Aventurile intime...

Epurica

Dupa ce a fost publicata controversata (?) carte "Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze" Blle de Jour, se pare ca o romanca a preluat ideea iar editura Trei a concretizat-o.
"Aventurile intime ale unei prostituate de lux bucurestene"- Belle de Nuit. coolspeak.gif
Talking about originality.

"Nu, nu sunt prostituată. Deși mă culc cu mult mai mulți bărbați decât o femeie obișnuită din București, nu mă consider deloc o prostituată. Deși, uneori, iau bani de la bărbați (oricum, nu de la toți), nu sunt o curvă. Și asta nu doar pentru că nu mi-am postat anunț pe Internet, cu poză, tarif și tot dichisul... De fapt, la început, nici nu acceptam bani, nici măcar cadouri. Primul meu amant nu mi-a oferit nimic. Nici al doilea. Am considerat că, explorând lumea sexului, nu mi-o trag pur și simplu, ci mă educ".
Belle de Nuit

Sursa

A citit cineva vreuna dintre cele doua carti, sau si mai bine, pe amandoua? Ce parere aveti despre aceasta initiativa si, in general, despre astfel de lecturi si modul in care apar ele?
stormlord
QUOTE(Epurica @ Feb 2 2007, 18:25) *
Dupa ce a fost publicata controversata (?) carte "Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze" Blle de Jour, se pare ca o romanca a preluat ideea iar editura Trei a concretizat-o.
"Aventurile intime ale unei prostituate de lux bucurestene"- Belle de Nuit. coolspeak.gif
Talking about originality.
Sursa

A citit cineva vreuna dintre cele doua carti, sau si mai bine, pe amandoua? Ce parere aveti despre aceasta initiativa si, in general, despre astfel de lecturi si modul in care apar ele?

1 Editura Trei s-a prostit de tot.
2 Simtim cu totii imensul gol lasat de revista prostitutia, al carei rol profilactic era incontestabil. Citita cu nesat de ambele sexe.
3 Noroc de faptul ca semidoctismul isi afla hrana frageda in aceste aventuri, incat mai pot cumpara linistit carti serioase de la anticariat, preturile fiind inca mici
4 Pentru delectare, recomand bloagele lui amoralul, in special partea veche si ale curtezanei.

In concluzie, explicatia e simpla: cum sa faci bani si sa devii cunoscut, in lumina reflectoarelor, dar si repede uitat.

mianna
o sa-mi spun parerea peste catva timp, intrucat acum tocmai o citesc (vorba vine, altceva inteleg eu prin verbul asta, nu a parcurge 3 pagini la 2 saptamani) pe cea a englezoaicei, iar pe cealalta tocmai am comandat-o acum cateva minute smile.gif pana acum pot spune doar ca, exceptand primele pagini de la fiecare capitol, putea foarte bine sa-i zica "aventurile unei studente londoneze".

in ceea ce priveste cartea de pe malurile Dambovitei, m-a distrat comentariul asta:

Suspecta de fictiune

Ce o deosebeste categoric de Belle de Jour sunt pudoarea excesiva si retinerile, tipice unei forme de „cumintenie” romanesti.
Fantezia lui Belle de Nuit merge pana la un punct, unul care nu incalca limitele sexualitatii obisnuite, lucru care o face suspecta de pura fictiune.

„Sunt convins ca e o carte de fictiune. Exista lucruri cam ciudate pentru o prostituata de lux: o anume pudoare excesiva, plus lipsa unor experiente sexuale: nu si-a tras-o niciodata cu o femeie, refuza sexul in grup si vede sexul anal ca un bonus dat partenerului”, crede Dan Sociu, convins ca autorul nu e un barbat, „pentru ca un barbat, daca fantasmeaza, macar o face cu mandrie”.

ma mir ca n-au ramas uimiti ca nu se pomeneste de bice si catuse biggrin.gif (sau poate se pomeneste, ce stiu eu?). de unde ideea asta, ca prostitutia si sexualitatea neobisnuita se suprapun perfect? asa ca eu o suspectez de realitate, si sper sa nu ma plictiseasca prea tare smile.gif
bogdanan
hmmm ... bitch my ass... mai bine spus aventurile unei frustrate
bbshtrumf
Eu am citit-o acum ceva timp pe prima, cea a "tipei" din Anglia si singura impresie pe care mi-a lasat-o a fost ca de fapt e scrisa de un barbat. Abordarea, modul in care se raporteaza la viata sexuala, atitudinea fata de ea si ceilalti, falsa introspectie, toate astea m-au facut sa cred ca nu sunt redate trairile unei femei, ci modul in care un barbat crede ca simte o femeie. Cum autorul e necunoscut, e foarte probabil sa fie, de fapt, nascocirile unui barbat dry.gif .
laryoana the champion
M-ati facut curioasa cu cartea asta.Se gaseste pe undeva pe net,ca la biblioteci banuiesc ca nu.Altfel as fi auzit.
MamaVoastra
QUOTE(laryoana the champion @ Feb 9 2007, 16:59) *
M-ati facut curioasa cu cartea asta.Se gaseste pe undeva pe net,ca la biblioteci banuiesc ca nu.Altfel as fi auzit.

