se pot face bani din internet in romania?
Pagini: 1, 2

coco_ro

salutare prieteni, desi nu am postat niciodata pe aici, urmaresc cu interes discutiile.. si tin sa va anunt ca ii apreciez pe cei care au experienta in domeniul web.

am cateva intrebari pt voi...
se poate castiga bani din internet pe .ro? sau ar fi mai indicat pe .com
am un 3 situri deschise momentan, inca lucrez la probare si in scurt timp voi deschide situl meu personal in flash 100%, doar, pt ca multi prieteni mi-au cerut asta si am nevoie

stiu html, jawa, php mysql, flash, dar inca nu vad cum pot sa castig bani frumosi avand un site pentru ROmania...

poate imi dati idei

ms anticipat....

www.casa-andra.ro interes-romania.trei.ro descopera-romania.trei.ro
i0nutzb
da, se POT face... w00t.gif
la cât de bine știi „jawa” eu cred că nu vei scoate prea muți bani din asta biggrin.gif

darkstar_tfd
felicitari pt site-ul in flash. Daca stii php & mysql si mai adaugi si flash gasesti usor loc de munca , cu un salariu undeva la 800-1000 Euro. Din site-uri se castiga si in Ro, dar cred ca avand un site .com bine administrat si optimizat , unde s-a depus ceva efort la promovare ai mai mari sanse de castig. Un exemplu ar fi vanzarea de linkuri...
mrcalex
QUOTE(darkstar_tfd @ Jan 31 2007, 16:19) *
cu un salariu undeva la 800-1000 Euro

ce ma? console.gif
800-1000 de euro iei daca esti super tare, adica mega tare...

din ce ai facut tu esti la nivelul abia de jos...si siteul in flashsincer cred ca e facut dintr-un template modificat.

daca esti chiar super tare da-mi mie PM ca iti dau eu de lucru
darkstar_tfd
nu prea gasesti programator web care sa iti accepte salariu sub 800 euro, nici chiar in RO.
Fidelio
QUOTE(darkstar_tfd @ Feb 1 2007, 13:28) *
nu prea gasesti programator web care sa iti accepte salariu sub 800 euro, nici chiar in RO.

Te inseli amarnic, uita-te si tu la munca celor de la soft32, iar salariile lor variaza intre 200 si 700 euro.
Intr-o firma si mai ales in RO un programator jar mananca pentru poate nici 500 euro pe luna.
mrcalex
QUOTE(Fidelio @ Feb 1 2007, 14:08) *
Te inseli amarnic, uita-te si tu la munca celor de la soft32, iar salariile lor variaza intre 200 si 700 euro.
Intr-o firma si mai ales in RO un programator jar mananca pentru poate nici 500 euro pe luna.

500 de euro e mult oricum.
Sunt programatori tari care lucreaza si pe 10 milioane, incuiati.

darkstar_tfd
Cei pe care ii cunosc eu si lucreaza ca programatori ( eu nu-s programator ) nu se lasa pe salarii asa de mici. Atunci cand sunt 10 posturi de programatori la care nu se aplica, "sefii" tind sa ridice suma lunara care o acorda unui programator. Stiu ca intr-o perioada am postat si eu anunturi pt un job de programator, se cerea la firma , salariul ( pt 2 ani experienta ) era 800 $ minim, crestea experienta , crestea salariul..
again
bani se fac pe net, in primul rand scapa de hostu gratis , in al doilea rand fa in asa fel incat sa castigi bani din primul site, apoi incepi si-l faci pe al doilea si tot asa
referitor la salariul de programator, depinde de firma , si mie mi-ar place sa iau 1000 lei si sa am de lucru la firma 1 data pe luna (si atunci un amarat de cms nici macar multilanguage smile.gif) , insa nu stiu daca un programator pasionat ar accepta asta, de obicei acolo unde se ia peste 1000E se munceste 8h din 8 si nu-s putine astfel de locuri in ro
coco_ro

ms mult de rasp... oricum, cred ca cel mai bine ar fi un site in engleza accesibil pt 6 miliarde de oameni decat pentru 30 de mil de romani(cam atatia am inteles ca ar fi)

apropo, cred ca niciodata nu o sa lucrez pt o firma daca voi sti f bine "site life", si daca stiu ca lucrez zi si noapte... am primit oferta, cam 15 mil pe luna, dar nici nu ma gandesc, inca nu sunt profesionist, si dealtfel de ce sa lucrez pentru altii.

bafta si trafic cat mai mare sa aveti, google e cu noi:))
again
QUOTE(coco_ro @ Feb 1 2007, 20:23) *
ms mult de rasp... oricum, cred ca cel mai bine ar fi un site in engleza accesibil pt 6 miliarde de oameni decat pentru 30 de mil de romani(cam atatia am inteles ca ar fi)

apropo, cred ca niciodata nu o sa lucrez pt o firma daca voi sti f bine "site life", si daca stiu ca lucrez zi si noapte... am primit oferta, cam 15 mil pe luna, dar nici nu ma gandesc, inca nu sunt profesionist, si dealtfel de ce sa lucrez pentru altii.

bafta si trafic cat mai mare sa aveti, google e cu noi:))

sa zicem ca faci un site de stiri in engleza , cu cine te bati? cu google news, yahoo news, bbc, cnn , nbc
sa zicem ca faci un site de stiri in romana , cu cine te bati? cu hotnews , realitatea , antena3

google news = sa zicem ca peste 1 mil de vizite pe zi
realitatea = sa zicem 50.000 vizite pe zi

deci, romana sau engleza?

