Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

dan768

QUOTE(Maxxutz @ Jun 28 2007, 10:53) [snapback]3027406[/snapback]
presupun ca un astfel de aparat monobloc are aport de aer proaspat.. sau gresesc rolleyes.gif ..am vazut si in iasi cateva d-astea, dar dupa cum se vede erau aproximativ antice la aspect, si foarte putine. Probabil ca nu sunt nici prea eficiente precum spune Diesel.

Va spun eu cum sa faceti daca vreti montaj rapid, si cand zic RAPID ma refer la 2-3 zile de asteptare wink.gif chiar acum in perioada de varf (iunie-iulie). Intrati pe site-ul de la White-Westinghouse si cautati un dealer din orasul vostru, sunati la ei si cumparati aparatul de acolo, sunt sigur ca vi-l vor monta in cel mult o saptamana. Fara taxe de urgenta sau ceva de genul asta, in plus, respectivii dealeri au echipe de montaj serioase, nu ca cele care monteaza pentru Metro.

Pentru cei din Iasi, recomand cu caldura (Doamne fereste de caldura laugh.gif ) firma Interelectric. Am cumparat aparatul, mi l-ar fi montat a doua sau a treia zi daca as fi avut si bani pentru montaj, iar cand am obtinut banii, i-am sunat si am fost programat peste 2 zile ! Au folosit pompa de vid, manometre, au mascat traseul si au lucrat cu grija. Nu fac reclama, dar consider ca merita recomandata o astfel de firma, spre binele viitorilor posesori de AC din Iasi cool.gif

bafta la toti!
da aceste modele au si aport de aer proaspat,dar nu mai lucreaza ca si eficienta la maxim,de eficiente sunt cele mai eficiente deoarece au un traseu f.scurt de ordinul zecilor de cm. izolat de catre fabrica producatoare,iar freonul este cintarit la gr. de catre producator.sunt f. compacte si usor de instalat(instant). P.S. Click pentru a vizualiza atașamentulin primavara se vindeau si cu 200 lei de 18.000 btu made in usa ww.
diesel
presupun ca un astfel de aparat monobloc are aport de aer proaspat.. sau gresesc rolleyes.gif ..am vazut si in iasi cateva d-astea, dar dupa cum se vede erau aproximativ antice la aspect, si foarte putine. Probabil ca nu sunt nici prea eficiente precum spune Diesel.

Va spun eu cum sa faceti daca vreti montaj rapid, si cand zic RAPID ma refer la 2-3 zile de asteptare wink.gif chiar acum in perioada de varf (iunie-iulie). Intrati pe site-ul de la White-Westinghouse si cautati un dealer din orasul vostru, sunati la ei si cumparati aparatul de acolo, sunt sigur ca vi-l vor monta in cel mult o saptamana. Fara taxe de urgenta sau ceva de genul asta, in plus, respectivii dealeri au echipe de montaj serioase, nu ca cele care monteaza pentru Metro.

Pentru cei din Iasi, recomand cu caldura (Doamne fereste de caldura laugh.gif ) firma Interelectric. Am cumparat aparatul, mi l-ar fi montat a doua sau a treia zi daca as fi avut si bani pentru montaj, iar cand am obtinut banii, i-am sunat si am fost programat peste 2 zile ! Au folosit pompa de vid, manometre, au mascat traseul si au lucrat cu grija. Nu fac reclama, dar consider ca merita recomandata o astfel de firma, spre binele viitorilor posesori de AC din Iasi cool.gif

bafta la toti!

Corect. Cei care cumpara direct de la mine au prioritate cam la 2 saptamani cu montajul sii ii mai car si aparatul acasa. tongue.gif
Aceleasi firme fac montajul si pentru Metro deci nu conteaza ca il iei din Metro sau direct de la dealer in privinta montajului. Conteaza timpul de instalare, cum am spus.

