Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

icekry

ai dreptate diesel cu alaska; mai mult la mine ar veni la milimetru si daca nu am calculat corect nush ce se mai poate face.

ma gandesc la alte modele decat ce ai tu pt ca imi cam depaseste bugetul ac + montaj + curier

am vazut un vortex de 12000 in carrefour pe la 1200 ron clasa D care imi cam face cu ochiul

apropo de consum ; ei dau 615 kw pe an; asta inseamna 51.25 kw/ luna; inmultit cu cat e kw da undeva pe la 2-3 sute de mii lei pe luna ;

este corect calculul?

beria
Tocmai am cumparat un monosplit PC7 de 1200 BTU produs de Ferroli. La banii pe care ii aveam asta a fost cea mai buna oferta pe care am primit-o; aveti idee despre fiabilitatea aparatelor Ferroli??

ci3
Salut,

Am citit foarte multe pagini cu explicatii despre AC. As vrea sa stiu 2 lucruri daca ma poate ajuta cineva:
1. Care este varianta cea mai indicata sa alimentezi un AC fara se se vada cablul intins pe perete? Prin perete se poate pune. Este ok? Va face firma d einstalare asa ceva sau trebuie eu sa trag cablul? (Bloc, Et. 7)

2. Apa care rezulta de la Ac se poate scurge in afara blocului (etajul 7). Am inteles ca apa respectiva este foarte toxica.

3. Il rog pe Disel sa-mi dea o lista de preturi pentru WW pe PM (desi sunt din Bucuresti). Te rog sa-mi mai spui Disel care e nivelul de zgomot pentru BTU 9000 si 12.000 BTU si clasa de consum.
Multam.
diesel
QUOTE(ci3 @ May 13 2007, 15:04) [snapback]2828018[/snapback]
Salut,

Am citit foarte multe pagini cu explicatii despre AC. As vrea sa stiu 2 lucruri daca ma poate ajuta cineva:
1. Care este varianta cea mai indicata sa alimentezi un AC fara se se vada cablul intins pe perete? Prin perete se poate pune. Este ok? Va face firma d einstalare asa ceva sau trebuie eu sa trag cablul? (Bloc, Et. 7)

2. Apa care rezulta de la Ac se poate scurge in afara blocului (etajul 7). Am inteles ca apa respectiva este foarte toxica.

3. Il rog pe Disel sa-mi dea o lista de preturi pentru WW pe PM (desi sunt din Bucuresti). Te rog sa-mi mai spui Disel care e nivelul de zgomot pentru BTU 9000 si 12.000 BTU si clasa de consum.
Multam.

Partea de alimentare trebuie facuta de un electrician. Echipa de instalare poate sa-ti prelungeasca cablul de alimentare. Montarea prizei de alimentare nu intra in sarcina montatorilor de AC.
Apa este distilata obtinuta din condens. Nu e toxica. E chiar curata si RECE.... coolspeak.gif
Crisman
Baieti, eu mi-am luat pana la urma un Whirlpool AMB968 de 12000BTU, cu 1350RON (1343 de fapt) din Metro Militari. Doar acolo il mai au. La caracteristici si raport calitate/pret eu zic ca am facut o alegere buna.

Diesel, mersic pentru oferta la WW, dar ar fi trebuit sa astept prea mult cu transport, si eventual instalare ulterioara, iar eu cautam sa platesc si cu cardul de credit, ceea ce La Metro s-a putut.

Am si eu doua intrebari la voi, daca se poate:

1. Din echipele de montaj gratuit pe care ti le pune la dispozitie Metro (sau Whirlpool?) ce sa aleg:

Pecef Tehnica SRL
Master Heat
Complex Service XXI SRL
Alexclima SRL
Alcor SUD SRL
Climelec Instal SRL
Cooperativa Metalo-Casinca
Getronic Grup Service SRL
Gilmar SRL
Dolex Pro Group

Ati instalat cu vreunul din ei ca sa imi puteti da un feedback vis-a-vis de cum lucreaza?

2. La schema casei mele unde recomandati sa il instalez? Eu as vrea pe hol (optiunile 2-3 pe schita), dar imi este ca voi ajunge sa folosesc prea mult cablu si ca nu voi reusi sa racesc toate camerele. Ce se intampla daca sunt mai mult de 3m de cablu? Nu mai are acceasi eficienta aparatul? Deoarece eu stau cel mai mult in dormitor, dar am inteles ca nu ar trebui sa il ai in aceeasi incapere in care stai. Recomandati-mi va rog si mie o optiune din 1-6 pe care le-am atasat. Mentionez ca suprafata totala a apartamentului e de 35 mp.

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Sogard
QUOTE(diesel @ May 12 2007, 23:26) [snapback]2825973[/snapback]
De cand e montat aparatul ? E in zona cu puf de plopi sau praf mult? De regula se spala cu apa sub presiune pentru a curata radiatorul exterior si se verifica legaturile electrice sa nu fie coapte, freonul sa nu-l fi pierdut, traseul de tevi sa fie izolate bine, matisate, etc.
La interior se spala filtrele, se sufla cu aer vaporizatorul intern de praf, se sterge carcasa de praf, se verifica alimetarea la 220V.
Cam atat.

