Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

tomane

QUOTE(duracadi @ Feb 19 2007, 16:32) *
- conditii extreme de functionare : 16/43 grade c ; -7/-24 grade c

E ceva putred aici. Pe incalzire, temperata mediului exterior ar trebui sa fie in limitele -7...+16 grade C.
Oricum, de la - 2 grade exterior, in casa o sa aveti max. 14 grade .Garantat. Si daca este si putin vant, treceti sigur pe radiatoare electrice.
shobo_tm
salutari,

va rog cine se pricepe si poate sa-mi spuna pe care din cele 2 modele e de preferat s-o aleg:

panasonic - CS/CU-PW9DKE

http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=260

sau

LG ES-H0964DMO

http://ro.lge.com/prodmodeldetail.do?actTy...;model=NOTHING#

mie ca amator, Panasonic-ul imi pare mai finutz si mai smecher, dar LG-ul imi pare mai silentios, asa ca parca l-as alege pe-al 2-lea, dar vreau sa fiu cu inima-mpacata smile.gif

ambele au acelasi pret, 1.700 RON (inclusa si instalarea), si sunt singurele modele OK ce pot fi gasite pe piata din Timisoara la aceasta ora...

multumiri anticipate celor ce-mi vor raspunde worthy.gif

Speedo
Cand se spune clar sa se mai astepte nu inteleg de ce fortati lucrurile.
omiocaoe
diesel, ti-am trimis un mesaj privat. nu l-ai primit? doream o colaborare braila-galati naughty.gif
_Smiley_
QUOTE(diesel @ Feb 19 2007, 17:20) *
Adi mai asteapta...

diesel, cam cand incepe febra? altfel spus, cam prin ce perioada e indicat sa cumparam, astfel incat sa fie suficiente oferte pe piata dar sa nu fie probleme nici cu durata de montare?

inca o intrebare: unitatea exterioara poate fi montata intr-un balcon inchis, dar care are intimpul verii geamurile deschise tot timpul? Geamurile reprezinta cam 25% din suprafata vitrata. Ma gandeam ca in felul asta unitatea sta oarecum la umbra, poate fi montata usor, poate fi curatita la fel de usor.

Am atasat si o schita. Cu albastru am trecut unitatile interioare, cu rosu unitatea interioara. Sau unitatile, nu sunt sigur ce sa aleg, 2 single split-uri sau un multi-split?
shobo_tm
QUOTE(Speedo @ Feb 23 2007, 00:13) *
Cand se spune clar sa se mai astepte nu inteleg de ce fortati lucrurile.

in cazul meu chiar nu mai pot astepta, trebuie sa dau comanda la inceputul saptamanii viitoare...

deci, tot mai sper la un raspuns... LG sau Panasonic ?
Speedo
Atunci poate stie ceva diesel...

Importurile incep sa apara prin Aprilie, de ex. Tadiran are acum la importator o gama restransa, din Aprilie tot ce se fabrica in Irael va fi disponibil si la noi.

tzakieta
nu inteleg de ce faceti atat lobby la tadiran, cand oferta este redusa, aparatele cam slabe ( din specificatiile contradictorii si infuficiente si ele), pe cand la aparatele de AC LG si Panasonic am gasit cateva modele satisfacatoare si la clasa de consum si la preturi.

daca vreti sa faceti reclama, anuntati-va, sa nu pierdem timp cascand ochii la tot felul de epave.

In concluzie tinand cont de sfaturile de mai sus si modelele de pe piata, am ajuns si eu la dilema lui shobo:

LG:

9000 BTU/h - http://www.aer-conditionat.com.ro/catalog/...products_id=223
12000 BTU/h - http://www.aer-conditionat.com.ro/catalog/...products_id=220

sau

Panasonic:

9000 BTU/h - http://www.aer-conditionat.com.ro/catalog/...products_id=604
12000 BTU/h - http://www.aer-conditionat.com.ro/catalog/...products_id=233

?

