papa si papamobilul

none

deoarece in acest topic duceam discutia spre offtopic am luat decizia de a deschide un fir separat de discutii. recunosc faptul ca ideea mi-a dat-o un supermoderator al minunatului forum si excesul de zel al vreunui moderator va fi pedepsit prin retragerea functiei pe care o detine la acest moment.

in acet topic vom vorbi numai despre papamobil. cand a aparut el? cum a aparut? cati kilometri a facut? ce putere, ce cuplu...si tot asa pana vom epuiza toate intrebarile in legatura cu el. pentru inceput, as fi curios sa aflu cum arata papamobilu de pe la 1500.

credeti ca masina cu stea are o influenta abisala asupra sfantului parinte sau e doar un mit al trinitatii ce se ascunde sub capota alba? sau poate ca aceasta stea semnifica ochiul ce vegheaza crestinatatea de la inaltimea intelepciunii supreme? inevitabil discutia va cobori spre aspectul spiritual si de aceea rog pasionatii de autoturisme sa se abtina de la comentarii tehnice.
Ramunc
in acet topic vom vorbi numai despre papamobil. cand a aparut el? cum a aparut? cati kilometri a facut? ce putere, ce cuplu...si tot asa pana vom epuiza toate intrebarile in legatura cu el. pentru inceput, as fi curios sa aflu cum arata papamobilu de pe la 1500.

Papamobilul nu a existat pâna la atentatul din 1981. Pâna atunci papa nu se ferea de multime deloc.

katman
la varsta la care ajungi papa e cam nasol sa te deplasezi la pas printre atatia oameni care vor sa te atinga. Plus ca e un security risk.
La ce fel de spiritualitate te referi? E un obiect care te duce de la A la B cand esti papa. Influenta abisala s-o fi exercitand asupra motorului sa mearga incetisor incetisor ca sa poti saluta pe toata lumea.
Si la ce stea te referi?
Cumva la asta: the white painted vehicle (one of two made) was based on the Polish mark Star, a small truck from a firm in Starachowice with a speed of six kilometres per hour (wikipedia)
Plus ca sunt n modele de papamobil si nu e clar la care te referi.
Poate inainte de deschiderea unui topic te documentezi asupra lucrurilor pe care le discuti.
UnixMarius
E o masina ca oricare alta , care are menirea sa-l duca pe Papa de la punctul A la B . Plus ca e special construita sa-l apere de atentate . Papa e sef de stat , conducatorul spiritual a milioane de credinciosi , si trebuie protejat de atentate , la fel ca oricare alt sef de stat . Sa fim seriosi . confusedsmiley.png
alex.dumitrascu
Ar fi putut fi o masina blindata obisnuita, dar papa a considerat ca trebuie sa poata sta in picioare atunci cand binecuvanteaza, din respect pentru multime.
Nu prea vad ce s-ar mai putea spune.
UnixMarius
QUOTE(alex.dumitrascu @ Feb 7 2007, 20:04) *
Ar fi putut fi o masina blindata obisnuita, dar papa a considerat ca trebuie sa poata sta in picioare atunci cand binecuvanteaza, din respect pentru multime.
Nu prea vad ce s-ar mai putea spune.

De acord . Inafara de faptul ca este facuta special pentru el , este o masina pentru un presedinte de stat ca oricare alta .
none
da chiar asa alba? despre ce puritate putem vorbi in cazul uciderii la foc automat a sute si poate chiar mii de oameni nevinovati?
de ce trebuie sa cotizam la o astfel de minune a tehnologiei nemtesti? presupun ca masina este o donatie a uzinelor din stuttgart si as fi curios sa aflu la cat se ridica sponsorizarea pe care i-o ofera sfantului parinte.

Megara
QUOTE(none @ Feb 7 2007, 21:12) *
da chiar asa alba? despre ce puritate putem vorbi in cazul uciderii la foc automat a sute si poate chiar mii de oameni nevinovati?
de ce trebuie sa cotizam la o astfel de minune a tehnologiei nemtesti? presupun ca masina este o donatie a uzinelor din stuttgart si as fi curios sa aflu la cat se ridica sponsorizarea pe care i-o ofera sfantului parinte.

none... aria "Auto" e putin mai sus...
alex.dumitrascu

Evident ca papamobilul are si o turela care se roteste cu 360 ca sa poata papa sa ucida la foc automat cateva mii de oameni la fiecare vizita oficiala.
Am auzit ca a primit sponzorizari si de la Dacia Pitesti.
katman

Mai, am si eu o masina alba in fata blocului in care intra in fiecare zi o parasuta. O duce prietenu' ei la produs. Pai putem vorbi despre puritate cand ea imprastie boli venerice? si poate chiar ucide sute si mii de oameni nevinovati?
Am senzatia ca tot n-ai citit nimic despre papamobil doar ai vazut o poza. Cred ca au fost vreo 10 facute so far de la diverse companii inclusiv Ford care e firma americana. Si cotizezi? Pai religia e gratis nene, dogma, pana si biblia e free online. Unde cotizezi? Esti sponsor, ai actiuni la Vatican? Primesti si dividende?

Nu mi se pare greu de inteles. Haina papala e alba. Masina se asorteaza dupa posesor. Preferai sa fie rosie de la sangele varsat?
Megara
da chiar asa alba?

ia uite si un papamobil albastru biggrin.gif

Click pentru a vizualiza atașamentul
mwlambo
Papamobilul trebuie sa faca o vizita la West Coast Customs. laugh.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.