Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

isr2002

@Kidu: citeste cu atentie, nu era vorba de tine, e ok ce spui tu; raspunsul era pentru userul bittek care spunea ca Metro are aceleasi echipe de instalatori pentru toate marcile...
vladx1007
ce ar trebui sa aleg intre un SANYO SAP-KR73EH cu pretul in jurul a 10 mil fara montare gratuita si un FERROLI new smile C PC7 in jurul la 8,5 mil .Il rog si pe utilizatorul diesel poate imi spune o opinie in legatura cu brandurile care sunt acum cele mai bune si unde sunt situate brandurile alese de mine si poate imi recomanda niste firme cu care pot executa montarea aparatului dar si firme care distribuie, mentionez ca sunt din BACAU.

Norad
De aparatele Mitsubishi poate sa imi spuna si mie cineva ceva ?
wfwsc
Mi-am bagat un HAIER de 12.000 BTU si am o mare nelamurire....in functionare se aude un fâsâit care depaseste nivelul de zgomot al ventilatorului pe cea mai mica treapta......zgomotul seamănă zic eu cu un lichid (R410?) care trece printr-un orificiu mic sub presiune....cam cum face sifonul....fâsssssss.......și vad ca face si după minute bune de funcționare. Zgomotul este intermitent...apare și dispare. La instalare au folosit pompa de vacum asa cum trebuia.
E normal zgomotul? Asa trebuie sa faca?
bittek
QUOTE(isr2002 @ Jun 4 2007, 18:59) [snapback]2924456[/snapback]
Nu cred ca e adevarat ce spui. Eu am luat din Metro si mi-au dat o lista cu montatori de WW din toata tara. Cel de dinaintea mea luase altceva si ii daduse alta lista. Cred ca cei care distribuie prin Metro vin cu listele proprii; daca tu ai alta informatie spune, daca nu atunci spune ca aia e parerea ta, nu mai da ca sigur. wink.gif

Omule hai sa ne intelegem poate si exprimarea mea a fost destul de vaga.Mai intai trebuie clarificata o treaba fiecare importator distribuie in reteau de magazine Metro produsele importate.Fiecare importator asigura instalarea produselor lor cu o echipa, doua, trei de instalatori prorii sau firme care fac instalarea pentru acesti importatori.Progaramarile pentru aerele conditionate vandute de importatorul Aston in reteaua de magazine Metro si anume asa cum a specificat si KIDU (Fujitsu, Americool,ALASKA, etc) sunt trecute de 1 IULIE 2007.Din cate stiu eu WW de la METRO nu este importat de ASTON.Sper sa ma fi facut inteles.Pentru cei care achizitionaeaza din METRO aere conditionate daca v-ati hotarat asupra unui model va recomand mai intai sa va duceti sa verificati data programarii pentru instalare inainte de a achizitiona produsul.Sper sa ma fi facut inteles pentru ca si eu m-am lovit de acesta problema in Metro si am acceptat sa astept doua saptamani, bine afara nu era asa de cald.Bafta tuturor! cool.gif
GigiFrana

Salut!
Pentru cine vrea aer conditionat montat cat mai repede: http://www.okazii.ro/catalog/3246090/acces...ONDITIONAT.html

EU pana la urma de la ei mi-am luat un Samsung de 9000BTU au venit sa-l monteze in 3 zile. au lasat un pic cam haos si nici nu au venit cu pompa de vid dar ma asteptam la asta asa ca nu am fost prea socat.
isr2002
@bittek : acum am priceput; Din primul topic intelesesem ca Metro are aceleasi echipe de instalatori pt. toate aerele. smile.gif

Maxxutz
QUOTE(zmasel @ Jun 4 2007, 11:57) [snapback]2922466[/snapback]
Mesterii care au venit la mine sambata la montaj mi-au spus ca am fost inspirat ca nu am umblat deloc la cutii.. Au avut de curand un caz la care au gasit turbina de la unitatea interna sparta din cauza transportului... Tipa (proprietara)- zic ei - a avut noroc ca nu a deschis cutiile findca nu aveau de gand sa-i schimbe aparatul !!!
Sigur, totul depinde de bunavointa echipei, cred, daca gasesc ceva aiurea pot accepta sau nu ca defect datorat transportului, dar eu unul, nu am vrut sa risc si am tinut 3 saptamani cutiile intacte. Si ma frigeau degetele......

Ms de sfat, si eu is foarte tentat sa vad ce e in cutii dar inca nu le-am atins, si dupa ce am vazut ce a patit tipa aia nici nu cred ca le desfac, ii las pe ei biggrin.gif
cristyaflorin
Ma poate ajuta cineva pe mine sa-mi spune un site unde asi putea gasi un manual de utilizare in limba romana / engleza, dar mai detaliat decat cel care este comercializat impreuna cu aparatul, pentru un AC Samsung Forte-AQ12FA.
diesel

QUOTE(isr2002 @ Jun 5 2007, 11:19) [snapback]2926592[/snapback]
@bittek : acum am priceput; Din primul topic intelesesem ca Metro are aceleasi echipe de instalatori pt. toate aerele. smile.gif

