Nomenclator Valori in Vama si alte chestii related...
Pagini: 1, 2

arty

Are cineva lista asta aberanta? sau e pe undeva online? stiu ca e veche, dar asta este, daca alta nu e...

o intrebare: ce se intampla cu marfa care ajunge in vama si nu este la nici un capitol al aberantei liste de valori?

de pilda... flash card XD sa zicem de 256 MB. ce valoare are ala in vama? te targuiesti cu vamesul?

noua treaba cu cadourile la valoarea de 45 euro face parte din politica romaniei de inchidere sau e doar o chestie temporara?

ah si inca ceva. care este varianta ca sa se faca vama pe valoarea inscrisa pe invoice? si daca se face, care sunt taxele, cum se calculeaza... se pune taxa vamala si apoi se aplica si tva la taxa vamala... daca e cineva dumirit la povestile astea, please, i need some help.
moartea
Aici este nomenclatorul vamal cu tarifele respective :
http://domino2.kappa.ro/mj/lex2001.nsf/Emi...C4?OpenDocument

Cand ceva nu este in lista ramane la latitudinea vamesului sa gaseasca ceva apropiat de ce e acolo. Ca idee, am intrebat cat e vama la o camera digitala (nu exista in catalog) si mi s-a spus (de catre un vames) ca ei le incadreaza la handycams.

Din cate stiu eu, se ia in calcul factura numai cand primesti pe firma ceva, pe persoana fizica se ia din tabel.

Courage
Poate te ajuta si Tariful Vamal

http://www.indaco.ro/products_downloads.html
arty
de ex, o perche de "adidasi" se vamuieste? si daca da, cu cat?
morogan
TVA si taxele vamale se aplica la pretul in vama. Ex. daca bunul face 1000lei pret in vama, tva=19% si TV=10%, atunci pretul va fi 1290lei (pret*tva + pret*tv + pret)
Sebastian
In mod normal, trebuie vamuite numai produsele pe care le proucem si noi intern. Poate intr-o buna zi o sa va povestesc aventurile unui baietel in minunata lume a VAMII !
arty
moarteo: site'ul ala nu merge... domino de doi bani..

intrebarea persista. cum se vamuiesc niste adidasi trimisi din US > RO, vreau sa fac cuiva o bucurie, insa ma tem ca bucuria sa nu se transforme in napasta...

herske
Lol, morogan, ai mare grija ca tu nu calculezi bine. TVA-ul se aplica la valoarea in vama care contine tv, cv + alteele daca e cazul. Valoarea totala la ce-ai zis tu este 1309.
Courage
Exemplu de calcul si dif info aici:

http://www.customs.ro/vami/Main?categPage=...&smallCategId=7
morogan

Poate gresesc... Import nu am facut ever... Dar eu stiu una si buna: nu se aplica taxa la taxa (dubla impunere). Nu contrazic practica. Asa e legal si atat.
herske
Se vede ca nu ai facut import; nu o sa obtii liber de vama pana cand nu platesti obligatiile legal. Legal e ce-am zis io si ce e in linkul lui Courage.
burvi2001
Ma intreb si eu, nu cumva se plateste doar un procent (20 %) din valoarea in vama ? la care se adauga TVA si altele.
Pretul in vama este sa aiba o baza de calcul, nu sa le mai cumperi o data.
E adevarat, ca unele produse dupa ce adaugi toate taxele, le mai cumperi o data, dar eu stiu ca nu se plateste integral valoarea in vama.
herske
Pai nu platesti valoarea in vama, e treaba ta cum si cand platesti furnizorul. Tu trb sa platesti doar obligatiile catre buget ca sa-ti ridici marfa din vama.
burvi2001
Asa mai da, din calculul de mai sus intelesesem ca platesti obiectul pe care ti l-ai cumparat cit face el valoarea in vama.
burvi2001
Totusi, sint portite care te ajuta sa platesti taxe infime, totul este sa ai o imaginetie bogata, ca a mea, si sa cunosti legile, ca sa ai ce ocoli.

Eu de exemplu, stiu metoda cea mai simpla si mai ieftina, dar e nevoie sa ai firma.

Si bere, bineinteles.
arty
domnilor, cu atatia experti nu mai prididesc....

cat e vama la niste "adidasi"... ce dumnezeu...
burvi2001
Daca ii aduci in picioare, e zero, si mi se pare ca ai voie sa intri cu 1 pereche, pentrul uzul personal.
Daca nu, 20 % din valoarea in vama, plus taxe TVA
addicted
trimite-i cu posta, nu cu courier or somethin si omu o sa trebuiasca sa mearga in vama personal. la adidasi ori nu plateste nik ori in cel mai rau caz scapa cu 100 de mii dati la vames.

despre aventurile mele cu vama nu mai zic.
zic doar ca dhl sunt nesimtiti rau de tot la capitolul taxe vamale.
Tzevaru
Ma batea gandul sa-mi iau un pc de pe ebay de la americani , doar asa sa vad care sunt preturile . Pentru taxe a mtrimis un mail la vama .Astazi sunt mandru ca a mprimit un raspuns . Pacat ca m-a bagat mai rau in ceata . Iata raspunsul :

" AUTORITATEA NATIONALA DE CONTROL

AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR

Str. Matei Millo, nr.13, sector 1, Bucuresti

Telefon: 315.58.58 / 315.58.59;

Fax: 3125875; 31382.51

Nr. inregistrare: 2.125/22.01.2004

Catre,

VIZITIU BOGDAN
vizitiub@yahoo.com

Cu referire la cererea dvs. adresata prin posta electronica Autoritatii Nationale a Vamilor va facem cunoscut urmatoarele:

In conformitate cu prevederile art. 88 din Codul Vamal al Romaniei adoptat prin Legea nr. 141/1997 coroborate cu cele din art. 89 calatorii si alte persoane fizice cu domiciliul in tara sau strainatate pot introduce si scoate din tara bunurile aflate in bagajele personale ori care ii insotesc sau primite/trimise prin colete, fara a fi supusi taxelor vamale, in conditiile si in limitele stabilite printr-o Hotarare a Guvernului, tinandu-se seama de acordurile si de conventiile internationale la care Romania este parte.

