Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

mihai12345

Pentru XML: pentr un randament cat mai bun al aerului conditionat este mai bine ca aparatul sa stea intr-o zona mai umbrita(racoroasa), dar si traseul de tevi sa fie cat mai scurt. Daca e sa alegi, cum este in cazul tau, parearea mea ar fi traseul cel mai scurt al tevilor.
harkod
Hello, a cumparat cineva AC de pe net? Ma intereseaza daca gasesti intr -adevar o firma care sa-l monteze gratis. Eu stau in Timisoara si vreau Samsung AQ09MSB,
ceea ce in oferta firmelor de aici n-am gasit...

parazitu2k5
As vrea sa imi cumpar urmatoarele modele de aer conditionat Samsung:
AQ09MSB
AQ12MSB

Le-am gasit pe un magazin virtual la 1620 respectiv 1800 Lei (preturi cu TVA si instalare gratuita in limta celor 3 m)

Am ales modelele astea pentru ca au un pret decent, nivel de zgmotot relativ redus, agent frigorific R410, clasa de consum A, o multime de filtre.

Ce ziceti, merita ? Pareri ? Are cineva asa ceva ?

Din pacate nu prea am gasit "user experiences" pentru modelele de mai sus.

Multumiri anticipate.
mlgore
Sfaturi pt. alegerea unui a/c tip split:

1. Nu credeti in povesti de genul: compresor fabricat in koreea, electronica japoneza, calitate germana, etc. Toate spliturile de pe piata romaneasca sunt fabricate in CHINA! - Cu exceptia Daikin, dar la alt nivel de pret.
2. Garantia de 5 ani la compresor e poezie. Oricand vi se poate demonstra ca aparatul a fost utilizat in conditii necorespunzatoare.
3. Alegeti o marca bine reprezentata pe piata electrocasnicelor (Samsung, LG, Daewoo, etc)-in caz de defectiune aveti o sansa sa-l reparati
4. Nu cumparati elicoptere de la Metro, Carfur, Cora, etc (gen Simbio, Aux, Dynamic, Toyo si alte "transoceanice")
5. Nu aruncati cu banii pe optiuni de genul: filtru plasma, filtru bacterii, nanosilver, etc- sunt marketing pur.
6. Clasa A de energie- cea mai mare gogoasa! Clasa energetica o da izolatia termica a constructiei, nicidecum aparatul! Randamentul frigorific al unui A/C este de aprox. 2,7 daca e montat corect (vorbesc de cele cu R407c, 410A) si de circa 3,2 la modelele inverter. Atentie insa: randamentul motorului electric al unui inverter e mai mic decat cel al unui compresor standard, deci, in final, tot cam pe acolo se ajunge.
7. Instalarea nu e gratuita pt. ca nu face nimeni munca patriotica, ci e inclusa in pret. Din aceasta cauza, multe montaje sunt prost executate.

La ce trebuie sa fim atenti cand ni se monteaza un split:

1. Pozitia unitatii interioare: cat mai sus (dar nu mai sus de 3m), niciodata pe peretele opus canapelei sau patului
2. Nu montati unitatea exterioara intr-un balcon inchis
3. Montarea u.i. pe un hol in speranta racirii a doua sau 3 camere nu da rezultate decat in cateva cazuri ideale
4. Circuitul frigorific trebuie vaccumat cu o pompa speciala inaintea punerii in functiune- 99% din echipele de instalare nu fac asta, multumindu-se cu aerisirea simpla a instalatiei
5. Verificarea functionarii corecte a aparatului nu se face cu mana-adica "baga bine rece" ci cu un set de termomanometre pt. tipul de freon folosit de aparat.
6. Completarea instalatiei cu freon in cazul unui traseu mai lung decat cel specificat de producator se face numai cu cilindrul de incarcare sau cantarul.
nick58
QUOTE(mlgore @ Apr 27 2007, 15:17) [snapback]2760128[/snapback]

