Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

dras

Ce marca de compresor au aparatele astea AUX?
Are cineva unul de 12000 btu ca sa stiu si eu cat de zgomotos este?

Multumesc
Visatoru'
Daca nu ma insel au compresor Matsushita. O sa incerc sa ma uit cand ajung acasa. Din cate stiu eu AUX reprezinta cam cel mai bun raport calitate-pret. In orice caz se lauda ca ar fi cea mai vanduta marca din Romania.

catalin4
Salutare! Am un apartament semidecomandat, 3 camere, et. 4, cu dispunere tip"vagon"! Majoritatea ferestrelor sunt spre nord, iar blocul nu are acoperis! Am nevoie de racoare vara - in special in camera de zi si in dormitorul mare (cea mai rece camera iarna). Sotia mea este insarcinata si are o rinita alergica foarte urata care se accentueaza la contactul direct cu aerul rece din AC. Am mai multe intrebari:

1. Este eficienta o singura instalatie AC montata pe holul cel mare dintre camera de zi si dormitorul mare? Vezi imaginea atasata
2. Daca ar merge montat acolo unde l-am figurat eu cu aproximatie, care ar fi capacitatea optima pentru apartamentul de 70mp? 12000 sau 18000 BTU?
3. Daca varianta cu montajul unei singure unitati pe hol este ineficienta sau nepotrivita, unde as putea sa dispun doua unitati de 12000 BTU, astfel incat sa-mi faca racirea in cele doua camere mari, dar sa nu afecteze sanatatea sotiei.

Schita apartamentului este Click pentru a vizualiza atașamentul asta!

Multumesc anticipat tuturor celor care vor sa dea o mana de ajutor! cheers.gif cheers.gif
radupas
are cineva AC Freewind? cum sunt cele din oferta de la DOMO. sunt bune?
paul57
QUOTE(dras @ Apr 4 2007, 15:10) [snapback]2659429[/snapback]
Ce marca de compresor au aparatele astea AUX?
Are cineva unul de 12000 btu ca sa stiu si eu cat de zgomotos este?

Multumesc

Matsushita au cum zice visatoru' asa scrie la mine in specificatiile lui
bester
Trebuie sa ma hotarasc intre un aparat Tadiran (model 2007) si un Haier. Ambele de 12000 BTU. Diferenta majora este ca Haier are inverter iar la Tadiran aduc cu inverter doar daca se face comanda de >100 bucati dry.gif . Deci Haier cu inverter, Tadiran - fara.
Preturile sunt undeva intre 1700 si 2200 RON cu montaj. Dar nu prea conteaza diferenta de pret. Prefer sa fac alegerea pe baza caracteristicilor tehnice.

Cam care sunt experientele voastre cu marcile astea 2? Care aparat ar fi recomandat sa il cumpar?
Bingo
Salut Prieteni,i-mi permit sa va retin atentia cu urmatoarea intimplare: Am cumparat un AC-LG-C12awv,printr-o minune.O bijuterie in valoare de 35,600 mil.lei. Pentru montaj am apelat la Dimos,eu locuind in Constanta.Avind in vedere cunostintele mele in domeniul Ac la nivel mediu am solicitat expres patronului sa-mi trimita doar un meserias inarmat musai cu o pompa de vid pe linga restul ustensilelor specifice.De partea electrica si ajutorul necalificat ma angajam eu.La aceasta solicitare am precizat ca platesc integral materialele,manopera si bonusul meseriasului.In schimb am primit un frigotehnist priceput si cu bun simt pot spune si un electrician bun la toate care a inceput sa rasuceasca tevile de la unitatea interioara (acest lucru fiind strict interzis in orice manual),sa infiga cablul de legatura orbeste si sa-mi explice"lasa Domnu' ca este in garantie daca nu merge i-ti aducem altu',aceasta in conditiile precizarii ca au bonus 1mil.Culmea nici Nea Gigel nu avea pompa de vacum,in schimb avea chitantierul cu multe zerouri si mina intinsa la bonus.Concluzia:vrem salarii Nemtesti pt.munca Romaneasca.Daca nu aveam nevoie de garantie il puteam monta si eu cel putin la fel de bine.Paste Ferict pentru toti membri si oficialii SP.

