Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

xml

QUOTE(GunX @ May 15 2007, 14:13) [snapback]2837036[/snapback]
xml, eu ma gandeam ca AC-ul sa raceasca camera dorita prin inchisul tuturor celorlalte usi din holul unde este amplasat
Atunci ai sanse. Daca inchizi tot aerul rece n-are incotro sa mearga altundeva decat in camera aia. Cu o remarca insa: va trebui sa directionezi aerul in jos, pentru ca tu il pui la nivelul grinzii aleia din hol ceea ce inseamna ca va avea in fata bucata de zid de deasupra usii. Daca-l lasi pe auto si-i setezi o temperatura anume sunt sanse sa creada senzorul ca a racit destul. Insa si asta se rezolva setand o temperatura mai mica, cu cateva grade, decat cea pe care o vrei de fapt in camera.

A propos de firme de instalare, nu inteleg de ce nu fac si altii cum am facut eu: am studiat oferta de aparate, am oscilat intre vreo 3 marci si am inceput sa ma interesez de firme de instalatori. Dupa ce am gasit una care m-a programat cel mai repede am ales dintre cele 3 marci pe cea pe care respectivii o instalau. Eu va sfatuiesc sa faceti tot asa, acum ca se apropie din nou caldura. Nu luati un aparat pentru ca dupa aia sa aflati ca ramaneti cu el in brate pana la inceputul lui iulie, ca n-ati facut nimic. Decat Daikin la sfarsitul verii mai bine Dynamic (exagerez intentionat, bineinteles) la inceputul ei.
Magnetu
Aloha!
Am intrat si eu in randul cautatorilor de AC...greu tare...
Daca este cineva care foloseste, a lucrat cu, a montat...a avut contact si se pricepe la Haier si Gree. Suna interesant ca oferta (garantie integrala 5 ani, montaj inclus) si arata si bine (asa cred eu tongue.gif ).
Ce ziceti merita investitia sau sa raman la "vestitii" Panasonic, LG, Samsung...
V-as fi fff recunoscator daca as primi un raspuns rapid...azi ma duc sa le vad (www.aer-conditionat.ro).
Multumesc anticipat!

cry17
Diesel, trimite-mi te rog si mie pe PM oferta celor de la WW
adiroman
azi am comandat samsung forte de 9000 si maine vine deja sa-l monteze...abia l-am gasit...greu cu samsungul...
yr1
@ diesel: trimite-mi si mie te rog oferta pentru WW pe pm pentru aparatele de 9000 si 12000.
_Smiley_
Si cautarea mea s-a incheiat. am luat 2 vortex-uri, unul de 9000 btu si unul de 12000.
Le-am cumparat weekendul trecut, din Bricostore. Nu asigurau si transportul, dar erau singurii care mai aveau de 9000 btu(in rest aveau doar de 12 si mai aduceau peste 2-3 saptamani).
pentru montaj am apelat la Telco service ( http://www.telco-services.ro ). A trebuit sa astept o saptamana, astazi au venit sa le monteze. Cei ce au venit spuneau ca sunt plini pana pe 5-6 iunie, deci nebunia a cam inceput.
Cei ce au efectuat montajul au fost relativ ok. Au fost punctuali, n-au sunat cu jumatate de ora inainte(asa cum cerusem cand am facut programarea), n-au facut mizerie foarte mare, au gresit o gaura si a mai trebuit spart un pic dintr-un perete. Nu sunt extrem de multumit de cum a iesit, dar e totusi bine.
Principala problema e ca singurul loc in care au fost dispusi sa monteze unul din aparate a fost pe balcon(in interiorul lui), motivand ca marginea balconului nu e suficient de solida incat sa sustina consolele si ca langa balcon, in lateralul lui, nu au acces. Aparatele exterioare au conectorii pe partea stanga si singurul loc in care ar fi putut fi montati ar fi fost in stanga balconului (deci conectorii ar fi fost si mai departe de balcon, foarte greu de accesat). Oricum, balconul meu e in majoritatea timpului gol, asa ca sper sa nu fie o problema prea mare.

A durat cam 3 ore (ambele aparate). Inca ceva: nu au vidat instalatia, doar au aerisit-o.