+ ca in .ro e mai usor si mai putin costisitor de promovat un site
terratec
coco_ro vreau sa iti dau cateva sfaturi.

1. invata unul dintre limbajele sau programele de mai sus, pentru ca 100% acum nu il stii bine pe nici unul dintre ele.
2. apuca-te de munca si apoi ridica pretentii la bani.
3. invata putin gramatica limbii romane.
4. du-te de curiozitate la cateva interviuri si vezi daca te angajeaza cineva.
5. gandeste-te ca in timp ce tu te lauzi aici, un asiatic munceste si se perfectioneaza de zor si maine-poimaine iti poate ocupa locul.
w3bmaster
Eu fac bani "pe net din ro" ai avantaju e ca am depasit acea suma pe care o "poate lua" un programator bun dar stau acasa si am amic care e super programator si munceste doar pe 10 mil si la o firma f mare in ro asta e

Freelancing + Sitrurile tale = $$$$$ buni (asta e reteta mea)
coco_ro
QUOTE(terratec @ Feb 1 2007, 21:51) *
coco_ro vreau sa iti dau cateva sfaturi.

1. invata unul dintre limbajele sau programele de mai sus, pentru ca 100% acum nu il stii bine pe nici unul dintre ele.
2. apuca-te de munca si apoi ridica pretentii la bani.
3. invata putin gramatica limbii romane.
4. du-te de curiozitate la cateva interviuri si vezi daca te angajeaza cineva.
5. gandeste-te ca in timp ce tu te lauzi aici, un asiatic munceste si se perfectioneaza de zor si maine-poimaine iti poate ocupa locul.

mai, faza e ca nu ma cred bun, si nici nu ma dau mare balena in conserva... stiu in mare cate ceva, asta e f adevarat, apropo; nu ma laud,ma cunosc destul de bine ca sa mai am nevoie de validare

chestia asta e tragica la romani, cum intra unu pe forum, cum hop pe el...
vreau sa primesc ajutor de aici, daca se poate, sper sa nu va suparati daca o sa mai spun cateva prostii(fara intentie)
am citit multe chestii dar inca is la inceput...
la interviu inca nu am fost pt ca nu ma consider profesionist...

ms mult de sfaturi:P
si scuze daca deranjez
soul4blade
Cred ca vorbim degeaba.
Claculatorul ne-a "prins" pe toti. Toti ne pricepem la cate ceva. Toti stim sa tragem doua linii, toti stim sa unim mai multe scripturi, toti stim sa facem o baza de date, sa scriem o linie de cod, sa facem o schita grafica, sa desenam un corp, toti vrem sa stim mai mult, toti avem pretentia ca stim mai mult, toti credem ca le stim pe toate si atunci cand descoperim ceva nou ne spunem ca e doar un lucru nou capatat pe care nu-l mai stie nimeni din lumea asta, toti suntem amatori, toti suntem aroganti si infatuati, toti avem pretentii de IT-isti... Fiecare in masura lui. Asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, cei care traiesc insa din toate aceste meserii, cei care fac asta profesionist, nu sunt neaparat cei care au un calculator acasa. In majoritatea cazurilor, lucrurile bune au iesit dintr-o echipa. Nu spun aici ca nu poti lucra de acasa sau ca nu poti fi un bun profesionist daca lucrezi solitar.
Sfatul meu e sa inveti ceva (nu tot), dar temeinic!
Sa cunosti o parte din "materie", dar s-o cunosti bine!
Sa faci lucrurile complet si fara cusur.

Topul meseriilor de viitor:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/S/4...iilor-de-viitor
Cata.
Nu stiu daca merita sa te angajezi undeva, trebuie sa fi foarte pasionat de programare!
Si eu stiu PHP , dar sunt zile in care nu am chef sa scriu <? echo "azi"; ?>
Ori pentru o firma trebuie sa lucrezi non-stop , ai 8 h , in afara de pauza de masa numai te opresti.

Banii se fac pe internet, dar se fac muncind!
Pt 300 de euro nu muncesti la fel de mult cat pentru 800!
mrcalex
QUOTE(Cata. @ Feb 2 2007, 18:55) *
Nu stiu daca merita sa te angajezi undeva, trebuie sa fi foarte pasionat de programare!
Si eu stiu PHP , dar sunt zile in care nu am chef sa scriu <? echo "azi"; ?>
Ori pentru o firma trebuie sa lucrezi non-stop , ai 8 h , in afara de pauza de masa numai te opresti.

