Locuri de campare în România și în Europa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

oana_baby_89

Buna,as vrea sa stiu daca exista locuri de campare pe transfagarasan si in muntii bihor.merci
amandigi
Pui cortul unde e loc. smile.gif In Padis langa Cetatea Ponorului si daca nu ma insel exista si langa cabana Padis este un fel de camping. La primul loc o data am vazut ca scria ceva despre o taxa, dar am stat acolo de doua ori (o data cu masina, alta data cu cortul) si nimeni nu a cerut nimic. La Transfagarasan e loc pentru corturi la Balea (la drepata drumului inainte de a intra in tunel). Si acolo se taxeaza, dar taxa acela e cel putin dubioasa (scrie taxa de parcare si odata am stat 2 nopti, dar am platit numai prima zi, data urmatoare nu a cerut nimeni nimic).
Nici unul din locurile de mai sus nu este camping amenajat.

oana_baby_89
merci amandiqi
Arpi
QUOTE(hataricus @ Aug 1 2006, 21:18) [snapback]1737066[/snapback]
am fost si eu weekendul trecut la baile herculane la camping 7 izvoare ... plin de manelisti pana pe la 5-6 am ( nu glumesc ) .. cand tipam SADOVA la ei incepeau sa chiuie ca oamenii aia prosti. wc-uri = 0 ( miroase INGROZITOR ). cerna = extrem de rece biggrin.gif si racoritoare ( logic ). sunt ceva drumetii prin zona dar era zona accidentata de la ploi si nu am putut urca f mult. drum de acces: taxi sau masina. aproape este si strandul termal 7 izvoare ... e ok dar SUPER aglomerat. mancare: de acasa fratilor ca nu e decat un chiosc cu beuturi si suce super scumpe.

plata a fost la tanti Maria 40.000/masina/zi si 40.000/cort/zi.

eu m-am distrat, daca puteti adormi pe manele biggrin.gif succes.

mai este un camping la herculane dar nu stiu cum e acolo. la hotel, pensiuni nici un loc, doar la oameni pe la case .. destul de ok sia colo (am fost cu cineva ce nu a suportat cortul ) )

mai spuneti si voi unde sa ma duc cu cortul pe aproape de timisoara

see ya

Imaginea nu s-a schimbat mai deloc, doar preturile.
5 Roni/ masina/ zi
5 Roni/ cort / zi

Am lasat cortul nesupravegheat si nu am avut probleme smile.gif.
taz21
Locuri de campare fara oameni care asculta manele, exista?
starsteel
Ce campinguri ar fi in zona Rm. Valcea - Calimanesti/Caciulata pt. amplasat un cort? De preferat daca stiti unul mai curatel....daca ar fi si fara manele ar fi super insa pt. o noapte indur si poluarea asta fonica.
gg0606
Hanul Piratilor, Navodari, vara lui 2007: 100 000 /zi persoana si 100 000/zi masina..sunt curioasa..in banii astia or fi facut ceva schimbari??

bravesoul
QUOTE(Arpi @ Jun 27 2007, 13:49) [snapback]3023503[/snapback]
Imaginea nu s-a schimbat mai deloc, doar preturile.
5 Roni/ masina/ zi
5 Roni/ cort / zi

Am lasat cortul nesupravegheat si nu am avut probleme smile.gif.

Salut! Poti da mai multe detalii? As fi interesat sa merg si eu in aceasta zona de camping. Eventual, da-mi, te rog id-ul dau (prin private message). Iti multumesc!
Arpi
QUOTE(bravesoul @ Jul 16 2007, 12:14) [snapback]3105902[/snapback]
Salut! Poti da mai multe detalii? As fi interesat sa merg si eu in aceasta zona de camping. Eventual, da-mi, te rog id-ul dau (prin private message). Iti multumesc!

