Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

blanc

Diesel, astept si eu preturile pentru AC de la WW (toate modelele disponibile) pe PM. Multumesc mult
kmi
exista la noi firme care ofera AC centralizat pt case? cam cat ar costa fata de sistemul clasic?

padrino
@diesel: ce marci montezi? Ce marci recomanzi? Cu siguranta ai mult mai multe cunostinte in domeniu fata de mine.

Taxa ecologica este 7 RON, taxa fixa, indiferent de echipament si valoarea lui. Se aplica incepand cu 30 aprilie 2007. Deci preturile nu vor varia din cauza acestei taxe, cel mult vor creste cu maxim 7 RON.
new_johny
Am vazut in oferta de la Practiker niste aparate ESKIMO.
Stie cineva ceva despre aceasta marca?
Eugen M
beer

firma care le importa este frigotehnica buc . tel 0212503441 .

miki 3 : cel de 18000 trebuie dimensionat cam cat 2 de 9000 . teoretic . tehnologic cel de 9000 si 12000 a tost tipizat pt reducere costuri . cel de 18000 n a mai incaput .

e bun cel de 12000 , e cel mai folosit .
Eugen M
miki3

e corect ce a spus courage . ai la el un tub pe unde trebuie sa ulimine caldura . ala trebuie scos afara deci tre sa faci gaura sau altfel . in plus face condens intr o tava care trebuie golita . chiar ca n as sfatui pe nimeni sa ia . la 12 13 mil gasesti ac bun . suporta deranjul si nu cauta gaselnite . daca era o solutie buna iti dai seama ca si lua toata lumea .
mtest
Pana la urma are cineva aparate cu inverter pe stoc? Pe mine m-ar interesa ceva la 7000 sau 9000 BTU, dar peste tot unde sun, mi se raspunde: stiti, n-avem panasonic sau fujitsu ala care-l vreti dvs. dar avem nu stiu ce la 3500 ron.
Tadiran nu s-au obosit sa mai aduca (fiindca cica nu exista cerere).
WW de la 15 aprilie s-a facut 15 mai, care probabil o sa se faca 1 iunie, cand orice instalator o sa-mi spuna 'ne vedem la sfarsitul lui iulie, ca am trei hoteluri de terminat la mare'.

In ritmul asta ma duc la Carrefour si asta e.

bubalus
salut,
ma bate si pe mine rau gandul sa-mi iau un aer conditionat. dar inainte de toate as vrea cateva pareri mai avizate.
am un apt. de 44 mp (48 cu balcon) conform schemei anexate... e un apartament circular, cu holul din mijloc cu usa spre fiecare camera (baie, bucatarie, dormitor, sufragerie). toate geamurile termopan, inclusiv balcon.
aparatul (12 000 BTU) as vrea sa-l montez deasupra usii de la baie iar unitatea in exterior dar nu cu acces de la baie (geamul mic) ci cu montaj si acces de pe bloc (stau la ultimul nivel).
Intrebari:
1. e ok pozitionarea mea?
2. pot monta unitatea de pe bloc...cu traseu prin baie (vor fi gauriti 2 pereti...unul de ext din beton, unul - cel dintre baie si hol - mai subtire din caramida).
3. face fata un aparat de 12.000 BTU?
4. traseul cred ca va fi cam de 4-5 m. este necesar completare cu freon?
5. echipa care monteaza (mai ales acolo unde e inclus in pret) monteaza unde vreau eu?...sau unde li se pare lor ca e mai bine - ma intereseaza pentru ca nu vreau ca atunci cand o sa vina sa-mi zica...ca vai sunt 2 pereti, ca nu e bine, cine stie ce motive mai gasesc.

Daca aveti alte pareri sau sfaturi va rog sa-mi spuneti.
multumesc.
born2lose
bun. mi-am luat si eu un fuji electric de 9000 din carrefour. pe el scrie clasa a, cu r410a.
acum, pe lista de montatori sunt 2 firme: clima vent trading si rozyfan market. poate cineva sa-mi zica ceva de vreuna din firmele astea? ce ar trebui sa urmaresc la montaj? ar mai trebui sa cumpar eu ceva, ca sa iasa frumos? daca da, cu ce sa ma pregatesc? smile.gif
LGh

Care este parerea d-voastra despre aceasta oferta la WW?

