Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

allexallex

QUOTE(radudd @ Jun 22 2007, 19:25) [snapback]3002995[/snapback]
Da, din Bucuresti, montat in 4 iunie 2007, daca vrei adresa firmei de unde l-am luat (tot ei l-au si instalat), da-mi un PM...incerc sa respect regulile !

salut
intrebare ce pret ai dat pe un sanyo poate de 12000 btu
si as vrea si eu numele firmei cu 'pompa magica'
daca dai 12 mil(un exemplu) ce mai conteza 3 mil in plus ca sa mearga in parametii
multam
Ender Wigins
QUOTE(Carloss Sacalu @ Jun 26 2007, 01:17) [snapback]3016266[/snapback]
Bai, fratioare, m-ai speriat. Mai multe detalii, se poate ? De unde ai achizitionat instalatia, cine a executat montajul, cum a fost executat montajul ?
M-ai pus pe ganduri binisor, avand in vedere ca am cutiile cu AQ12FA pe balcon.

L-am cumparat de la PRACTIKER GALATI.
Montajul l-a facut ADACOOL SRL BRAILA, dupa ce am asteptat 3 saptamani (asa a fost programarea).
Firma de kk. Nu o recomand nimanui. I-am convins cu greu sa respecte programarea.
Acum astept "meseriasii" sa vada ce este cu aparatul, dar se pare ca nu au nici-un gand.

Montajul:
1. Nu au pus amortizoarele de cauciuc ("pentru ca nu sunt necesare"). Le-am pus eu a doua zi si am constat ca sunt necesare.
2. Nu au vidat instalatia.
3. Unitatea externa e amplasata la 200 mm de peretele blocului (in manual era indicat minim 300 mm).

miki3
QUOTE(diesel @ Jun 25 2007, 20:17) [snapback]3015017[/snapback]
Marca Airkool e ok. Sunt cumva ambalate in niste cutii albe cu rosu si albastru si spliturile au un afisaj rotund?

Diesel, nu stiu din pacate cum sunt ambalate, eu in cautarile mele pe net am dat de o firma Etnis(in Buc) care le distribuie si te-am intrebat pe tine ca si cunoscator in ale AC daca sunt bune, tu zici ca sunt bune, nu sunt nici scumpe undeva pe la 9 mil cele de 9000 BTU.

Pe situl lor scrie:Aer conditionat - AirKool - aparate pentru profesionisti

Airkool inseamna garantia calitatii echipamentelor de aer conditionat.
Aparate cu caracteristici speciale, puternice si durabile, ele raspund exigentelor profesionistilor.
Aparatura de aer conditionat Airkool, proiectata in Egipt, este testata in conditiile de caldura si nisip specifice desertului, fiind cea mai buna solutie pentru cele mai grele situatii de utilizare.

Cineva spunea ca si la Americool este aceeasi prezentare, tot testate in Egipt, e acelasi lucru?
diesel
Stai asa. Una este Aircool si alta este Airkool. Sunt 2 aparate diferite. Primul e naspa e cel egiptean care e acelasi cu Americool care e acelasi cu Dinamic, care e acelasi cu Eskimo, care e acelasi cu Hyundai, care e acelasi cu care o mai fi, nu stiu...
berlinish
ce firma si ce tip de aer conditionat mi-ati recomanda pt o camera de appx.10-11mp?de asemeni as dori ca pretul sa fie nu f mare:)
sofocle80
Salutari lume!
Am citit, am tot citit si iar am citit...... ca de ma coc in casa
In primul rand am obs. ca USER DIESEL sta foarte mult aici pe forum laugh.gif sa ne lamureasca pe noi noobi despre aere laugh.gif
Am si eu o rugaminte, @ DIESEL
In gama de pret 1000 RON un aparat de aer cond. de 12 MII BTU. Ce ai cumpara tu pentru tine acasa????
Daca dai acest raspuns, eventual si marci de aparete...... astazi ma duc si cumpar 2 (eu si 1 prieten)
mentionez aici ca as prefera fara montaj ci doar kit-ul de instalare, ptr ca il vreau montat rapid si apelez la o firma separata (astia sunt obligati sa imi dea ceva la mana ca au montat ei, sa nu pierd garantia nu??)