Iti Multumesc! Aparatul e montat de 1 an. Zona are un nivel acceptabil de praf zic eu, insa stim toti cam cat de respirabil e aerul in Bucuresti. Din fericire cel mai apropiat bulevard e la vreo 300m. Unitatea exterioara la WW nu are un filtru exterior care trebuie schimbat?

PS. La ce interval de timp trebuie procedat la curatarea unitatii exterioare in conditiile in care functioneaza 3-4 luni / an 12-16h /zi?
Evergreen
nick58 te rog sa iti revizuiesti atitudinea,
am ascuns posturile "deocheate"

moshuroshu
salut.ceva idei despre aparatele LG din seria Artcool?sau cine mai stie modele cu design deosebit?
diesel
QUOTE(Sogard @ May 13 2007, 17:38) [snapback]2828527[/snapback]
Iti Multumesc! Aparatul e montat de 1 an. Zona are un nivel acceptabil de praf zic eu, insa stim toti cam cat de respirabil e aerul in Bucuresti. Din fericire cel mai apropiat bulevard e la vreo 300m. Unitatea exterioara la WW nu are un filtru exterior care trebuie schimbat?

PS. La ce interval de timp trebuie procedat la curatarea unitatii exterioare in conditiile in care functioneaza 3-4 luni / an 12-16h /zi?

Nu are filtru exterior nici un AC. Se curata atunci cand se constata ca e imbacsit radiatorul. 2-3 ani.
starsteel

Referitor la priza cu impamantare in mod sigur problema nu o constituie functionarea, marea problema e posibilitatea de a pierde garantia in cazul unui defect si asta numai datorita faptului ca aceasta conditie e trecuta in certificatul de garantie. Evident solutia tehnica e legarea la tablou a unui cablu care sa fie tras la priza de alimentare insa o solutie la indemana(nu stiu sigur daca acceptata) e legarea printr-un contact ferm la instalatia de incalzire adica la calorifer. Conditia e sa fie teva din otel, la pexal sigur nu merge biggrin.gif ..... o sa ma interesez la niste pram-isti sa vedem ce solutie ar fi.
QUOTE(Crisman @ May 13 2007, 17:24) [snapback]2828499[/snapback]
Baieti, eu mi-am luat pana la urma un Whirlpool AMB968 de 12000BTU, cu 1350RON (1343 de fapt) din Metro Militari. Doar acolo il mai au. La caracteristici si raport calitate/pret eu zic ca am facut o alegere buna....

Acelasi AC l-am luat si eu asta datorita faptului ca nu am citit nimic aiurea despre el totusi sunt convins ca am platit ~200 RON numai pt. numele Wirlpool cred ca sunt "no name" cu performante asemanatoare insa am considerat ca nu merita sa risc. Dupa ce le punem in functie sa vedem ce performante obtinem....ca suprafata si volum sunt undeva mai jos la tine problema chiar o constituie amplasarea si traseul posibil lung daca il duci in hol la mine camerele sunt alaturate. Daca ma supar fac un decupaj intre cele 2 camere si am rezolvat problema....ar fi culmea! tongue.gif Mai bine ma mut!
starsteel
Sa pun si poza "resedintei"....am calculat volumul total exceptand balconul aprox. 120mc. Ma intereseaza insa doar cele 2 camere si sincer imi e frica de curentul din sufragerie in caz de nevoie ma retrag in dormitor acolo am PC-ul.
diesel
nu te mai complica cu priza. las-o si fara impamantare. Daca toti clientii mei ar fi asa...si si-ar face griji de asta...
starsteel
QUOTE(diesel @ May 13 2007, 21:31) [snapback]2829341[/snapback]
nu te mai complica cu priza. las-o si fara impamantare. Daca toti clientii mei ar fi asa...si si-ar face griji de asta...

Intai sa verific daca am impamantare tongue.gif maine mi-am propus sa fac asta.....e garantia la compresor de 5 ani si parca nu as vrea sa o pierd pt. o simpla impamantare.
Eugen M
nu ti iei un mercedes ca are instal electrica facuta in rom ? si ce daca e in china .