Sunt cam aceleasi firme montatoare.
Metro nu are echipe proprii de montaj. E doar magazin. Importatorul contracteaza firme pt. montaj din tara. De regula sunt cam aceleasi firme la toate tipurile de aparate. Din aceasta cauza e foarte aglomerat (e relativ pt. ca e in functie de vreme). Daca ploua o saptamana sa zicem nu cumpara nimeni AC-uri si echipele de montaj stau degeaba. Montarea AC-urilor este o activitate sezoniera scurta (3 luni pe an). Nimeni din firmele care se ocupa cu montaj AC nu face numai asta pt. ca nu ar putea sa supravietuiesca in celelalte 9 luni si de aceea oamenii sunt folositi si la alte activitati pe care le presteaza firma. Nici unui angajat nu-i convine sa stea 3 luni de sezon sa-si rupa ficatii la montaje si in toamna sa-l dai afara pt. ca nu mai ai ce sa-i dai de treaba. Din cauza asta se duc termenele la 1 luna, 1,5 luni.
Si mai este si problema sculelor, a transportului, a materialelor, etc. care si astea trebuie luate in calcul de catre cei care ai firme de montaj AC.
Kidu
CAUT MONTAJ DE A/C URGENT ! Contra cost, desigur! Bunica mea e operata fresh si nu prea suporta caldura. Cine ma poate ajuta astept un PM. Multumesc.
fleur_2010
Buna ziua. Diesel. am vazut ca u esti expertul poti sa imi spui daca pot sa pun AC in hol (punctul rosu pe schema) sau ar fi mai indicat sa il pun in sufragerie. Multumesc mult de tot
gvincentiu
Chir daca ai scule nu poti lua licenta de instalare aparate de aer conditionat de la importator. Am auzit ca se dau pe bani grei licentele.
moshuroshu
am bagat 2 artcool-uri la o mansarda de 100+mp(dar joasa)si se raceste de cel putin doua ori mai repede camera cu 2-3 geamuri deschise
diesel
QUOTE(fleur_2010 @ Jun 5 2007, 19:02) [snapback]2928572[/snapback]
Buna ziua. Diesel. am vazut ca u esti expertul poti sa imi spui daca pot sa pun AC in hol (punctul rosu pe schema) sau ar fi mai indicat sa il pun in sufragerie. Multumesc mult de tot

sufragerie.
Eugen M
nu e adevarat . nu stiu pe nimeni sa fi platit pt asta . la foamea care e acum pt ac , orice firma e binevenita . bine nteles ca e necesara experienta , dotare si verticalitate . unde ziceai ca se dau bani grei ?
fleur_2010
QUOTE(diesel @ Jun 5 2007, 22:33) [snapback]2929324[/snapback]
sufragerie.

mersi mult de tot
c.c.
diesel te rog si eu sa-mi spui o parere despre electrolux 12000btu esar12psamb

miltumesc
diesel
electrolux = white westinghouse wink.gif
Ion_de_la_Raion
QUOTE(zmasel @ Jun 4 2007, 11:57) [snapback]2922466[/snapback]
Mesterii care au venit la mine sambata la montaj mi-au spus ca am fost inspirat ca nu am umblat deloc la cutii.. Au avut de curand un caz la care au gasit turbina de la unitatea interna sparta din cauza transportului... Tipa (proprietara)- zic ei - a avut noroc ca nu a deschis cutiile findca nu aveau de gand sa-i schimbe aparatul !!!
Sigur, totul depinde de bunavointa echipei, cred, daca gasesc ceva aiurea pot accepta sau nu ca defect datorat transportului, dar eu unul, nu am vrut sa risc si am tinut 3 saptamani cutiile intacte. Si ma frigeau degetele......

si daca cumperi un televizor si cand il defaci sa-l montezi vezi ca e spart, ce faci ?
Ion_de_la_Raion
QUOTE(diesel @ Jun 5 2007, 11:36) [snapback]2926674[/snapback]
Nici unui angajat nu-i convine sa stea 3 luni de sezon sa-si rupa ficatii la montaje si in toamna sa-l dai afara pt. ca nu mai ai ce sa-i dai de treaba. Din cauza asta se duc termenele la 1 luna, 1,5 luni.

eu cred ca-i convine, ca in timpul asta castiga din salar + ciubucareli cat ar castiga intr-un an intreg in alta parte.
vladx1007
QUOTE(vladx1007 @ Jun 4 2007, 19:55) [snapback]2924702[/snapback]
Ce ar trebui sa aleg intre un SANYO SAP-KR73EH cu pretul in jurul a 10 mil fara montare gratuita si un FERROLI new smile C PC7 in jurul la 8,5 mil fara instalare .Il rog si pe utilizatorul DIESEL poate imi spune o opinie in legatura cu brandurile care sunt acum cele mai bune si unde sunt situate brandurile alese de mine si poate imi recomanda niste firme cu care pot executa montarea aparatului dar si firme care distribuie, mentionez ca sunt din BACAU.

Va rog sa-mi raspundeti pt. ca as dori sa stiu ce sa aleg .Multumesc anticipat
c.c.
oare cat este spaga ptr montare mai rapida?
diesel
QUOTE(Ion_de_la_Raion @ Jun 6 2007, 16:31) [snapback]2932410[/snapback]
eu cred ca-i convine, ca in timpul asta castiga din salar + ciubucareli cat ar castiga intr-un an intreg in alta parte.

nu castiga, stai linistit. nono.gif
diesel
QUOTE(vladx1007 @ Jun 6 2007, 17:26) [snapback]2932716[/snapback]
Va rog sa-mi raspundeti pt. ca as dori sa stiu ce sa aleg .Multumesc anticipat

Nu cunosc marcile. Imi pare rau.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.