Repet intrebarea ia zi DIESEL ce ti-ai cumpara tu la 12 mii btu (poate fi si un pic peste 10 mil smile.gif)
Astor
QUOTE(sofocle80 @ Jun 26 2007, 11:23) [snapback]3017460[/snapback]
mentionez aici ca as prefera fara montaj ci doar kit-ul de instalare, ptr ca il vreau montat rapid si apelez la o firma separata (astia sunt obligati sa imi dea ceva la mana ca au montat ei, sa nu pierd garantia nu??)

Daca nu montezi cu o firma agreata de importator pierzi garantia, cu oricine altcineva faci montajul. O patesc eu cu un Fuji, doar 4 din 12 agreati raspund la telefon si nici unul din cei 4 nu poate mai devreme de o luna.

sofocle80
QUOTE(Astor @ Jun 26 2007, 11:28) [snapback]3017499[/snapback]
Daca nu montezi cu o firma agreata de importator pierzi garantia, cu oricine altcineva faci montajul. O patesc eu cu un Fuji, doar 4 din 12 agreati raspund la telefon si nici unul din cei 4 nu poate mai devreme de o luna.

mercy frumos astor, bine de stiut rolleyes.gif

aztec
Ok.. o sa vreau si eu aer conditionat..
Cum acum e foarte cald.. si chiar daca as da banii, l-ar monta la toamna.. nu are sens sa ma chinui momentan si sa blochez banii fara sa beneficiez de racoare, asa ca aman cumpararea pana la toamna..
Intrebarea este... de obicei toamna, dupa luna sepembrie-octombrie... in cate zile de la cumparare se poate monta?
Toamna exista o oarecare "reducere" la pretul de achizitie, avand in vedere ca trece sezonul de varf si urmeaza o pauza?
In toamna voi mai gasi WW pe piata de 12.000 btu?
Astrul

Tocmai mi-am luat un LG Art Cool patrat la 12000 BTU. Ati auzit de probleme la el? Pare tehnologie de varf, design super dar cat e de performant?
elranho
Salut,

Vreau doar sa impartasesc cu voi experienta mea..am montat un WW de 9000 clasa B, intr-o garsoniera de 30 mp, pe balcon (unitatea interna) si evident unitatea externa afara..stau si la ultimul etaj soarele bate deci cam tot timpul in terasa, si cam 2 ore seara drept pe balcon...

Este mai mult decat suficient la suprafata asta, face rece destul de repede...am numai cuvinte de lauda despre aparat in sine...

Cu montajul au fost super rapizi baietii, eu l-am luat din Metro, inainte de asta am dat tel la reprezentanta si un anume domn Stefan mi-a recomandat sa-l iau din magazin si mi-a promis ca vb sa il monteze repede...asa a si fost , in 6 zile au si venit baietii la usa..

Nu au zis nimic de lungime, gauri, etc..au avut pompa de vidat, mi-au dat impresia ca au si folosit-o..smile.gif, au lucrat repede si profesionist dupa parerea mea..nu le fac reclama , dar lucraza ok..firma parca se numeste Clima PRo sau cam asa..

Mi-a parut rau ca n-am avut sa le dau de-o bere, ca dasem toti banii pe aparat, le-am dat neste cosmetice ca lucrez la o firma de asa ceva...

Respect

Astor
Pro Clima, cel mai devreme pe 26.07. Cum ai reusit doar in 6 zile? Ai un nr. de telefon al dl. Stefan? As da si o lada de bere pentru 6 zile. smile.gif
dant
QUOTE(Astor @ Jun 26 2007, 11:28) [snapback]3017499[/snapback]

Pentru orice produs garantia in Romania este de minim 2 ani (Legea449/2003, OG21/1992 republicata). Daca montezi cu o firma agreata atunci ai garantie de 3, 5 sau 5 ani pe compresor+posibil montaj gratuit. Cel putin asa este la aparatele care le vand. Daca optezi la alta varianta, nu beneficiezi de garantia suplimetara si nici de accesorii necesare montajului+montajul contra-cost.
oris
Salutare tuturor!

