3 partitii pe un HDD 80, in C: nu trebuie sa fie decat Windows-ul?
Pagini: 1, 2, 3

G_DD

calich-s.gif Salut ! Am 3 partitii pe un hard de 80 si citind pe forum am inteles ca in C nu trebuie sa fie decat Windows-ul...Pai si in program files ce instalez? Nimic? Yahoo-ul, antivirusul ,messengerul, mozilla...unde le instalez? Sunt programe care trebuie musai instalate in C? Care? Am inteles ca C ar trebui sa fie de 10G(si doar l-am avut asa prima data cand am instalat windows-ul) acum l-am facut de 30 wallbash.gif ca am vazut eu ca nu-mi incap toate programele...
Si mai am o intrebare: cum setez memoria virtuala? La fiecare partitie in parte C D E ? Am 256 deci ar trebui cam 512...Pun 512 la fiecare? helpsmilie.gif
Puteti sa radeti ...daca nu stiu...
alby
Deci cine ti-a zis ca partitia C trebuie sa fie de 10Gb a zis pentru ca atat e limita normale la C: pentru Windows, programe, page file etc. dar poti adapta spatiul dupa nevoile tale .Windows'ul trebuie instalat in C dar si programele in program files.Cine ti-a zis ca programele nu trebuie instalate in C nu stia ce vorbeste.Iar memoria virtuala o setezi asa :

1)click dreapta pe my computer
2)properties
3)advanced
4)primul settings
5)sus dai iar la advanced
6)jos change
7)selectezi partitia, pui dimensiunea la pagefile, si dai set

Vezi ca ar putea sa intrebe sa dai restart si dai ok

sal si sper ca te-am ajutat cu ceva peacefingers.gif

G_DD
Pai da ...si pun 512 pt. fiecare partitie cau doar pt. C? Iar cu windows-ul asa am auzit, ca in C nu se instaleaza decat windows-ul...
websitefinder
Si eu am auzit ca exista OZN-uri, dar nu-s prea sigur... Trebuie sa ai discernamant cand citesti ceva. Poti sa ai si o singura partitie daca vrei, adica doar C:. Atunci n-o sa mai instalezi nimic in afara de windows? Instaleaza linistit pe C: tot ce vrei. In general pe alta partitie se tin fisierele pe care nu vrei sa le pierzi in caz ca te lasa Windowsul!

Bine ai facut ca ai pus facut C-ul de 30 GB!

Pui 512 doar intr-un singur loc pe partitia mai putin folosita (pentru a nu fi prea defragmentata)
G_DD
peacefingers.gif Aha! Merci ! Deci e bine si cum nu ma pricep...oricum cand am pus 30 am pus ca asa am vrut eu si credeam ca nu e bine. Ok am pu 512 in E .
Pai si de ce se tot fragmenteaza atat? Cum ma uit cum vad iar rosu eek.gif ...Iar(zic) ca doar ce defragmentasem...
websitefinder
Defragmenteaza periodic. Poti face manual cu toolul de windows sau poti folosi programe ca Diskeeper care fac automat, de genul set it and forget it.
clausache
pentru defragmentare poti sa faci si
start -> run -> cmd si acolo scrii defrag c: sau orice partitie vrei tu.

G_DD
coolspeak.gif Multumesc pentru sfaturi si pentru Diskkeeper!!!
G_DD
OK! am pus diskeeper-ul,dar faptul ca el merge mereu pe fundal,si mai uzeaza din cand in cand procesorul 40%,nu are nimic? huh.gif
websitefinder

De obicei functioneaza cand vede ca procesorul sta degeaba! Eu il am instalat de vreo doi ani si am si uitat ca-l am smile.gif In schimb nu-mi caraie hdd...
G_DD
QUOTE(websitefinder @ Feb 3 2007, 19:38) *
De obicei functioneaza cand vede ca procesorul sta degeaba! Eu il am instalat de vreo doi ani si am si uitat ca-l am smile.gif In schimb nu-mi caraie hdd...

