xadix
9th March 2007, 23:00
12000 BTU sau 18000 BTU ?
Bine'nteles ca imi doresc sa fie racoare in tot apartamentul.
AC-ul vreau sa il pun in balcon (este inchis cu geam termopan). Geamul termopan este singurul perete exterior al apartamentului.
Ce aer conditionat sa cumpar ? 12000BTU este suficient ? trebuie de 18000BTU ? curentul de aer are putere sa parcurga cei 12m de balcon ?
Atasez o schita a apartamentului.
multumesc anticipat
tzatza
14th March 2007, 10:59
Se merita o instalatie de aer conditionat LG ArtCool?
diesel
14th March 2007, 14:42
nu. e de fita. si costa si mult.
mertec
16th March 2007, 12:40
salutare! amenajez apartamentul si trebuie sa pun si A/C-ul daca tot sunt in daramaturi. As alege dintre un LG si un Whirlpool de 9000 sau 12000. Mentionez ca se va monta in living (aprox 20mp open-space) si as vrea sa mai raceasca si "prin casa". Ce-mi recomandati? Multumesc. Mihai
ion2
16th March 2007, 16:00
QUOTE(dido280 @ Mar 1 2007, 14:27) [snapback]2515331[/snapback]
De pe site-ul urmator:
http://www.aerconditionat.com.ro/product_i...products_id=465Oricum pretul e fara TVA.
ideea e ca nu sunt prea convins de consumul de putere - probabil nu are invertor asa ca dau din buze la factura, daca ma hotarasc asupra lui. Mai astept putin...dar nu pana la vara.
Daca te intereseaza acel Sanyo (AC) intra pe http://www.aerconditionat.ro/produs.php?id=15&Limba=Ro Am sunat eu shi unul de 7000BTU costa 1120 Ron cu istalare gratuita.
diesel
16th March 2007, 22:57
QUOTE(mertec @ Mar 16 2007, 12:40) [snapback]2577269[/snapback]
salutare! amenajez apartamentul si trebuie sa pun si A/C-ul daca tot sunt in daramaturi. As alege dintre un LG si un Whirlpool de 9000 sau 12000. Mentionez ca se va monta in living (aprox 20mp open-space) si as vrea sa mai raceasca si "prin casa". Ce-mi recomandati? Multumesc. Mihai
mergi pe whirlpool de 12000BTU. Sunt bune.
mertec
16th March 2007, 23:34
multam fain! asa am si facut
duracadi
17th March 2007, 16:14
salutare la toti :
din 22.03 in oferta metro, cu instalare in limita a 3m :
- dinamic - 9.000 btu - 892 lei
- dinamic - 12.000 btu - 999 lei
- dinamic - 18.000 btu - 1546 lei
- lg - 9.000 btu - 1273 lei
- lg - 12.000 btu - 1392 lei
asteptam comentarii, pareri si noi oferte de ac., mai sunt si alte en-gross.
serbanmmm
19th March 2007, 22:58
Salut!Am si eu o intrebare......m-am hotarat sa iau un aer conditionat si vreau sa postez aici ce poate si cat costa ....poate imi zice Diesel daca se merita si ce parere are despre marca asta!DECI:vreau sa iau un aparat HAIER modelul HSU-12RB03/R2!Detaliile tehnice sunt in screenshot(site-ul e flash si nu am putut sa dau copy-paste)!OK,sa trecem la treburile noastre!Am intrebat dealerul si mi-a zis ca are compresor TOSHIBA!Pretul este de 17mil. si cred ca e ok avand in vedere ca are consumul civilizat si are si generator de ioni negativi!Dealerul este firma MILCOM din BUC.,daca cineva stie ceva despre ea(bune sau rele), il rog sa-mi zica!Merci ptr. rabdare si astept cu interes sfaturile voastre!
serbanmmm
19th March 2007, 23:03
Scuze...am pus screenshotul,dar vad ca nu se vede prea bine.....l-am marit si sper sa se vada acum!
serbanmmm
19th March 2007, 23:18
Scuze...am pus screenshotul,dar vad ca nu se vede prea bine.....l-am marit si sper sa se vada acum!
rparaian
20th March 2007, 07:18
Buna ziua....
Am si eu o intrebare.... Vreau sa imi iau un aer conditionat, si, dupa multe dezbateri am "restrans" lista la doua aparate:
Aparatul 1
Aparatul 2
Are cineva un sfat pt mine... care dintre ele sa-l iau?
A, da si.... stie cineva cam cat consuma whirlpool-ul???
