Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

_cippy_

uitati ce a scris nenea asta care e bine documentat, mai ales la partea cu instalarea. A mai fost pus linkul o data dar il mai pun ca nu strica: http://www.daciaclub.ro/Aer-conditionat-ce...lam-t48710.html

"Daca aparatul nu raceste bine, poate sa fie din mai multe cauze:

- are aer in interior (unde ar trebui sa fie numai freon)
- freon insuficient
- traseul nu este inclinat pe toate segmentele
- filtre infundate
- etc."
- as mai adauga izolarea necorespunzatoare
AndreiO2
ISR te sustin. Eu am manual de instalare inclus in cutie cu toate procedurile scris pe cateva pagini. Unul din pasi scrie acolo in clar cum se foloseste VACUUM PUMP si ce PRESIIUNI trebuie sa aiba fereonul in functie si de lungimea traseului intre UE si UI.
Esti din Buc ? Aerul tau nu are o carticiaa in romana unde ai declaratiile de conformitate? Garantia etc? si unde scrie cate bucati si din ce lot au fost importate de Micro Top importatorul un stiu daca singurul cel putin pt Bucuresti.
Si eu si tu am semnat ca instalarea s-a facut corect. Daca ar exista un test si al CAPACITATII reale de racire sa vina unul cu un termotru sau ceva. Al meu merge de nebun si la 30-32 grade afara (nu vorbesc de 40 grade in curand ) nu coboara tempt mai jos de 26 nici dupa o ora si ceva de functionare in CONTINUU.
Vad ca mai e un coleg de suferinta cu un Hyundai care scoate 12 grade la iesire (coincidenta sau nu tot fara pompa vid)
Tu ai pus o intrebare mai demult in topic OARE nu atat trebuei sa scaota 11-12 grade pe aici ? Mie iti spun din ce vad 12000 intr-o camera de pana in 18 m2 nu reuseste sa coboare sub 26 grade intr-o ora de la 30 probabil. NU MI SE PARE NORMAL
E clar ca o sa reclamam sa vedem cum. E calr ca si tu si eu nu prea mai putem apela la cei care ne-ai instalat si pt ca ne-am cam certat cu ei mai mult sau mai putin dar e evident ca nu au respectat procedura si poate oamenii chiar nu au pompa de vid!
Parerea mea este ca trebuie o alta firma din cele care monteaza WW si sunt cel putin 10 in Bucuresti care sa aiba pompa. Oricare firma trebuie sa asigure service la orice aparat indiferent de cine l-a montat. Numai ca nu o savrea nimeni sa stranga cioburile facute de altii (mai ales ca e interventie pe garantie adica gratis). Parerea mea ca nu se va misca nimeni usor. Plus motivatia ca e super aglomeratie ei de abia monteaza dar sa faca service....eu as fii multumit si sa vina in noiembrie ca macar la anul sa pot beneficia cu adevarat de calitatile unui aparat care a costat cat a costat smile.gif

AndreiO2
De ce nu videaza si nu verifica presiunea instalatorii in Bucuresti ? Va dau niste indicii smile.gif
- procedura de vidare + verificare a presiunii ia in jur de 30 min
- o echipa care ar monta 4 aparate pe zi (luam un minim) sa spunem ar monta INCORECT 5 aparate
- un montaj e peste 100E 1 aparat cel putin pe zi lucratoare inseama 2000E cel putin in plus lunar la cifra de afaceri a patronului respectiv

Concluzii si teme de reflexie:
- acest fapt face ca pentru 2000E si ceva in plus pt el sa avem ca SCOR al firmei respective 130 oameni ale caror aparate nu racesc cum ar trebui (montate fara respectarea intregii proceduri) sau 100 oameni multumiti care au cu adevarat AC
- ce patron de firma de AC "bucurestean" (unde businessul inseamna 3-4 luni pe an) nu se lacomeste la cei 2000 Euro si ceva cand ar putea sa-i castige fara vreun efort el platind la fel (la luna sau zi si nu la numar de aparate montate) echipele respective ?

