Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

ashky

QUOTE(blurr @ May 14 2007, 18:21) [snapback]2833225[/snapback]
asa voi face - maine le dau telefon sa vad cum stau cu "rezolvarea problemei".

Chestia este ca pur si simplu nu ii inteleg pe cei care au firme de montaj aer conditionat.
Toata lumea spune ca aerul conditionat trebuie montat iarna pentru ca vara nu are nimeni timp pentru asa ceva...
Eu cred ca este absurd, este ca si cand te-ai duce la mare iarna ca sa nu stai la coada la bere.

cred ca firmele astea nu realizeaza faptul ca ne mai educam si noi, cumparatorii. Si nu voi ezita sa-i "mentionez" pe cei de pe "lista celor 7" tuturor cunostintelor mele. Insa la rubrica "nu faceti ca ei".

Nu tin cu ursul dar asta e situatia si nu se poate imbunatati! Cand vom plati serviciile ca in occident adica manopera sa fie minim 40% din valoarea echipamentului atunci putem comenta, dar atata timp cat un montaj este platit cu "fabuloasa" suma de 30 euro fara tva cine isi permite sa angajeze o armata de oameni, sa ii doteze cu scule (deloc ieftine) si masini si cand trece sezonul sa ii tina pe salariu sa toceasca bordura din fata firmei?La o parte din problema ti-ai raspuns singur! Du-te la mare iarna daca nu vrei sa stai la coada la bere! Vorbind la modul general eu nu as mai monta aparate decat la preturile de odinioara, acum e aproape bataie de joc!Nu am nimic cu nimeni!Doar cu cei care au adus preturile la servicii sub 30% din pretul de acum 7 ani.
P.S. Nu fac parte din lista celor 7, si nici nu imi doresc asta!
johnny7577
Am citit cele 2 threaduri (multe posturi rau) ca sa nu ajung la nici o concluzie in final. Cel putin nu sunt hotarat.
Se dau 2 camere 25mp fiecare cu 2.20m si 2.40m inaltime. Din calculele mele (sper ca sunt ok) reiese ca e suficent 9000btu/camera.

Puteti sa imi recomandati ceva cu urmatoarele caracteristici in ordinea importantei:

1. Silentiozitate (pt copil nu de alta)
2. Economie (inverter ajuta sau nu? ... intr-una din camere se va folosi si pe timp de iarna)
3. Fiabilitate

Am inteles ca Daikin ar fi foarte bune, dar nu prea se inghesuie lumea la ele mai ales ca cele cu inverter sunt aproape de 2 ori mai scumpe.

PS. Vreau o parere avizata, eventual oferte sau ce ati gasit pe piata. Eu ma oprisem la Daikin cu inverter desi pretul este f mare. Tocmai de aceea nu as vrea sa ma trezesc ca nu e silentios etc.

PLS help me, sunt disperat ... trebuie sa aduc copilul acasa de la bunici si e dezastru prin Bucuresti.

blurr
QUOTE(ashky @ May 14 2007, 19:11) [snapback]2833421[/snapback]
Nu tin cu ursul dar asta e situatia si nu se poate inbunatati! Cand vom plati serviciile ca in occident adica manopera sa fie minim 40% din valoarea echipamentului atunci putem comenta, dar atata timp cat un montaj este platit cu "fabuloasa" suma de 30 euro fara tva cine isi permite sa angajeze o armata de oameni, sa ii doteze cu scule (deloc ieftine) si masini si cand trece sezonul sa ii tina pe salariu sa toceasca bordura din fata firmei?La o parte din problema ti-ai raspuns singur! Du-te la mare iarna daca nu vrei sa stai la coada la bere! Vorbind la modul general eu nu as mai monta aparate decat la preturile de odinioara, acum e aproape bataie de joc!Nu am nimic cu nimeni!Doar cu cei care au adus preturile la servicii sub 30% din pretul de acum 7 ani.
P.S. Nu fac parte din lista celor 7!

imi pare rau ca te-am suparat asa "di tari"
nu cred ca va mai tine mult chestia cu "la pretul asta .... te multumesti cu atat"

Este important ca omul sa fie informat:
atat e aparatul, atat manopera, atat transportul etc etc.
de ce nu se spune asa: cu pretul asta il montam intr-o luna, cu pretul asta in 2 saptamani si cu pretul asta vin chiar acum.

