Fumatul in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65

catharsis3k

Sunt tare curios sa aflu care sunt motivele pentru care in Romania se mai permite inca fumatul in locurile publice. De exemplu Plaza Romania sau Bucuresti Mall.
M-am saturat sa merg acolo si sa fiu inconjurat de fum de tigara si sa-mi miroasa hainele dupa.

Este clar un obicei daunator sanatatii celui care fumeaza si mai ales, celor din jur care nu fumeaza. De ce eu, trebuie sa-mi risc sanatatea ca unii nu le pasa de-a lor ?

Locuiesc cam 6 luni Romania, 6 luni Canada si diferenta este coplesitoare. In Canada nu ai voie sa fumezi in locuri publice si asta include din Mai anul acesta si barurile, cluburile, restaurantele, etc. Este incredibil sa mergi 6 ore la discoteca si sa nu te usture ochii de la fumul de tigara si sa-ti puta hainele 2 zile dupa.

Ce este atat de greu in a trece o lege in acest sens ?
zoro2
Mossoti inchide topicul asta despre fumat ca sunt inca vreo doua-trei pe aici si lasa-ma sa deschid un alt topic "Cum sa stopam fumatul"

Strict
Unii nu vor ca fumatul să fie stopat. Mă număr printre ei.
kill_them_all1000
QUOTE(Strict @ Feb 1 2007, 20:10) *

Si cine te opreste sa fumezi la tine acasa?
Oricum ii doare in cot pe ai nostri de sanatatea poporului si nu o sa interzica fumatul in locurile publice.
zoro2

poate m-am exprimat gresit
vreau sa existe placerea de a fuma dar fara dependenta de acesta
adica fumezi cat vrei 1-2-3 pachete pe zi iar daca nu te mai tine buzunarul nu mai fumezi si asta fara sa urle plamanu sau neuronu-n lipsa nicotinei
placere fara dependenta
renderman

Parerea fumatorilor este nerelevanta atata vreme cat este rezultatul unei dependente fizice si psihice de nicotina.
fracture
QUOTE(Strict @ Feb 1 2007, 17:10) *

Count me in.
Veniti voi astia nefumatorii si ne impuneti noua sa nu mai fumam in locuri publice. Sa imi faca mie loc separat de fumator si io ma duc numai acolo, la munca la fel. Pai statul isi creaza singur probleme. Acum ne interzice, maine o sa iesim i9n strada sa ne cerem dreptul, iar poimaine o sa iasa un thread pe SP "minoritatea fumatoare isi cere drepturile".

ave_caesar
Propun ca fumatorii sa fie impuscati!
(sau sa se lase, alegerea lor...)
mianna
QUOTE(zoro2 @ Feb 1 2007, 20:13) *
poate m-am exprimat gresit
vreau sa existe placerea de a fuma dar fara dependenta de acesta
adica fumezi cat vrei 1-2-3 pachete pe zi iar daca nu te mai tine buzunarul nu mai fumezi si asta fara sa urle plamanu sau neuronu-n lipsa nicotinei
placere fara dependenta

iei premiul Nobel pentru asta smile.gif moso, hai, lasa-l ca-i valoros biggrin.gif
fracture

QUOTE(ave_caesar @ Feb 1 2007, 17:33) *

Se pare ca nu m-am inselat in postul anterior wink.gif
Tu ai multe propuneri, pacat ca nu te asculta nimeni.
Strict
QUOTE(renderman @ Feb 1 2007, 20:24) *
Parerea fumatorilor este nerelevanta atata vreme cat este rezultatul unei dependente fizice si psihice de nicotina.

Nu știu ce cine poate considera că părerea fumătorilor despre interzicerea fumatului este irelevantă. Am mai întîlnit genul ăsta de mentalitate la unii. Votezi Vadim, cumva?

QUOTE(fracture @ Feb 1 2007, 20:30) *
Count me in.
Veniti voi astia nefumatorii si ne impuneti noua sa nu mai fumam in locuri publice. Sa imi faca mie loc separat de fumator si io ma duc numai acolo, la munca la fel. Pai statul isi creaza singur probleme. Acum ne interzice, maine o sa iesim i9n strada sa ne cerem dreptul, iar poimaine o sa iasa un thread pe SP "minoritatea fumatoare isi cere drepturile".

Corect smile.gif

Dorim învățămînt gratuit în limba fumătorilor, și Regiunea Autonomă Afumată. Fumătorii din afara regiunii vor avea statut de minoritate cu drepturi garantate prin lege, și inscripții pe plăcuțe ignifuge naughty.gif

Pentru o Europă modernă coolspeak.gif
zoro2
QUOTE(ave_caesar @ Feb 1 2007, 20:33) *

iti tb calmante
propun sa te apuci de fumat, e indicat de psihiatri pt "bolnavi incurabili" (veseli)
ave_caesar
QUOTE(fracture @ Feb 1 2007, 20:46) *
Se pare ca nu m-am inselat in postul anterior wink.gif
Tu ai multe propuneri, pacat ca nu te asculta nimeni.

Tu nu stii sa identifici bascalia atunci cand o citesti?
mwlambo
Bine ca macar s-a interzis fumatul in tren. worthy.gif . Era exasperant sa mergi 8-10 ore in fum de tigara.
fracture
QUOTE(ave_caesar @ Feb 1 2007, 17:49) *
Tu nu stii sa identifici bascalia atunci cand o citesti?