Prin prevederile art 109 aliniatul 4 din Regulamentul de aplicare a Codului Vamal al Romaniei aprobat prin H.G. nr. 1.114/2001 coroborate cu cele din aliniatul 6 se precizeaza ca pentru bunurile (inclusiv autovehicule si vehicule) introduse in tara de persoane fizice valoarea in vama se stabileste prin Ordin al Ministrului Finantelor Publice pe baza cataloagelor de preturi externe, corelate cu preturile interne. In momentul de fata, in Romania este in vigoare Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 687/2001 pentru aprobarea valorilor in vama – unde se pot regasi valorile in vama stabilite pentru diverse categorii de bunuri.

Potrivit reglementarilor vamale, in vigoare, taxele vamale pentru bunurile introduse in Romania se determina pe baza Tarifului Vamal de Import al Romaniei care este aprobat prin lege, iar tariful vamal pentru bunurile apartinand persoanelor fizice este cel in vigoare la data inregistrarii acestora la birourile vamale sau, pentru cele care nu sunt supuse inregistrarii, la data prezentarii lor la unitatea vamala. Tariful Vamal de Import al Romaniei se regaseste publicat in format electronic pe anumite site-uri de internet cu caracter legislativ. In ceea ce priveste Ghidul de utilizare a Tarifului Vamal de Import al Romaniei acesta este editat de Centrul Roman de Comert Exterior.

Precizam ca potrivit prevederilor din OG nr. 59/2003 privind unele categorii de bunuri scutite de la plata datoriei vamale aprobata cu modificari si completari ulterioare prin Legea nr. 545/2003, sunt stabilite anumite plafoane si limite valorice pentru bunurile introduse de catre persoane fizice, in functie de modalitatea de introducere in tara- colet postal, bagaj insotit, bagaj neinsotit etc.. Urmare a acestui fapt va recomandam sa consultati prevederile OG nr. 59/2003 pentru a identifica prevederile legale conforme cu intentia dvs. de a introduce calculatorul la care faceti referire.

- conform prevederilor vamale legale valoarea in vama reprezinta baza de calcul pentru stabilirea datoriei vamale. Datoria vamala este formata din "taxa vamala" (inscrisa in Tariful Vamal de Import al Romaniei), "taxa pe valoarea adaugata (T.V.A.)" si "accize" - daca este cazul (de exemplu la autovehicule in functie de gradul de poluare).

-precizam de asemenea ca daca in momentul intocmirii formalitatilor vamale privind introducerea unui bun in tara depuneti certificatul de origine a marfurilor (de tip EUR 1), se acorda preferinta tarifara stabilita prin acordurile ori conventiile internationale la care Romania este parte.

In scopul lamuririi unor aspecte suplimentare privind legislatia vamala din Romania va sugeram sa consultati urmatoarele acte normative nationale publicate pe site-ul oficial al Autoritatii Nationale a Vamilor la adresa www.customs.ro :

-Legea nr. 141/1997 privind Codul Vamal al Romaniei publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 180/01.08.1997;

-Hotararea Guvernului nr. 1.114/2001 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului Vamal al Romaniei publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 735 /19.11.2001;

- O.G. nr. 59/2003 privind unele categorii de bunuri scutite de la plata datoriei vamale publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 615/29.08.2003, aprobata cu modificari si completari ulterioare prin Legea nr. 545/2003;

-Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 687/2001 pentru aprobarea valorilor in vama publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 207 din data de 24 aprilie 2001.

DIRECTOR GENERAL

TUDOR TANASESCU

DIRECTOR ADJUNCT
Octavian Relu Botea "

Nu stiu daca ajuta la ceva , da' cel putin am incercat.
bogdan_33
Am gasit o firma din china care imi trimite telefoane mobile in colete cu specificatia gift si mi se pare ca pun si ce valoare vrei tu(sa zicem 40-50 euro sa nu atingi plafonul). As putea sa scap de taxe in cazul asta?
addicted
nope. iti zic in cunostinta de cauza.
burvi2001
Bogdane,
Daca te invat cum sa scapi de taxe, ma aleg si eu cu un telefon 6610 ?
ionutferaru
QUOTE (burvi2001 @ Jul 5 2004, 07:21) *
Bogdane,
Daca te invat cum sa scapi de taxe, ma aleg si eu cu un telefon 6610 ?

Daca imi explici mie colaboram pe termen lung smile.gif
Astept un mail de la tine : ionut.feraru@yahoo.com

Numai bine
frexxl
QUOTE (ionutferaru @ Jan 8 2008, 23:18) *
Daca imi explici mie colaboram pe termen lung smile.gif
Astept un mail de la tine : ionut.feraru@yahoo.com

Numai bine

burvi iti va raspunde cu siguranta smile.gif)
baloleanucornel
Poate imi explica si mie odata cineva concret si la obiect...
Situatia este urmatoarea : persoana juridica importa cateva sute de produse din China si Australia... Ce acte sunt necesare de la chinezi pentru produse ? Din ce am auzit, s-ar putea sa nu fie ok la vama daca nu am absolut tot ce trebuie. De asemenea ce taxe se aplica ? Unde gasesc documentul cu valoarea taxelor vamale ?
Si din experienta voastra, ce probleme pot aparea ?
Mersi mult !
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.