti prieteni de pe acest forum, lipsa canalelor cu polarizare verticala, vre-o 6-7 la numar, parca. Ma intreb cum vor rezolva (daca o vor rezolva)aceasta problema, deoarece in contract apare stipulat ca una din obligatiile lor este aceea de a difuza minim 55 de programe, iar acum nu sunt decat 44.(Sau poate le-au inclus si pe cele FTA de pe satelitul lor rolleyes.gif )
Reamintesc, ca sunt din Cluj (Grigorescu).

Aceasta problema nu se poate rezolva decat cu un lnb dublu sau un al 2-lea lnb. Nu merge nici cu splitter digital. Trebuie dus cablu direct de la antena in cel de-al 2-lea decodor (deci fara "puntea de semnal")....ar trebui sa stiu..noah...sunt autorizat ce dreaq? smile.gif))
g_adry
QUOTE (ploiesteanu @ Jun 19 2007, 17:28) *
Eu am UPC si am si rds satelit cu o mie o suta si ceva de canale (2 LNB-uri), nu se prind insa decat vreo7-8 sute. La mine in Ploiesti exista RDS numai satelit. Au promis de cativa ani fibra optica dar nu se tin de cuvant.Trebuie sa astept pana in februarie anul viitor sa-mi reziliez contractul cu rds-ul sa-mi pun reciver dublu tot cu rds-ul si sa reziliez contractul cu upc-ul (contractul de cablu, dar mai sunt agatat la ei cu telefonia si internetul). La internet ma pot abona usor (se agita mai multe firme pe aici) dar cum pot rezolva telefonia fixa, mai ieftina decat la romtelecom (dar mult mai scumpa decat la rds cablu) ? Ia-ti inca un celular, o sa-mi spuneti, dar e nevoie si de telefon fix, zic eu. mellow.gif

A aparut telefonia mobila la RDS (digimobil)...din pacate tot legata e de tel fix.
Baietii nostri (din Iasi ) cableaza acum la Ploiesti...(nu stiu de ce..probabil ca cei de acolo sunt cam lenesi tongue.gif ) si s-ar putea sa ai o surpriza...cu toate ca cei care vor face contractele vor fi din Ploiesti smile.gif)

PS: intereseaza-te dak poti face abonament la tel fix intr-o parte si sa iti dea digimobil ca sa poti folosi minutele de pe fix pe mobil
NeaBachus
Mai era putin si se facea un an decat erau posturile respective smile.gif)..chiar crezi ca astepta cineva raspunsurile tale sau e ceva nou in ceea ce scrii aici?smile.gif)
ploiesteanu
QUOTE (NeaBachus @ Jan 24 2008, 16:19) *
Mai era putin si se facea un an decat erau posturile respective smile.gif)..chiar crezi ca astepta cineva raspunsurile tale sau e ceva nou in ceea ce scrii aici?smile.gif)

Nu, chiar m-a interesat, am fost pe faza si-i multumesc lui g_adry pentru raspuns.
am sa-ntreb chiar la sediu de treaba asta.
NxRolix
Salut all , am si eu o intrebare

AM abonament la dolce cu 2 receivere , 2 cartele de la ei ... si imi merg 2 televizoare. LNB e cu 2 iesiri .

Acuma ma intereseaza
Cum sar putea face sa mai pot lega un televizor ... si sa mearga diferite posturi pe cele 3

Mai am receivere din astea simple fara slot pentru cartela daca sar putea utiliza la ceva ..

sau ce ar mai trebui sa cumpar ?

habibuw
cam aceeasi intrebare.. daca am 3 tv in casa, cum fac sa vad programe diferite macar pe 2 dintre ele simultan. adica presupun ca nu ma uit chiar la toate 3 odata smile.gif doar la 2...dar sa sa fie oricare dintre ele.. sa zic tv1 tv2 si tv3 . sa pot sa ma uit simultan la programe diferite pe tv1 si tv2 SAU tv1 si tv3 SAU tv2 si tv3. deocamdata am digi, cu un tv..dar nu m-ar deranja sa trec la boom daca ar fi mai usor la ei. ca stiu ca ofera 3 receivere in custodie, cu taxa de 3 euro pt fiecare, inafara de primu.
cu digi s-ar putea face asa o combinatie? folosind receiveru dublu?
vartan
Salutare!

Am si eu nelamuriri, poate are cineva un sfat.
Cablul pentru senzorul de telecomanda din cealalta camera de ce tip trebuie sa fie? te telefon?
Televizorul din camera 2 e pus pe antena normala, ar trebuii sa comut pe AV sau sa caut programele sau cum sa fac sa vad si pe cel de-al doilea?
Dupa ce am facut loop de la LNB loop la room 2 LNB input, antena care merge la TV 2 trebuie sa plece din RF out sau TV in?
Multumesc
NeaBachus

QUOTE (vartan @ Sep 8 2008, 22:07) *
Salutare!

