Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

Carloss Sacalu'

QUOTE(MO-DO @ Jun 21 2007, 11:46) [snapback]2995990[/snapback]
Intrebarea este Daca pot sa montez unitatea exterioara intr-un balcon inchis din sticla cu un geam deschis permanent pe partea cu soarele si la etajul 10(ultimul).

Modo, nu fratica, nu monta unitatea in balcon. Ai innebunit ? O sa faci sauna din balconul ala. Hai sa zicem ca nu prea te intereseaza balconul, dar tot mai iesi in el, din cand in cand. Gandeste-te ca toata caldura care se degaja, nu mai iese afara, ci iese in balconul tau. Mai ales, daca mi-am dat eu seama bine, ai un AC de 12.000 BTU. Deci, doar in cazul in care ai balconul perfect izolat termic, si ar trebui si fonic, de restul casei, atunci ai putea sa te hazardezi sa pui unitatea exterioara in balcon. Daca tot stai la etajul 10, ai putea sa-l montezi pe terasa. Glumeam. Nu, m-ai bine apelezi la o firma specializata si ai siguranta ca e bine facuta treaba. O fi romanu' inventiv si priceput la toate, dar chestia asta nu sta chiar asa. Sunt foarte multe chestii de stiu, si Dant si Razvan C chiar fac treaba buna cand va incurajeaza sa apelati la o firma specializata. Recent mi-am cumparat si eu un Samsung AQ12FA si astept pana pe 3 iulie firma specializata sa vina sa-mi instaleze instalatia. Asta e. Plus ca nu ma risc sa atarn pe geam cu vreo 35 kg in maini.
Ne-auzim.
Eugen M
scuze , am lipsit din motive demne : AC . ai mei monteaza de la 8 la 8 si sunt verzi . nu iau nimic pe montaj pt cele dupa 16 , totul e a lor . dar azi montau la 34 grade pe un acoperis de smoala . chiar m am intrebat daca are rost .
cui i se pare mult 3 mil montatul sa incerce sa puna 2 - 3 buc . ar trebui totusi sa ne tinem gura toti cei care urlam ca vrem aer maine . in febr , martie , aprilie i am platit din card . si puteti incerca . e ca si cand ti ai monta ghiveta !!!

dant
QUOTE(Eugen M @ Jun 21 2007, 19:56) [snapback]2998371[/snapback]
scuze , am lipsit din motive demne : AC . ai mei monteaza de la 8 la 8 si sunt verzi . nu iau nimic pe montaj pt cele dupa 16 , totul e a lor . dar azi montau la 34 grade pe un acoperis de smoala . chiar m am intrebat daca are rost .
cui i se pare mult 3 mil montatul sa incerce sa puna 2 - 3 buc . ar trebui totusi sa ne tinem gura toti cei care urlam ca vrem aer maine . in febr , martie , aprilie i am platit din card . si puteti incerca . e ca si cand ti ai monta ghiveta !!!

Montez de la 8 la 13 dupa care pauza. Lesina oamenii pe strada de caldura, daramie sa stai cocotat pe pereti si sa-ti friga mainile de la scule... Dupa amiaza pauza de ceva frig sau masini de spalat, ori altele...
dant

Abia ai urcat sculele la om in casa ca esti terminat de caldura...
Carloss Sacalu'

Eugen, fara suparare, incearca sa fii mai coerent. Stiu ca, poate, nu vreti sa va raciti gura degeaba, dar incercati sa fiti coerenti.

Multumesc.

P.S.: Si, DA, mi se pare mult 2-3 milioane montatul, ca nu-i pune nimeni sa monteze cu soarele-n cap. Nu mai spun ca majoritatea firmelor care comercializeaza AC deja a platit instalarea unei firme autorizate. Abia astept sa ma sune si pe mine, cu cateva zile inainte, sa vad la ce ora ma programeaza.
Maxxutz
Vreau sa incep acest mesaj, intai prin a multumi celor care prin multiplele argumente, m-au determinat sa imi cumpar aparat de aer conditionat de la White-Westinghouse!

