Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

radu_tatic

Ce parere aveti de Sanyo?
HolyGigi
Salut, am vazut ca tot e topicul acesta deschis si am si eu o intrebare. Vreau sa imi pun aer conditionat in camera mea, dar nu prea stiu ce sa aleg. Camera are 16 mp si nu prea stiu ce inseamna 16000 btu. Daca sunt multe sau putine tongue.gif.
Asa ca daca are cineva vreo recomandare raman recunoscator smile.gif

Eugen M
era mai larg , l au mutat undeva la instal de ventilatie .( topicul)
doar pt camera respectiva ai nevoie de unul mic 7000 btu , max 9000 .
la 16000 btu iti zboara capul .
valvartej
QUOTE(valvartej @ Apr 15 2007, 13:03) [snapback]2700967[/snapback]
(daca aveti si alte variante nu va ascult).

rectificare:daca aveti si alte variante VA ASCULT.
diesel
QUOTE(c0rl30n3 @ Apr 14 2007, 19:33) [snapback]2698502[/snapback]
Salutari tuturor,

Pana pe 18 aprilie este la Metro o oferta de AC Alaska. Am atasat-o si as dori sa imi spuneti daca merita achizitionat sau nu acest aparat (pentru o camera de 12 mp). Si daca da, de care ar fi mai indicat: de 9000 sau de 12000 ?

Va multumesc si astept pareri.

P.S. diesel, ti-am trimis un pm; l-ai primit ?

Nu am primit pm-ul...

Cumpara de 12000BTU. Marca Alaska nu o cunosc. mellow.gif
diesel
QUOTE(Tisoza @ Apr 15 2007, 11:54) [snapback]2700718[/snapback]
Salut,

in acest moment la Metro sunt cam in aceiasi gama de pret 2 modele de 12.000 BTU, Alaska - 1248 , Simbio - 1093 RON...
Se poate face o alegere obiectiva intre cele 2 modele?
Legat de montaj, care sunt firmele cu care lucreaza Metro, si pe care mi le recomandati...

Eu as alege Simbio pentru ca asta montez si pana acum s-au prezentat bine. Au tot ce trebuie pt. montare, merg bine. Firme cu care lucreaza Metro sunt multe si sunt trecute pe certificatul de garantie. Depinde din ce oras esti.
diesel
QUOTE(valvartej @ Apr 15 2007, 13:03) [snapback]2700967[/snapback]
Va salut. Vreau sa pregatesc si eu un apartament de 3 camere pentru vara si am nevoie de aer conditionat. Am facut o schema cu apartamentul cu 2 variante de cum as crede eu sa montez aerul si va cer si voua parerea. Apartamentul este la etajul 5/8 si orientarea N S este cum te uiti la poza (N sus, S jos, E dreapta , V stanga). Cele 2 variante la care m-am gandit sunt una cu 3 AC (o unitate cu dublu split, si una monosplit) si o varianta cu un singur AC. O parere avizata este mult apreciata (daca aveti si alte variante nu va ascult).

Acesta este planul apartamentului

Click pentru a vizualiza atașamentul

Versiunea cu 3 AC. Cu rosu unit ext cu albastru cea interioara. Cea dublu split va fi ceva de genul 9000+12000 BTU iar cea monosplit un 12000 BTU

Versiunea cu un singur AC. Nu stiu daca va fi suficient un singur AC de 18000 BTU (sau 22000 ?!) pentru toata casa dar va intreb poate si-a pus cineva si merge

Va multumesc anticipat

sunt multe de discutat. In primul rand nu o sa monteze nimeni un dublu split la etajul 5. Deci pica. Trebuia precizat daca la unitatile externe este posibilitate de interventie usoara. Varianta cu un singur aparat de 18000 nu e recomandata pt. apt. pt ca nu va raci toate camerele ci numai holul si trebuie si multa teava si strapungeri pana afara, conform desenului. Balconul din sufragerie este zidit? Se poate pune sub el externa?
Recomand 3 aparate: 2 de 9000 in dormitoare, puse langa geam cu trasee cat mai scurte si 1 buc de 12000 in sufragerie.

diesel
QUOTE(Ringwraith @ Apr 15 2007, 17:07) [snapback]2701907[/snapback]
cu un sfat legat de un aparat de aer conditionat portabil ma poate ajuta cineva? Eventual unde ati vazut asa ceva, prin ce magazine. Doresc sa fie capabil sa mentina o temperatura decenta intr-o camera de cam 25 m2 si sa nu fie extraordinar de scump.. multumesc...