Asta este singura problema: faptul ca oamenii nu sunt informati corect. Ptr ca daca duduia de la Metro imi spunea: nu avem decat 2 (nu 7) firme acreditate pentru asta si montajul (pentru ca este f ieftyin) dureaza o luna, te asigur ca eu luam alta decizie.

daca pretul de manopera de acum 7 ani ti se parea atat de echitabil, de ce nu il pastrezi in afacerea ta?
Serviciile de calitate pot justifica un pret mare, esti liber, cred, sa pui ce pret doresti pentru serviciile prestate
moshuroshu
o noua intrebare:cine-mi poate calcula volumul unei mansarde?
mansarda are suprafata de 10*12metri inaltimeala margine de120cm iar cea la coama de320cm
acoperisul este in 4 ape care nu se intalnesc in centru.exista o portiune de 4 metri de-a lungul carora se unesc laturile mai lungi(12m)
am citit de 5 ori ce am scris inainte de a posta si nu cred ca mai inteleg nici eu cum arata camera...
din pacate nu am acum planurile la mine,dar daca vrea sa faca cineva un calcul al volumului o sa incerc sa le postez
starsteel
QUOTE(xml @ May 14 2007, 14:47) [snapback]2832118[/snapback]
Stai sa vedem scorul final, de dupa meci tongue.gif

Se pare ca scorul ramane 0-0 mad.gif ......golul a fost din offside, nu au sunat! bash.gif
_Smiley_
QUOTE(moshuroshu @ May 14 2007, 19:38) [snapback]2833567[/snapback]
o noua intrebare:cine-mi poate calcula volumul unei mansarde?
mansarda are suprafata de 10*12metri inaltimeala margine de120cm iar cea la coama de320cm
acoperisul este in 4 ape care nu se intalnesc in centru.exista o portiune de 4 metri de-a lungul carora se unesc laturile mai lungi(12m)
am citit de 5 ori ce am scris inainte de a posta si nu cred ca mai inteleg nici eu cum arata camera...
din pacate nu am acum planurile la mine,dar daca vrea sa faca cineva un calcul al volumului o sa incerc sa le postez

ai intre 200 si 250 m3. la volumul asta, nu ai nevoie de calcule de finete (nu-i ca la ~60 m3, unde nu stii daca sa pui 9000 btu sau 12000 btu) smile.gif
moshuroshu
QUOTE(_Smiley_ @ May 14 2007, 20:49) [snapback]2833853[/snapback]
ai intre 200 si 250 m3. la volumul asta, nu ai nevoie de calcule de finete (nu-i ca la ~20 m3, unde nu stii daca sa pui 9000 btu sau 12000 btu) smile.gif

multam. biggrin.gif .si acum normal ca urmeaza:cam de ce putere am nevoie?acoperisul e din tabla si sunt si 5 veluxuri maricele pe el.am mai facut o mansarda de suprafata ceva mai mica dar mai inalta si era ok vara cu un aparat de 24000 BTU(asta era acoperit initial cu tigla iar dupa ce a ars am pus lindab)

diesel
QUOTE(ficus @ May 14 2007, 12:23) [snapback]2831468[/snapback]
Pentru cunoscatori si in special pentru Diesel:
se da un spatiu comercial de 30mp, inaltime 2,5 m, caramida cu izolatie de polistiren, placa cu acoperis din tabla. In interior 6 utilaje frigorifice care merg non stop (vitrine , lazi). Imi este suficient un aparat de aer conditionat de 12000 btu sau trebuie sa trec la 18000btu si daca da, in cel de-al doilea caz, reteaua electrica trebuie anume dimensionata (380)?
Multumesc anticipat!

