Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

diesel

care furtunuri ca alea sunt tevi de Cu izolate cu K-flex (izolator dintr-un fel de burete f. dens).
#AtoM#
Technolux TCH 12 HIWG012 isi merita pretul de 10 mil? Stiu ca e un aparat ieftin, dar asta e bugetul si as fii recunoscator daca as afla si eu niste pareri avizate. Exista hibe ascunse ale aparatului? sau stie cineva vreun competitor mai bun la banii astia. Mersi

diesel
am testat iar aparatul de acasa: ventilatorul pe LOW, in camera 27 grade, la iesire 1,5 grade!!!!!!!! first.gif
O fi bun, n-o fi.... !:lol:
diesel
QUOTE(#AtoM# @ Jul 2 2007, 22:01) [snapback]3047371[/snapback]
Technolux TCH 12 HIWG012 isi merita pretul de 10 mil? Stiu ca e un aparat ieftin, dar asta e bugetul si as fii recunoscator daca as afla si eu niste pareri avizate. Exista hibe ascunse ale aparatului? sau stie cineva vreun competitor mai bun la banii astia. Mersi

exista hibe. Senzorii si holenderele. Stiu un competitor : Vortex, Symbio, Maxwell..
gugutata
acum 2-3 luni mi'am luat un aparat de aer cond. L'am pus in balcon si am tot asteptat pastele cailor sa am timp sa ma ocup de montaj. Fiecare wknd plecat din oras, in timpu' saptaminii nici nu se punea problema.

Azi, intimplator, intram in al meu grandios apartament de 43 mp, cind o echipa de montaj iesea din apartamentul vecinului.

Cu cheia bagata in iala, ma intorc catre ei si'i intreb intimplator.

Am si io un aparat, nu vreti sa'l montati?!?

1 ora mai tirziu, va scriu voua acum, la racoarea generata de al meu rabdator AC biggrin.gif .

Altii sunt programati cu lunile, si'si fac 1000 de nervi cu zeci de telefoane si ignoranta, si io?!!!!! rolleyes.gif

Se mai intimpla.
diesel
cat ai decartat?
ARSY
QUOTE(diesel @ Jul 2 2007, 21:57) [snapback]3047352[/snapback]
care furtunuri ca alea sunt tevi de Cu izolate cu K-flex (izolator dintr-un fel de burete f. dens).

Ma rog, furtun=teava in exprimarea mea. Scuze! Sunt 2 in partea laterala (cel putin asa am vazut eu), aia din stanga e cea care fasaie, am presupus ca pe acolo o fi scapat gazul. Acum ce se va intampla? Vor veni sa umple instalatia cu freon? Cum pot sa stiu daca baga tot r410A?

#AtoM#
QUOTE(diesel @ Jul 2 2007, 22:03) [snapback]3047385[/snapback]
exista hibe. Senzorii si holenderele. Stiu un competitor : Vortex, Symbio, Maxwell..

..am inteles, problema e ca nu prea se mai gasesc pe stoc din cele mentionate de tine, si in casa nu prea mai e de trait.
Era fain sa imi pot permite un aer de pe la 15 mil in sus, si atunci sunt convins ca puteam sa imi aleg ceva calitate.
Tot pe la 10 mil am vazut si un AIRKOOL G+IHWG012, si il au pe stoc si pe asta. de asta ce zici? smile.gif
..sincer in seara asta vreau sa ma hotarasc la ceva. smile.gif

...si pentru curiozitatea mea, pe la 14 -15 mil poti sa imi recomanzi ceva? mersi
gugutata
QUOTE(diesel @ Jul 2 2007, 22:15) [snapback]3047454[/snapback]
cat ai decartat?

4 oameni, toti lucrau, fiecare facea cite ceva

200 manopera

+ 70 lei metru liniar de furtunuri (nu stiu daca'i pluralu' corect biggrin.gif ), ca nu aveam in cutie, de o lungime de 2.7 ml, adica inca 200 roni.

despre manopera stiu ca'i pretu ok. Si taica'miu si'a tras la galati, acum 2 saptamini, tot 200 Roni.

cu furtunu' nu stiu! huh.gif

deci 400 total
manuela_olivares

Azi am vazut un alt aparat de aer Electrolux ESIAR12PA. E cam scump in jur de 21 de foi dar zic astia ca e clasa A si ca are nush ce tehnologie de economisire a curentului. Daca e adevarat atunci marita banii, ca sa nu consume cat un avion cu reactie. Numai ca m-am lovit de problema instalarii. Mi-au dat adresa a trei firme si au zis, astia sunt, spalati-va cu ei pe cap. Maine am sa sun sa intreb de programare, dar daca vin dupa 3 saptamani pai atunci de ce-l mai pun? Ca daca il pun iarna, la ce folos?
andra_ghibutiu
Am tot scanat paginile scrise in urma - deja ma dor okii - rolleyes.gif - dar nu am gasit mai nimik.