Eugen M
20th March 2007, 14:16
eu zic 2 . e diferenta mare .
un calcul simplu referitor la consum : 12000 btu ar consuma 1,2 kw intr o ora de functionare continua . daca intr o ora functioneaza jumatate de perioada ( ceea ce e exagerat ) ai iesi cu 600 w pe ora .
oricum , nu te usca si merita . la ce se anunta pt la vara , ar fi bine s o faci acum . atunci va fi greu de gasit pe cineva sa ti monteze .
diesel
20th March 2007, 16:14
Am colaborat cu Milcom si sunt ok. Daca e haier original e ok. Optiunea cu generatorul de ioni e marketing curat. Nu o baga in seama. 
Visatoru'
20th March 2007, 17:24
Salut! Va rog sa imi spuneti daca montarea unitatii externe a aparatului de aer conditionat se poate face prin exterior in cazul in care locuiesc la etajul 1. Geamul termopan pe care il am montat nu se deschide decat prin partea opusa de locul in care se va monta unitatea externa, de aceea va fi practic imposibil de montat din interior. Echipele care fac montajul sunt dotate si cu scari?
_Smiley_
20th March 2007, 17:36
din cate stiu eu, geamul termopan e usor de demontat. Se scoate marginea de fixare si se da jos geamul propriu-zis destul de repede, asa ca cel mai probabil echipa care va monta aparatul de AC va demonta termopanul, va efectua lucrarea apoi va monta la loc geamul termopan.
Visatoru'
20th March 2007, 17:48
Am inteles... oricum este mai dificil de montat in felul asta.. Credeam ca pentru parter si etajul 1 pot sa lucreze si cu ajutorul unei scari.
serbanmmm
20th March 2007, 20:30
QUOTE(serbanmmm @ Mar 19 2007, 22:58) [snapback]2592255[/snapback]
Salut!Am si eu o intrebare......m-am hotarat sa iau un aer conditionat si vreau sa postez aici ce poate si cat costa ....poate imi zice Diesel daca se merita si ce parere are despre marca asta!DECI:vreau sa iau un aparat HAIER modelul HSU-12RB03/R2!Detaliile tehnice sunt in screenshot(site-ul e flash si nu am putut sa dau copy-paste)!OK,sa trecem la treburile noastre!Am intrebat dealerul si mi-a zis ca are compresor TOSHIBA!Pretul este de 17mil. si cred ca e ok avand in vedere ca are consumul civilizat si are si generator de ioni negativi!Dealerul este firma MILCOM din BUC.,daca cineva stie ceva despre ea(bune sau rele), il rog sa-mi zica!Merci ptr. rabdare si astept cu interes sfaturile voastre!

OK....merci mult ptr. raspuns...dar altcineva mai are ceva de spus?De exemplu:dpdv al raportului calitate/pret!?etc.Daca puteti dati-mi repede un raspuns....ca eu sunt cam pe dinafara cu specificatiile unui aparat AC si in acelasi timp sunt presat de timp( de aia nu am apucat sa ma documentez foarte serios)Merci in avans ptr. sfaturi!
diesel
20th March 2007, 22:42
QUOTE(Visatoru @ Mar 20 2007, 17:24) [snapback]2595745[/snapback]
Salut! Va rog sa imi spuneti daca montarea unitatii externe a aparatului de aer conditionat se poate face prin exterior in cazul in care locuiesc la etajul 1. Geamul termopan pe care il am montat nu se deschide decat prin partea opusa de locul in care se va monta unitatea externa, de aceea va fi practic imposibil de montat din interior. Echipele care fac montajul sunt dotate si cu scari?
poate sa-l instaleze si de afara dar probabil ca te va costa in plus taxa de scara
Visatoru'
21st March 2007, 11:21
Eh.. atata timp cat vor trece in factura aceasta taxa pe scara, nici o problema...
Mai am o intrebare mai simplista... In ce parte a unitatii interioare se monteaza furtunul care duce la unitatea externa. Poate fi montat si pe stanga si pe dreapta sau depinde de aparat? Multumiri
diesel
21st March 2007, 19:01
pe orice parte. Toate aparatele au optiunea asta.
Visatoru'
21st March 2007, 21:19
Ok, mersi frumos Diesel. Mai stie cineva, ceva de WW? Ca daca nu, cred ca o sa ma orientez catre un Dinamic de la Metro atunci cand vor intra in oferta...
duracadi
21st March 2007, 22:38
ce ar fi mai bun : un Aer conditionat LG ES-H126LLAO http://www.domo.ro/Electrocasnice/Home_Com..._LG_ES-H126LLAO
sau un Aer conditionat Whirlpool AMB 968 + INST http://www.domo.ro/Electrocasnice/Home_Com..._AMB_968_+_INST
mentionez ca ambele sunt la 1399 lei la diferiti comercianti sau sa mergem pe ceva mai ieftin chinezesc no name ?
grikitty
23rd March 2007, 16:03
Salutare,
are cineva a/c de la airwell.... sunt curios cum se comporta...multumesc
cahoots
24th March 2007, 00:11
Astia de la Domo nu il si instaleaza? Eu deja am facut o comanda la Domo pt Whirpool de 12000.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.