Pentru un spatiu de genul asta ar trebui cel putin unul de 18.000 daca nu unul de 24.000 pus in asa fel incat sa nu bata pe vanzatoare sau pe clienti. Alimentarea tot pe 220v se face deci nu trebuie modificata instalatia de prize.
moshuroshu
QUOTE(diesel @ May 14 2007, 21:25) [snapback]2834037[/snapback]
Pentru un spatiu de genul asta ar trebui cel putin unul de 18.000 daca nu unul de 24.000 pus in asa fel incat sa nu bata pe vanzatoare sau pe clienti. Alimentarea tot pe 220v se face deci nu trebuie modificata instalatia de prize.

luasem in calcul 2*12000puse cumva in diagonala.spatiul nu este public,mansardez locuinta personala,si nu are nici un fel de despartituri.mai exact ma orientasem spre asta
:http://www.climagroup.ro/aparate_aer_conditionat_lg_art_cool_panel.html
principalul motiv al alegerii modelului respectiv este de ordin estetic.
nu fac reclama la firma respectiva pentru ca nici daca au cel mai mic pret nu cumpar de la ei.they suck.
ficus

QUOTE(diesel @ May 14 2007, 21:25) [snapback]2834037[/snapback]

Multumesc mult pentru ajutor. La 18000 ma orientasem si eu.Un aux la 15mil ti se pare OK?
gogy
Salut diesel ! As dori si eu te rog oferta pt. WW.
Pt. Galati pe cine se recomanda la instalare ???

Multumesc anticipat.
geaninaelena
diesel te rog sa imi trimiti si mie oferta de WW! multumesc.
johnny7577
Vreau si eu o oferta diesel pls. Ce ai silentios si cu o garantie cat mai consistenta 9000btu
GunX
Am gasit o firma care pare foarte serioasa si la comanda de azi (Haier 12.000btu 1700 RON) imi onoreaza montajul in 2 zile (!). Am incredere in brandul asta, am stat intr-un hotel de lux la mare si am avut acelasi lucru in camera, mi s-a parut foarte ok. Compresor Toshiba, aspect superior fata de WW, garantie 3 ani.

Acum singura problema este cu amplasarea. M-am gandit ca decat un 9000btu in camera de zi, mai bine un 12.000 in hol. Stiu ca se zice ca nu e deloc o solutie de aur, asa cum se crede, dar eu am posibilitatea sa-l amplasez in mijlocul holului, pe o grinda din tavan parca exact facuta pentru el si sa-l pun sa bata spre usa de la camera de zi. In felul asta scap de pericolul de a bate direct in cineva de la distanta scurta (in camera de zi am doua birouri si o canapea, cam oriunde il pun, cineva poate avea de suferit la un moment dat). Mai mult, traseul conductei ar fi practic mascat perfect prin debara/camara (coeficientul estetic 100%) si tzeava s-ar afla numai in interior, nu ar intra in contact cu soarele/caldura din exterior DELOC. Montajul si eventuala depanare ulterioara ar fi ideala ca pozitia unitatii exterioare in balcon, samd. De pe la firme stiu ca incearca sa te convinga toti sa nu il pui in hol, ci intr-o camera, pentru ca mai mult ca sigur in 2 luni le esti iar client, pentru cealalta incapere smile.gif

Orice alta varianta de instalare are numai minusuri la aceste aspecte, dar as vrea totusi expertii sa-si dea cu parerea si sa-mi spuna daca nu cumva cel mai mare MINUS l-as incasa la eficienta aerului per total in casa (daca desi la celelalte aspecte totul e de nota 10, sa nu fie compromis aer-flow-ul si rezultatul per total al climatizarii intregului apt).