Azi au venit baietii si mi l-au montat, efectiv ireprosabil...au facut putina mizerie era normal, DAR.. au venit cu pompa de vid (vacuum), au lasat-o sa mearga 20 minute, mi-au mascat traseul frigorific cu chestie din aia de plastic, se incadreaza perfect in decor, apoi mi-au izolat toate tevile perfect, mi-au raspuns la intrebari, bine ca, si eu i-am tratat cumsecade, venisera infometati biggrin.gif , mi-au legat aparatul direct la doza, abia se vede firul de alimentare! Mi-au facut toate testele, dar n-au avut rabdare sa vada daca condenseaza si daca curge pe furtun pana afara, asa ca au turnat apa in U.I. si intr-adevar traseul e functional, apa ajunge afara. La gaura au mascat frumos cu spuma poliuretanica (DA STIU CA SE UMFLA, DAR MI-AU PUS UN FURTUN FOARTE TARE,NU SE INDOAIE, PENTRU CONDENS).

Acum sa trec la aparatul propriu-zis:
unitatea externa e GREA. Am pus-o pe un suport infipt in beton, din fier patrat gros,si sta super, iar interna e pe peretele de deasupra unei usi. Telecomanda, are toate functiile mai putin LOCK si RESET. Tin sa mentionz ca e usor de folosit.
Unit interna are un design super (cel putin mie imi place la nebunieee) si sufla un vant de te darama, la 5,2 grade celsius (CONTEST CLAR PE CEI CE SPUN CA UN WW SCOATE 11-12 GRADE!), iar ca dovada atasez poza cu sonda care masoara.
diesel
sa-l stapanesti sanatos si sa te RACOREASCA BINE!!!
Cat a durat montajul???

Maxxutz
QUOTE(diesel @ Jun 21 2007, 22:31) [snapback]2998923[/snapback]
sa-l stapanesti sanatos si sa te RACOREASCA BINE!!!
Cat a durat montajul???

pai, avand in vedere ca suportul era deja facut, au pus aparatul pe el si au prins suruburile, in total a durat cam ~2 ore. biggrin.gif mersi de urari si mersi ca m-ai facut sa-mi aleg firma asta cheers.gif
AndreiO2
Maxxutz ce WW este din acela ca al meu de 12000 clasa A fara Lock si Reset pe telecomanda. E super bine 5,2 grade la iesire. Eu cred ca e doar efectul pompei de vacuum. Dupa cum ai citit eu si inca alti 2 posesori de WW avem 11-12 grade la iesire. Bag mana in foc ca nu s-a folosit in nici un caz pompa de vacuum asta ar fi cam toata diferenta. Intrebarea mea cand iti iei un AC de unde dracu sa stii ca aia au sau nu pompa de vid ? In contextul cand te programeaza la 4-6 saptamani ii mai si iei la intrebari daca au asa ceva ? Eu zic ca peste 80% din echipeme de instalatori (daca nu mai mult) in Bucuresti un folosesc pompa de vacuum. Eu mi-am zis ca daca imi iau WW (si) in speranta ca echipele sunt si ele poate mai la nivelul bradului inclusiv ca scule. Se poate face vacuum oricand ? Se poate completa nivelul cu freon daca e 410A oricand ?
Multumesc
Maxxutz

Al meu e WW de 24 000 btu, clasa E biggrin.gif dar nu va speriati, pe mine nu ma priveste consumul cat ma priveste caldura. Pai, tu ca beneficiar al instalarii corecte, ai dreptul sa intrebi daca baietii vin cu pompa respectiva sau nu. Uite, eu cand i-am chemat sa vada spatiul i-am intrebat clar daca vin cu ea sau nu, si mi-au spus clar ca DA. Deci cand iei din metro de ex, suna la toate firmele alea, pana dai de una care sa-ti instaleze folosind pompa de vid (vacuum).
Cat despre vacuumarea instalatiei, din pacate nu se poate oricand. Trebuie facuta inainte sa se dea drumu la freon in instalatie, iar daca vrei sa o faci acum (asa cred eu cel putin), trebuie eliminat freonul prezent, incarcata unitatea externa cu R410 cat e necesar, inchidere robineti, vacuumare instalatie apoi dat drumu la freon in instalatie, cam asta ar fi. Oricum, Diesel stie cel mai bine. Cat despre pompa respectiva, ca obiect e simplutza chiar simpatica w00t.gif . Atunci cand au venit sa imi monteze, cand au adus sculele din masina (si erau destule), mie mi-au dat sa tin tocmai pompa de vid coolspeak.gif e mica, usoara, si unsuroasa cu ulei naughty.gif si din cate observ, foarte utila.
Nu-s in masura sa spun daca ar merita o reumplere + vacuumare a instalatiei, tot pe domnul Diesel il rugam sa ne raspunda.