Are la Metro. Dar nu recomand ca trebuie sa stai cu geamul deschis. Cauta in topic ca s-a mai discutat despre asta.
HolyGigi
QUOTE(Eugen M @ Apr 15 2007, 20:58) [snapback]2702772[/snapback]
era mai larg , l au mutat undeva la instal de ventilatie .( topicul)
doar pt camera respectiva ai nevoie de unul mic 7000 btu , max 9000 .
la 16000 btu iti zboara capul .

Multumesc pentru raspuns, vad ca e si mai acceptabil la pret unul de 9000
rzvpopa

Salut, Diesel!
Dacă ai puțin timp, dă-mi și mie niște sfaturi, please!
QUOTE(diesel @ Apr 16 2007, 09:55) [snapback]2704365[/snapback]
Eu as alege Simbio pentru ca asta montez si pana acum s-au prezentat bine. Au tot ce trebuie pt. montare, merg bine. Firme cu care lucreaza Metro sunt multe si sunt trecute pe certificatul de garantie. Depinde din ce oras esti.

Unde sunt fabricate Simbio? Tot caut să găsesc pe net ceva mai multe informații despre firma producătoare, dar...

În mod obiectiv, merită o diferență de 2,8 mil ROL pentru Whirlpool AMB 968 (12.000 BTU), față de Simbio 12A (tot 12.000 BTU)? În afară de diferența de clasă de eficiență energetică (C versus D) și ceva design mai finuț (nu cu mult), Whirlpool are și alte atuuri? Până la urmă diferența asta de bani n-ar fi chiar o problemă, i-aș da dacă aș ști că "durata de viață" e mai mare, că șansele să se strice sunt mai mici și că diferența de clasă de eficiență energetică se reflectă în mod real și în factura la curent (și duce la amortizarea investiției...) Dar dacă diferența de preț e dată mai ales de numele firmei ... se schimbă situația.
Și ar mai fi ceva: intenționez să montez aparatul într-o garsonieră, iar peste 1-2 ani să-l iau după mine (mă voi muta). Se merită mutarea unui aparat la o altă locație? Sau mai bine iau acum ceva mai "slăbuț", îl las aici când plec și îmi iau ceva mai serios dincolo?
Mulțam'!
Eugen M
vezi sa aiba inclus in pret montajul . adica inpretul de cumparare sa vina firma sa ti l monteze gratis . si nu lasa pe la vara . va fi durere .
simbol
Incep sa construiesc o casa cu doua nivele aprox 200mp. M-ar interesa un sistem de climatizare care sa acopere ambele etaje si sa distribuie aerul rece relativ uniform. Ce variante tehnice exista ? Multumesc!