Ieri mi-am luat un Dinamic de 12000BTU din Metro (Craiova).
Sper ca diseara sa mi-l instaleze vecinu' (are firma de instalat AC-uri, dar nu face parte din firmele agreate de Metro).
Am cautat pe net despre Dinamic, insa n-am gasit nimic, nimic!
Daca stie cineva documentatie (clasa de consum, ce stie sa faca etc.) poate ma ajuta si pe mine cu vreo informatie sau macar vreun link (daca exista).

Va spun dupa ce-l instalez cum e!

(N-am apucat nici sa-l desfac sa vad cum e)
ruginel
QUOTE(Astor @ Jun 26 2007, 10:28) [snapback]3017499[/snapback]

eu in locul tau as face o reclamtie la OPC
nu mi se pare normal sa ti se vanda un produs de care nu te poti folosi o perioada de timp.
cred ca OPC-ul te va ajuta sa ai aerul rece in casa mai repede
elranho
QUOTE(Astor @ Jun 26 2007, 13:01) [snapback]3018125[/snapback]
Pro Clima, cel mai devreme pe 26.07. Cum ai reusit doar in 6 zile? Ai un nr. de telefon al dl. Stefan? As da si o lada de bere pentru 6 zile. smile.gif

Ti-am trimis pe privat..
diesel
Nu te ajuta nici mama OPC-ului. Nu are cum. Clientul nu are contract cu mine sau cu magazinul, nu e stipulat nicaieri oficial perioada cand se face motajul.
dant
QUOTE(diesel @ Jun 26 2007, 14:52) [snapback]3018713[/snapback]
Nu te ajuta nici mama OPC-ului. Nu are cum. Clientul nu are contract cu mine sau cu magazinul, nu e stipulat nicaieri oficial perioada cand se face motajul.

Certificatul de garantie tine loc de contract. Este semnat de 2 persoane: vanzator si cumparator. Vanzatorul poate intreprinde demersurile in vederea montarii aparatelor de aer conditionat si nicidecum montatorul. Firmele de montaj nu au incheiat un contract direct cu clientul aparatului (mai putin cele vandute de el).
ruginel
QUOTE(dant @ Jun 26 2007, 14:17) [snapback]3018877[/snapback]
Certificatul de garantie tine loc de contract. Este semnat de 2 persoane: vanzator si cumparator. Vanzatorul poate intreprinde demersurile in vederea montarii aparatelor de aer conditionat si nicidecum montatorul. Firmele de montaj nu au incheiat un contract direct cu clientul aparatului (mai putin cele vandute de el).

Eu vad lucrurile asa : clientul cumpara un aparat de care nu se poate folosi din motive care nu tin de el.
In conceptia mea nu conteaza cine cu cine are contract important e faptul ca vanzatorul are obligatia sa vanda un produs care sa poata fi folosit de client.
Daca am trai intr-o tara normala OPC-ul ar interveni si ar cere magazinelor sa nu mai vanda " la rupere" produse care nu pot fi utilizate, nu conteaza ca e aglomerat, ca nu exista firme specializate: daca nu poti monta atunci nu vinzi.Simplu.
Normal ca firmele care vand aparate de aer conditionat nu fac fata cu montatul, e usor sa vinzi si sa incasezi profituri frumusele dar cand vine vorba sa plateasca in plus pentru montaj nu vor ca ... de' ....scade rata profitului.
Nu lasa lucrurile asa.E dreptul tau sa te folosesti de aparat daca l-ai plati si ei specifica ca doar "firmele autorizate" de ei pot sa-l monteze.
Ideea e ca nu luam atitudine Ne plangem si trecem cu vederea.E si cazul meu in anumite situatii.
manuela_olivares
Datorita faptului ca meteorologii au avut dreptate prognozand calduri mai mari ca niciodata, am decis sa dotez apartamentul cu aer conditionat.
1. As dori sa-mi recomandati o marca de aparat care sa merite investitia, garantia sa fie reala si nu doar o chestie de marketing.
2. Cum suntem in UE, as dori sa stiu ce tip de aparat trebuie sa aleg, pentru a nu avea probleme legate de poluarea mediului.
3. Daca exista aparate de aer conditionat care au iesire dubla...nu ma pricep prea bine, mai pe romaneste care sa aiba 2 doua iesiri, adica compresorul sa fie afara, dar in casa sa am doua încaperi care se vor racori.
La final am sa anexez si schita apartamentului pentru o sugestie de amplasare.
Cu speranta ca cineva se va grabi sa-mi raspunda cat mai rapid...nu de altceva dar chiar e tare cald laugh.gif va multumesc anticipat!