bafta la toti!
Gozmin
Salut.
Ca și o curiozitate: Părinții mei au un AC de 5 ani care are cca. 20 (douăzeci) ore de funcționare !
Spuneți-mi vă rog, cei care cunosc, dacă îl iau eu acasă la mine, merită osteneala și cheltuiala în plus pentru demontare și remontare ? Având vechimea de 5 ani dar o durată de funcționare infimă, aș putea să mă mai folosesc de el câțiva ani sau să-mi cumpăr un AC nou după cum mă hotărâsem zilele trecute înainte să-mi spună ai mei ca să-l iau pe al lor de acasă. Este vorba despre un Whirlpool AMB 867 12 000 Btu.
Mulțumesc din nou anticipat pentru interesul pe care îl aveți în lămurirea unor chestiuni tehnice și a altor probleme postate pe forum.
biggrin.gif
AliB
QUOTE(Maxxutz @ Jun 21 2007, 21:49) [snapback]2998765[/snapback]
Vreau sa incep acest mesaj, intai prin a multumi celor care prin multiplele argumente, m-au determinat sa imi cumpar aparat de aer conditionat de la White-Westinghouse!

Azi au venit baietii si mi l-au montat, efectiv ireprosabil...au facut putina mizerie era normal, DAR.. au venit cu pompa de vid (vacuum

Maxxutz, ce firma ti l-a montat? Thx.
AndreiO2

Nu-s in masura sa spun daca ar merita o reumplere + vacuumare a instalatiei, tot pe domnul Diesel il rugam sa ne raspunda.

bafta la toti!
[/quote]

Chiar cine stie ar mertia o astfel de operatie pentru a raci mai bine ? Sunt obligati s-o faca pe garantie sau nu ei avand document ca montajul a fost conform si nu am avut nimic de reclamat la montaj ?
Cat ar costa daca as face-o la o firma mai "profesionista" -vezi cazul Maxxutz care apropo e din Bucuresti ? smile.gif Cat ar putea sa coste o schimbare de freon R410A si un vacuum ? Ma gandesc sa fac asta in iarna cand toate firmele nu vor mai fi solicitate si atunci probabil voi putea "alege" firma altfel ":)
Am 2 mari temeri insa la care l-as ruga pe Diesel si ceilalti care sunt in bransa si sunt avizati sa ma ajuta sa raspund:
1. am auzit zvonuri dar nu sunt sigur de genul ca freonul R410A nu se completeaza, ca ar fi foarte scump si ca s-ar schimba tot compresorul ca nu s-ar completa ce e adevarat din asta?
2. daca o instalare care include perforare prin zid prindere legare si matisare traseu si ce mai include este in bucursti intre 300 - 350 ron poate si mai mult cat ar putea costa o astfel de operatie daca tehnic nu e asa complicata : schimbare/completare freon + vacuum + pretul freonului nou ?
3. alti 2 colegi forumisti spuneau ca au tot ca mine 11-12 grade la iesirea aerului din UI. Intrebarea mea este oare chiar asa s-a montat prost la multa lume sau atata "poate" WW-ul asta "2007 edition" ? Nu risc sa dau poate cateva milioane IN PLUS si sa-mi scoata 9 grade in loc de 11 grade oare ajung SIGUR macar la 6 grade de exemplu sa se simta diferenta net ?
4. cum pot sa reclam eu ca aparatul meu nu raceste "cat ar trebui" ? O sa zica ca "atata poate" cum le pot dovedi ca aparatul nu e in parametrii ? E constatarea mea contra indiferentei lor. E eroare la instalare nu pot remarca nu scrie in procesul verbal de predare primire ca trebuia vidata instalatia scrie de exemplu si chiar daca ar fi scris am semnat ca a fost totul OK ? Parerea mea ca NU se face nici un test (si nu stiu care ar fi asta) de 99% din echipele de instalare ca aparatul RACESTE LA ADEVARATA VALOARE !
Va astept cu pareri!
Maxxutz
Ca sa lamuresc pe toata lumea, eu sunt din Iasi, iar firma care mi-a montat este Interelectric. biggrin.gif
Apoi, orice freon se poate inlocui, compresorul destinat R410 nu trebuie schimbat, trebuie doar pus freon R410 pentru el.
Cat despre "cum dovedesti cat poate un WW", cauta o persoana care are WW si scoate 5-6 grade la iesire (cum as fi eu, dar din pacate sunt din Iasi), astfel le arati ca nu e montat corect, n-are destul freon sau ca n-au folosit pompa de vid. Masurarea sa se efectueze cu aceeasi sonda termica, pentru a fi credibila comparatia intre cele doua aparate.