diesel
mda console.gif intradevar, pompa de vacum e importanta asa cum ati spus-o si voi. O remarca corecta a facut-o si AndreiO2 cu calculul timpului "pierdut" cu folosirea pompei. Acum echipele si firmele lucreaza la cantitate nu la calitate. Cei care montam stim foarte bine ca unii clienti nu stiu ca se foloseste pompa sau nu stiu ce temperatura trebuie sa scoata un aparat montat corect si vidat. Omul e multumit daca simte ca aerul dat de aparat e putin rece si pentru el e ok. Mai intervine si efectul Placebo.
diesel
QUOTE(AndreiO2 @ Jun 22 2007, 15:14) [snapback]3001755[/snapback]
De ce nu videaza si nu verifica presiunea instalatorii in Bucuresti ? Va dau niste indicii smile.gif
- procedura de vidare + verificare a presiunii ia in jur de 30 min
- o echipa care ar monta 4 aparate pe zi (luam un minim) sa spunem ar monta INCORECT 5 aparate
- un montaj e peste 100E 1 aparat cel putin pe zi lucratoare inseama 2000E cel putin in plus lunar la cifra de afaceri a patronului respectiv

Concluzii si teme de reflexie:
- acest fapt face ca pentru 2000E si ceva in plus pt el sa avem ca SCOR al firmei respective 130 oameni ale caror aparate nu racesc cum ar trebui (montate fara respectarea intregii proceduri) sau 100 oameni multumiti care au cu adevarat AC
- ce patron de firma de AC "bucurestean" (unde businessul inseamna 3-4 luni pe an) nu se lacomeste la cei 2000 Euro si ceva cand ar putea sa-i castige fara vreun efort el platind la fel (la luna sau zi si nu la numar de aparate montate) echipele respective ?

montajul este sub 100 de euro, chiar 60-70 euro. Nu e numai reaua vointa de a nu folosi pompa dar si clientii ne zoresc pt. ca e foarte aglomerat. Maxim 3 aparate motate corect poti pune pe zi. Daca sunt in locatii diferite. Se pierde mult timp cu transportul si cu stabilirea locului unde se monteaza aparatul. Omul nu face nimic in sensul asta. Nu pregateste locul, nu trage mobila, nu da covoare la oparte, etc...Sunt unii care nu sunt acasa, trebuie sa ii astepti sa vina...
isr2002
Stie cineva vreo firma in Bucuresti care monteaza WW cu pompa de vid?
AndreiO2
Echipa care mi-a pus mie zicea ca pune si 3-4 dar si 6 cateodata . Da-mi voie sa te contrazic Diesel putin Eu am dat 360 RON (cu tot cu TVA pe montaj) atat era din pretul total. Preturi sub 300RON in 2007 nu stiu daca se mai practica in Bucuresti cel putin nu la WW. Deci e cam peste 100 Euro sau aproape nu 60-70 E smile.gif

diesel
Eu iti zic de preturi la motaje gratuit cum au mare majoritate de aici.
AndreiO2
Ai dreptate Diesel una peste alta e cam tot acolo ca iti incarca aparatul in sine un distributior de electrocasnice diferenta totala reala e sub 20 euro smile.gif
Zi-mi ai idee cat ar fi contra cost un pret "cinstit de Bucuresti" e verificare de presiune , o completare freon R410A (sau inlocuire totala) si apoi o vidare a instalatiei ? smile.gif
10x
dant

QUOTE(diesel @ Jun 22 2007, 15:31) [snapback]3001854[/snapback]
montajul este sub 100 de euro, chiar 60-70 euro. Nu e numai reaua vointa de a nu folosi pompa dar si clientii ne zoresc pt. ca e foarte aglomerat. Maxim 3 aparate motate corect poti pune pe zi. Daca sunt in locatii diferite. Se pierde mult timp cu transportul si cu stabilirea locului unde se monteaza aparatul. Omul nu face nimic in sensul asta. Nu pregateste locul, nu trage mobila, nu da covoare la oparte, etc...Sunt unii care nu sunt acasa, trebuie sa ii astepti sa vina...