Atasament sters smile.gif, sper ca intelegeti ca din documentu' atasat mai lipsea adresa de acasa a patronului. Detaliati va rog pe PM alte "nevoi"
LaoTze
QUOTE(bubalus @ May 3 2007, 20:05) [snapback]2783784[/snapback]
salut,
ma bate si pe mine rau gandul sa-mi iau un aer conditionat. dar inainte de toate as vrea cateva pareri mai avizate.
am un apt. de 44 mp (48 cu balcon) conform schemei anexate... e un apartament circular, cu holul din mijloc cu usa spre fiecare camera (baie, bucatarie, dormitor, sufragerie). toate geamurile termopan, inclusiv balcon.
aparatul (12 000 BTU) as vrea sa-l montez deasupra usii de la baie iar unitatea in exterior dar nu cu acces de la baie (geamul mic) ci cu montaj si acces de pe bloc (stau la ultimul nivel).
Intrebari:
1. e ok pozitionarea mea?
2. pot monta unitatea de pe bloc...cu traseu prin baie (vor fi gauriti 2 pereti...unul de ext din beton, unul - cel dintre baie si hol - mai subtire din caramida).
3. face fata un aparat de 12.000 BTU?
4. traseul cred ca va fi cam de 4-5 m. este necesar completare cu freon?
5. echipa care monteaza (mai ales acolo unde e inclus in pret) monteaza unde vreau eu?...sau unde li se pare lor ca e mai bine - ma intereseaza pentru ca nu vreau ca atunci cand o sa vina sa-mi zica...ca vai sunt 2 pereti, ca nu e bine, cine stie ce motive mai gasesc.

Daca aveti alte pareri sau sfaturi va rog sa-mi spuneti.
multumesc.

Salut, uite am gasit ceva (culmea, in limba romana coolspeak.gif ) care ti-ar putea fi de folos:
http://blog.shopix.ro/?p=89
si
http://blog.shopix.ro/?p=88

chriaesar
ajunge o sg.unitate tip "split" (1200 BTU/h sau mai mult), pt a deservi o sufragerie (17 mp) & 2 dormitoare (12 &, respectiv, 8 mp) alaturate (despartite doar de pereti & un holishor de cca.2 mp)?
sincer, prefer sa vina curentii de aer din kmera alaturata, dakt sa ma rupa la shale (mi s-au relatat experiente din afara tarii, in kre, dupa ani de vietuire phan ashele tzari, au km intepenit baietii & au serioase probleme cu coloana & kile respiratorii) no.gif no.gif no.gif no.gif
LGh
QUOTE(LGh @ May 4 2007, 09:07) [snapback]2785437[/snapback]

Atasament sters smile.gif, sper ca intelegeti ca din documentu' atasat mai lipsea adresa de acasa a patronului. Detaliati va rog pe PM alte "nevoi"

Imi cer scuze, n-a fost cu intentie. Sincer, cu gandul la modelul ca atare, nu mi-am dat seama de acele "amanunte" interzise. worthy.gif
reli
Diesel, vreau si eu o oferta de la WW pe PM, pls smile.gif
Phoenix
@reli eu zic sa nu te grabesti cu aerul conditionat, la casa nu prea este necesar... mai bine astepti sa vezi ce si cum...
reli
cum sa nu fie necesar, la temperaturi de 40 grade nu cred ca e racoare in casa...
Merrlin
Salut,