Pai mare lucru nu ar fi de spus.
La campingul de la 7 izvoare costa 5 lei cortul, 5 lei masina. Campingul la care am fost eu il gasesti dupa 7 izvoare. Imediat dupa bazin, exista o bariera pe partea stanga exact cum trebuie sa treci podul(cel de dupa 7 izvoare) peste cerna. Si dupa pod mai exista un camping (daca e full cel de care iti spun) si inainte de 7 izvoare se mai gaseste unul (mie acesta nu prea imi place, aglomerat, in panta ..) La 7 izvoare se bifurca drumul, unul spre dreapta si unul in jos spre 7 izvoare unde o sa vezi si podul.
asifilip

stiti careva un camping prin harghita, zona Sovata, Praid, Lacu Rosu... Stiu ca in Sovata era unul... daca stiti conditiile si preturile mi-ati fi de ajutor.
Merci.
amandigi
In Sovata e unul dupa ce urci pe drumul care trece langa lac si urca la hotele. Preturile nu stiu. Am vazut in zona ca unele corturi sunt puse in gradinile locatarilor. Probabil asa e mai ieftin.
La Lacul Rosu se campeaza langa lac, cand am fost ultima data nu trebuia sa platim nimic.
La Szeltersz (Perla Vlahitei, cateva kilometrii de Vlahita inspre M. Ciuc) e un camping cu casute si loc pentru corturi. Casuta era in jur de 40 lei pentru doua persoane, parca pretul la cort era la jumatate (am avut si cort, dar fiindca stateam numai o noapte si cu copilul mic, am ales casuta). Masina se poate lua in camping contra cost sau lasat afara in parcare. Loc curat, apa termala, iluminata si noaptea, dar nu sunt alte facilitati in zona (ma refer la magazine, discoteche sau asa ceva). Deci e pentru cei care vor liniste, nu distractie la maxim. Sunt si cateva restaurante si pensiuni langa camping.
asifilip
QUOTE(amandigi @ Jul 18 2007, 11:45) *
In Sovata e unul dupa ce urci pe drumul care trece langa lac si urca la hotele. Preturile nu stiu. Am vazut in zona ca unele corturi sunt puse in gradinile locatarilor. Probabil asa e mai ieftin.
La Lacul Rosu se campeaza langa lac, cand am fost ultima data nu trebuia sa platim nimic.
La Szeltersz (Perla Vlahitei, cateva kilometrii de Vlahita inspre M. Ciuc) e un camping cu casute si loc pentru corturi. Casuta era in jur de 40 lei pentru doua persoane, parca pretul la cort era la jumatate (am avut si cort, dar fiindca stateam numai o noapte si cu copilul mic, am ales casuta). Masina se poate lua in camping contra cost sau lasat afara in parcare. Loc curat, apa termala, iluminata si noaptea, dar nu sunt alte facilitati in zona (ma refer la magazine, discoteche sau asa ceva). Deci e pentru cei care vor liniste, nu distractie la maxim. Sunt si cateva restaurante si pensiuni langa camping.

merci, chiar de liniste as avea nevoie. la lacul rosu e sigur daca-mi las cortul si plec la plimbare in timpul zilei?
as dori sa vizitez cheile Bicazului si poate intr-o zi Praidul... sunt mijloace de transport regulate inspre si de la Lacul Rosu? nu am masina ...
Nici nu stiu care ar fi mai buna pozitia pentru excursii unde sa-mi las cortul, in Sovata, Lacul Rosu, Perla Vlahitei, Praid... ?
amandigi
Spre Lacul Rosu 100% sunt autobuze din Gheorgheni. Eu cred ca e sigur daca lasi cortul acolo, evident sa nu lasi portofelul sau camera acolo, ca niciodata nu se stie. Din aceste locuri numai Sovata si Praid sunt in apropiere, restul e destul de departe. Poti sa faci aceasta ruta:
1. Mergi la Gheorgheni (de exemplu cu trenul). Te duci la Lacul Rosu cu autobuzul, pui cortul langa lac si viztezi cheile, eventual te urci pe Suhardul Mic. (2-3 zile).
2. Mergi cu trenul de la Gheorgheni la Miercurea Ciuc, iei autobuzul spre Odorhei si ceri sa se opreasca la Perla Vlahitei (sau "selters" cum spun localnicii). Acolo petreci cat vrei, dar eu cred ca mai mult de 2-3 zile nu prea are sens.
3. Mergi mai departe cu autobuzul pana la Sovata (poate trebuie sa schimbi un autbuz la Odorhei), pui cortul acolo. De aici poti merge la Praid cu autobuzul (acum doua ani daca mergeai la Salina din Sovata, transportul Sovata-Praid-Sovata era gratuit, plateai numai intrarea in Salina cand urcai pe autobuz), si evident poti sa mergi la Lacul Ursu, la muntele de sare si alte locuri frumoase din apropiere.