Si daca ma insel eu privind tadiran sau ce ale firme mai promovati voi va rog sa postati un link cu un model comparabil cu cele de mai sus, ca sa am un motiv sa imi retrag eticheta "epava". Eu nu am gasit nici unul.
diesel
QUOTE(_Smiley_ @ Feb 23 2007, 11:59) *
diesel, cam cand incepe febra? altfel spus, cam prin ce perioada e indicat sa cumparam, astfel incat sa fie suficiente oferte pe piata dar sa nu fie probleme nici cu durata de montare?

inca o intrebare: unitatea exterioara poate fi montata intr-un balcon inchis, dar care are intimpul verii geamurile deschise tot timpul? Geamurile reprezinta cam 25% din suprafata vitrata. Ma gandeam ca in felul asta unitatea sta oarecum la umbra, poate fi montata usor, poate fi curatita la fel de usor.
Am atasat si o schita. Cu albastru am trecut unitatile interioare, cu rosu unitatea interioara. Sau unitatile, nu sunt sigur ce sa aleg, 2 single split-uri sau un multi-split?

deja supermarketurile se aprovizioneaza cu aparate. Inca mai este timp de testat piata. EU zic ca pana in aprilie sa nu va grabiti. Acum sa nu se schimbe vremea brusc.

In privinta aparatului montat in balcon inchis NU CATEGORIC. NU va functiona de loc bine. Nu se poate raci externa, va fi zgomot mare produs de ventilatorul unitatii, va ocupa spatiu destul de mult, etc...
_Smiley_

ok, am inteles. probabil ca in final voi lua 2 single-split-uri si le voi monta unul la geamul camerei 1 si celalalt in afara balconului, traseul trecand prin balcon.

situatia prin hipermarketuri se prezinta cam asa:
-in carrefour au 2 lg-uri expuse, unul de 9000 BTU (~1400 ron) si altul de 12000 BTU(~15000 ron); nu stiu daca au si in stoc
-in praktiker nu au deloc (nici expus, nici in stoc)
-in cora au lg-ul de 9000 BTU (cel de ~1400 ron) si mai au un freewind de 9000 BTU pe la 900-1000 ron. sunt doar expuse, in stoc nu au inca nimic

am primit pe mail oferta urmatoare:

Airkool 9000 btu - 1.270 ron
Airkool 12000 btu - 1.350 ron
LG Clasic 9000 btu - 1.420 ron
LG Clasic 12000 btu - 1.490 ron
LG NeoPlasma 9000 btu - 1.550 ron
LG NeoPlasma 12000 btu - 1.620 ron

Garantia este de 24 luni pt toata gama.
Garantia pentru montaj este de 12 luni.
Transport gratuit in Bucuresti.
Montaj inclus in limita a 4 metri traseu frigorific.

daca e cineva interesat, sa-mi spuna sa-i dau datele de contact ale respectivilor.
daisybaby
Vreau sa instalez aer conditionat pt la vara in Bucuresti...apartament micut 2 camere...care este cel mai bun? ce pret? de unde sa-l cumpar? ordonat din strainatate e mai bun?(am credit card)...
Va rog,sugestii!!
daisybaby
ce firma e buna ca sa cumpar aer conditionat?
Nu vreu la vara sa mor de cald in Bucuresti!!! Cind am venit acum 2 ani in Romainia am murit de cald(de fapt nu am dormit noaptea...ieseam la terasa...) si am incercat sa instalez si cumpar aer conditional dar era lista de asteptare lunga de 8-10 zile si trebuia sa gasesti tu pe cineva sa vina sa-l instaleze...si cum n-am stat decit 1 saptamina in Bucuresti...nu am avut timp..
Acuma vreau sa instalez din timp pt la vara!!!
NU AM NICI O IDEE care e mai bun si nici preturi!!!
Help!!!
conu71
iti poti lua unul din strainatate cu incredere si pe urma poti suna (la un numar pe care ti-l dau pe pv) si vine individul acasa la tine(bucuresti) si ti-l instaleaza contra unui comision de 2-3 milioane, de fapt mai mult 3 decat 2 daca nu te tocmesti dinainte
dido280
Ce spuneti despre un SANYO -SAP-KR 94 EH 9.000 Btu/h? Agent frigorific freon ecologic R410A; Ion freshner; Mod de functionare silentios 25 dB si costa 340 euro. Garantie 3 ani , dar nu cunosc daca instalarea e gratuita sau cuprinsa in suma respectiva. Si mai e un element misterios - consumul - valoarea EER pentru acest aparat. Poate o sa pot afla intre timp.
Are cineva vreun feedback despre aceste tipuri de aparate? O parere?
_Smiley_
uite aici detalii despre SANYO : http://www.omniaplus.ro/content.php/ctx/ae...detalii-tehnice
tu de unde ai pretul de 340E? astia de la omniaplus am auzit ca au preturi cam mari.
dido280
QUOTE(_Smiley_ @ Mar 1 2007, 00:06) *
uite aici detalii despre SANYO : http://www.omniaplus.ro/content.php/ctx/ae...detalii-tehnice
tu de unde ai pretul de 340E? astia de la omniaplus am auzit ca au preturi cam mari.