smile.gif
gigiku
Salve
Am vazut ca au la Practiker Galati AUX de 12000BTU/H la vreo 1100 de RON parca
Se merita sa-l iau pe asta sau sa mai astept?
colind
am si eu nevoie de o parere...vreau sa-mi cumpar un AC monosplit.Ma uit de cateva zile prin magazine, am vorbit cu 2 firme specializate dar inca nu sunt hotarat.Am vazut ca in general gasesti la real, sellgros, metro aparate intre 10 mil si 13 mil. Multe sunt asa zise "no name-uri". Vortex, Aux, Alaska, etc.No name uri pt mine cel putin. Apoi am vorbit cu firmele astea specializate si mi au propus LG, Fujitsu, si Sanyo. Toate au aceeasi cap. (12000 Btu). Astea ultimele sunt ca pret intre 18 si 20 de mil.Faza e ca as fi bucuros sa dau banii astia daca as primi cu adevarat calitate si daca ar merita diferenta de pret.Cele mai scumpe au functii in plus se pare, filtre mai "bune" (cred), neo_plasma si ionizare de aer....sunt in clasa energetica A ( asta e f important), fata de cele ieftine care sunt intre C si D. La garantie insa m-am mirat.Si Vortex are garantie 5 ani.LG nu are decat 3 la aparat si 5 la compresor, si asta nu pt orice model.Mai e si montarea, e inclusa in pret, dar banuiesc ca cei de la firmele mai specilaziate fac si o treaba mai buna, sunt profesionisti....sau?...smile.gif...nu stiu...ma cam enerveaza faptul ca nu ma pot hotari....poate primesc o parere avizata...mersi...
isr2002
Salut. Vreau sa imi iau si eu AC (9000 btu) zilele astea. Vad ca diesel e cel mai "prezent", ca sa zic asa, cu raspunsuri, si ii multumesc, am citit inclusiv posturile din vechea locatie de pe forum.
diesel, am de ales intre : WW si Tadiran, urmatoarele modele, ambele clasa A:

WW SA09PTAMB http://www.dataele.it/prodotti/scheda.asp?...dart=WSA09PTAMB

Curent (a) 3,6/3,9
Putere (w) 640/690 1120/1180
Aer circ.mc/h 410
Zgomot ui/ue 34/50
Deumidif. l/h 1,0/2,1
EER/COP watt/W 3,22/3,62

Restart automat DA Timer 24 ore DA 3 setari ale vitezei elicei DA
Protectie la inghet DA UE protejata contra coroziunii DA Filtru carbon active DA
Display LCD DA Setari economice de noapte DA Filtru nylon DA
Telecomanda LCD DA Control automat balador DA Filtru HEPA DA

Faza e ca firma romaneasca mi-a transmis datele cu "Zgomot interior 34 dB iar pe site-ul italian imi zice 40 - nu-i cam mult??? Si difera si datele la mc/h - volum de aer - intre cele doua-firma si site...

TADIRAN GTM-09H

Debit de aer (Hi/Med/Lo) mc/h 470
Capacitate dezumidificare l/h 1,1
Putere absorbita Racire W 1020
Încazire W 1080
Curent nominal Racire A 4,5
Încalzire A 4,8
Nivel zgomot unit. inter. dB(A) 30
unit. exter. dB(A) 50
Agent frigorific Ecologic R 407 C
EER 2,6
COP 3
Livrare GRATUITA.
Montaj GRATUIT.
Consola montaj exterior : GRATUIT.
Traseu frigorific GRATUIT in limita a 4m.
Traseu frigorific suplimentar : 15 euro + TVA/m.
Garantie 5 ani compresor si 3 ani general.

Immortal
Uhm, stiu ca pica ca nuca'n perete...dar cine importa WW la noi in RO?
isr2002
QUOTE(Immortal @ Apr 17 2007, 10:37) [snapback]2709450[/snapback]
Uhm, stiu ca pica ca nuca'n perete...dar cine importa WW la noi in RO?

Domnul Google le aduce pe toate. Era asa de greu? http://www.whitewestinghouse.ro/
Immortal
Nu, nu e greu, insa ma gandeam ca stie careva vreun magazin de 'desfacere', ca sa zic asa. Nu de alta, da' ca mai toti cei ce urmaresc threadu', ma intereseaza si niste preturi, eventuale oferte de instalari si altele pe langa date tehnice.
Multumesc oricum.
isr2002
Pai fa si tu cum am facut eu: du-te pe pagina aia, la "Dealeri" si ia-i pe toti la rind. Sa iti trimita oferte pe mail sau sa iti spuna la telefon.... Pagina directa cu preturi nu o sa gasesti.
xml
Buna.

Mie tot nu mi-e clara treaba cu clasa energetica. Am vazut un model de calcul aici http://forum.softpedia.com/index.php?showt...204506&st=0 si dupa aceea m-am uitat pe site la Panasonic (eu am un model de la ei pe care n-am apucat sa-l folosesc la greu inca).