1. Nu credeti in povesti de genul: compresor fabricat in koreea, electronica japoneza, calitate germana, etc. Toate spliturile de pe piata romaneasca sunt fabricate in CHINA! - Cu exceptia Daikin, dar la alt nivel de pret.
2. Garantia de 5 ani la compresor e poezie. Oricand vi se poate demonstra ca aparatul a fost utilizat in conditii necorespunzatoare.
3. Alegeti o marca bine reprezentata pe piata electrocasnicelor (Samsung, LG, Daewoo, etc)-in caz de defectiune aveti o sansa sa-l reparati
4. Nu cumparati elicoptere de la Metro, Carfur, Cora, etc (gen Simbio, Aux, Dynamic, Toyo si alte "transoceanice")
5. Nu aruncati cu banii pe optiuni de genul: filtru plasma, filtru bacterii, nanosilver, etc- sunt marketing pur.
6. Clasa A de energie- cea mai mare gogoasa! Clasa energetica o da izolatia termica a constructiei, nicidecum aparatul! Randamentul frigorific al unui A/C este de aprox. 2,7 daca e montat corect (vorbesc de cele cu R407c, 410A) si de circa 3,2 la modelele inverter. Atentie insa: randamentul motorului electric al unui inverter e mai mic decat cel al unui compresor standard, deci, in final, tot cam pe acolo se ajunge.
7. Instalarea nu e gratuita pt. ca nu face nimeni munca patriotica, ci e inclusa in pret. Din aceasta cauza, multe montaje sunt prost executate.
La ce trebuie sa fim atenti cand ni se monteaza un split:

1. Pozitia unitatii interioare: cat mai sus (dar nu mai sus de 3m), niciodata pe peretele opus canapelei sau patului
2. Nu montati unitatea exterioara intr-un balcon inchis
3. Montarea u.i. pe un hol in speranta racirii a doua sau 3 camere nu da rezultate decat in cateva cazuri ideale
4. Circuitul frigorific trebuie vaccumat cu o pompa speciala inaintea punerii in functiune- 99% din echipele de instalare nu fac asta, multumindu-se cu aerisirea simpla a instalatiei
5. Verificarea functionarii corecte a aparatului nu se face cu mana-adica "baga bine rece" ci cu un set de termomanometre pt. tipul de freon folosit de aparat.
6. Completarea instalatiei cu freon in cazul unui traseu mai lung decat cel specificat de producator se face numai cu cilindrul de incarcare sau cantarul.

thumbsup.gif
MikeEL
QUOTE(mlgore @ Apr 27 2007, 15:17) [snapback]2760128[/snapback]

.....
.....

Motivul poate fi (in cele mai multe cazuri), bransarea climatizorului la o retea de energie electrica fara impamantare.
mihai12345
cateva mentiuni la " Sfaturi pt. alegerea unui a/c tip split: "
" 1. Nu credeti in povesti de genul: compresor fabricat in koreea, electronica japoneza, calitate germana, etc. Toate spliturile de pe piata romaneasca sunt fabricate in CHINA! - Cu exceptia Daikin, dar la alt nivel de pret."
Daikin de cativa ani este proiectat si asmblat in China. Au mai multe parcuri industriale in care fac cam totul. Inclusiv cercetarea. Sunt peste 5000 de angajati in China. Compresoarele se fac impreuna cu Matsushita. Acum mai multi ani Daikin era facut in Japonia sau Belgia. Preturile la aparate au scazut pentru ca salariul mediu al unui muncitor chinez este 40 usd si al unui japonez este 3000USD.

9000 BTU ~ 2700lei
12000BTU ~ 3200lei invertere cu transport si montaj

miki3
As dori sa achizitionez un aer conditionat pentru o camera de cca 25 mp si nu stiu ce sa aleg. Am inteles ca acum au aparut niste aparate de aer conditionat mobile, deci n-ar mai fi nevoie de spart pereti, deranjul care-l implica instalarea aparatului clasic. Arata ca un dezumidifiicator, dar nu stiu este acelasi lucru? Stiu ca aparatul clasic de aer conditionat are si aceasta functie de dezumidificare a aerului.

Iar in privinta pretului, am vazut ca s-au cam scumpit la noi cele clasice, iar asta mobil am vazut in Germania unul costa cam 250de euro.
Are cineva, ce stiti sunt bune sau trebuie sa ma orientez tot spre cel clasic? Raceste si aerul sau doar il ventileaza?