miki3
QUOTE(diesel @ Jun 26 2007, 09:14) [snapback]3017085[/snapback]
Stai asa. Una este Aircool si alta este Airkool. Sunt 2 aparate diferite. Primul e naspa e cel egiptean care e acelasi cu Americool care e acelasi cu Dinamic, care e acelasi cu Eskimo, care e acelasi cu Hyundai, care e acelasi cu care o mai fi, nu stiu...

Deci sa-nteleg: Aircool=naspa iar AIRKOOL e ala bun, nu?
Carloss Sacalu'
Depinde numai de buget.
dant
QUOTE(berlinish @ Jun 26 2007, 11:16) [snapback]3017408[/snapback]
ce firma si ce tip de aer conditionat mi-ati recomanda pt o camera de appx.10-11mp?de asemeni as dori ca pretul sa fie nu f mare:)

Orice firma si orice marca doresti in jur de 600 ron. Daca te intereseaza pretul, fara montaj.
Daca doresti ceva mai bun sari de 1300 ron.
dant
QUOTE(manuela_olivares @ Jun 26 2007, 17:39) [snapback]3019738[/snapback]
Datorita faptului ca meteorologii au avut dreptate prognozand calduri mai mari ca niciodata, am decis sa dotez apartamentul cu aer conditionat.
1. As dori sa-mi recomandati o marca de aparat care sa merite investitia, garantia sa fie reala si nu doar o chestie de marketing.
2. Cum suntem in UE, as dori sa stiu ce tip de aparat trebuie sa aleg, pentru a nu avea probleme legate de poluarea mediului.
3. Daca exista aparate de aer conditionat care au iesire dubla...nu ma pricep prea bine, mai pe romaneste care sa aiba 2 doua iesiri, adica compresorul sa fie afara, dar in casa sa am doua încaperi care se vor racori.
La final am sa anexez si schita apartamentului pentru o sugestie de amplasare.
Cu speranta ca cineva se va grabi sa-mi raspunda cat mai rapid...nu de altceva dar chiar e tare cald laugh.gif va multumesc anticipat!

Raport calitate-pret = Whirlpool, garantie reala. (exista reprezentanta in Romania de 10 ani si este un "nume").
Nu exista probleme de service sau de piese ori accesorii.
Nu cred ca mai gasesti Whirlpool prin magazine.
Ce incaparei doresti sa climatizezi ?
sabian
In general e bine sa va feriti de ofertele Metro, Selgros sau mai stiu eu care. Montajul e dat pe mina unor firme slab calificate, se face de mintuiala, iar apoi la service nu mai dai de ei. Spun asta avind 3 AC-uri montate anul trecut de Rozyfan Market ( va recomand s-o evitati, mai ales ca am vazut ca o mai reclama cineva pe aici) dintre care unul a murit definitiv azi, celalalt miroase a incins si al treilea scirtiie.
Dupa 6 ore de sunat incontinuu pe cele 2 nr de telefon aflate pe garantie si unde nu raspunde nimeni, am sunat la firma importatoare care mi-a dat alte doua numere ale firmei, unde am reusit sa fac o programare peste 10 (!!) zile, pentru service. tongue.gif
Decit o asa garantie, e preferabil un pret mai mare, dar cumpararea si instalarea sa o faca o firma specializata si serioasa.
Bafta si... racoare multa.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.