Come on!!! Cum sa te faca curioasa asta? Doua deja e prea mult. Literatura de proasta calitate. Si nu mai vorbesc despre imaginea promovata. Daca asta e femeia moderna, eu imi pun de buna voie si nesilita de nimeni capul pe trunchi. Sex sex sex. In prima faza, Belle de Jour, sa zicem, un blog, o carte, desi se spune ca in spate e un grup de scriitori. Dar copia romaneasca...sa fim seriosi, daca am putea sa copiem toata viata ar fi ideal. Mai bine citim Marchizul de Sade sa vedem ce insemna sa scrii despre ceva cu totul interzis intr-o lume conservatoare. Macar sa stim o treaba.

Eu propun sa luam subiectele de pe Sexy Lounge, le oferim editurii 3, scot o carte, best seller national si mai facem si noi un ban de suc.

bbshtrumf
QUOTE(MamaVoastra @ Feb 9 2007, 22:01) *
Come on!!! Cum sa te faca curioasa asta? Doua deja e prea mult. Literatura de proasta calitate. Si nu mai vorbesc despre imaginea promovata. Daca asta e femeia moderna, eu imi pun de buna voie si nesilita de nimeni capul pe trunchi. Sex sex sex. In prima faza, Belle de Jour, sa zicem, un blog, o carte, desi se spune ca in spate e un grup de scriitori. Dar copia romaneasca...sa fim seriosi, daca am putea sa copiem toata viata ar fi ideal. Mai bine citim Marchizul de Sade sa vedem ce insemna sa scrii despre ceva cu totul interzis intr-o lume conservatoare. Macar sa stim o treaba.

Eu propun sa luam subiectele de pe Sexy Lounge, le oferim editurii 3, scot o carte, best seller national si mai facem si noi un ban de suc.

"Femeia moderna" e femeia care e fiecare dintre noi, la mod individual, si suma caracteristicilor noastre, la modul general. Nu stiu de ce te cramponezi de "imagini promovate" si nici nu-ti inteleg supararea, dat fiind ca niciuna dintre noi nu se face responsabila pentru faptul ca unei romance i-a venit neinspirata idee sa se lanseze in mimetisme.Mai bine citeste fiecare ce-i tuna si nu ne mai erijam in lansatori de judecati de valoare care de fapt nu sunt nimic altceva decat stereotipurile dupa care fiecare isi conduce viata si alegerile.
MamaVoastra
QUOTE(bbshtrumf @ Feb 10 2007, 16:05) *
"Femeia moderna" e femeia care e fiecare dintre noi, la mod individual, si suma caracteristicilor noastre, la modul general. Nu stiu de ce te cramponezi de "imagini promovate" si nici nu-ti inteleg supararea, dat fiind ca niciuna dintre noi nu se face responsabila pentru faptul ca unei romance i-a venit neinspirata idee sa se lanseze in mimetisme.Mai bine citeste fiecare ce-i tuna si nu ne mai erijam in lansatori de judecati de valoare care de fapt nu sunt nimic altceva decat stereotipurile dupa care fiecare isi conduce viata si alegerile.

Eh, nu eram suparata pe voi, doamne fereste, ziceam in general. Nu ma cramponez de "imagini promovate", ci blamez imaginile promovate, conceptul in sine. Pentru ca, peste o suta de ani, n-o sa ramanem noi ca model pentru nimeni, ci ceea ce am facut, ceea ce am citit si alte "trend"-uri lansate care vor fi studiate si intelese peste ani. Acelasi lucru pe care il facem si noi in ceea ce priveste trecutul. Nu stim cum erau oamenii, stim liderii, stim literatura si pe seama acestor informatii incercam sa creionam o imagine mai mult sau mai putin reprezentativa. Dar asta e o alta poveste si nu are legatura cu subiectul discutat aici.
me_and_myself