L.E.: al meu functioneaza cu freon R407, deci presupun ca nu e editie 2007 (cu R410), oricum Diesel spunea ca toate trebuie sa raceasca la fel indiferent de tipul de freon.
isr2002
Pai chestia nasoala e ca nu scrie nicaieri ca aerul trebuie sa iasa la 6 grade. O sa caut pe net date privind acest lucru. Revin si spun: nu stiu daca m-ar multumi sa iasa cu 6 grade. Creeaza discomfort atunci cind merge. Totusi diferenta e cam mare intre ce scot ale noastre si ce scoate al lui... mad.gif
Maxxutz
Fiind si ale voastre tot white-westinghouse, sunt sigur ca daca vi l-ar fi montat aceeasi echipa care mi l-a montat mie, ati fi avut aceleasi valori la temperatura de iesire. Asta nu inseamna ca e singura echipa care monteaza bine din Romania, sigur sunt si altele. Din cate am observat, pompa de vid e vitala la instalare, pt ca altfel, aerul ar trebui eliminat prin deschiderea unui robinet, si chiar acest lucru nu asigura eliminarea completa a aerului din instalatie, pe cand folosind pompa de vid nu exista sansa sa ramana aer sau impuritati in tevi.
Pentru viitorii posesori de AC, sa nu va instalati fara pompa nono.gif
florinl67
QUOTE(Maxxutz @ Jun 22 2007, 10:18) [snapback]3000278[/snapback]
Fiind si ale voastre tot white-westinghouse, sunt sigur ca daca vi l-ar fi montat aceeasi echipa care mi l-a montat mie, ati fi avut aceleasi valori la temperatura de iesire. Asta nu inseamna ca e singura echipa care monteaza bine din Romania, sigur sunt si altele. Din cate am observat, pompa de vid e vitala la instalare, pt ca altfel, aerul ar trebui eliminat prin deschiderea unui robinet, si chiar acest lucru nu asigura eliminarea completa a aerului din instalatie, pe cand folosind pompa de vid nu exista sansa sa ramana aer sau impuritati in tevi.
Pentru viitorii posesori de AC, sa nu va instalati fara pompa nono.gif

Ce ironie, exact acesta este motivul pentru care nu mi-am luat in final White Westinghouse! Puzderia de tepe, mai mici sau mai mari, la instalare... Evident, includ in acestea mai ales neutilizarea pompei de vid, pe linga multe altele!

Ce rost are sa iei un AC de marca si de calitate exceptionala daca la instalare il lasa cu aer, apa si impuritati in instalatie? Va sfarsi prin a functiona mai slab decat cel mai prost AC de pe piata, iar in timp coroziunea in interiorul instalatiei va fi mult accentuata de combinatia freon + apa, lucru care va degrada calitatea schimbului de caldura si implicit capacitatea de racire a AC-ului! Se stie ca o suprafata corodata nu mai are acelasi coeficient de transfer de caldura ca si una curata.

Daca nu gasiti un o firma serioasa pentru instalare, banii dati pe WW sau orice alta marca de prestigiu pot deveni usor bani aruncati pe fereastra...
Daca din pacate cei care deja au AC-urile instalate fara pompa nu mai pot face mare lucru acum decat cu cheltuieli exagerate, si am toata simpatia pentru ei, poate cei care vor cumpara de acum incolo vor fi mai precauti in acest sens!