Corect, mai mult de 3 aparate pe zi nu poti monta (corect) in locatii diferite.
dant
QUOTE(diesel @ Jun 22 2007, 15:31) [snapback]3001854[/snapback]

Stiati ca in multe tari din Europa nu exista: "MONTAJ GRATUIT". Omul isi cumpara aparatul si plateste separat la o firma specializata montajul intre 150-200 euro+tva ?
dant
QUOTE(AndreiO2 @ Jun 22 2007, 08:52) [snapback]2999974[/snapback]
Nu-s in masura sa spun daca ar merita o reumplere + vacuumare a instalatiei, tot pe domnul Diesel il rugam sa ne raspunda.

bafta la toti!
Chiar cine stie ar mertia o astfel de operatie pentru a raci mai bine ? Sunt obligati s-o faca pe garantie sau nu ei avand document ca montajul a fost conform si nu am avut nimic de reclamat la montaj ?
Cat ar costa daca as face-o la o firma mai "profesionista" -vezi cazul Maxxutz care apropo e din Bucuresti ? smile.gif Cat ar putea sa coste o schimbare de freon R410A si un vacuum ? Ma gandesc sa fac asta in iarna cand toate firmele nu vor mai fi solicitate si atunci probabil voi putea "alege" firma altfel ":)
Am 2 mari temeri insa la care l-as ruga pe Diesel si ceilalti care sunt in bransa si sunt avizati sa ma ajuta sa raspund:
1. am auzit zvonuri dar nu sunt sigur de genul ca freonul R410A nu se completeaza, ca ar fi foarte scump si ca s-ar schimba tot compresorul ca nu s-ar completa ce e adevarat din asta?
2. daca o instalare care include perforare prin zid prindere legare si matisare traseu si ce mai include este in bucursti intre 300 - 350 ron poate si mai mult cat ar putea costa o astfel de operatie daca tehnic nu e asa complicata : schimbare/completare freon + vacuum + pretul freonului nou ?
3. alti 2 colegi forumisti spuneau ca au tot ca mine 11-12 grade la iesirea aerului din UI. Intrebarea mea este oare chiar asa s-a montat prost la multa lume sau atata "poate" WW-ul asta "2007 edition" ? Nu risc sa dau poate cateva milioane IN PLUS si sa-mi scoata 9 grade in loc de 11 grade oare ajung SIGUR macar la 6 grade de exemplu sa se simta diferenta net ?
4. cum pot sa reclam eu ca aparatul meu nu raceste "cat ar trebui" ? O sa zica ca "atata poate" cum le pot dovedi ca aparatul nu e in parametrii ? E constatarea mea contra indiferentei lor. E eroare la instalare nu pot remarca nu scrie in procesul verbal de predare primire ca trebuia vidata instalatia scrie de exemplu si chiar daca ar fi scris am semnat ca a fost totul OK ? Parerea mea ca NU se face nici un test (si nu stiu care ar fi asta) de 99% din echipele de instalare ca aparatul RACESTE LA ADEVARATA VALOARE !
Va astept cu pareri!

