Nu-s in masura sa spun daca ar merita o reumplere + vacuumare a instalatiei, tot pe domnul Diesel il rugam sa ne raspunda.
bafta la toti!
Chiar cine stie ar mertia o astfel de operatie pentru a raci mai bine ? Sunt obligati s-o faca pe garantie sau nu ei avand document ca montajul a fost conform si nu am avut nimic de reclamat la montaj ?
Cat ar costa daca as face-o la o firma mai "profesionista" -vezi cazul Maxxutz care apropo e din Bucuresti ?

Cat ar putea sa coste o schimbare de freon R410A si un vacuum ? Ma gandesc sa fac asta in iarna cand toate firmele nu vor mai fi solicitate si atunci probabil voi putea "alege" firma altfel ":)
Am 2 mari temeri insa la care l-as ruga pe Diesel si ceilalti care sunt in bransa si sunt avizati sa ma ajuta sa raspund:
1. am auzit zvonuri dar nu sunt sigur de genul ca freonul R410A nu se completeaza, ca ar fi foarte scump si ca s-ar schimba tot compresorul ca nu s-ar completa ce e adevarat din asta?
2. daca o instalare care include perforare prin zid prindere legare si matisare traseu si ce mai include este in bucursti intre 300 - 350 ron poate si mai mult cat ar putea costa o astfel de operatie daca tehnic nu e asa complicata : schimbare/completare freon + vacuum + pretul freonului nou ?
3. alti 2 colegi forumisti spuneau ca au tot ca mine 11-12 grade la iesirea aerului din UI. Intrebarea mea este oare chiar asa s-a montat prost la multa lume sau atata "poate" WW-ul asta "2007 edition" ? Nu risc sa dau poate cateva milioane IN PLUS si sa-mi scoata 9 grade in loc de 11 grade oare ajung SIGUR macar la 6 grade de exemplu sa se simta diferenta net ?
4. cum pot sa reclam eu ca aparatul meu nu raceste "cat ar trebui" ? O sa zica ca "atata poate" cum le pot dovedi ca aparatul nu e in parametrii ? E constatarea mea contra indiferentei lor. E eroare la instalare nu pot remarca nu scrie in procesul verbal de predare primire ca trebuia vidata instalatia scrie de exemplu si chiar daca ar fi scris am semnat ca a fost totul OK ? Parerea mea ca NU se face nici un test (si nu stiu care ar fi asta) de 99% din echipele de instalare ca aparatul RACESTE LA ADEVARATA VALOARE !
Va astept cu pareri!