CE PARERE OBIECTIVA AVETZI DESPRE HAIER???????

Trebuie sa cumpar un aparat de AC 18.000 BTU zilele astea si nu stiu ce sa aleg. Cica LG si Daikin nu mai vin la noi pana la sf verii...e adevarat? Asa mi s-a spus de la multe firme diferite...

In cazul asta mi s-a propus HAIER.... Ce zicetzi????????
Speedo
Distanta e cam mare de la Daikin la LG si pe urma la Haier, si diferenta de pret de asemenea.

Daca insisti pe Daikin suna chiar la reprezentanta si intreaba la ce dealeri au dat in ultimul timp aparate de genul pe care-l vrei tu.

Daca este sa mergi pe LG, mai bine Haier, e mai corect din punct de vedere al pretului.

Eu as recomanda un Sanyo sau un Mitsubishi, VW daca gasesti.
Speedo
Sfat, ca nu s-a spus pana acum.

Daca vreti ca montajul sa fie si estetic, adica sa va monteze un asa zis "pat de cablu" sau "plinta" cum spun altii, care sa mascheze tevile si o alta care sa mascheze firul de alimentare, spuneti asta echipei de instalare INAINTE de a veni acasa, sa se poata pregati si ei cu materiale/timp/psihic!
diesel
Nu prea e timp de pus canal de cablu. Dureaza destul de mult si in timpul asta mai pui un aparat. Cel putin nu acum in sezon.
stiinta82
La sfatul userului Parpanghel,caruia tin sa-i multumesc, am achizitionat un aparat Sanyo de 9000 BTU (SAP-KR94EH) de la firma multigalaxy;Am fost la ei la sediu in Pipera pe data de 14 iunie, si m-au programat ptr 28 iunie.Firma asigura montaj 4 ml (in cazul meu a fost nevoie de aproape 5 ml ,ptr care am mai platit vreo 70 de lei). Pe data de 27 m-au sunat si mi-au zis ca vin in jur de ora 12 a doua zi.Spre surprinderea mea ,chiar au venit pe la 12.Detalii despre instalare nu prea stiu,ca nu eram acasa, era prietena. Ce am retinut este ca nu au avut aspirator la ei,si l-au folosit pe al meu;de lucrat au lucrat frumos fara sa lase urme.
Despre aparat sunt foarte multumit; a costat 14.5 mil dar pot sa sa spun ca merita fiecare leu.Raceste un apartament de 2 camere cu o suprafata de 55mp( e amplasat in sufragerie.Inca ceva ce ma interesa pe mine de la un aparat era sa fie silentios;asta in modul quiet nu il auzi mergand( in comparatie cu un haier de la servici care se aude deranjant de rau).
Cam astea ar fi primele impresii.
edm_addicted
am o problema. mi-a cazut furtunul de la condens si nu stiu unde trebuie sa-l montez. aparatul este un Capri Line. Mentionez ca stau la etajul 4 si nu pot vedea sub aparat.
gugutata
QUOTE(Speedo @ Jul 3 2007, 01:13) [snapback]3048246[/snapback]
Daca vreti ca montajul sa fie si estetic, adica sa va monteze un asa zis "pat de cablu" sau "plinta" cum spun altii, care sa mascheze tevile si o alta care sa mascheze firul de alimentare, spuneti asta echipei de instalare INAINTE de a veni acasa, sa se poata pregati si ei cu materiale/timp/psihic!

ai dreptate, da's lucruri simple care le poate face si beneficiaru.

Io mi'am luat azi dimineata o masca din plastic, care se prinde destul de usor. Ma rog, trebuie si'o bormasina. Daca aveti soacre cumsecade , poate primiti si voi cadou rolleyes.gif

In sezon, domnii cu montaju' sunt niste lorzi. Lasi capu' plecat si NU comentezi.
radudd
QUOTE(edm_addicted @ Jul 3 2007, 10:36) [snapback]3049136[/snapback]
am o problema. mi-a cazut furtunul de la condens si nu stiu unde trebuie sa-l montez. aparatul este un Capri Line. Mentionez ca stau la etajul 4 si nu pot vedea sub aparat.

