Program editare video

steelk

Trebuie sa fac un film de cs si nu stiu la ce program sa apelez ... GunX poate ma ajuti tu plz smile.gif. Am nevoie de ceva nu f complicat, mai simplu decat premiere eventual, sa am la dispozitie destul de multe efecte si bun control asupra partii audio, in sensul in care vreau sa fac o sincronizare buna sunet-imagine.

Se exclude din start Premiere 7 pt ca nu am procesor care suporta insructiuni SSE2 si deci nu imi mere sad.gif.

So ... ce imi recomandati ? In prezent am VideoMach cu care scot secventele de film din demouri dar imi trebe inca unul de editare.
GunX
steelk ca sa obtii ceva bunicel si sa merite munca (pentru ca daca vrei sa exporti frame-urile din demo ca bmp-uri si sa faci montajul cu faze din joc o sa iti ia ceva HDD si timp/efort) problema nu este ce soft folosesti, ci cum o faci. Poate stii ca editarea video chiar si de baza necesita ani buni de "scolire". Odata ce ai notiunile macar despre cut-cut si audio/video sync, poti folosi si programe mai simpliste (daca zici ca nu vrei efecte si nebunii). Insa problema e cum le folosesti, ca ele nu fac treaba singura smile.gif Iar un edit dinamic pe o piesa rock k lumea, nu are cum sa-ti iasa nici macar decent din primele incercari. Daca te intereseaza ca idee clipul meu de la finala PGL de anul trecut de la ROMEXPO (e facut insa cu monitoare filmate pentru ca nu avut cine sa stea sa noteze fazele tari si sa le exporte), poti sa il iei de aici
Si vezi ca Premiere 6.5 nu cere SSE2 wink.gif

steelk
Stiu ca necesita multa munca si am observat ca erau filmate monitoarele. Ti-am zis nu ma intereseaza decat cateva efecte si am mai facut un film de cs deja deci stiu cat de cat frecush are parte hddu ohmy.gif.

Ma gandeam la o adik sa pun secventele cap la cap in VideoMach ... cine stie, vad io. Problema e ca in video mach nu prea poti sa sincronizezi video cu audio.
vladi
incearca un blade (http://www.in-sync.com). e destul de simpu de utilizat, dar nu are "tona de efecte"... si, daca nu ai pretentii f.f.f mari la calitate, o sa-ti mearga si pe un amd la 900 Mhz. RAM sa fie wink.gif. In rest GunX are dreptate... editarea se invata in muuulti anishori. Si e a dreaq de complicata wink.gif
steelk
Hmm .. pai io am k6 la 550 ohmy.gif ....
vladi
.. incearca un premiere mai vechi atunci...
Ageamiu
Originally posted by vladi
incearca un blade (http://www.in-sync.com). e destul de simpu de utilizat, dar nu are "tona de efecte"... si, daca nu ai pretentii f.f.f mari la calitate, o sa-ti mearga si pe un amd la 900 Mhz. RAM sa fie wink.gif

Cer scuze ca ma bag, dar suntem aici ca sa invatam! E vorba despre Blade 2.2, softul de 499$? Imi tremura clapa cand bat suma.

vladi
Ageamiu: "Cer scuze ca ma bag, dar suntem aici ca sa invatam! E vorba despre Blade 2.2, softul de 499$? Imi tremura clapa cand bat suma."
....daca vorbesti cu cei de la in-sync (le arunci un mail...) o sa iti dea o licenta pe 15 zile.... in principiu ..nu trebuie sa il platesti daca nu il folosesti in scop comercial. eu zic sa incerci intai... wink.gif
Ageamiu
Multumesc foarte mult! N-as fi indraznit nici sa ma apropii de un asemenea program. Asa, exista o speranta. E bine de stiut pentru toata lumea.
vladi

biggrin.gif au tot interesul sa te lase sa il inveti, nu? biggrin.gif a-propos, exista si o varianta de avid "4 free". cel putin exista acum o luna...
steelk
Acuma am gasit si Video Vegas 4 de la Sonic Foundry ... am inteles ca e profesional si licenta costa ~600$ ... smile.gif ... i'll give it a try
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.