Multumesc
bibi_3
Ma poate ajuta cineva cu ceva detalii despre un samsung aqv12vba;l-am montat in urma cu doua saptamani,nu l-am folosit iar acum surpriza NU FUNCTIONEAZA! Afisajul de la UI clipeste,receptioneaza semnalul de la telecomanda si atit!
cursing.gif
Multumesc anticipat.
Dinu Marian
hai ca vin azi!
le zic si eu dinainte ca baieti dupa ce faceti treaba buna aveti ceva din partea mea!
mihaigabriel
Buna ziua,
Am primit o oferta pentru un Sanyo KR94EH la 1350RON fara tva, clasa energetica A, 9000BTU, cu montare la 24h dupa ce-am confirmat comanda, plata dupa montare. Se merita sa dau cca. 1600RON pentru acest aparat?
Multumesc pentru raspuns.
happyhippie
QUOTE(padrez @ May 14 2007, 18:57) [snapback]2833366[/snapback]
Salut la toata lumea.

Cercetez forumul in cautarea de informatii ajutatoare, mai ales in ceea ce priveste instalarea. Am cumparat Sambata de la BricoStore un AC marca AUX de 9000BTU (care sper sa faca fata la o camera de 25mp si eventual sa imi raceasca un pic si holul. M-am hotarat la aceasta marca pentru ca mi s-a parut o clasa energetica bunicica (Clasa C) fata de alte firme, si un raport calitate pret bun (am cercetat internetul si nu este o marca proasta). De dimineata am sunat la o firma din lista pe care am primito de la Brico, si m-au programat maine la 11:30.

Acum, ce "probleme" as avea eu: Mi-ar placea ca firul de alimentare ce pleaca de la unitatea interioara a aerului conditionat sa nu imi atarne pe perete in jos, si as vrea sa il scot afara pe langa conducte, si sa il bag inapoi pe jos (bineinteles cablu va trebui taiat si prelungit). E posibil? Imi poate afecta garantia?

Inca ceva, am inteles ca unitatea exterioara trebuie agatata aproximativ la acelasi nivel cu unitatea din interior, pentru a nu afecta randamentul. Eu insa am niste sarme pentru rufe agatate pe balcon si nu cred ca poate fi montat aparatul asa sus, din cauza lor. O sa fie afectat randamentul mult?

Banuiesc ca acum ii astepti pe baieti sa-ti monteze aparatul...da-ne de stire cand ai timp, daca au respectat programarea, cum au lucrat si alte amanunte despre ei...daca i-ai recomanda si altora sau nu ! Multumim !
xml
GunX, de racit o sa racesti tu pana la urma livingul, dar nu te astepta sa faci mare branza in dormitor sau in bucatarie. Eu am 2 AC X 12.000 BTU, intr-un apartament de 3 camere, cu o suprafata totala de aprox 82 mp cu tot cu balcoane. Bucataria nu este inchisa, pe living bate soarele toata dupa-amiaza si are o usa de balcon + un geam mare in soare, iar dupa-amiaza spre seara bate soarele in balconul din dormitor, care e inchis integral cu termopan si deschis spre dormitor. Peretii cu AC pe ei sunt pereti exteriori, izolati cu polistiren de 5 cm si placati cu rigips. Mi-am permis acrobatii la montaj pentru ca lipit de blocul meu (eu stau la etajul 1) e o constructie (magazia unei case) pe care s-au catarat baietii sa monteze aparatele.

Uite cam cum sta treaba. Daca merge unitatea A, dupa un timp e placut in living si rezonabil in bucatarie. Ca sa fie placut in bucatarie, A trebuie sa mearga mai serios ceea ce face imposibil statul in living (devine prea rece). Daca unul gateste ceva si altul vrea sa stea in living singura varianta e full-power pe A pana scade temperatura suficient dupa care inchiderea usii la camera copilului si trecut pe B full-power.