mihai12345
Tadiran este o facut in Israel, o firma foarte buna care a fost cumparata de grupul Toshiba- Carrier. Sunt unele care merg de mai bine de 10 ani prin RO. Din cate stiu eu sunt cam scumpe.
Haier este una din primele firme de electrocasnice din China. Sunt OK ca produse.
Vad ca nimeni nu zice nimic de FUJITSU. Sunt echipamente profesionale, deci se poate compara cu Daikin. Ca un exemplu m-a interesat pentru un coleg si modelul de 12000btu cu invertor, clasa A ,filtre... etc vreo 2600lei. Aaaaa, si 5 ani garantie. Cele non inverter cred ca incep pe la 1700-1800 lei. Eu zic ca e de luat in calcul.
AUX sunt ca aparate cele mai simple(nu are filtre suplimentare), si trosneste foarte rar. biggrin.gif . Sunt ca zgomot ambele unitati mediu. Nu este pt pretentiosi. Chiar habar nu am daca are timer..... Cert este ca Aux impreuna cu marcile Freewind, Inclima, Habitat (de la Romstal).... si mai sunt cateva, sunt cele mai bine vandute in RO
Aaaa, mai inaninte Diesel a spus ca avut ceva probleme si cu ele. Si chiar il rog pe Diesel sa ne spuna ce parere are despre Fujitsu( nu as vrea sa le fac lobby daca nu ar merita, dar eu personal am auzit numai de bine) si despre Henson.
Numai de bine!!!!

paul57
aux au timmer 12ore si on si off
cahoots

Vreau si eu un sfat : un aparat fiabil de 12000 btu , pana in 15 milioane , stie cineva ?
bujold
Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti, daca se poate d-le diesel, daca un aparat WW de 18000 btu asigura racirea a 45m2, cu 2,6m inaltime, daca pretul sare peste 2000 RON si daca sugerati ca as putea sa achizitionez si altceva la aceeasi calitate, asta daca am inteles eu bine si WW este cu adevarat cel mai bun dintre aparatele ce se gasesc pe la noi. Deasemenea, daca se poate, de unde sa-l iau si ce unitate service sa folosesc. Sunt din Bucuresti. Daca nu-mi puteti spune direct va rog mult contatctati-ma pe mail. Va multumesc din suflet. :-)
lucext
Atentie mare la TEAPA!!! Quik service!!! TEAPA!!!
Au atatia clienti ca isi permit sa fie impertinenti si obraznici.
Cand le-am cerut sa schimbe firul de alimentare, contra cost, mi-au spus sa mut priza si ca nu e treaba lor alimentarea!
Cautati alte firme mai serioase, ca exista, si nici nu dureaza atata programarea.
Scoateti teparii de pe piata!
_Smiley_
QUOTE(lucext @ Apr 11 2007, 11:02) [snapback]2682642[/snapback]
Cand le-am cerut sa schimbe firul de alimentare, contra cost, mi-au spus sa mut priza si ca nu e treaba lor alimentarea!
Cautati alte firme mai serioase, ca exista, si nici nu dureaza atata programarea.

Si teapa unde e? Cu ce te-au pacalit?
born2lose
pe mine ma intereseaza un a/c pt o garsoniera semidecomandata de vreo 31 mp (in acte cel putin...). ar fi de ajuns un aparat de 9000 sau ar fi mai bine 12000?
in al doilea rand, am vazut (la media galaxy parca) niste lg-uri care nu au inclus montajul in pret. partea buna este ca am inteles de la vanzatori ca montajul este aprox. 3 mil si este asigurat de o singura firma - care se ocupa numai de lg. o fi mai de incredere montajul acesta specializat de lg?
pe de alta parte, sunt oarecum constrans sa cumpar aparatul din carrefour. si-a mai luat cineva de acolo? in principiu ma intereseaza daca il livreaza acasa si ce firme ar face montajul.
Twinsen
Am tot cascat gura pe net si am gasit asa ceva Samsung Vivace aqv12vba

pretul e destul de piparat dar stie si o groaza de chestii si zic eu e destul de silentios.

Intrebarea care se pune e daca se merita acest aparat la banii respectivi sau sunt si alte alternalive mult mai ok

lucext
QUOTE(_Smiley_ @ Apr 11 2007, 11:05) [snapback]2682661[/snapback]
Si teapa unde e? Cu ce te-au pacalit?

Din fericire am apelat la altii si nu am cazut de fraier.
Cine instaleaza cu Quik service trebuie sa-si puna priza sub aparat la 0,5m sau sa stea cu prelungitorul atarnat in perete!
Aparatul e in garantie si tu nu poti umbla in el sa-i schimbi firul de alimentare cu unul mai lung.
Iar Quik service nu catadicseste.
Acum e clar de ce iei teapa daca instalezi cu ei?

biggrin.gif
X-plane
QUOTE(lucext @ Apr 11 2007, 11:02) [snapback]2682642[/snapback]

Nu vad unde e teapa.

Ti-au spus care e situatia. Atat.