1. Orice agregat se poate completa cu agent frigorific.
2. Aproximativ 250-300 ron.
3. Este vorba si de temperatura interioara din incapere, mai bine zis la grila de la aparat.4.
4. Pentru cine cunoaste-stie: se poate face test , existand 2 variante : cu termometru electronic masurand temperatura la intrare a erului in aparat si la iesirea acestuia, sau cu manometru electronic sau bloc de manometre.
diesel
QUOTE(AndreiO2 @ Jun 22 2007, 16:27) [snapback]3002060[/snapback]
Ai dreptate Diesel una peste alta e cam tot acolo ca iti incarca aparatul in sine un distributior de electrocasnice diferenta totala reala e sub 20 euro smile.gif
Zi-mi ai idee cat ar fi contra cost un pret "cinstit de Bucuresti" e verificare de presiune , o completare freon R410A (sau inlocuire totala) si apoi o vidare a instalatiei ? smile.gif
10x

120-150 RON.
iondan
QUOTE(dant @ Jun 22 2007, 16:40) [snapback]3002124[/snapback]
Stiati ca in multe tari din Europa nu exista: "MONTAJ GRATUIT". Omul isi cumpara aparatul si plateste separat la o firma specializata montajul intre 150-200 euro+tva ?

si ce te face pe tine sa crezi ca la noi exista montaj gratuit?
il palatesti cu varf si indesat cand cumperi aparatul

as fi preferat sa imi cumpar aparatul mai ieftin, gen 11-12 mil un WW de 12.000 si sa chem la montaj o firma care intr-adevar stie meserie nu una din cele 10 de pe lista Metro(in cazul meu) care face de mantuiala instalarea .......

dar asta e Romanica deocamdata

AndreiO2
Multumesc Diesel. Dar tu ai zis 150 maxim Dant mai sus a zis 300 maxim. Ce sa mai inteleg ? biggrin.gif Parca 150 ron as da pot sa fac asta pe garantie sau nu am sorti reali de izbanda ? smile.gif
AndreiO2
Iondan nici ce ai spus tu nu este o solutie indiferent de unde l-ai luat firme "agreditate" pt WW sunt ACELEASI pe Bucuresti! 100%. Poti monta cu o firma care face montaj ca la carte, dar trebuie sa-i stii pe aceia ...si sa nu-ti ceara 200E pe montaj ca la carte in Bucuresti unul din cele mai scumpe orase din lume .. cred ca ne apropiem de top 10 usor usor smile.gif
dant
QUOTE(iondan @ Jun 22 2007, 16:53) [snapback]3002175[/snapback]
si ce te face pe tine sa crezi ca la noi exista montaj gratuit?
il palatesti cu varf si indesat cand cumperi aparatul

as fi preferat sa imi cumpar aparatul mai ieftin, gen 11-12 mil un WW de 12.000 si sa chem la montaj o firma care intr-adevar stie meserie nu una din cele 10 de pe lista Metro(in cazul meu) care face de mantuiala instalarea .......

dar asta e Romanica deocamdata

Concurenta fiind in crestere, vor ramane doar cei seriosi, care-si fac treaba ca lumea. In 2-3 ani o sa vedeti cate firme mai raman avand contracte de montaj cu importatorii...
Sincer as prefera in magazine aparate la 150-200 euro pret fara montaj si sa nu plateasca importatorii firmele de montaj.
Spre exemplu in facturile Altex acestia incaseaza de la clienti pentru Americool montajul in suma de 230 RON iar Frigotehnica plateste montatorilor 145 RON (inclusiv suport, drenaj, si cablu electric). Unde se duce diferenta de 85 RON ?
dant
QUOTE(AndreiO2 @ Jun 22 2007, 16:53) [snapback]3002177[/snapback]
Multumesc Diesel. Dar tu ai zis 150 maxim Dant mai sus a zis 300 maxim. Ce sa mai inteleg ? biggrin.gif Parca 150 ron as da pot sa fac asta pe garantie sau nu am sorti reali de izbanda ? smile.gif