blondie
vreau sa va povestesc o mica intamplare foarte recenta

am hotarat sa-mi cumpar un aparat AC de la numita firma MILCOM Industrial SRL; am sunat si am programat instalarea dupa 10-12 zile, cum era de altfel de asteptat in sezonul asta de varf
numai ca in preziua instalarii, undeva pe la ora 21, sunt sunat de un reprezentant al firmei care ma anunta candid ca va vani in ziua urmatoare sa instaleze aparatul, numai ca au ramas fara aparat clasa A, si-mi propune in schimb unul clasa D, pentru ca nu este mare diferenta

aveti, deci, atentie si in ceea ce priveste firma de unde urmeaza sa faceti achizitia; din partea mea, acesti Milcom au un mare minus

mersi
daniel.stefan
QUOTE(elranho @ Jun 27 2007, 21:46) [snapback]3025692[/snapback]
Daikin e o alegere f buna..daca zice si dacadrean ca il tine un 9000 la 54mp...just go for it...
Anunta-ne cum decurg ostilitatile..smile.gif

Da, m-am hotarat, ramane Daikin. Azi am sunat la aia care il vand. Il monteaza fix peste 7 zile. mi-l aduca acasa... pare OK. Ramane de vazut ce se intampla mai departe.
blondie
incercati sa evitati sa achizitioanti de la firma Milcom Industrial - pe mine m-au dus cu vorba ca vin sa-mi instaleze un aparat clasa A, timp de 2 saptamani, iar cand s-a implinit sorocul am primit un telefon ca nu mai au acel model, dar ca au unul foarte cam la fel, numai ca e clasa D...
deci, a meritat asteptarea...
blondie
QUOTE(daniel.stefan @ Jun 28 2007, 12:56) [snapback]3028360[/snapback]
Da, m-am hotarat, ramane Daikin. Azi am sunat la aia care il vand. Il monteaza fix peste 7 zile. mi-l aduca acasa... pare OK. Ramane de vazut ce se intampla mai departe.

daniel, poti sa-mi dai si mie ceva contact de la resp firma
mersi
danydan
QUOTE(nucutza @ Jun 27 2007, 19:45) [snapback]3025412[/snapback]
Electrolux 12 000 BTU, clasa A, cu R410A, montat cu pompa de vid - temperatura iesire UI : 5-6 grade !! (mai mult spre 5 dar nu am avut termometru digital).
Deci se poate !

Super! Sa te bucuri de el!
Asadar, se poate !
Pacat ca vorba "merge si asa" strica de multe ori treaba!

danydan
QUOTE(dan768 @ Jun 28 2007, 08:47) [snapback]3027122[/snapback]
sal,decit sa platiti taxe de urgenta care oricum dureaza 7-10 zile,mult mai bine cumparati de banii taxei de urgenta un aparat monobloc(de fereastra) folosit de pe net care costa tot cam atit,si la toamna tirziu firmele de montat AC va vor ruga sa monteze aparatele tip mono split cu pompa de vid si cintarirea cantitatii de freon si alte mici gidilituri care acum nu sunt posibile din cauza volumului mare de montaje(pe banda,la norma).Mentionez ca,aparatul tip monobloc este cel mai eficient din cauza traseului f.scurt si a freonului care este pus default,plus o instalare instanta.In SUA acest tip de aparat predomina si astazi,deoarece americanii nu SUFERA de termopane.

Am avut "norocul" sa ma bucur de utilizarea a 3 aparate de tipul asta. Toate erau noi, abia instalate (se intampla acum 2-3 ani). Unul era Daewoo, celelalte nu mai stiu, oricum nu erau "no name" sau "simbio, freew..., etc".
Posibil unul sa fi fost Fujitsu.Nu faceau deloc fata, desi aveau suficienti btu. Le-au scos si le-au inlocuit cu spituri (cam de aceeasi putere) si s-a schimbat treaba.
Plus ca e problema izolatiei. Plus aspectul, etc. Plus blocarea geamurilor.
Iti pun ce am concluzie tras eu din experianta asta: nu merita (dpdv al eficientei racirii, caci financiar nu stiu). Uita-le.
bittek
Unde???
ddy