Crove
Si eu vreau sa`mi pun aer conditionat.. dar nu vreau sa dau 12 mil pe el... am gasit ceva la 8-9 milioane.. platinum. De ce nu mi-as luat ? poate nu este calitatea cea mai buna.. dar vreau doar aer racoare... nu performante..

1 camera... 35 m2

ms pt sfaturi

Eugen M
Dinule , sa ne povestesti cum a fost . din cati cunosc eu , pe 20 lei nu ridica mana . mai bine lucra moaka . sunt baieti subtiri . isi baga picioarele in firma lu patronu , si mai pun una dupa masa la ciubuc . calculati voi ...
diesel
QUOTE(mihaigabriel @ May 15 2007, 11:24) [snapback]2836233[/snapback]
Buna ziua,
Am primit o oferta pentru un Sanyo KR94EH la 1350RON fara tva, clasa energetica A, 9000BTU, cu montare la 24h dupa ce-am confirmat comanda, plata dupa montare. Se merita sa dau cca. 1600RON pentru acest aparat?
Multumesc pentru raspuns.

Pentru 9000BTU e prea scump 16mil. Chiar daca e clasa A si il monteaza a doua zi. Nu ti-ai pus intrebarea de ce ti-l pune asa repede?
diesel

QUOTE(_Smiley_ @ May 15 2007, 20:50) [snapback]2838965[/snapback]
Si cautarea mea s-a incheiat. am luat 2 vortex-uri, unul de 9000 btu si unul de 12000.
Le-am cumparat weekendul trecut, din Bricostore. Nu asigurau si transportul, dar erau singurii care mai aveau de 9000 btu(in rest aveau doar de 12 si mai aduceau peste 2-3 saptamani).
pentru montaj am apelat la Telco service ( http://www.telco-services.ro ). A trebuit sa astept o saptamana, astazi au venit sa le monteze. Cei ce au venit spuneau ca sunt plini pana pe 5-6 iunie, deci nebunia a cam inceput.
Cei ce au efectuat montajul au fost relativ ok. Au fost punctuali, n-au sunat cu jumatate de ora inainte(asa cum cerusem cand am facut programarea), n-au facut mizerie foarte mare, au gresit o gaura si a mai trebuit spart un pic dintr-un perete. Nu sunt extrem de multumit de cum a iesit, dar e totusi bine.
Principala problema e ca singurul loc in care au fost dispusi sa monteze unul din aparate a fost pe balcon(in interiorul lui), motivand ca marginea balconului nu e suficient de solida incat sa sustina consolele si ca langa balcon, in lateralul lui, nu au acces. Aparatele exterioare au conectorii pe partea stanga si singurul loc in care ar fi putut fi montati ar fi fost in stanga balconului (deci conectorii ar fi fost si mai departe de balcon, foarte greu de accesat). Oricum, balconul meu e in majoritatea timpului gol, asa ca sper sa nu fie o problema prea mare.

A durat cam 3 ore (ambele aparate). Inca ceva: nu au vidat instalatia, doar au aerisit-o.

pai e scumpa pompa tongue.gif cam vreo 300-500euro:D
diesel
QUOTE(_Smiley_ @ May 15 2007, 20:50) [snapback]2838965[/snapback]

pai e scumpa pompa tongue.gif cam vreo 300-500euro:D
bibi_3
QUOTE(bibi_3 @ May 15 2007, 10:44) [snapback]2836078[/snapback]
Ma poate ajuta cineva cu ceva detalii despre un samsung aqv12vba;l-am montat in urma cu doua saptamani,nu l-am folosit iar acum surpriza NU FUNCTIONEAZA! Afisajul de la UI clipeste,receptioneaza semnalul de la telecomanda si atit!
cursing.gif
Multumesc anticipat.

Il rog pe dl Diesel ca este "tatic" in domeniu poate ma ajuta cu o ideie,caci am sunat firma care la montat,acolo mi-au spus ca genco nu le-au trimis manualul de service si nu stiu unde ar fi defectiunea.Asa ca nu-mi ramane decat sa astept pana ma suna dansii,poate trece vara!!!
Da domnule in ziua de astazi asa se lucreaza....... astia sant meseriasi.
Apropos suportii sant din tabla de 1-1,5mm profil L dintr-o bucata vor rezista oare?? puferele le am in sertar deoarece nu monteaza ei asa ceva ca in timp se crapa.
Multumesc si o seara racoroasa tuturor!!
diesel
poate nu ai freon. sa verifice treaba asta. Nu cred sa aiba probleme electronice tocmai samsung.
bibi_3
QUOTE(diesel @ May 15 2007, 22:59) [snapback]2839683[/snapback]
poate nu ai freon. sa verifice treaba asta. Nu cred sa aiba probleme electronice tocmai samsung.