Am citit-o ieri (Belle de Nuit, nu de Jour). Pe toata. Nici nu-i greu, e lectura de metrou, ceva mai interesanta decat "Libertatea". Sa ma ignore literatii da' mie mi-a placut. Nu cat sa o trec la bibliografie dar cat sa ma amuze stilul tipei, da.
Epurica
QUOTE(Epurica @ Jun 15 2006, 03:58) *

Am de ales intre "Belle de jour. Jurnalul intim al unei prostituate londoneze " si "Cursuri manageriala". laugh.gif death.gif

Cred ca sititi ce am ales, in final. biggrin.gif
Cartea se numeste exact "Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze". Hmmm ce sa spun, nu este genul de carte pe care il apreciez, si asta nu in mod necesar datorita continutului erotico-obscen debordant (desi e si asta unul dintre motive). Cu toate astea, e o lectura foarte usoara, plina de umor si ironie, cu ceva sclipiri, tocmai buna pentru un weekend.

"Ei platesc pentru sex, nu pentru prostie"

Stiam eu ca postasem si la "Ultima carte". coolspeak.gif
Da, ceva mai bunicel decat libertatea, dar nu cat sa merite recomandare, desi, pentru o zi de relaxare a neuronilor, merge.

Sunt chiar curioasa de cum o fi scrisa "Aventurile intime reloaded made in Ro.". M-ar interesa diferenta de stil dintre cele doua carti, de perceptie asupra unei asemenea ocupatii, modul in care se raporteaza "eroina" la ea. biggrin.gif Dar nu dau banii pe carte, poate o imprumut de la cineva.

In ceea ce priveste ce a comenatat MV: nu am inteles. O fi literatura proasta, ok, dar care e problema in a fi curios? A fi curios, a citi o carte de genul asta este echiventul cu a-ti "vinde sufletul" pe nimicuri? Oricum, a explicat mai bine inaintea mea shtrumfa, si din cate stiu, parca si tu ai citit-o.
mianna
QUOTE(Epurica @ Feb 12 2007, 05:10) *
Sunt chiar curioasa de cum o fi scrisa "Aventurile intime reloaded made in Ro.". M-ar interesa diferenta de stil dintre cele doua carti, de perceptie asupra unei asemenea ocupatii, modul in care se raporteaza "eroina" la ea. biggrin.gif Dar nu dau banii pe carte, poate o imprumut de la cineva.

am inceput-o aseara. am rezistat cateva pagini, nu garantez ca mai pun curand mana pe ea smile.gif

deocamdata prin comparatie cealalta pare literatura clasica biggrin.gif asta-i material de .... si-atat. cuvinte vulgare. va trebui sa combin multa rabdare cu o doza mare de plictiseala ca sa reusesc s-o termin, sa vad daca ma poate surprinde cu ceva.
berlinish
pana azi nu am auzit ca a aparut si echvalentul romanesc al lui belle de jour.f neoriginal:(

pe belle de jour am citit-o , cu chiu cu vai ,din lipsa de alta carte . eram plecata in alta tara si singura carte pe care o aveam la mine era asta.intr-adevar, este un mister , nu putem stii daca autoarea este insasi personajul principal sau o scriitoare anonima , fara vreo legatura cu lumea sexului pe bani . ceea ce ma face sa inclin sa cred ca autoarea este chiar dama de lux , este faptul ca da f multe detalii legate de cum proceda cu clientii ei , ceea ce nu as crede ca oricine ar stii picanteriile de genul asta .plus stilul in care este scris , de multe ori f sec si neispirat .
Epurica
Haha, se pare ca Editura Trei a facut o pasiune din a publica "Jurnale Erotice"- care mai de care mai originale, ca sa spun asa.
Acum ne incanta intelectul cu "Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani"- au trecut de la prostituate la minore. biggrin.gif Astept sa publice si jurnalul Laurei Palmer- macar filmul a fost interesant.

"Un roman cu un impact uriaș?"
NEW YORK TIMES

Șaisprezece ani, un jurnal, descoperirea unei lumi noi și diferite: propriul corp de adolescentă, călătoria în căutarea sinelui prin intermediul sexului, dorința de a prinde cu putere acel sentiment ce nu poate fi cuprins: iubirea. Apoi, iluzia că l-a găsit în multe paturi, în multe trupuri, în case necunoscute, alături de niște bărbați care nu o iubesc, experimentând excesul sexual sub toate formele.
Liric și tulburător, dur și romantic, Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani este cel mai surprinzător debut literar italian din ultimii ani.

Pret 20RON, rezonabil. Sa vad daca ma incumet. A facut-o, insa, cineva inaintea mea? biggrin.gif Astept pareri.
Pe al romancei nu l-am citit inca.

Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.