Iar aici vedeti o poza http://www.aerconditionat.net/products_/28...ditionat_marca_
miki3
QUOTE(MikeEL @ Apr 24 2007, 21:35) [snapback]2747409[/snapback]
Noi vindem si montam Daikin. Daca cineva e interesat sa cumpere cea mai prestigioasa marca de pe piata mondiala in ceea ce priveste aerul conditionat, astept un PM sau un tel la 0723 50 36 32

Avem si solutii mai ieftine, dar mai chinezesti smile.gif

Vad ca lucrezi in domeniu, imi poti spune cate ceva despre aparatele mobile de aer conditionat? Sunt bune, pe ce principiu functioneaza, este ca un ventilator sau conditioneaza si aerul? Este si dezumidificator? Pentru ce suprafete sunt indicate? La ce preturi sunt la noi, ceva marci?
Courage

Orice AC are si fct de dezumidificator.

Aparatul respectiv, este un AC mobil, care are aceasta functie...
miki3
QUOTE(Courage @ Apr 29 2007, 13:34) [snapback]2766390[/snapback]
Orice AC are si fct de dezumidificator.

Aparatul respectiv, este un AC mobil, care are aceasta functie...

Multumesc de raspuns. Si ce stii o fi bun? Exista si dezavantaje fata de cel clasic?
Poate scrie cineva care il are deja si ne poate spune mai multe.
Courage
Pai nu mi-as cumpara niciodata o astfel de jucarie, pt ca este un AC si are nevoie sa schimbe caldura, deci trebuie sa am pe unde sa scot un tub prin care caldura sa fie eliminata.
In plus.. respecivele aparate nu sutn chiar ieftine.
zxcvbnm
Salut,

Stie cineva ce e cu modelele de AC Fuji Electric? Sunt foarte asemanatoare cu cele de la Fujitsu si totusi apar amandoua in aceealeasi oferte:
- http://www.alta reclama si iar nu's cuminte.htm
- http://www.offfff, cita reclama fac.ro/2007/

Modelele Fuji sunt printre cele mai scumpe (900BTU - 16mil / 12000BTU - 17mil) de prin Supermarket-uri si printre putinele de clasa A.

Practic sunt in cautare de modele de AC bune (fiabilitate, randament, zgomot) (Haier, Fujitsu, WW, Daikin ...) si de firme serioase smile.gif, deci daca aveti sugestii please ...

Cele bune cool.gif
mihai12345
Daca vrei aparate bune incearca :
GENERAL (sunt un pic cam scumpe, de la ~2000lei)
DAIKIN (mai putin dublu split ca are un singur compresor)
MITSUBISHI ( MR. Slim - foarte bun dar scump )
FUJITSU (la A...n sunt cam cele mai ieftine ca ei le importa)
PANASONIC
SAMSUNG
WW
..........
Decizia e in functie de cat vrei sa dai pe aparat. In general problema cu cele mai ieftine este zgomotul unitatilor(in special cea interoara) care, devine din ce in ce mai deranjant, fiabilitatea, optiunile, filtrele, economia de curent...
Haier e destul de scump pentru nivelul lui.
HADE 61
Ce parere aveti de SIMBYO (symbio ) ? Are 5 ani garantie si scrie ca are refrigerant ecologic .Pretul e cam 1500 ron unul de 18 000 btu ,clasa b .E mai bine sa iau 2 aparate de 9000 sau sa iau doar pe acesta ? spatiul nu e deschis de tot .Multumesc
lugoanse
QUOTE(MikeEL @ Apr 24 2007, 22:35) [snapback]2747409[/snapback]
Noi vindem si montam Daikin. Daca cineva e interesat sa cumpere cea mai prestigioasa marca de pe piata mondiala in ceea ce priveste aerul conditionat, astept un PM sau un tel la 0723 50 36 32