De pe site-ul urmator: http://www.aerconditionat.com.ro/product_i...products_id=465
Oricum pretul e fara TVA.
ideea e ca nu sunt prea convins de consumul de putere - probabil nu are invertor asa ca dau din buze la factura, daca ma hotarasc asupra lui. Mai astept putin...dar nu pana la vara.
duracadi
La sfarsitul lui martie sunt asteptate primele importuri de ww , in numar de circa 5.000 bucati. E mult ? e putin ? poate da , poate nu , dar cred ca se merita asteptat inca 30 de zile sa vedem oferta completa a tuturor comerciantilor si modele mai performante de la altii....
duracadi
ce stiti de calitatea marcii americool ? usa? ma inoiesc ca ar fi asa.
diesel
Americool = dinamic si cu asta am zis tot.
soruncan
Salutare tuturor!
Tocmai mi-am cumparat un aparat A.C. Yokohama CY-12-7HCM1 (12200 BTU), agent frigorific R407C, cu compresor SANYO (cel putin asa scrie pe cutie). In primul rand ce-mi puteti spune despre aparat? Aparatul are 2 ani garantie si montaj gratuit. Merita banii (830 lei)? In al doilea rand, este suficient de puternic pentru o sufragerie de aprox. 17,5 mp care comunica cu bucataria si un hol (nu am usa intre sufragerie si bucatarie). Atat sufrageria, cat si bucataria sunt orientate catre soare.
Va multumesc.
Mar
calitate fara compromisuri: white westinghouse (cauta la metro)
Eugen M
QUOTE(daisybaby @ Feb 28 2007, 03:20) *
ce firma e buna ca sa cumpar aer conditionat?
Nu vreu la vara sa mor de cald in Bucuresti!!! Cind am venit acum 2 ani in Romainia am murit de cald(de fapt nu am dormit noaptea...ieseam la terasa...) si am incercat sa instalez si cumpar aer conditional dar era lista de asteptare lunga de 8-10 zile si trebuia sa gasesti tu pe cineva sa vina sa-l instaleze...si cum n-am stat decit 1 saptamina in Bucuresti...nu am avut timp..
Acuma vreau sa instalez din timp pt la vara!!!
NU AM NICI O IDEE care e mai bun si nici preturi!!!
Help!!!

cam vag : ge gama de preturi , ce suprafata trebuie racita etc .

ia ti whirlpool : raport calitate-pret bun , instalare rapida si profi , service si piese de schimb .

12000btu raceste aprox 40 mp si costa 400 euro .
ci3
QUOTE(samiregusa @ Feb 15 2007, 20:17) *
Multumesc, este un inceput...o sa ma interesez pe site-ul producatorilor

As vrea si eu cateva modele pe care le recomanzi pe PM. Multam.
ailies
QUOTE(soruncan @ Mar 5 2007, 21:33) *
Salutare tuturor!
Tocmai mi-am cumparat un aparat A.C. Yokohama CY-12-7HCM1 (12200 BTU), Va multumesc.

.... unde ai gasit oferta?
soruncan
QUOTE(ailies @ Mar 9 2007, 19:49) *
.... unde ai gasit oferta?

La Metro Tg. Mures. Deja este si montat, dar inca nu pot sa ma pronunt despre calitatea si fiabilitatea lui. Un lucru este sigur: este nesperat de silentios.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.