10-4. Mai am niste probleme cu fragshielg, Paging file si MFT settings(in sensul ca... wacko.gif ). Cam la ce valori ar trebui setate ,ca deja ma avertiza ca nu e bine . Care trebuie sa fie min. , max. MTF size? In functie de ce se calculeaza ?
Laur-
QUOTE(G_DD @ Feb 2 2007, 12:43) *
calich-s.gif Si mai am o intrebare: cum setez memoria virtuala? Am 256 deci ar trebui cam 512

QUOTE(websitefinder @ Feb 2 2007, 13:44) *
Pui 512 doar intr-un singur loc pe partitia mai putin folosita (pentru a nu fi prea defragmentata)

Eu tot nu am inteles ceva: pentru a pune 512 (dublul DDR-ului sau) pe partitia recomandata,
cat trebuie se scrie la Initial Size (MB) si cat sa scrie la Maximum Size (MB)?
RUHPOLDING
QUOTE(Laur- @ Feb 6 2007, 17:13) *
Eu tot nu am inteles ceva: pentru a pune 512 (dublul DDR-ului sau) pe partitia recomandata,

Pune-le pe amandoua la fel.
scd
Nu e chiar asa simplu, uite ce zice baiatu asta, Tweakhound, care cred ca stie mai multe ca noi:

There is a lot of bad advice and misunderstanding on the web of how virtual memory (and thus the page file) works in XP. The following recommendations are based on research, information gathered around the web, and personal experience dealing in a variety of configurations.

Mie mi s-a parut cel mai util ghid de tweaking pe care l-am intalnit. Mai trebuie doar putina rabdare sa-l citesti. smile.gif
websitefinder
QUOTE(Laur- @ Feb 6 2007, 17:13) *
La fel in ambele cazuri. Iar daca ai si un al doilea hdd, pune-o pe acela! Dar chiar si asa, nu se va compara cu mai mult RAM fizic de care are nevoie sistemul tau!
G_DD
QUOTE(scd @ Feb 7 2007, 09:59) *
Mie mi s-a parut cel mai util ghid de tweaking pe care l-am intalnit. Mai trebuie doar putina rabdare sa-l citesti. smile.gif

Da, interesant,dar urmand link-urile am ajuns la Microsoft care uite ce zice:"Dimensiunea minimă recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului, iar cea maximă este de trei ori mai mare decât memoria RAM. De exemplu, dacă memoria RAM este de 256 MO, dimensiunea minimă va fi de 384 MO, iar cea maximă de 1152 MO." nono.gif
http://support.microsoft.com/kb/308417/
Si eu sunt in ceata si pe langa paging file mai e si MFT-ul pe care nu reusesc sa-l setez sa nu ma mai avertizeze. In ceea ca priveste ram-ul fizic de acord trebuie mai mult
Laur-
QUOTE(RUHPOLDING @ Feb 7 2007, 00:02) *
Pune-le pe amandoua la fel.

QUOTE(scd @ Feb 7 2007, 09:59) *
Nu e chiar asa simplu

QUOTE(websitefinder @ Feb 7 2007, 12:36) *
La fel in ambele cazuri.

