IMPROVIZATIE TELECOMANDA

Vlaicu_bog

Am o intrebare si sper sa nu o considerati stupida.

DATELE PROBLEMEI :

- Am un MOUSE fara fir care nu mai functioneaza (evident un receptor pentru el)
- RECEPTORUL intra pe portul PS2 ca la mouseul cu fir normal.
- Am facut un test , am bagat RECEPTORUL in portul PS2 si am luat o telecomanda universala si am inceput sa apas pe butoane.Am ramas surprins sa vad ca beculetul de la receptor se aprinde la fiecare buton apasat.

INTREBARE : Avand o mufa USB cu tot cu fir se poate face un fel de adaptor in asa fel incat receptorul sa imi intre pe porturile USB ?Si daca merge cum fac legaturile?
Am aparat de masura pot masura eventuale tensiuni.

Vreau sa fac asta deoarece nu pot tine receptorul de la MOUSE pe PS2 ca nu mai am lok de mose altfel si vreau sa fac o telecomanda pt PC , winamp,bsplayer etc.

MULTUMESC.
aeon
ma cam indoiesc ca poti folosi receptorul acela, dar sunt solutii pt telecomanda la PC mult mai ieftine si usoare
cauta aici pe forum, s-a discutat de n ori (un receptor simplu pe serial + programul girder)

Vlaicu_bog
QUOTE(aeon @ Jan 23 2007, 17:15) *
ma cam indoiesc ca poti folosi receptorul acela, dar sunt solutii pt telecomanda la PC mult mai ieftine si usoare
cauta aici pe forum, s-a discutat de n ori (un receptor simplu pe serial + programul girder)

sau macar sa pun pe USB receptorul de la un tuner ca nu mai am TUNERUL.
Am decat telecomanda si receptorul.are o mufa JACK subtire pot sa o tai si sa leg pe USB?
mister_rf
QUOTE(Vlaicu_bog @ Jan 23 2007, 17:27) *
sau macar sa pun pe USB receptorul de la un tuner ca nu mai am TUNERUL.
Am decat telecomanda si receptorul.are o mufa JACK subtire pot sa o tai si sa leg pe USB?

Nu. Nu o sa poti sa folosesti un receptor IR direct la portul USB.
Vezi ideea propusa de aeon.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.