Nu atunci cand se refera la apucaturile care ma ajuta sa gandesc limpede (cafea si tigari+cateodata alcool).
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=207467
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...27523&st=60
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...66870&st=60
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...6870&st=120
catharsis3k
QUOTE(fracture @ Feb 1 2007, 13:30) *
Count me in.

nu inteleg, sa fumezi nu este un drept. sa intoxici lumea din jurul tau si sa-i expui la substante periculoase nu este un drept. nu-ti este nimeni dator sa-ti faca loc de fumat.
fracture
QUOTE(catharsis3k @ Feb 2 2007, 03:47) *
nu inteleg, sa fumezi nu este un drept. sa intoxici lumea din jurul tau si sa-i expui la substante periculoase nu este un drept. nu-ti este nimeni dator sa-ti faca loc de fumat.

Cum adica nu este un drept? Dar ce este draga?Ce v-au facut acolo in Canada? Cum dracului sa-ti interzica cineva sa fumezi, sa-ti spuna "ba' de azi nu mai ai voie sa fumezi". Pai ce societate mai e aia unde cetatenii nu au voie sa fumeze, sa bea alcool si cafea, cum zicea un unu' pe Generalitati?
Ca sa intelegi mai bine, treaba e simpla. Eu fumez si tie nu-ti prea place ca te intoxic. Ai trei posibilitati. Ori suporti si inghiti fumul de tigara, ori pleci de langa mine, ori imi faci un loc amenajat unde sa pot fuma.
pastel3005
sunt fumator. dar sunt de acord ca nefumatorii nu trebuie sa stea in fumul meu smile.gif
dar, am si eu drepturi, exact ca cei care nu fumeaza. in italia, nu am putut sa fumez indoor nicaieri. nasol. nu e democratic.
au si ei, dar ar trebui sa avem si noi drepturi. pina la urma, statul incaseaza o gramada de bani din accizele pe vicii. deci?
Strict
QUOTE(catharsis3k @ Feb 2 2007, 06:47) *

Intoleranța nu e numai religioasă sau etnică. Iată una nouă.
mars0212
40 % din romani fumeaza, parca asta era cifra pe care am auzit-o pe la stiri. Din cei 60 % care nu fumeaza multi sunt copii sub 10 ani.

Din pacate nu poti sa faci ceva ce este un inconvenient pentru 40 % din populatie. Orice discoteca poate interzice fumatul daca doreste si nu ai decat sa te duci in acele locuri in care fumatul este interzis daca te deranjeaza fumul. Atata timp cat eu pe proprietatea mea vreau sa permit fumatul statul nu are voie sa se bage. Daca vreun patron va considera vreodata ca daca interzice fumatul va avea mai multi clienti atunci va face acest lucru, din pacate acesta nu este cazul, prin urmare, mai multi clienti prefera locurile in care se fumeaza decat cele in care nu se fumeaza si nu te poti opune majoritatii.

Si condusul dauneaza grav sanatatii pietonilor, nu vad pe nimeni sa interzica condusul. Mai multi pietoni mor anual calcati de masina decat nefumatori din cauza fumatului pasiv.

Eu nu o sa fumez doar in casa pentru ca asa vrei tu, am si eu aceleeasi drepturi ca si tine si in acelasi fel in care pentru cineva este neplacut sa fie inconjurat de fum de tigara si pentru mine este neplacut sa nu fumez, inca nu am inteles cine a decis ca nefumatorii au mai multe drepturi decat fumatorii.

Daca se vrea oprirea fumatului si acesta este atat de groaznic de ce nu este interzis in totalitate prin lege ca si marijuana, cocaina, etc.
naughtydream01
QUOTE(mwlambo @ Feb 1 2007, 21:04) *
Bine ca macar s-a interzis fumatul in tren. worthy.gif . Era exasperant sa mergi 8-10 ore in fum de tigara.

Daaaaaaaa, ce bine, ce bine, iupii, si usile tot cad pe tine si geamurile tot nu se inchid si in loc de chistoace pe jos acum e plin de seminte, dar hai sa aplaudam legea... death.gif
mars0212
QUOTE(mwlambo @ Feb 1 2007, 21:04) *

Dar sa manance ceapa ala de langa tine este mai bine, sau sa se urce vreunu care pute a tuica ieftina este iarasi OK. Eu nu inteleg de ce nu exista vagoane de fumatori cum exista in restul lumii civilizate.
naughtydream01
QUOTE(mars0212 @ Feb 2 2007, 09:48) *
Dar sa manance ceapa ala de langa tine este mai bine, sau sa se urce vreunu care pute a tuica ieftina este iarasi OK. Eu nu inteleg de ce nu exista vagoane de fumatori cum exista in restul lumii civilizate.

Igzact.
mars0212
QUOTE(renderman @ Feb 1 2007, 20:24) *

Parerea nefumatorilor este iarasi irelevanta atata timp cat se bazeaza pe o repulsie fizica fata de fumul de tigara.
mars0212
QUOTE(ave_caesar @ Feb 1 2007, 20:33) *

Ne omoram si singuri, nu mai cheltuiti banii pe gloante.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.