Speedo
Maxxutz, tu n-ai probleme cu AC-ul, tu ai probleme cu casa.

Panza aia de paianjen n-au reusit s-o deranjeze nici instalatorii.
Mileuri, iconite din hartie, oglinda cu sablaje...cum stai in casa aceea?

Se poate sterge off-topicul, dar mi-a venit sa spun....
Maxxutz
roll2.gif atat timp cat nu stau la casa mea, nu am cum s-o decorez pe placul meu. Si nici nu ma intereseaza micile aspecte de genul asta. Totusi fara sa ma laud, in casa cu oglinda si hartiutze am net wireless, ac, laptop, lcd bucatarie franke si aragaz/frigider/congelator bosch,etc si vreo 800 m2 in zona centrala a orasului (gradina din spate), si in continuare prefer sa locuiesc aici decat intr-un apartament ultra-mega-super modern. concluzia? nu-mi fac griji pentru mileuri si hartii wink.gif

bafta la toti!
_cippy_
QUOTE(Maxxutz @ Jun 22 2007, 10:09) [snapback]3000518[/snapback]
roll2.gif atat timp cat nu stau la casa mea, nu am cum s-o decorez pe placul meu. Si nici nu ma intereseaza micile aspecte de genul asta. Totusi fara sa ma laud, in casa cu oglinda si hartiutze am net wireless, ac, laptop, lcd bucatarie franke si aragaz/frigider/congelator bosch,etc si vreo 800 m2 in zona centrala a orasului (gradina din spate), si in continuare prefer sa locuiesc aici decat intr-un apartament ultra-mega-super modern. concluzia? nu-mi fac griji pentru mileuri si hartii wink.gif

bafta la toti!

era bine daca dadeai si adresa exacta, ca poate ne trebuie si noua un laptop, un lcd, etc tongue.gif

Acum ontopic: In noul thread care se va crea, sa aiba un loc important chestia asta cu pompa, care s-a dovedit extrem de importanta. Cei care urmeaza sa isi instaleze trebuie sa cunoasca chestia asta sa o ceara express, numai asa ii vom putea determina pe "meseriasi" s-o foloseasca.
AndreiO2

Pai chestia nasoala e ca nu scrie nicaieri ca aerul trebuie sa iasa la 6 grade. O sa caut pe net date privind acest lucru. Revin si spun: nu stiu daca m-ar multumi sa iasa cu 6 grade. Creeaza discomfort atunci cind merge. Totusi diferenta e cam mare intre ce scot ale noastre si ce scoate al lui... mad.gif
[/quote]