Intre Platinium Col 12HRW/R2 si Samsung Forte-AQ12FA pe care-l recomandati? Singuru lucru motiv pt care a-si opta pt Platinium e clasa de energie A spre dif de Samsung care e C. Acum...intrebarea care o am este daca exista o diferenta asa mare intre clasa A si C.
reli
Eu am avut Samsung - nu mi-as mai lua din nou. Clasa de consum C - se simtea destul de mult diferenta la factura vara, desi il foloseam doar seara. Destul de aiurea facut, capacul avea o insertie de aluminiu care zbarnaia groaznic din cauza ventilatorului, a trebuit sa improvizez ceva ca sa nu se mai inchida capacul. Noaptea pocnea. Dupa un anumit timp de functionare, daca era setat pe racire la temperaturi mai mari de 24C, aerul capata un miros statut, foarte deranjant - trebuia sa setez temperatura cu 1 grad mai jos ca sa improspatez aerul, chiar daca era destul de racoare in camera si in mod normal nu ar fi fost nevoie. Dupa 3 ani, deja nu mai racorea la fel de bine ca la inceput.
Cel mai deranjant a fost faptul ca atunci cand l-am cumparat nu am vrut sa fac concesii si sa iau un aparat mai ieftin, tocmai ca sa iau ceva de calitate si am preferat sa dau cateva milioane in plus pe el. M-am pacalit.
c0rl30n3
diesel, trimite-mi si mie un pm cu preturile la WW. 10x
Gabryel
Diesel, mai traiesti ? Sau tre' s-o punem de-un parastas ? smile.gif) Cred ca deja ai inceput treaba din greu de nu mai dai pe aici. Eu nu sunt la mare distanta de Galati si m-as lipi si eu de un WW. Poate chiar prin tine. Poate ai o lista de preturi.
Astept.
Merci.
Spor la treaba.
katanel
salutare oameni buni!

ma bate si pe mine gindul sa-mi iau un AC pt garsoniera unde stau. Ca suprafata e vorba doar de vreo 22-24mp. Mi-oa ajunge un 9000 BTU?

de asemenea ma tenteaza Whirpool 967 la vreo 12-13mil. are cineva asaceva si cat e de multumit?

merci.
raresh3r
QUOTE(LGh @ May 4 2007, 09:07) *

Trimite-mi si mie pe PM oferta de la AC WW.
Multumesc anticipat.
miki3
Multumesc Eugen, pana la urma din ce am mai citit, sa inteleg ca nu e bun unul mobil si trebuie sa ma orientez tot spre unul clasic.
Ai putea sa-mi recomanzi o anume marca mai bunicica(intre 10-12 milioane?) Si inca o intrebare: cam ce durata de viata are un AC? Este adevarat ca dupa circa 3 ani se poate strica?

Multumesc si mai astept pareri.
Eugen M
durata medie de viata 10 ani . la 3 ani trebuie curatat si schimbate filtrele . trebuie alese marci care au piciorul pus bine in romania , in cazul in care ti se defecteaza ceva sa gasesti reprezentanta si sa ti aduca acel " ceva " in timp util si la un pret rezonabil .
starsteel
QUOTE(diesel @ May 2 2007, 23:24) *
De whirlpool nu stiu mare lucru. Nu am montat dar din auzite sunt ok....

Diesel vad ca tu esti taticu AC-urilor pe forumul asta, vino te rog cu un sfat pt. un galatean de-al tau privirea imi e atintita catre un Wirlpool de 12.000 iar montajul dupa lungi deliberari fara a cere nici un sfat avizat am ajuns la concluzia pe care o schitez mai jos. Vreau sa obtin o racire in cele 2 camere hasurate care impreuna au cam 30 mp am calculat si volumul intregului apartament fara balcon si am ajuns la 120 mc.
Intre cele 2 camere mai am o usa, blocata de mobiler, care are un geam ce ma gandesc sa-l dau jos daca e necesar pe timpul verii pt. o mai buna comunicare intre cele 2 camere. Am gandit cat de cat rezonabil AC-ul si dispunerea lui sau trebuie sa ma orientez spre altceva? Multumesc pt. un sfat competent!

Vad ca nu se cunoaste am trecut suprafata de 18 mp la sufragerie si 13 mp la dormitor....sunt sanse sa obtin o scadere chiar pe tot apartamentul? Am uitat sa mentionez ca prin aceasta dispunere am evitat ca AC sa bata direct in canapeaua care e practic amplasta in partea opusa a camerei fata de split.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.