PS. Priza se monteaza la cel mult 30 mc de aparat, daca nu pentru altceva macar pentru aspect. Sau si mai elegant se monteaza fara priza cu siguranta separata in tablou.
ionutzache
salut!!! sunt nou pe forum si nu prea stiu cum merge treaba pe aici,dar am vazut multi care se pricep.vreau sa achizitionez un aparat de aer conditionat si nu stiu ce sa aleg.in primul rand ,stau la bloc si as vrea sa climatizez 2 dormitoare si ma gandeam la ac cu dublusplit.as vrea sa stiu ce marca este mai buna,daca un dubluspluit implica si alte probleme decat cele de spatiu?e mai bine sa iau un dublusplit sau sa cumpar 2 ac separat?ce agentii frigorifici nu se mai folosesc pt ca am vazut ca r22 nu mai este agreat dar am vazut ca aircool il mai foloseste inca?imi cer zcuze daca s-au mai dus discutii pe tema asta si nu am apucat sa le citesc
diesel
Nu-ti recomand dublusplit la bloc. Daca nu stai la parter, max etaj 1 nu ti-l monteaza nimeni. E foarte mare si grea externa. Daca se strica ceva la unul din ele trebuie dat jos tot si ramai fara nici un aer. Deci nu e nici un castig cu dublusplit nici la pret ca face cat 2 separate.
ionutzache
QUOTE(diesel @ Apr 13 2007, 09:47) [snapback]2692162[/snapback]
Nu-ti recomand dublusplit la bloc. Daca nu stai la parter, max etaj 1 nu ti-l monteaza nimeni. E foarte mare si grea externa. Daca se strica ceva la unul din ele trebuie dat jos tot si ramai fara nici un aer. Deci nu e nici un castig cu dublusplit nici la pret ca face cat 2 separate.

merci diesel,m-am hotarat sa iau 2 separat ca am vazut ca ma duce mai ieftin.ce marca imi recomanzi la un pret de pana in 14 milioane(avand in vedere ca trebuie sa iau 2)?in legatura cu caracteristicile tehnice mi-am facut o parere dar nu prea stiu o marca mai acceptabila.miltumesc
Zinc
Salutari,

parintilor mei li s-au pus pata pe un aparat de aer conditionat mobil, deoarece considera ca ar putea fi mutat dintr-o camera in alta. Cunostiintele mele sunt reduse in acest domeniu dar am vazut pe net ca exista un furtun care trebuie scos in exterior, prin urmare ar trebui sa gauresc fiecare camera !? ohmy.gif
Ajutati-ma va rog cu cateva informatii depre acest sistem cu avantajele si dezavantajele acestuia.

Contez pe voi!
c0rl30n3
Salutari tuturor,

Pana pe 18 aprilie este la Metro o oferta de AC Alaska. Am atasat-o si as dori sa imi spuneti daca merita achizitionat sau nu acest aparat (pentru o camera de 12 mp). Si daca da, de care ar fi mai indicat: de 9000 sau de 12000 ?

Va multumesc si astept pareri.

P.S. diesel, ti-am trimis un pm; l-ai primit ?
Tisoza
Salut,

in acest moment la Metro sunt cam in aceiasi gama de pret 2 modele de 12.000 BTU, Alaska - 1248 , Simbio - 1093 RON...
Se poate face o alegere obiectiva intre cele 2 modele?
Legat de montaj, care sunt firmele cu care lucreaza Metro, si pe care mi le recomandati...
valvartej
Va salut. Vreau sa pregatesc si eu un apartament de 3 camere pentru vara si am nevoie de aer conditionat. Am facut o schema cu apartamentul cu 2 variante de cum as crede eu sa montez aerul si va cer si voua parerea. Apartamentul este la etajul 5/8 si orientarea N S este cum te uiti la poza (N sus, S jos, E dreapta , V stanga). Cele 2 variante la care m-am gandit sunt una cu 3 AC (o unitate cu dublu split, si una monosplit) si o varianta cu un singur AC. O parere avizata este mult apreciata (daca aveti si alte variante nu va ascult).

Acesta este planul apartamentului

Click pentru a vizualiza atașamentul

Versiunea cu 3 AC. Cu rosu unit ext cu albastru cea interioara. Cea dublu split va fi ceva de genul 9000+12000 BTU iar cea monosplit un 12000 BTU

Versiunea cu un singur AC. Nu stiu daca va fi suficient un singur AC de 18000 BTU (sau 22000 ?!) pentru toata casa dar va intreb poate si-a pus cineva si merge

Va multumesc anticipat
Ringwraith
cu un sfat legat de un aparat de aer conditionat portabil ma poate ajuta cineva? Eventual unde ati vazut asa ceva, prin ce magazine. Doresc sa fie capabil sa mentina o temperatura decenta intr-o camera de cam 25 m2 si sa nu fie extraordinar de scump.. multumesc...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.