Azi primit acasa si montat una bucata LG Art Cool Panel (A12AHM) - luat de aici . Dat comanda ieri dimineata, azi la pranz au montat. Toata afacerea m-a costat 2140+260(montaj)=2400 Ron fix.
Sper sa fie ok cool.gif
Racoare tuturor!
Maxxutz
off Diesel, probabil te-ai saturat de mine, dar inca am o nelamurire rolleyes.gif
zici ca ai calculat exact gramajul de freon pentru cati ml de traseu ai. Care-i ecuatia, sau cum calculezi cat freon ai nevoie pentru x ml de traseu? thx

bafta la toti!
diesel
cam 15-20grame / metru liniar de traseu. Asta pentru aparate de 9000-12.000 BTU. Pentru 18000-24.000 BTU este cam de 20-25 gr/ml.
Necesarul de freon din fabrica ajunge pentru 7 metri de traseu.
Am gasit insa si aparate goale sau aproape goale venite din fabrica asa si care a trebuit sa le pun freon, bineinteles pe costurile mele. Chinezoii nu prea sunt atenti sau nu au un control riguros de calitate.
Au mai venit aparate fara mufe bagate la placa electronica sau cu fire inversate si stai si te intrebi de ce nu merge, ce problema are... blink.gif ohmy.gif
miki3
Diesel, nici de mine nu scapi: mi-ai zis de Maxwell ca sunt bune, imi poti spune si unde sunt facute? Ce compresor are?

Multumesc.
Eugen M
dant , mai am eu !!!
ursamajor
Că tot întrebau unii pe-aici de Eskimo...
Am luat unul de 9000 BTU de la Praktiker, care mi-a fost montat după o săptămână. Partea bună e că am prins canicula cu 41 de grade (la Brăila) cu el montat. Colac peste pupăză, edilii-imbecilii orașului au tăiat și copacii din fața blocului în care sălășluiesc, așa încât după ora 14.30 până la apus, mă bucur de un Soare "ultrageneros" care face ca temperatura în casă să sară de 32 de grade, chiar și în zilele mai puțin calde.
Am măsurat și eu temperatura la ieșirea din UI și e undeva pe la 8 grade, la turația mică a ventilatorului. Pe cea mai mare e pe la 12-13 grade. Asta în condițiile în care aerul din cameră are 27-28 de grade. Traseul frigorific e cel din kit (2,70 m). A făcut față cu brio caniculei (neprotejat cu nimic, bate Soarele chiar pe UE) aducând temperatura din sufragerie la 25 de grade, în condițiile în care ușa ce dă în holul de la intrare și cea dinspre dormitor sunt deschise (ap. nedecomandat, suprafața avută în vedere e de cca. 40 mp.). În dormitor, temperatura e cu 2 grade mai mare. Sunt destul de mulțumit de el. Să vedem cât de fiabil este.
robotzelu23
Salut, am nevoie de ajutor in privintza racirii unui apartament ca cel din schita de mai jos. As dori informatii despre amplasarea aparatelor cat mai eficient, si de ce capacitate as avea nevoie.Am notat suprafata fiecarei camere si cam unde as amplasa eu aparatele.
Se poate si un singur aparat?
Ce marci imi recomandati?

Toate bune si o vara cat mai racoroasa!!!
diesel
QUOTE(miki3 @ Jun 28 2007, 18:01) [snapback]3029786[/snapback]
Diesel, nici de mine nu scapi: mi-ai zis de Maxwell ca sunt bune, imi poti spune si unde sunt facute? Ce compresor are?

Multumesc.

facute in china ca toate celelalte. Compresorul nu stiu ce marca e. Inca nu a picat nici unul sa-l desfac sa vad de cine e produs. wink.gif
sosow
Salutare tuturor!

Sunt nou pe acest forum , si as dori si eu ceva informatii despre AC.

Am achizitionat astazi doua aparate de ac de 12000btu marca 'inclima'', din bricostore, am sunat la firma care se ocupa de montaj, m-au programat ptr vinerea viitoare.