Din pacate nu stiu orarele autobuzelor sau de unde pleaca (incearca o cautare pe www.autogari.ro, eventual suna la autogara inainte sa te duci acolo), dar intrebi in fiecare oras (iar la Perla Vlahitei de la sofer cand cobori).
asifilip
QUOTE(amandigi @ Jul 19 2007, 12:03) *
Spre Lacul Rosu 100% sunt autobuze din Gheorgheni. Eu cred ca e sigur daca lasi cortul acolo, evident sa nu lasi portofelul sau camera acolo, ca niciodata nu se stie. Din aceste locuri numai Sovata si Praid sunt in apropiere, restul e destul de departe. Poti sa faci aceasta ruta:
1. Mergi la Gheorgheni (de exemplu cu trenul). Te duci la Lacul Rosu cu autobuzul, pui cortul langa lac si viztezi cheile, eventual te urci pe Suhardul Mic. (2-3 zile).
2. Mergi cu trenul de la Gheorgheni la Miercurea Ciuc, iei autobuzul spre Odorhei si ceri sa se opreasca la Perla Vlahitei (sau "selters" cum spun localnicii). Acolo petreci cat vrei, dar eu cred ca mai mult de 2-3 zile nu prea are sens.
3. Mergi mai departe cu autobuzul pana la Sovata (poate trebuie sa schimbi un autbuz la Odorhei), pui cortul acolo. De aici poti merge la Praid cu autobuzul (acum doua ani daca mergeai la Salina din Sovata, transportul Sovata-Praid-Sovata era gratuit, plateai numai intrarea in Salina cand urcai pe autobuz), si evident poti sa mergi la Lacul Ursu, la muntele de sare si alte locuri frumoase din apropiere.

Din pacate nu stiu orarele autobuzelor sau de unde pleaca (incearca o cautare pe www.autogari.ro, eventual suna la autogara inainte sa te duci acolo), dar intrebi in fiecare oras (iar la Perla Vlahitei de la sofer cand cobori).

multumesc, o sa-mi fie de ajutor informatiile.
o sa vad insa ce legaturi am inspre Gheorgheni ca eu merg dinspre Oradea...
amandigi
Rapidul Corona (Budapesta-Brasov), pleaca cam la miezul noptii din Oradea si ajunge dimineata la Gheorgheni. Alta legatura directa nu exista. Din pacate vagoanele nu sunt noi, e fara aer conditionat, dar e noaptea... Trenul are si vagon de cuseta. Cel putin asa a fost cand am vazut ultima data trenul, dar n-am calatorit cu Corona de demult.

Exista si alternativa Oradea-Brasov-Gheorgheni, dar e mult mai lunga. Trenuri accelerate sunt probabil cu schimb la Dej (sau Cluj si Dej).

Poti sa te interesezi si la companiile de transport cu autocare care au rute Gheorgheni-Budapesta, cand eram student o prietena calatorea des cu aceste companii de la Gheorgheni la Cluj, deci ei transporta si pe rute interne. Din pacate nu stiu numele companiilor.
Arpi
Campinguri in Romania
mydybride
Salut!

Pregatesc un traseu in judetul Hunedoara ( Orastie-Simeria-Hunedoara-Deva etc) si ma intereseaza un loc de campare in zona Devei ptr ca am gasit in zona lacului Teliuc ptr zona orasului Hunedoara, dar ma intereseaza si campare in zona Deva.
Daca m-ati putea ajuta cu un link sau cu vreo informatie va sunt recunoscator

Multumesc!
Arpi
QUOTE(mydybride @ Jul 24 2007, 23:24) *
Salut!

Pregatesc un traseu in judetul Hunedoara ( Orastie-Simeria-Hunedoara-Deva etc) si ma intereseaza un loc de campare in zona Devei ptr ca am gasit in zona lacului Teliuc ptr zona orasului Hunedoara, dar ma intereseaza si campare in zona Deva.
Daca m-ati putea ajuta cu un link sau cu vreo informatie va sunt recunoscator

Multumesc!

Nu cunosc nici un camping amenajat la Deva, dar mai mult ca sigur vei gasi un loc linistit pe langa altii care campeaza pe malul raului Mures.
Nu cred ca ar trebui sa fie vreo problema.

