Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

dant

QUOTE(nicuspring @ Jun 20 2007, 15:25) [snapback]2992321[/snapback]
Salut, Am si eu o intrebare la cei cunoscatori si care si-au montat AC-uri. Am luatun AMB892G dublu split si ma intereseaza solutia adoptata de meseriasi pentru montarea UE. Ma intereseaza ptr ca, din documentatie, am vazut ca e cam grea si eu stau la etajul 5. Astept parerile celor care au montat asa cev.Multumescanticipat.

Frate unde ai mai gasit AMB892?
dant
QUOTE(diesel @ Jun 20 2007, 15:43) [snapback]2992411[/snapback]
o sa te blesteme toata viata instalatorii cu un dublu split la etaj 5. Daca erai in Galati eu iti refuzam montajul wink.gif

Trebuie sa chemi pompierii cu scara externa ca pe geam nu ai nici o sansa sa scoti externa. Muta-te la etajul 1 si treaba e rezolvata... La magazin nu ti-au spus ca exista posibilitatea sa nu poata fi montat ?

dant
QUOTE(diesel @ Jun 20 2007, 15:43) [snapback]2992411[/snapback]
o sa te blesteme toata viata instalatorii cu un dublu split la etaj 5. Daca erai in Galati eu iti refuzam montajul wink.gif

Nu numai in Galati, ci cred ca oriunde. Faci conditie fizica la 90 kg.
dant
QUOTE(nicuspring @ Jun 20 2007, 15:25) [snapback]2992321[/snapback]
Salut, Am si eu o intrebare la cei cunoscatori si care si-au montat AC-uri. Am luatun AMB892G dublu split si ma intereseaza solutia adoptata de meseriasi pentru montarea UE. Ma intereseaza ptr ca, din documentatie, am vazut ca e cam grea si eu stau la etajul 5. Astept parerile celor care au montat asa cev.Multumescanticipat.

Pune externa intr-un balcon si esti frate cu instalatorii...
nicuspring
Ptr. Diesel. Dece sa ma blesteme instalatorii pentru asa ceva? e vreo problema lamontaj? daca da, atunci spune ptr a sti inainte de veni cei de la montaj sa faca treaba.
Unde l-am gasit? iata http://www.kumparaturi.ro/produs/aparate_d...pool_amb_892__g
nicuspring
Si , ma rog, unde ar fi problema la montaj? Macas spuneti cei care stiu despre asa ceva.
florinl67
QUOTE(florinl67 @ Jun 19 2007, 19:08) [snapback]2988586[/snapback]
Dilema mea s-a innoit cu aparatele Haier respectiv Gree de la Milcom, instalarea dureaza numai 2 saptamani (tot ei o fac) iar preturile pt. modelele fara filtru cu ionizare si clasa D sunt intre 1150 si 1250 RON cu TVA, 5 ani garantie globala.
Acum printez pdf-urile sa le studiez, cred ca maine voi comanda de la ei.

Deoarece consider ca am gasit in Milcom o firma serioasa cel putin la capitolul instalari, din experientele altora de pe forum si de pe site-ul lor (citez: "punerea in functiune a aparatului se va face folosind pompe de vacuum astfel incat beneficiati de garantie extinsa de 5 ani si pentru instalare si pentru aparat") m-am decis pentru modelul Gree entry-level (garantie 5 ani si montare in 2 saptamini):

Gree Silver Line 9000 BTU/h

Am mai luat in calcul la 9000 BTU/h Haier-ul entry-lervel si Gree-ul Gold Line, dar nu-mi ofera nimic relevant in plus.

Un semn de intrebare il am referitor la afirmatia de pe site-ul Honeywell , cum ca AC-urile cu agent R410A ar fi mai fiabile decat cele cu agent R407C?
Meseriasii din domeniu pot confirma, sau este doar o simpla chichita de marketing?

Intentionez sa plasez comanda cat mai curand, chiar dupa-amiaza asta...
Astept cu interes comentarii si sfaturi despre aparat si despre afirmatia de mai sus, daca exista.

dant
QUOTE(nicuspring @ Jun 20 2007, 16:09) [snapback]2992551[/snapback]
Si , ma rog, unde ar fi problema la montaj? Macas spuneti cei care stiu despre asa ceva.

La scoaterea unitatii externe pe geam, daca doresti sa o montezi sub el. Cum scoti externa de 90 de kg si mare cat un dulap pe geam ?
red2007
QUOTE(AliB @ Jun 19 2007, 16:37) [snapback]2987810[/snapback]
Asta cu imaginatia la alegerea numelui de firma am observat-o si eu, mai ales ca ieri l-am intrebat pe un baiat de la Metro pe cine imi recomanda sa sun si mi-a zis ca sunt unii cu "clima" in nume. Iti dai seama ce de ajutor mi-a fost pontul cand am vazut ca sunt cel putin 4-5 firme in lista cu "clima" in nume.