Banii se fac pe internet, dar se fac muncind!
Pt 300 de euro nu muncesti la fel de mult cat pentru 800!

made in romania...de ce sa munceti mult...cand poti munci putin pe bani mult mai putini dar care in euro ti se par multi
w3bmaster
Eu prefer sa muncesc pt mine nu pt altii .....
Cata.
Asta am vrut sa zic si eu....
aghyutza
QUOTE(w3bmaster @ Feb 2 2007, 23:32) *
Eu prefer sa muncesc pt mine nu pt altii .....

E adevarat. SI eu prefer sa muncesc pentru mine, dar rezultatele intarziau sa apara la inceput si erau niste investitii de facut, dar nu aveam bani. Pana la urma am preferat sa muncesc pt altii si pe bani mai putini fara a-mi da seama de valoarea muncii mele, vorba aia eram disperat sa fac ost de bani sa imi acopar datoriile... Ca asa e la inceput.

Deci bani poti sa faci si muncind pentru tine, bani pe care ii obtii dupa o perioada de tin, dar si muncind pentru altii, in acest caz banii venind mult mai repede.
homerseneca
Stai acasa si ocupa-te (?!) de altceva...
lord_ice
Citind mai sus, vreau sa-mi contrazic bunul prieten darkstar...:

Mane , tu traiesti in tim unde e alaturi de bucuresti destul de bine din punct de vedere al salariilor dar de obicei in craiova un salariu de coder bun si foarte bun abia daca ajunge la 15 milioane...stiu oameni pe grafica si grafica 3d F buni ce lucreaza pe astfel de sume si damn , gandeste-te ca pe 3d se platesc bani grei in bucuresti, sa nu vbm de "inafara" ...so...nu mai visa ca totul e roz , sunt programatori php/sql , java , c & deriv ce lucreaza pe 10 mil...asta e crudul adevar man si nu sunt deloc slabi...si dk o sa ma contrazici acum cu chestii de genul de ce nu vin sa munceasca in tim sau buc o sa avem o discutie lunga despre cheltuieli, chirii, nivel de trai...so..mess smile.gif)!

darkstar_tfd
QUOTE (lord_ice @ Jan 12 2008, 13:41) *
Citind mai sus, vreau sa-mi contrazic bunul prieten darkstar...:

Mane , tu traiesti in tim unde e alaturi de bucuresti destul de bine din punct de vedere al salariilor dar de obicei in craiova un salariu de coder bun si foarte bun abia daca ajunge la 15 milioane...stiu oameni pe grafica si grafica 3d F buni ce lucreaza pe astfel de sume si damn , gandeste-te ca pe 3d se platesc bani grei in bucuresti, sa nu vbm de "inafara" ...so...nu mai visa ca totul e roz , sunt programatori php/sql , java , c & deriv ce lucreaza pe 10 mil...asta e crudul adevar man si nu sunt deloc slabi...si dk o sa ma contrazici acum cu chestii de genul de ce nu vin sa munceasca in tim sau buc o sa avem o discutie lunga despre cheltuieli, chirii, nivel de trai...so..mess smile.gif)!

Marius, inteleg ideea, stiu cum e cu orasele astea, ti-am povestit de unde am venit si cum am ajuns in Timisoara, deci stiu ce inseamna sa fii platit putin si stiu ce inseamna sa lucrezi din greu sa ca iesi din tipar, sa poti sa te remarci. Dar, atunci cand tragi tare si simti ca esti stapan pe cunostintele tale, o sa poti sa ceri si salarii si per proiect atat cat ti se cuvine. La 19 ani am un salariu bunicel, pentru care multi inca trag pana la 25-26 de ani, dar asta doar pentru ca la 17 ani lucram de imi sareau capacele si pierdeam ore in sir in fata calculatorului. Nu sunt programator, dar un programator care se respecta este platit bine. Pana si eu am avut proiecte de rulat si mereu am dat omului cat a considerat ca face munca lui...
lord_ice
Stii bine ca asa a fost si la mine...doar ca eu am facut o firma la 19 ani...adik acum cativa ani...si ti-am povestit cat am tras...si inca trag destul. smile.gif

OnTopic:

Depinde si de om, depinde din ce mediu e venit, poti sa fii un super programator dar sa nu te adaptazi intr-o firma, sau sa nu suporti sa lucrezi altundeva decat acasa...etc...am vazut destui... cred ca o treaba in wd se face acasa...la program de birou de 2h per zi, in rest acasa...nush, noi de cand procedam asa e super ok...inainte cand stateam 8 ore lucram mult mult mult mai putin...ciudat, dar adevarat. voi ce ziceti?
miromulus
Oamenii aia de lucreaza pe 10 - 15 mil si sunt foarte buni de ce nu se muta pe un site de freelance? Ii deranjeaza stresul de a lucra cu alt client la fiecare cateva zile? Nesiguranta venitului? Eu mi-am convins suficienti amici sa faca asta si castiga de 2-3 ori mai mult decat atunci cand erau "proletari".
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.