Multumesc mult!!! Am sa-i zapacesc cu telefoanele.Nici mie nu mi-au vidat instalatia ca nu ar fi nevoie,nici freon in plus nu mi-au pus(traseu de 5m),au spus ca este cu teava de 10 si este suficient pentru 7m,cu totul ca am spus ca platesc;binenteles ca iam si cinstit(tips) zici sa faca treaba buna.
Multumesc inca o data.
Dinu Marian
spaga iti cer singuri asa ca nu a trebuit sa ma gandesc mult (au modalitatile lor):sa le dau sa nu le dau cat sa le dau?Faza e ca au masurat baietii si cica nu imi ajug cei 3 metri si mai imi trebuie 50 cm!Metrul e 7 euro au facut ei socoteala sau jumatate nu am inteles in fine nu a vrut sa fiu magar si a facut 25 parca tevile si le-am dat si spaga pana la 60 cu toate ca intra tot in buzunarul lor am inpresia si cei 25!cei de la firma mi-au spus ca vin pe la 13:30 iar ei au venit la 12:45 si binenteles ca nu eram acasa!m-au sanat ei pe mobil dar am avut un mic accident cu tel si nu am putut raspunde!In fine am sunat la firma mi-au dat nr lor si pana la urma m-am inteles cu ei sa vina putin ami tarziu cu toate ca incepusera sa faca figuri la telefon!In fine au venit s-a apucat de treaba le-am imprumutat aspiratorul si nu prea au facut asa multa mizerie sau au facut in fine nu mai conteaza acum!
Ce m-a nemultumit e faptul ca in cartea tehnica scria ca unitatea exterioare trebuie montata la 25 cm de perete in partea din spate si la mine sunt numai 12cm!Nu m-am prins cand l-au pus!
Apoi, nu am mai asistat la montajul unui aer conditionat si in primele ore de utilizare a lui, si am inca o intrebare:in primele ore,zile se raceste mai incet camera deoarece la mine dupa o 40 de minute de functionare nu am putut aduce temperatura dintr-o camera de 18m sub 22 grade!Asa de greu sa raceste sau cu timpul o sa inceapa sa raceasca si mai repede!Am inteles ca si frigiderele noi nu dau randamentul maxim in primele zile!
Mai vorbim caci imi este f somn!astept si eu raspunsurile voastre!
florin73
Click pentru a vizualiza atașamentul

va rog un mic ajutor.

cam asa gandisem eu aranjamentul cu un AC de 12000 BTU - vezi poza (apartament de bloc, 2 camere, H~2,50 m).
dar am inteles ca nu e suficient pentru 25-26 de grade pe timpul verii. sau e?

asa ca ma gandesc sa-mi pun 2. unul in dormitor si unul in sufragerie.

din nefericire nu am nici o idee despre circulatia aerului intr-o incapere si nici nu lucrez intr-un birou cu aer conditionat ca sa am timp sa studiez 'problema'.

0. cati BTU sa aiba ac-ul pt. fiecare din camere?
1. care ar fi pozitia ideala pentru un aer conditionat in fiecare din cele 2 camere facand abstractie de mobilier.
2. care ar fi pozitia ideala pentru un aer conditionat in fiecare din cele 2 camere tinand cont de mobilier. in dormitor pur si simplu nu pot face nici un alt fel de aranjament al mobilei.
- daca merge noaptea nu vreau sa sufle aerul rece direct pe paturi (suprapuse H=1,70m). neaparat.
- nu vreau sa-l deranjeze pe copil cand sta la birou. adica sa nu-i bata in cap aerul rece. NU tin musai la asta pentru ca il va putea opri pe perioada in care lucreaza sau isi face temele. sau daca poate directiona jetul de aer intr-o directie anume in asa fel incat sa nu-l deranjeze e si mai bine.

ac-ul poate fi amplasat oriunde pe perete, la orice inaltime, pe oricare din pereti.

si poate niste mici explicatii. sau poate niste adrese de net unde pot gasi explicatii despre amplasarea aerului conditionat.

multumesc.