Ca sa dormim insa, daca chiar e jale, trebuie sa punem B pe full-power pana copilul inca e prin living sau in camera lui (desi cand B merge full si copilul sta pe langa usa nu e ok) dupa care noaptea sa trecem pe A, noi fiind in dormitor si copilul in camera lui. La faza asta insa camera copilului se raceste foarte prost (aerul n-o ia nici cum spre camera copilului). De fapt si cu B pe full, aerul o ia spre hol si spre bucatarie mai degraba decat s-o ia spre camera lui. Asa ca de multe ori a trebuit sa recurgem la "directionarea" curentului de aer spre camera copilului cu un ventilator.

Singura smecherie ca sa ma descurc repede e sa le pun pe amandoua, una pe circuitul electric normal din apartament, alta pe circuitul separat, al masinii de spalat din baia mica, cu un prelungitor. Asa se raceste repede si bine si daca dupa aia tin totul inchis si las o singura clima pe ventilator slab e in regula. Altfel insa, oricum ma sucesc nu reusesc sa racesc tot cum trebuie (in special camera copilului sufera puternic la capitolul asta). Doar pe zone fac ceva treaba. De aia zic ca si daca impingi tu aerul ala rece in living, in spatele aparatului n-o sa se prea propage, decat dupa mult timp. Iar cand in dormitor va fi placut, in living si-n hol vei putea raci berea.
blurr
Revin cu tema Metro si aparatul Alaska.
Pentru ca este corect sa informez pe toata lumea ca astazi s-a intamplat si un lucru bun:
am primit un telefon de la firma distribuitoare de ALASKA si mi s-au dat numerele de telefon de la o noua firma care se ocupa de montarea aparatelor Alaska.
In numai cateva minute am luat legatura cu un domn la fel de amabil care mi-a explicat ca acum au suplimentat echipe etc etc etc si chiar am obtinut o programare pe 29 mai.
29 nu este chiar maine dar m-am simtit f bine - ca si cumparator - sa vad ca se poate sa mi se rezolve problema.
Deci, cei de la Metro s-au "mobilizat" si au gasit o solutie rapid. Politicos si cu respect pentru cumparator.

Recunosc ca m-a bucurat f mult aceasta atitudine si mi se pare corect sa va informez si pe voi.
Wonder
blurr, ti-am trimis un pm
Po62
Urmare post 27. 03. 2007
Salutare tuturor celor prezenti!
Am revenit, si acasa si online.
NU MOR CAII CAND VOR CAINI! Cainele un dealer IT, online. Nu nominalizez firma mai are 4 zile. Un subiect pe care il voi prezenta la sectiunea ,,hardware”.
Multumesc d-le Diesel pentru promptitudine. Sunt ,,surprins” ca nu ai auzit de ,,Satul cu ministri”, satul unde po(o)liticienii se injura si isi dau la gioale in fata ,,Boborului”pe sticla. Oameni buni, indiferent de varsta , nu va formalizati! Dati-mi info despre situatia (dealeri, montatori,instalatori, process tehnologic de montaj etc.) AC-urilor in Bucuresti. Am facut gresesala, recunosc, de a scapa prea multe info despe mine.
Sa trecem la lucruri serioase, altfel risc, pe vremea asta, sa dorm in balcon. Imi propuneti solutia ideala. Instalarea de ac-uri in fiecare camera. Din pacate, ca pentru toti pensionarii, banii nu ma dau afara din casa. Vreau sa instalez ac numai in camera (dormitor) de 11mp(29mc). Apreciez ca 9-10 000btu sunt suficienti. …?
Sun conditionat de plata. Numai cateva supermarketuri accaepta plata cu BONURI CADOU pentru o parte din cvaloarea ac-ului. Poate Bucurestenii cunosc si alti dealeri care accepta aceste bonuri. Astept info. La aceste smarketuri am gasit LG, SAMSUNG, TECHNO(?), AUX. Astept pareri, recomandari. Cat despre firmele de instalare, stiu ca majoritatea meseriasilor fbuni si buni sunt plecati, angajeaza orice persoana care stie ,,regula surubului” ca sa faca fata comenzilor. Sunt interesat si de tehnologia instalarii ac ca sa urmaresc pasi obligatorii pe care trebe sa-i urmeze mesterii. Am experienta neplacuta cu termopanele, cand am fost obligat sa-i dau afara din casa pe ,,mesterii lui peste” cu jucarii cu tot , si sa-mi aduca alta echipa. Unul, mai numultumit de salariu, mi-a spus ce si cum vine cu meseriasii. Ca meserias de ACURATETE si RIGOARE avea dreptate.
ORICE informatie, parere, punct de vedere, detaliu , de la ORICINE, este binevenita si o apreciez anticipat.
M-am cam lungit, scuze, Multumesc
PO
bdan16
QUOTE(Crisman @ May 13 2007, 17:24) [snapback]2828499[/snapback]
Baieti, eu mi-am luat pana la urma un Whirlpool AMB968 de 12000BTU, cu 1350RON (1343 de fapt) din Metro Militari. Doar acolo il mai au. La caracteristici si raport calitate/pret eu zic ca am facut o alegere buna.