consum fiabil .... vei gasi cam greu . cel ce munceste si mananca . ia un b , made in china si o sa fii f multumit . si daca chiar vrei sa scutesti un kw adica 3 mii lei, poti lua un ventilator . dar vezi sa nu fie facut in china .
razec
Ce parere aveti de AC Ariston?
Nu prea am citit opinii in ceea ce priveste utilizatorii acestei marci!
Pentru cine are informatii,va rog fumos sa le postati.
moshuroshu
nimeni cu Aircool?maine dimineata merg la showroom
diesel
ce sa faci la showroom?
icekry
salve

pan la urma cred ca o sa cumpar vortexul de la carefour

au o lista de firme autorizate:
1. telco service
2. gmb service exim
3. sprinter com
4. tehno clima
5. c&m top networks
6. quik service

aveti ceva experienta cu ei? buna sau rea

mihnea_01
Salut,
In seara asta am facut un tur de cora-carrefour-brico ( inchis din pacate) - metro.
In primele mentionate am vazut doar aparate de care nu am mai auzit niciodata cu clase D,E,F, nici macar Platinium sau AUX ( de care am auzit ca sunt cat de cat OK la bani putini) , iar in metro am gasit ALASKA.
Asta este brandul metro, unitatea era de 12000 BTU , clasa B , compresor SANYO cu 3 ani garantie ( la misto sau nu ...sincer nu stiu ) si un volum cam mare 66 DB ( nu stiu daca e greseala, sau e ptr unitatea exterioara ) . Vreau sa cumpar 2 fiecare acoperind o siprafata de 12-16 m patrati. ( nu imi place curentul si nu vreau sa tin una de 9000 la turatie maxima, o prefer pe asta de 12000 la minim ) .

Intrebarea de 100 de puncte este : A mai cumparat cineva ALASKA ( ptr aer conditionat) ? Daca da ... poate ne impartasiti experientele.
Intrebarea de 1000 de puncte: Daca este proasta unitatea asta , la ce brico sau Praktiker sau Mr. Bricolage mai gasesc Un AUX clasa A,B de 12000 ? biggrin.gif ( la altex, flanco si MediaG nu au nimik ..LG-uri de 24 de milioane doar si timp de preumblat nu prea am )

In poza e descriere unitatii ALASKA.
moshuroshu
sa vad ce modele au,preturi,culori...imi trebuie 2 aparate
Speedo
Link pentru date tehnice WW.

http://www.white-westinghouse-intl.com/pro...g.asp?prod=AIRS
ci3
QUOTE(Speedo @ May 14 2007, 00:41) [snapback]2830194[/snapback]

Multumim Speedo. Datele acestea le ceream si de la Diesel. Nu intele de ce nu este afisat nivelul de zgomot nicaieri. Oare nu este un lucru cu care sa se laude cei de la WW? Acesta este punctul lor slab? Pe mine ma intereseaza mult un aparat de calitate ca ww dar sa aiba si un nivel de zgomot cat mai mic.

Si agentul frigorific folosit care este (mai ales pentru WSA12PTAMB)? Fiind productie 2007 este R410A? Eu nu am gasit unde sa scrie. Poate mi-a scapat. sad.gif.
pacatosu
QUOTE(OBY1 @ May 11 2007, 21:47) [snapback]2821820[/snapback]
Sub nici o forma nu o sa faca fata la tot spatiul!So ,mai multe aparate.Midea the best.

Multumesc , o sa-ti ascult sfatul si cred ca o sa pun unul in sufragerie (living biggrin.gif ) si unul in dormitor.
Acum astept sa ma indrumi ce fel de aparate sa imi iau (firma, BTU). Daca tot lucrezi in domeniu cred ca primesti zilnic cererea asta: Sa fie ieftine si bune biggrin.gif
diesel
este 410A. Referitor la zgomot toate aparatele sunt la fel. Cu foarte mici diferente insesizabile la ureche. De regula cele mari au o turatie mai redusa la tambur si fac zgomot mai mic. Cele mici fiind cu carcasa mai mica fac zgomot mai mult. Oricum turatia se poate regla din telecomanda.

DECI:
1. UITATI DE INVERTER. ESTE TEHNOLOGIE MAI NOUA SI FOARTE SCUMPA. DACA NU E FOLOSIT 80% DIN AN NU SE JUSTIFICA.
2. NU PREA CONTEAZA ZGOMOTUL UNITATII INTERNE. TOATE SUNT LA FEL.
3. NU CONTEAZA FREONUL CARE ESTE IN APARAT. UN FREON MAI VECHI E MAI IEFTIN.
4. CONTEAZA IN SCHIMB PARTEA ELECTRONICA, SENZORII DE TEMPERATURA (FOARTE IMPORTANTI).
5. CONTEAZA COMPRESORUL.
6. NU CONTEAZA CLASA DE CONSUM. LA CAT SE FOLOSESTE UN AC PE AN NU SE VA FACE ECONOMIE DE CURENT ASA CUM AR TREBUI SA SE JUSTIFICE DIFERENTA DE PRET.
isr2002
QUOTE(diesel @ May 14 2007, 09:32) [snapback]2830728[/snapback]
6. NU CONTEAZA CLASA DE CONSUM. LA CAT SE FOLOSESTE UN AC PE AN NU SE VA FACE ECONOMIE DE CURENT ASA CUM AR TREBUI SA SE JUSTIFICE DIFERENTA DE PRET.

Cu o mica observatie: daca il folosesti si iarna pentru a mai dezmorti atmosfera... rolleyes.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.