Click pentru a vizualiza atașamentul
bacu
QUOTE(mihaigabriel @ May 15 2007, 11:24) [snapback]2836233[/snapback]
Buna ziua,
Am primit o oferta pentru un Sanyo KR94EH la 1350RON fara tva, clasa energetica A, 9000BTU, cu montare la 24h dupa ce-am confirmat comanda, plata dupa montare. Se merita sa dau cca. 1600RON pentru acest aparat?
Multumesc pentru raspuns.

eu am gasit tot samsung, clasa a, de 7000 btu la 850 lei cu tot cu tva, de 9000 este 1050 lei cu tot cu tva, iar de 12000 este 1200 lei cu tot cu tva. montajul este separat, costa in jur de 300 lei.

eu o sa imi iau unul de 7000 in dormitor si unul de 12000 in sufragerie.... daca sunteti interesati dati-mi pm si va spun firma care care le ofera...
Speedo
Diesel, l-a ce presiune trebuie sa fie agentul frigorific in instalatie daca montarea e corecta si se face vidarea traseului instalat si apoi completarea cu freon.
likidu
am si eu o intrebare...pentru cine stie cum functioneaza aparatele de AC...
sa zicem ca am de racit o camera in care e mai mult decat suficient un 9000BTU...diferenta de pret intre un 9000 si 12000 BTU in cazul meu e de doar un milion...aparatul de 12 000 e mai eficient ca si clasa de energie...
care dintre aparate ar consuma mai putin curent?
HASSASIN
Buna!Mai fratilor,cum se anuntza o vara data-n mama ei d calda,ma gindesc si eu din ce in ce mai serios sa imi pun AC...Ce voiam sa va intreb:firma ALASKA...va spune ceva?Daca aveti cunostintze despre dumneaei v-as fi recunoscator sale share_ati cu mine!Va multumesc!O zi marfa la toata lumea!!!
daemonyak
In Cora si Carrefour sunt de obicei aparate cu clasa de consum C. In plus oferta lor este limitata si sunt ceva probleme si cu firmele de instalare care au contract cu supermarketurile.
Am si eu o nedumerire: aparatele astea chinezesti gen Platinium, Aux sau alte minuni no name chiar sunt asa eficiente si rezistente ca cele de firma? Atunci care naiba e diferenta intre a da 7-8 milioane pe o chinezarie si 14-16 milioane pe ceva de firma?
psvictor
Am citit cele 2 thread'uri aproape in intregime.....fiind in cautarea unei instalatii de AC.Poate cineva sa imi recomande ce ar fi ideal ptr un apartament cu o suprafata de racit de 33-37mp(2camere si holul dintre ele)?
Doresc sa montez o sg unitate.

Ptr Galati ce firme sunt serioase-prompte ptr montaj?
Evergreen
QUOTE(psvictor @ May 16 2007, 10:20) [snapback]2840867[/snapback]
Am citit cele 2 thread'uri aproape in intregime.....fiind in cautarea unei instalatii de AC.Poate cineva sa imi recomande ce ar fi ideal ptr un apartament cu o suprafata de racit de 33-37mp(2camere si holul dintre ele)?
Doresc sa montez o sg unitate.

Ptr Galati ce firme sunt serioase-prompte ptr montaj?

ai citit pe sarite laugh.gif
in nici un caz sa nu discuti cu Diesel...ce firma e aia cind sefu pierde vremea pe net???? laugh.gif

psvictor
QUOTE(Evergreen @ May 16 2007, 09:31) [snapback]2840918[/snapback]
ai citit pe sarite laugh.gif
in nici un caz sa nu discuti cu Diesel...ce firma e aia cind sefu pierde vremea pe net???? laugh.gif

O fi un sef cu vederi largi...cauta clienti peste tot...

Dar revenind la partea serioasa...imi poate face cineva o recomandare, si ceva de actualitate(adica ce este acum prin magazine)
badmar
diesel te rog sa imi trimiti si mie oferta de WW! Multumesc anticipat.
(nu ma deranjaza daca primesc aceasta oferta chiar si de la un altcineva caruia diesel i-a trimis oferta) worthy.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.