Intrebarea mea ar fi: am tot cautat pe net si nu am gasit mai nimic despre acesasta firma inclima, habar am de cine-i facut , dar probabil ca mai tot ce-i pe piata chinezarii.(am desfacut si cutiile de la aparate si am cautat si acolo o carte tehnica dar nu am gasit asa ceva)

Alta intrebare ar fi: cum trebuie montate aparatele de ac, am citit aci pe forum si am vaz ca trebuie folosita o pompa de vid, trebuie bagat freon in instalatie sau are in compresor? si as fi interesat daca stie cineva ce fel de compresor are ;
Ca termen de garantie mi-a dat minimul oferit de lege, 24luni per total ansamblul.
Stau si ma intreb acum: nu cumva am facut o alegere proasta? vad ca nimeni de pe aci nu a cumparat asa ceva!
Clovis
QUOTE(manuela_olivares @ Jun 26 2007, 17:39) [snapback]3019738[/snapback]
Datorita faptului ca meteorologii au avut dreptate prognozand calduri mai mari ca niciodata, am decis sa dotez apartamentul cu aer conditionat.
1. As dori sa-mi recomandati o marca de aparat care sa merite investitia, garantia sa fie reala si nu doar o chestie de marketing.
2. Cum suntem in UE, as dori sa stiu ce tip de aparat trebuie sa aleg, pentru a nu avea probleme legate de poluarea mediului.
3. Daca exista aparate de aer conditionat care au iesire dubla...nu ma pricep prea bine, mai pe romaneste care sa aiba 2 doua iesiri, adica compresorul sa fie afara, dar in casa sa am doua încaperi care se vor racori.
La final am sa anexez si schita apartamentului pentru o sugestie de amplasare.
Cu speranta ca cineva se va grabi sa-mi raspunda cat mai rapid...nu de altceva dar chiar e tare cald laugh.gif va multumesc anticipat!

Exista aparatele duble-split dar sunt scumpe (o unitate afara si 2 in casa). Toate aparatele respecta normale in vigoare. Oricum chestia cu protectia mediului e frectie la picior de lemn.
Clovis
QUOTE(daniel.stefan @ Jun 26 2007, 20:42) [snapback]3020605[/snapback]
Pai da-mi si mie un sfat, ca de deschis sunt deschis. Daca se poate cu +uri si -uri.

Eu am la munca Tadiran ( nu stiu ce marca e asta) dar merge non stop si nu am avut probleme de 2 ani. Mai este si duble-split deci e folosit la maxim.
Clovis
QUOTE(dant @ Jun 26 2007, 20:12) [snapback]3020468[/snapback]
Raport calitate-pret = Whirlpool, garantie reala. (exista reprezentanta in Romania de 10 ani si este un "nume").
Nu exista probleme de service sau de piese ori accesorii.
Nu cred ca mai gasesti Whirlpool prin magazine.
Ce incaparei doresti sa climatizezi ?

Iti dai seama ca nu baia si bucataria.
dant

bafta la toti!

Normal, cumperi de la mine = montaj in 2-3 zile. Doar asa iti protejezi clientii.
Norad
M-am programat azi, ducandu-ma direct la sediul firmei de montaj , ( cu telefoanele nu prea am avut succes ) pe data de 24 iulie smile.gif) ....
bob210676
Ieri au venit sa instaleze aerul conditionat (Electrolux 18 ooo BTU).
Binenteles ca nici nu aveau la ei pompa de vid. La solicitarea mea expresa si "nejustificata din punct de vedere tehnic - ptr ca oricum nu face mare branza" am stabilit ca vin azi cu pompa si cu "valva potrivita pe care oricum nu o aveau" si fac ceea ce trebuia sa faca de ieri.
Sunt curios si nelamurit!!! Aparatul a mers aseara ceva timp - aproximativ 1 ora - zic eu ca e OK insa nu stiu cate grade are aerul la iesirea din UI - 5, 6, 7, 8, ...15, 16 habar n-am.
Intrebarea mea este?
Are rost sa mai vina cu pompa de vaccum?
Si daca da, care este procedura clara pe care trebuie sa o urmeze ? Mai precis ce mai trebuie sa faca? Sa scoata freonu si sa puna altu? Ma gandesc ca nu imi pun suficient la loc (la cat de "fitos si exagerat am fost") huh.gif . Sau ca cel pe care mi-l vor pune nu va fi la fel cu cel pe care producatorul l-a bagat in aparat de la inceput? ohmy.gif .
In final cred ca o sa ma injure cineva.
bob210676
AAA, si era sa uit, pe telecomanda temperatura minima este de 17 grade Celsius. E normal?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.