Avem si solutii mai ieftine, dar mai chinezesti smile.gif

sunt lugoanse@yahoo.com
da-mi mai multe date: link, liste, preturi la toate produsele ( air cond ), detalii livrare-montare, etc
nick58
WW anul asta nu au aparut? huh.gif
diesel
pe 15 mai.
razvan c
QUOTE(HADE 61 @ May 1 2007, 05:25) [snapback]2771984[/snapback]
Ce parere aveti de SIMBYO (symbio ) ? Are 5 ani garantie si scrie ca are refrigerant ecologic .Pretul e cam 1500 ron unul de 18 000 btu ,clasa b .E mai bine sa iau 2 aparate de 9000 sau sa iau doar pe acesta ? spatiul nu e deschis de tot .Multumesc

hade61,
produsul este made in china,importat de united electric industry,cea care comercializeaza produsele vortex pe piata noastra.
nu cred ca ai 5 ani garantie la aparat ,ci doar la compresor.
dupa parerea mea pretul mi se pare cam scump.
kliviu
QUOTE(diesel @ May 1 2007, 12:37) [snapback]2772698[/snapback]
pe 15 mai.

Spune-mi si mie te rog cam la ce preturi vor fi WW-urile, ce garantie au, si de unde iau si eu unul, daca nu gasesc altceva bun pina atunci... rolleyes.gif
nick58
QUOTE(diesel @ May 1 2007, 12:37) [snapback]2772698[/snapback]
pe 15 mai.

Dar G.E.? huh.gif
HADE 61
QUOTE(razvan c @ May 1 2007, 13:37) [snapback]2772912[/snapback]
hade61,
produsul este made in china,importat de united electric industry,cea care comercializeaza produsele vortex pe piata noastra.
nu cred ca ai 5 ani garantie la aparat ,ci doar la compresor.
dupa parerea mea pretul mi se pare cam scump.

cel de 18000btu e cam 15 milioane .faptul ca e un aparat de folosinta sezoniera ma determina sa nu bag bani multi ,acum totusi n-as vrea sa mearga 2-3 ani cat are garantia compresorul .si la aux era tot la compresor 3 ani cand l-am luat eu cam de 4-5 ani .merge fara probleme .
doru_bbb
Salut, dupa lungi deliberari.... ma hotarasem sa cumpar aer conditiona whirlpool 968 , dar am auzit ca din iunie conform noilor reglementari ue refrigerantul 407c va fi interzis.... asha ca ...iar nu stiu ce sa mai cumpar....
a mai auzit cineva de asha ceva? e doar zvonistica...?
daca asta pica... as avea de ales intre yw12gke de la panasonic..... si lg-ul de 12....nu mai stiu exact codul...cel mai ieftin...
ce parere avetzi?
razvan c
QUOTE(HADE 61 @ May 1 2007, 17:26) [snapback]2774042[/snapback]
cel de 18000btu e cam 15 milioane .faptul ca e un aparat de folosinta sezoniera ma determina sa nu bag bani multi ,acum totusi n-as vrea sa mearga 2-3 ani cat are garantia compresorul .si la aux era tot la compresor 3 ani cand l-am luat eu cam de 4-5 ani .merge fara probleme .

de acord cu tine...oricum garantia produsului este 2 ani...important este ca montajul sa il faca cum trebuie.......si daca montajul e corect facut ,se evita din defectele ce pot aparea pe parcurs.
eu tot un "no name"(made in turcia) am in sufragerie ,si cu exceptia faptului ca trosneste plasticul....e ok.
eu zic sa ne raspunda si eugen referitor la acest aparat de 18 k...

zxcvbnm
QUOTE(mihai12345 @ Apr 30 2007, 21:21) [snapback]2770864[/snapback]
Daca vrei aparate bune incearca :
GENERAL (sunt un pic cam scumpe, de la ~2000lei)
DAIKIN (mai putin dublu split ca are un singur compresor)
MITSUBISHI ( MR. Slim - foarte bun dar scump )
FUJITSU (la A...n sunt cam cele mai ieftine ca ei le importa)
PANASONIC
SAMSUNG
WW
..........
Decizia e in functie de cat vrei sa dai pe aparat. In general problema cu cele mai ieftine este zgomotul unitatilor(in special cea interoara) care, devine din ce in ce mai deranjant, fiabilitatea, optiunile, filtrele, economia de curent...
Haier e destul de scump pentru nivelul lui.

Salut, Diesel
Cam care ar fi clasamentul dupa parearea ta, luand in considerare: fiabilitate, consum si zgomot?
Si totusi, Fuji nu e tot una cu Fujitsu nu?

Thanks cool.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.