Mai poti campa linistit pe malul lacului Cincis de la Hunedoara.
mydybride
Ms mult ptr informatii! Ar mai f o chestie : cu ce se ajunge de la Deva la Brad?am vazut ca tren nu este decat sa mergi pe Arad si asta inseamna abatere din drum. Ma gandesc la un transport usor si ieftin
stk
informatie luata din alta parte:

De langa gara din Deva (la 100 m), din fata de la Billa sunt curse din ora in ora pana la Brad.

vezi si http://www.autogari.ro/Transport/Deva-Brad/316-318.aspx
ceoby
QUOTE(bibicu13 @ May 6 2007, 19:08) *
Salut,

acum vreo 2 zile era un nene la Europa FM care pomenea ceva de genul " .... un amic de-al lui a inchiriat un motor caravan ... ". Cu masina aia a iesit din Elvetia si s-a dus pana in Suedia. Toata distractia l-a costat cam 1000 Euro/~ 10 zile.

Intrebare:
are careva informatii (agentii, siteuri etc etc ) despre asa ceva ??

coolspeak.gif

MMM foarte interesant
Am si eu o intrebare: Vreau sa fac o plimbare romania-ungaria-austria-italia-spania-franta-germania-austria-ungaria-romania. Cat ma costa taxele de autostrada. Eu am facut un calcul si am pus cam 7000 de km mi-am facut o socoteala sa consum 6% cam 420 de litri de benzina adica 13,5 mil lei, pretul benzinei de ai ( 3,2 lei )
juzso
QUOTE(asifilip @ Jul 18 2007, 10:19) *
stiti careva un camping prin harghita, zona Sovata, Praid, Lacu Rosu... Stiu ca in Sovata era unul... daca stiti conditiile si preturile mi-ati fi de ajutor.
Merci.

www.sovata.hu inca n-am fost dar pe site arata misto
cam peste o zece zile voi fi si eu acolo
blindshutter
As dori sa ajung la sfarsitul saptamanii intr-unul dintre aceste trei locuri:

1. Voineasa/ Lacul Vidra

2. Campulung - Langa cabana Voina

3. Rucar - Cheile dambovicioarei sau campingul Panorama.

Rugaminte: exista vreun camping amenajat in zona Voineasa, sau unde anume se poate campa acolo?

La fel: am inteles ca langa cabana Voina sunt locuri de campat. Mai este permis campatul la liber? Ursi sunt?

Si ultima rugaminte: a fost cineva la campingul Panorama, sau a campat cineva pe langa cabana Brusturet?

Nu ne-am decis incotro s-o apucam in weekend, de aia avem trei destinatii posibile. Se pare ca la Voineasa va ploua, caz in care as merge spre una dintre celelalte doua destinatii.

M-ar interesa mai ales daca se poate campa si la liber, ca sa nu fim bot in bot cu manelistii. O sa fim un grup de vreo 15 persoane...

Multumesc mult (am cautat pe net de-am crapat, n-am gasit mare lucru cu privire la campatul in aceste zone).
gcom61
La brusturet am fost anul trecut campare la liber conditii la fel,apa potabila(daca bei)priveste bine de unde o iei,accesul destul de greoi.Preferabil sa nu mergi (pt campare)pana la brusturet ci sa te opresti mai jos unde este intinsura de apa .
Si o intrebare:care ati fost vara asta(2007)pe litoral?
care sunt preturile la campare in zona Eforie Nord?
se mai poate sta 10 zile cu 2 platite?!
Multumesc
happy.gif cheers.gif
blindshutter
Pana la urma m-am dus la mare cu cortul, la Campingul Pescaresc de la Navodari, la 1 km de Mamaia. Conditii ok, aproape curat, densitate mica de manelisti pe metrul patrat, budele turcesti dar curate si plaja laata si libera, apa curata si intreaga zona foarte ,dar foarte linistita. Prin contrast cu Mamaia ultraaglomerata si zgomotoasa.

Am trecut alaltaieri si pe la cabana Voina de langa Campulung, adica cel putin am incercat, ca dupa barajul Rausor drumul, si-asa plin de gropi, cratere si sleauri pana acolo, este rupt si mai tare, si nu am mai bagat masina pana acolo. S-ar putea campa pana in zona barajului, dar mie unul mi-ar fi teama din cauza faunei locale - si nu ma refer la ursi, ma refer la conlocuitorii din mahalua Lerestiului, care au niste moace de numa-numa.

Asa ca statul la cort la Voina iese, cel putin pentru mine, din discutie. Pacat de zona, care este absolut incantatoare si salbatica!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.