Asta: http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=259 e zice-se clasa A.
Asta (pe care il am eu): http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=411 e clasa D

Cu toate astea, daca aplic calculul din postul sagetii albastre, mie imi ies:

EER1: 12000 / 1055 = 11.37 pentru primul, deci clasa A si dupa Panasonic si dupa sageata
EER2: 12000 / 1130 = 10.62 pentru modelul meu, clasa D pentru Panasonic si clasa B dupa sageata

Acuma ori cineva a calculat gresit, ori Panasonic si-a dat cu stangul in dreptul.

Ok, asta a fost preambulul. Io mi-am luat anul trecut Panasonic pentru ca n-am gasit WW decat ceva mai scump, aveam de luat doua bucati, nu stateam suficient de bine cu banii, etc. Anul asta a venit randul parintilor mei, care vazand Panasonic la mine, asta vor si ei. Ce-i drept, ar lua si WW pentru ca le-am zis ca eu asta as fi luat sa fi avut destul bani.

Insa tatal meu tine cu dintii de "clasa A". Sa fie clasa A, neaparat. Eu mi-am permis sa-i dau alt sfat si anume sa se uite la doua aparate care i-ar placea si sa faca un calcul de rentabilitate. La o durata de viata de 5-6 (poate mai mult cu ceva noroc) ani la un aparat care nu-i Daikin, mie unul nu mi s-ar fi parut normal sa dau aproape 3 milioane in plus pe un Panasonic care imi economiseste, conform site-ului, la o durata de functionare de 500 de ore pe an (aleasa de ei), mai putin de 40 de KWh. Adica mareata suma de 12 RON. Voua cum vi se pare? Nu vi se pare normal sa luati o durata media de functionare (fie si 500 de ore, ceea ce inseamna, la un 3 luni "de foc" pe an, desi nu sunt atatea 167 de ore pe luna, adica peste 5 ore pe zi) si sa vedeti cat economisiti "de fapt". Dincolo de marketingul din spatele "claselor" de consum?

Diesel, spune-mi te rog daca sunt ceva semne de WW pe la importatori si daca am sanse la ceva in Arad (la parinti) sau Timisoara (la mine), sa iau unul sau doua pentru ai mei. Multumesc anticipat.

Editare la montaj: Citizen electric se lauda cu clasa A, (http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=129712), la un EER de 12200/1220 = 10. Cine ce sa mai inteleaga??
gabrieli
salut,

nu am mai scris pana acum pe acest forum asa incat sper sa fiu la obiect. ma intereseaza si pe mine acest subiect si am gasit prin cautari online urmatoarea oferta: Daewoo DSB-F129LH 12.000 Btu/h, clasa de energie A, debit de aer 450 mc/h, capacitate de dezumidificare 1,2 l/h, factor de eficienta energetica EEO, refrigerant Freon ecologic R410A, filtru antigermeni, anti-bacterian si antipraf, 2 directii de ventilare, si un pret de 1,057.00 Ron.

ca un neofit in domeniu am comparat aceste caracteristici si pretul aferent cu alte variante de pe net si de prin magazine, si am concluzionat ca oferta este demna de a fi luata in calcul. puteti sa imi spuneti va rog parerea voastra?

isr2002
WW nu au sosit inca, am sunat peste tot.
DeathRipple
cand soseste, da de stire si da si niste preturi. de 2 saptamani sunt cu threadu' asta deschis si astept noile modele.
isr2002
QUOTE(DeathRipple @ Apr 17 2007, 14:55) [snapback]2710642[/snapback]
cand soseste, da de stire si da si niste preturi. de 2 saptamani sunt cu threadu' asta deschis si astept noile modele.

Fara suparare, nu ma ocup de aer conditionat. Si nici la "news" nu lucrez. Nu vrei sa iti dau "bip" sau SMS cind apar pe piata?
PS. Daca aflu ceva si sigur ca spun. Dar daca stai sa astepti pe forum stirea cu noile modele.... o sa mori de cald. coolspeak.gif
DeathRipple
isr2002: imi asum riscul.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.