Daca am cumparat o masina SECOND HAND ( din anul 2000 si peste 60.000km) din Germania pe persoana fizica mai trebuie sa platesc TVA in Romania sau NU?

luk2011

http://www.*****.ro/smart/Auto+&a...ea+de+achizitie

" "Daca un cetatean german vinde o masina noua catre o persoana fizica româna, o va vinde fara TVA, pentru ca persoana fizica româna trebuie sa plateasca TVA la bugetul de stat în Romania. La întoarcerea în tara, persoana fizica care a achizitionat masina trebuie sa depuna un decont special TVA", a declarat pentru Rompres, directorul general adjunct al Directiei generale Legislatie impozite indirecte din cadrul Ministerului Finantelor Publice, Mariana Vizoli.

Decontul special de TVA se va depune la autoritatea fiscala competenta, respectiv, la administratia fiscala în raza careia persoana fizica îsi are domiciliul, pâna pe 25 a lunii urmatoare celei în care a achizitionat un mijloc de transport nou dintr-o tara membra UE. Modelul decontului special de TVA urmeaza sa fie aprobat de ministrul Finantelor Publice si, potrivit oficialului MFP, va fi publicat în Monitorul Oficial cel mai târziu la începutul lunii ianuarie 2007.

Potrivit oficialului MFP, aceasta este singura operatiune pentru care persoana fizica plateste TVA, pe decont special. Daca autoturismele cumparate dintr-o tara membra UE, de o persoana fizica, nu sunt noi, respectivul contribuabil va plati TVA în statul membru din care a cumparat bunul, iar acest impozit nu i se va restitui.

La fel se intampla si în cazul bunurilor second-hand. In cazul autoturismelor mai vechi, în schimb, apare taxa de înmatriculare, care ridica pretul autoturismului. Pana în prezent, taxa era inclusa în pretul de achizitie a autoturismului."

Am cumparat in data de 15.01.2007 un autoturism SECOND-HAND ( anul 2000 peste 60.000km) din Germania, pe care intentionez sa o inscriu in circulatie in Romania.

Vreau sa stiu exact, daca voi fi nevoit sa platesc pentru autovehicolul respectiv TVA in Romania sau NU?

Stiu ca trebuie sa platesc Taxa Speciala de prima inmatriculare !!!

Dar din mai multe surse,mai mult sau mai puitin oficiale mi s-a comunicat ca voi fi nevoit sa platesc si TVA , pe langa taxa speciala?

Este posibil asa ceva?

Atunci articolul citat mai sus MINTE?

Cum mi se deduce mie TVA-ul ala ca persoana fizica , daca autoturismul este SECOND-HAND?

De ce trebuie sa platesc TVA?Nu a fost platit odata de persoana din Germania?

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine pentru ca in teritoriu totul e in necunostinta de cazua, si zvonurile sint mai presus de informatiile oficiale?

De ce nu apare nimic oficial pe site-ul Ministerului de Finante in legatura cu subiectul asta?

Eu am cumparat masina SECOND-HAND in ideea ca nu voi fi nevoit sa mai platesc si TVA !!!

Care e avantajul ca am intrat in Uniunea Europeana atunci?

Platesc Taxa Speciala + TVA dupa valoarea de factura din Germania?

La un VW Polo din 2000 EURO4 pe benzina , cu o factura de 3000 EURO eu voi fi nevoit sa platesc : 300 EURO Taxa Speciala + aprox 600 EURO TVA

Este inaccapetabil asa ceva !

NU mai platim vama, dar tot platim aceeasi suma, care se numeste altcumva
renderman
Citez din tine:

QUOTE(luk2011 @ Jan 25 2007, 00:27) *
http://www.*****.ro/smart/Auto+&a...ea+de+achizitie

" "Daca un cetatean german vinde o masina noua catre o persoana fizica româna, o va vinde fara TVA, pentru ca persoana fizica româna trebuie sa plateasca TVA la bugetul de stat în Romania. La întoarcerea în tara, persoana fizica care a achizitionat masina trebuie sa depuna un decont special TVA", a declarat pentru Rompres, directorul general adjunct al Directiei generale Legislatie impozite indirecte din cadrul Ministerului Finantelor Publice, Mariana Vizoli.

Nu inteleg cum poti cumpara o masina noua de la o persoana fizica, ma rog o exista, nu sint expert... De fapt tot articolul este despre cumoararea unei masini NOI de la o persoana fizica, caz absurd daca stam bine sa ne gandim, daca il cumperi de la dealer atunci platesti tva-ul in care din care cumperi masina.

Uite si aici, sa nu existe dubii:

Codul fiscal

TITLUL VI : Taxa pe valoarea adăugată
CAPITOLUL II : Operaţiuni impozabile
Art. 126: Operaţiuni impozabile

(8) Nu sunt considerate operaţiuni impozabile în România:

c) achiziţiile intracomunitare de bunuri second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie
şi antichităţi, în sensul art. 1522, atunci când vânzătorul este o persoană impozabilă
revânzătoare, care acţionează în această calitate, iar bunurile au fost taxate în statul
membru de unde sunt furnizate
, conform regimului special pentru intermediarii
persoane impozabile, în sensul art. 26 (a) din Directiva a 6-a, sau vânzătorul este
organizator de vânzări prin licitaţie publică, care acţionează în această calitate, iar
bunurile au fost taxate în statul membru

Alte pareri?

sanddy1964
nu plateste nici un TVA
PLATESTE DOAR TAXA DE INMATRICULARE.
E o masina veche.si oricum, isi face o factura cum vrea el acolo,,,oricum, TVA-ul a fost platit odata acolo, la cumpararea masinii.Daca a fost luat ap eFirma atunci e poate altceva dar daca a fost a unui particular, ala a platit o data TVA.II poate face o factura de 500de euro si ii baga 19%TVA LA MISTO.
luk2011
"Conform legii, un autoturism este nou, daca nu a fost livrat cu mai mult de sase luni înainte de data intrarii în functiune sau nu a efectuat deplasari care depasesc 6.000 km. TVA-ul se va aplica la valoarea emisa de furnizorul din strainatate, înainte de aplicarea taxei speciale de înmatriculare. "

Prin urmare poti cumpara o masina "noua" si de la o persoana fizica NU DOAR de la fabrica sau de la un dealer auto.

Si mie mi se pare normal sa nu mai platesc TVA pentru o masina SECOND-HAND, doar ca la noi in tara se mai intampla si lucruri PARANORMALE.

Sper sa ave(m)ti dreptate si sa nu trebuiasca sa platim si TVA pe langa Taxa Speciala.
Reclama
Ultimul trend: masini cu 2 rezervoare Pai daca la Petrom alimentezi si apoi castigi inca un plin...
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.