QUOTE(G_DD @ Feb 7 2007, 13:14) *
Si eu sunt in ceata

Imi pare rau ca cineva care deja a studiat si a inteles tot, nu rezuma si pentru noi care nu stim, ce se intampla daca la Initial Size este pusa o valoare prea mica, sau daca la Maximum Size este pusa o valoare prea mare.
Ma gandesc ca daca cine stie ar da "mura in gura" unele lucruri celor care nu stim, productivitatea la nivel de tara ar creste si implicit si nivelul de trai al nostru al tuturor.
antinVidia
Mai bine a-ti lasa memoria virtuala asa cum o seteaza widowsul, in felul asta eu nu am avut niciodata probleme legate de memoria virtuala.
Am incercat si eu tot felul de tweakuri la memoria virtuala si nu-ti aduc nici strop de performanta.
antinVidia
- Pentru ca Windows să selecteze dimensiunea cea mai bună pentru fișierul de paginare, faceți clic pe Dimensiune gestionată de sistem. Dimensiunea minimă recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului, iar cea maximă este de trei ori mai mare decât memoria RAM. De exemplu, dacă memoria RAM este de 256 MO, dimensiunea minimă va fi de 384 MO, iar cea maximă de 1152 MO.
- Pentru cea mai bună performanță, nu setați dimensiunea inițială la mai puțin decât dimensiunea minimă recomandată sub Dimensiune totală fișier de paginare pentru toate unitățile. Dimensiunea recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului. Este recomandat să lăsați fișierul de paginare la dimensiunea recomandată. Însă aveți posibilitatea să îi măriți dimensiunile dacă utilizați frecvent programe care utilizează multă memorie.
- Pentru a șterge un fișier de paginare, setați ambele dimensiuni, minimă și maximă, la zero, sau faceți clic pe Fără fișier de paginare. Recomandăm insistent să nu dezactivați sau să ștergeți fișierul de paginare.

Deci, Laur- tu trebuie sa setezi memoria virtuala asa:
-initial size : 384mb
-maximum size: 1152mb

Dar nu vad de ce mai trebuie sa o setezi tu cand Windowsul face acest lucru corect in locul tau?
G_DD
QUOTE(antinVidia @ Feb 15 2007, 09:19) *
- Pentru ca Windows să selecteze dimensiunea cea mai bună pentru fișierul de paginare, faceți clic pe Dimensiune gestionată de sistem. Dimensiunea minimă recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului, iar cea maximă este de trei ori mai mare decât memoria RAM. De exemplu, dacă memoria RAM este de 256 MO, dimensiunea minimă va fi de 384 MO, iar cea maximă de 1152 MO.
- Pentru cea mai bună performanță, nu setați dimensiunea inițială la mai puțin decât dimensiunea minimă recomandată sub Dimensiune totală fișier de paginare pentru toate unitățile. Dimensiunea recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului. Este recomandat să lăsați fișierul de paginare la dimensiunea recomandată. Însă aveți posibilitatea să îi măriți dimensiunile dacă utilizați frecvent programe care utilizează multă memorie.
- Pentru a șterge un fișier de paginare, setați ambele dimensiuni, minimă și maximă, la zero, sau faceți clic pe Fără fișier de paginare. Recomandăm insistent să nu dezactivați sau să ștergeți fișierul de paginare.

Deci, Laur- tu trebuie sa setezi memoria virtuala asa:
-initial size : 384mb
-maximum size: 1152mb

Dar nu vad de ce mai trebuie sa o setezi tu cand Windowsul face acest lucru corect in locul tau?

huh.gif deci nu e bine sa le pui pe amandoua la fel! Intr-adevar, vad ca recomandat e 382(la 256MB) si daca stau sa ma gandesc inainte de a face modificarea cu "amandoua la fel" era cum spui tu -initial size : 384mb
-maximum size: 1152mb si sa stii ca daca ma gandesc Laur are dreptate mai bine o lasam cum era setata! Dar asa am mai invatat cate ceva! Mai e totusi o intrebare, ca vad ca sunt mai multe pareri: unde punem paging file? Pe ce partitie?E indicat sa creezi o "minipartitie speciala pt. paging file? unsure.gif
Ms mult de tot ca m-ai lamurit !!!
G_DD
Si mai e ceva! Microsoft cica recomanda sa fie pagig file si in boot volume... huh.gif
antinVidia
Dupa cate am inteles eu pe C se pune in mod normal memoria virtuala asta daca ai suficient spatiu liber , adica macar cat ai setat maximum size pt memoria virtuala.
De ce crezi ca windowsul pune paging file doar pe C. Daca era nevoie cei de la Microsoft faceau in asa fel incat sa apara pe toate partitiile paging file.
Am patit si eu multe cu memoria virtuala si cineva mi-a dat un sfat: Lasa memoria virtuala asa cum ti-o seteaza windowsul ! ....si de atunci nu am mai avut probleme cu asta.
Tweak-urile memoriei virt. sunt "fleacuri" , nu obtii nici "pic" de performante in plus.