Probabil furtunul s-a desprins de bratul orizontal al consolei. Daca ai acces relativ usor de la fereastra in dreptul careia este montat aparatul, cu grija si neaparat ajutat de o alta persoana care sa-ti asigure stabilitatea, te poti apleca peste ferestra si il poti prinde cu o bucata mica de sarma cat mai aproape de extremitatea cea mai departata de perete a consolei, pentru ca scurgerea apei sa nu afecteze vecinii de la etajele inferioare. Repet aceasta actiune se face cu mare atentie pentru evitarea unei situatii periculoase.
O alta solutie ar fi, folosirea unei bucati de teava de pex-al (pentru instalatii sanitare interioare), cu lungimea putin mai mare decat partea orizontala a consolei.
Se prinde rigid, la unul din capete care va fi spre exterior, o bucate de sarma mai tare, si se face din ea un inel cu diametru mai mare decat diametrul furtunului de evacuare. Se "prinde", prin culisare, in acest inel, furtunul de evacuare si apoi se fixeaza cat mai bine, tot cu sarma, infasurat de mai multe ori, teava de pex-al in partea apropiata de peretele blocului a consolei orizontale. Astfel se evita iesirea prea mult, ca distanta, in exterior si posibilitatea unui eveniment periculos. Teava de pex-al are suficienta rigiditate pentru a sta paralela cu consola si a tine in acel inel, furtunul de evacuare a apei.
Succes si multa atentie asupra operatiei !
miki3
Alta oferta AC Nordstar 9000 btu, compresor Mitsubishi la 13,6 mil cu montaj inclus, ce parere aveti? Este bun?
ddy
Revin si eu cu impresii despre ArtCool-ul meu, instalat saptamana trecuta.
Drept sa spun nu prea am avut ocazia sa il folosesc decat primele zile (cand a fost mai cald), acum il folosesc mai putin.

Ce imi place:
-modul sleep - face ce trebuie sa faca, e super silent (isi inchide 'aripa' de jos si merg doar fantele laterale)
-raceste destul de repede (si inca n-am folosit modul 'jet cool' - care il pune pe 18 grade, cu toata puterea timp de 30 min)
-display-ul unitatii interne
-pot alege sa nu imi bata in fata, ci doar prin fantele laterale
-pe telecomanda am buton care imi arata temperatura camerei

Ce nu-mi place
-furtunul care intra in panel (prin partea de jos) - si traverseaza peretele cam 1.5m inainte sa iasa prin zid - e chiar inestetic sad.gif
-cablul prea scurt de alimentare (de ce trebuia sa aiba decat 1.5m???)
-display-ul panelului putea sa afiseze si ceasul

Una peste alta, sunt multumit de achizie, si cred ca isi merita banii.
miki3
Fratilor, please cu o informatie, cum sunt astea NordStar, ca am sunat pana acum la 2 firme la una este 12,5 mil(cu tot montaj) dar mi-au zis ca mai au doar cateva ca au avut cerere mare pentru ele iar la alta nu il are pe stoc au zis ca au deja vreo 20 de comnezi pentru ele si este in jur de 8 mil fara montaj(montajul este 2,5 mil) si il aduc spera saptamana viitoare.

Sunt de 9000 btu.
miki3
Dar de marca NordStar ce stiti? Au compresor Mitsubishi dar mi-a zis cineva ca sunt asamblate in China. Si pretul mi se pare cam mare, in jur de 12,5- 13,6 mil la unii si aprox 11 mil la altii.
Ion_de_la_Raion
QUOTE(diesel @ Jul 2 2007, 14:52) [snapback]3045376[/snapback]
aerele facute de Electra sunt semi profesionale. Daca ai bani eu zic sa-l iei.

asta cu "semi-profesionale" sint ca adidasii "semi-originali" de pe vremuri. aia cu doua dungi. cum adica semi-profesionale ? adica profesionale, dar nu prea ?
Ion_de_la_Raion
QUOTE(punkt @ Jul 3 2007, 11:43) [snapback]3049575[/snapback]
sezon, domnii cu montaju' sunt niste lorzi. Lasi capu' plecat si NU comentezi.

i-auzi.
gugutata
QUOTE(Ion_de_la_Raion @ Jul 3 2007, 16:43) [snapback]3051294[/snapback]
i-auzi.

sad.gif crezi ca mie'mi convine?!

unu' din ei i'mi spune ca lipseste nu stiu ce senzor. Cind ingheata unitatea de afara, acel senzor ajuta la dezghet. Ma rog, nu stiu detalii.

S'a apucat ala sa faca manual nu stiu ce cablu, care are rol de senzor. Dupa ce l'au montat, au observat ca trebuie o mufa speciala. S'a uitat altu' in cutie mai bine si a gasit si senzoru mad.gif . A luat mufa de la senzor si e montat'o pe cablu' initial improvizat ca sa se potriveasca mufarea.

Tot ei erau nemultumiti, ca producatorii au "ASCUNS" senzoru' in cutie. confusedsmiley.png . Auzi la el!!!!...ma rog, a fost singura problema asa ca nu ma pling.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.