Isr ce facem facem clubul tepuitilor posibil cu WW wink.gif Asta ziceam si eu va rog postati cat mai multi din Bucuresti cu WW ce temperatura aveti la iesire si daca va amintiti sau stiti sigur daca s-a folosit pompa de vid sau nu. La mine sta aerul intre 10 grade (asta daa baga sonda aproape IN interiorul UI) si 12 grade. ISR si la tine tot FARA maginca pompa nu ? Oricum interesant e ca scrie in MANUALUL de instlaare ca se videaz instalatia!!! E abatare de la procedura de instalare. Oricum dupa ce semnezi de primire cum demosntrezi ca nu a folosit pompa ?! biggrin.gif Nu e nici caz de OPC, e doar de "profesionalism" Stiti ca regret ca am luat un WW sa am 12 grade la iesire cand putem cu un no name montat cu pompa de vin sa am probabil sub 10 grade si ma costa cu minim 5 milioane mai putin...Eu chiar credeam in firma asta din pacate nu e ca un TV sa stii ce ei si sa-l poti instala singur...
Mai astept raspunsurile lui Diesel cat ar costa sau cat ar fi mai bine zis un pret "care sa nu fie hotie" pentru o reumplrere si vidare ca la carte a instalatiein in EXTRA SEZON ? smile.gif
Acum cu graba din Bucursti (generala ) si in particular acum cu caldurile astea e posibil si urmatorul lucru care nu mi se pare deloc aiurea: orice firma are 2 sau mai multe echipe de instalari din 2 oameni. Si au o singura pompa de vid. Maxxutz a spus ca vidarea a durat dac nu ma insel 20 min ... pai cu 20 min la fiecare cleint al 4 cleitni mai montezi un AC deci montezi 5 in loc de 4 pe zi deci 100 euro cel putin in plus pt patron. Ce credeti ca-l intereseaza pe patronul roman (nu vreau sa-i jignesc pe cei care sunt profesionisti adevarati) de firma de pus AC-uri nu prefera sa castiga 2000-3000 euro in plus pe instalari intr-o luna ?! Da-i dracu de prosti montej 150 luna si se prinde maxim 1-2 ca nu au nu stiu cate grade la iesire sau ca din montaj a lipsit celebra pompa de vacuum? Astia care mai pierd vremea pe forumuri si gandesc mai mult tehnic ..restul....la cate tepe s-au dat si luat in tara asta....EU CU CAT CITESC MAI MULT PARERILE VOASTRE PENTRU CARE VA MULTUMESC CA LE POSTATI EU SIMT CA NU VREAU SA RAMAN TEPUIT DE UNUL SAU ALTUL CARE SE LACOMESC SA PROFITE DE SECETA SI DE IGNORANTA OAMENILOR . STRANGEM SEMNATURI ? wink.gif
AliB
Ok, se pare ca la mine vor veni cei de la SC Ana-Ina Instal SRL. Ati auzit de ei? Cum sunt?

Mai am o rugaminte: puteti sa faceti un rezumat (cu liniute, ca la prosti) a lucrurilor pe care trebuie sa le urmaresc la instalare sau sa le discut in prealabiul cu instalatorii? Am retinut treaba cu pompa de vid, care se pare ca e esentiala. Alte aspecte?

Multam.
laurh
Aparatul meu este hyundai, 10.000 BTU
Camera are aprox 18 mp
Nu au folosit nici o pompa de vid.
Traseul frigorific are 4m.
Problema este ca am descoperit ca desi il dau la 16 grade, temperatura din camera nu coboara sub 24 de grade.
Temperatura la iesire este aprox 12 grade.
Poate sa fie problma de instalare defectuasa (vidare, freon ? ).
Un lucru pe care il vad ca o potentiala cauza este faptul ca conductele de cupru, la intrarea in unitatea exterioara, au ultimii aprox 5 cm (cea groasa) si aprox 3 cm (ce subtire) neinvetliti in izolator din ala termic - anexez si o foto. Ar putea fi asta cauza ? Dc da, cum as putea izola respectivele portiuni ca nu am chef sa ma mai complic cu telefoane/firme pt atata lucru. Se gaseste undeva izoltor din ala ( e vb de max 10 cm). L-as putea izola cu folie de parchet taiata in fasii ?
Merci.
isr2002
Si la mine tot fara pompa. Acum imi pare rau ca nu am scris observatia asta in foaia de instalare... Am scris mai sus, echipa mea de instalare a fost sub orice critica... Si eu am fost timpit ca nu i-am dat afara, dar asteptasem atit de mult montajul asta....
QUOTE(laurh @ Jun 22 2007, 14:19) [snapback]3001504[/snapback]
....ca conductele de cupru, la intrarea in unitatea exterioara, au ultimii aprox 5 cm (cea groasa) si aprox 3 cm (ce subtire) neinvetliti in izolator din ala termic ...

Si la mine e la fel.
isr2002
Pentru cei care pun acum aer: aveti dreptul sa refuzati montajul daca nu au pompa de vid; pe unitatea exterioara scrie ca se foloseste neaparat pompa. Eu abia aseara am vazut. Greseala mea, trebuia sa despachetez cutiile si sa belesc bine ochii pe instructiuni. Nu stiu - verific deseara - daca au instructiuni de montaj in limba romana... Sa vedem ce mai ziceti si voi, cum se comporta aerul, si poate pun de o reclamatie. Tot aseara m-am uitat atent si cred ca face ceva burta traseul tevei de evacuare condens. Mai ales ca apa afara nu picura ci vine odata-toata.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.