Pe garantie incarcarea se face gratuit daca se considera ca unul dintre holendere s-a fisurat sau exista por pe teava.
250-300 Ron m-am referit cu tot cu transport, manopera, etc. si in functie de capacitatea aparatului (necesarul de gaz). Plus ca eu inlocuiesc automat traseul frigorific (daca montajul nu este facut de mine).
AndreiO2
Dar freon poate scapa la montaj teoretic nu ? Eu suspectez asta la mine . Ce sa fac sa fac sa-mi fisurez eu ca sa-mi faca pe garantie ? smile.gif 300 ron mi se pare mult (traseu existand, unitatile fiind agatate si mai ales perforat ditamai peretele. Unii nu iau atat pe montaj de nou cum zicea si Diesel smile.gif
Ideea e cum pot sa-i fortez sa-si termina treaba sau alta firma mai ales sa carpeasca gratis pe garantie ce nu au terminat sau au neglijat de prima data ? smile.gif Cred ca nu am sanse mari cred ca o sa platesc dar una e 150 una e 300 nu ? biggrin.gif
c.c.
proba cu termometrul ( cu mercur) a indicat 7 grade celsius la electrolux 12000 btu. e bine?

ce garantie au ww?

likidu
la un haier de 9 000 clasa A tot 12 grade am...
diesel
QUOTE(c.c. @ Jun 22 2007, 17:16) [snapback]3002270[/snapback]
proba cu termometrul ( cu mercur) a indicat 7 grade celsius la electrolux 12000 btu. e bine?

ce garantie au ww?

36 luni garantie.
Pentru a masura corect temp iti trebuie un termometru digital, nu cu mercur (cred ca e de uz uman ohmy.gif )
laurh
QUOTE(laurh @ Jun 22 2007, 14:19) [snapback]3001504[/snapback]
Un lucru pe care il vad ca o potentiala cauza este faptul ca conductele de cupru, la intrarea in unitatea exterioara, au ultimii aprox 5 cm (cea groasa) si aprox 3 cm (ce subtire) neinvetliti in izolator din ala termic - anexez si o foto. Ar putea fi asta cauza ? Dc da, cum as putea izola respectivele portiuni ca nu am chef sa ma mai complic cu telefoane/firme pt atata lucru. Se gaseste undeva izoltor din ala ( e vb de max 10 cm). L-as putea izola cu folie de parchet taiata in fasii ?
Merci.

Intrucat sunt convins ca tentativa de a rezolva problema cu pompa de vid nu s-ar solda decat cu nervi, renunt la aceasta idee.
Raman insa la parerea ca problema cu conducta neuizolata as putea-o rezolva singur, ma poate ajuta cineva cu o idee ?
Maxxutz
sincer sa va spun, tind sa cred ca problema cu timpul necesar vidarii nu s-a aplicat la mine, intrucat in timp ce pompa de vid functiona, echipa facea alte treburi (lega firele electrice, matisa, puneau spuma pe gaura,etc) deci la o echipa bine organizata iese din discutie problema "starii degeaba" in timpul vidarii wink.gif
Cat despre cele 5,2 grade scoase de WW`ul meu, ma gandesc ca e posibil sa dea o temp asa mica datorita capacitatii sale (24000btu), observ ca restul aveti de 12000btu, si poate de asta, desi NU cred, avand in vedere ca la voi nu s-a folosit pompa de vid (care nu e nici greu de carat, nici greu de folosit, nici nu ocupa timpul echipei).

@laurh: am sa atasez o poza cu conductele la mine, capatul care intra in U.E. nu e ultra-izolat, adica are portiune total descoperita, si mi s-a spus ca acest fapt nu prezinta nici o problema, deci tot vidarea ar fi solutia la problema ta+eventual completare cu freon?!

bafta la toti!
AndreiO2
C.C. postul tau darama afirmatiile ca cele de 12000 BTU scot cam 12 grade la iesire .Alt tau Electrolux scoate 7 grade si ESTE WWW 100% doar ce scrie pe el difera E IDENTIC inauntru si ca dimensiuni tot .Ambele uitati. Intrebare de baraj/ Iti amintesti s-a folosit pompa de vid biggrin.gif) Daca da si esti din Buc spune numele firmei MERITA!!!!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.