Diesel, mersic pentru oferta la WW, dar ar fi trebuit sa astept prea mult cu transport, si eventual instalare ulterioara, iar eu cautam sa platesc si cu cardul de credit, ceea ce La Metro s-a putut.

Am si eu doua intrebari la voi, daca se poate:

1. Din echipele de montaj gratuit pe care ti le pune la dispozitie Metro (sau Whirlpool?) ce sa aleg:

Pecef Tehnica SRL
Master Heat
Complex Service XXI SRL
Alexclima SRL
Alcor SUD SRL
Climelec Instal SRL
Cooperativa Metalo-Casinca
Getronic Grup Service SRL
Gilmar SRL
Dolex Pro Group

Ati instalat cu vreunul din ei ca sa imi puteti da un feedback vis-a-vis de cum lucreaza?

2. La schema casei mele unde recomandati sa il instalez? Eu as vrea pe hol (optiunile 2-3 pe schita), dar imi este ca voi ajunge sa folosesc prea mult cablu si ca nu voi reusi sa racesc toate camerele. Ce se intampla daca sunt mai mult de 3m de cablu? Nu mai are acceasi eficienta aparatul? Deoarece eu stau cel mai mult in dormitor, dar am inteles ca nu ar trebui sa il ai in aceeasi incapere in care stai. Recomandati-mi va rog si mie o optiune din 1-6 pe care le-am atasat. Mentionez ca suprafata totala a apartamentului e de 35 mp.

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Salut,
Am cumparat si eu pe 3mai 2 Whirlpool de 9000 si 12000. Astazi au fost montate de Master Heat.
Au venit cand au promis, cred ca am nimerit echipa de instalare cu patronul firmei. Au instalat repede (cam 3 ore ambele aparate).
Am facut comada de instalare pe 7 Mai. Deci cam o saptamana a durat. Au fost cei care m-au programat cel mai repede.
Mi-au facut impresia ca sunt seriosi. Nu au folosit pompa de vid. Au zis ca nu e necesar, distanta intre unitati a fost mai mica de 2 metri. Au zis ca daca e distanta mare sau e umezeala atunci trebuie folosita. Vom vedea.
Bafta celorlalti care inca cauta sau asteapta instalarea de AC.
GunX
xml, eu ma gandeam ca AC-ul sa raceasca camera dorita prin inchisul tuturor celorlalte usi din holul unde este amplasat
icekry
apropo de instalari de ac

stati linistiti ca si la alte marci de ac (vortex) datele de instalare sunt tot sfarsitul lui mai

asa ca....
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.