Am si eu nelamuriri, poate are cineva un sfat.
Cablul pentru senzorul de telecomanda din cealalta camera de ce tip trebuie sa fie? te telefon?
Televizorul din camera 2 e pus pe antena normala, ar trebuii sa comut pe AV sau sa caut programele sau cum sa fac sa vad si pe cel de-al doilea?
Dupa ce am facut loop de la LNB loop la room 2 LNB input, antena care merge la TV 2 trebuie sa plece din RF out sau TV in?
Multumesc

1.Da, pentru senzor cablu telefonic cu 4 fire. Atentie insa la montaj , ordinea culorilor trebuie sa fie aceeasi la ambele capete.
2.In camera a doua programezi televizorul pe cautare automata sau manuala (canalul 36 uhf este presetat).
3.Antena pentru tv2 merge din RF out cu mufa mama la receptor si mufa tata la intrarea in tv.
habibuw
revin..am 2 tv cu un decodor dublu digitv..booon..acu mai vreau un tv. ce fac sa mearga digi si pe al 3lea tv? mai iau un decodor simplu si il conectez cumva cu cel dublu?
krypo73
@habibuw
Sunt multe posibilitati, depinde de ce vrei tu:
- daca vrei sa vezi programe diferite si la al 3-lea tv achizitionezi 1 receptor simplu contra cost 200 lei. Daca vrei sa vezi acelasi program pe al 3-lea tv ca si pe al 2-lea atunci sunt mai multe variante de conectare de la iesirea pt. room 2, depinde de distanta pe care o ai.
- daca vrei sa vezi programe diferite pe tv 3 dar nu il folosesti in acelasi timp tv 2 atunci ai mai avea nevoie de un senzor si ceva de lucru...
Acuma nu stiu cum iti este instalat receptorul dublu pe care il ai, ce antena ai cu lnb twin sau single.
Da mai multe informatii si te ajut cu placere.
habibuw
@krypo73

mai intai multumesc pt amabilitate
nu stiu daca antena e cu lnb twin sau single..dar banuiesc ca pot afla usor..
Distanta de la decodor la tv 2 este de vreo 5-6 metri de fir.(tv 2 e in camera de deasupra camerei cu tv1+decodor). Tv 3 e in camera vecina cu tv2. n-ar fi distanta mare..o gaura in perete si deci...2 metri max.
1.sa zicem ca vreau sa vad programe diferite dar nu simultan pe 2 si 3. mai iau un senzor ? pe care il conectez cum..
2.ma gandesc insa serios si la achizitionarea unui receptor simplu..daca zici ca se poate conecta la cel dublu..
ma mai gandesc. bine ca se poate. a..si ramane un singur abonament nu ? chiar daca am 2 decodoare..
rrzxxx19
Salut.Am acizitionat un decodor dublu de DIGI.As avea niste nelamuriri.Daca cineva ar putea sa-ma lamureasca ii multumesc anticipat.
1. in loc de LNB TWIN n-as putea sa splitez(sper ca asa se spune) cablul de la un singur LNB ? ca sa il leg la cele doua "LNB in" de la reciver pentru a nu avea probleme cu vizionarea programelor cu polaritate verticala?
2.Este bine dimensionata antena oficiala: 80 cm, sau ar fi mai indicat sa achizitionez una de 110 cm , pentru a nu avea probleme cu semnalul pe vreme urata?
Multumesc
alexx1402
CITAT (rrzxxx19 @ 22nd July 2009, 15:53) *
Salut.Am acizitionat un decodor dublu de DIGI.As avea niste nelamuriri.Daca cineva ar putea sa-ma lamureasca ii multumesc anticipat.
1. in loc de LNB TWIN n-as putea sa splitez(sper ca asa se spune) cablul de la un singur LNB ? ca sa il leg la cele doua "LNB in" de la reciver pentru a nu avea probleme cu vizionarea programelor cu polaritate verticala?
2.Este bine dimensionata antena oficiala: 80 cm, sau ar fi mai indicat sa achizitionez una de 110 cm , pentru a nu avea probleme cu semnalul pe vreme urata?
Multumesc

Nu ai de ce sa "splitezi" cablul care vine de la un LNB single pt ca nu obti nimic in plus. (decat niste cabluri) Ai nevoie de un LNB dublu (sau 2 antene cu lnb-uri single) ca sa poti viziona si programele transmise pe verticala
Antena de 80 e ok.
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.