Când memoria RAM a computerului atinge un nivel scăzut și aveți nevoie imediată de RAM, Windows utilizează spațiu de hard disk pentru a simula memoria RAM. Această memorie este cunoscută ca memorie virtuală. Este cunoscută și ca fișier de paginare. Este similară fișierului swap UNIX. În mod implicit, fișierul de paginare de memorie virtuală (denumit pagefile.sys) care este creat în timpul instalării este de 1,5 ori mai mare decât valoarea memoriei RAM de pe computer.

Aveți posibilitatea să optimizați utilizarea memoriei virtuale prin împărțirea spațiului alocat ei între mai multe unități și prin eliminarea de spațiu de pe unitățile lente sau greu accesibile. Pentru a optimiza cât mai bine spațiul de memorie virtuală, împărțiți-l între cât mai multe hard diskuri fizice posibil. La selectarea unităților, urmați aceste indicații:

• Evitați punerea unui fișier de paginare pe o unitate tolerantă la erori, cum ar fi un volum în oglindă sau un volum RAID-5. Fișierele de paginare nu necesită toleranță la erori, iar unele computere tolerante la erori pot avea procese lente de scriere a datelor, deoarece datele sunt scrise în locații multiple.
• Nu plasați fișiere multiple de paginare pe partiții diferite ale aceleiași unități fizice de disc.

• Încercați să evitați plasarea unui fișier de paginare pe aceeași unitate cu fișierele de sistem.
??????????????????????

Totusi aici nu mai inteleg nici eu cool.gif , adica sa nu o pui pe C? :

G_DD
Nu-ti spun eu... death.gif iti crapa capu'...Cica trebuie sa pui pe partitia pe care o folosesti cel mai putin.Si e destul de logic avand in vedere ca:trebuie evitata fragmentarea paging file!!! Iar daca o pui in C o faci varza! Cand habar nu aveam de paging file si aveam o singura partitie mergea totul struna, nu mai stiu cum sa le sucesc sa fie bine crybaby.gif
Ma rog fiecare cu parerile lui si experietele lui , fiecare e liber sa inteleaga ce vrea de aici si sa faca cum crede ca e mai bine!!! scratchchin.gif
antinVidia
QUOTE(G_DD @ Feb 16 2007, 17:26) *
Nu-ti spun eu... death.gif iti crapa capu'...Cica trebuie sa pui pe partitia pe care o folosesti cel mai putin.Si e destul de logic avand in vedere ca:trebuie evitata fragmentarea paging file!!! Iar daca o pui in C o faci varza! Cand habar nu aveam de paging file si aveam o singura partitie mergea totul struna, nu mai stiu cum sa le sucesc sa fie bine crybaby.gif
Ma rog fiecare cu parerile lui si experietele lui , fiecare e liber sa inteleaga ce vrea de aici si sa faca cum crede ca e mai bine!!! scratchchin.gif

Poate ca asa e , dar de ce windowsul si pune automat memoria virtuala pe C?
Si din experienta mea, daca ai suficient spatiu pe C aceasta partitie se fragmenteaza foarte rar. Eu am win instalat de 2,5 luni si nu am defragmentat C decat 1 singura data (pt ca nu a fost nevoie ) si asta sa intamplat cand am downloadat pe C fara sa observ si am ajuns la limita cu spatiul liber altfel nu cred ca aveam nevoie sa defragmentez.

Laur-
antinVidia si G_DD, va multumesc ca ati dezbatut problema argumentat.
Reclama
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.