Acum, o alta problema: i-am sunat, dar fie nu raspund deloc, fie ma trimit de la unul la altul, fie (cazul cel mai fericvit, daca i se poate spune asa) ma progrmeaza peste 3-4 saptamani. Asa ca m-am enervat si l-am sunat pe importator. Pai, nene, am achitat cu banii jos, nu in rate, nu la termen, si nu ma pot bucura de produs pt ca, daca nu mi-l instleaza o firma pe care au acreditat-o ei, pierd garantia. Asa ca risc sa folosesc aparatul la anul, in conditiile in care se face toamna pana mi-l monteaza si cine o sa mai aiba nevoie de AC atunci? Am vazut niste reportaje la TV inaintye sa-l cumpar, dar nu am crezut ca nu exista nicio portita (taxa de urgenta, spaga etc.). Se pare ca m-am inselat. Oricum, pt orice eventualitate, i-am scris si producatorului. Pai daca e instalarea inclusa in pachet, sa vina nene sa-l instaleze imediat ce l-am cumparat. Daca nu, sa-mi acopere instalarea pe care ei nu o pot asigura si sa-mi dea garantia, pentru ca nu din vina mea nu am putut instala cu firmele pe care le-au acreditat ei.

Sorry pt postul prea lung, dar trebuia sa ma plang cuiva care a trecut (eventual) prin iadul asta. Oare cei de la OPC ce-or avea de spus despre treaba asta?

In aceiasi situatie m-am gasit si eu, pana la urma am reusit sa gasesc o firma de pe lista care sa ma programeze pe 23 iulie, asa ca am acceptat pt ca oricum alta solutie nu aveam iar de a alege una dintre societatile de pe lista nici nu mai putea fii vorba.
nicuspring

Domnilor, UE la acest tip de dublu split, este de 70 Kg, are un singur ventilator si doua compresoare. Sper ca am fostdestul de clar cand am zis ca modelul este AMB892G. M-am interesat, inclusiv la firma vanzatoare, care mi-a comunicat ca nu e nici o problema la montaj.Nici dimensiunile nu sunt asa de exagerate cum vad pe acest forum. Chiar sa fie o asa mare problema la montaj? Eu vroiam sa stiu daca e nevoie de un anume tip de consola, (eventual din cele antiseisimice, de strapuns zidul pentru a pune bara filetata, si mai stiu eu ce alte probleme de acest gen) si nu de altfel de probleme. Astea erau dilemele mele. NU SA MA MUT LA etajul 1! Multumesc anticipat celor care m-au incurajat.
dant
QUOTE(nicuspring @ Jun 20 2007, 16:52) [snapback]2992758[/snapback]
Domnilor, UE la acest tip de dublu split, este de 70 Kg, are un singur ventilator si doua compresoare. Sper ca am fostdestul de clar cand am zis ca modelul este AMB892G. M-am interesat, inclusiv la firma vanzatoare, care mi-a comunicat ca nu e nici o problema la montaj.Nici dimensiunile nu sunt asa de exagerate cum vad pe acest forum. Chiar sa fie o asa mare problema la montaj? Eu vroiam sa stiu daca e nevoie de un anume tip de consola, (eventual din cele antiseisimice, de strapuns zidul pentru a pune bara filetata, si mai stiu eu ce alte probleme de acest gen) si nu de altfel de probleme. Astea erau dilemele mele. NU SA MA MUT LA etajul 1! Multumesc anticipat celor care m-au incurajat.

Stiu ca am montat si eu AMB892 dar nu la acest nivel (5) UE are 66 kg mai exact - ca si cum ai lua o masina de spalat si ai pune-o sub geam. Consumul cam mare 2300W si legatura la UE. Foloseste agent R22...
nicuspring
QUOTE(dant @ Jun 20 2007, 16:59) [snapback]2992801[/snapback]
Stiu ca am montat si eu AMB892 dar nu la acest nivel (5) UE are 66 kg mai exact - ca si cum ai lua o masina de spalat si ai pune-o sub geam. Consumul cam mare 2300W si legatura la UE. Foloseste agent R22...

Asta vroiam sa stiu. Cu ce probleme v-ati confruntat la montaj ptr a nu face si eu greseli. Cat priveste agentul nu cumva este R407,diferit de R22?
diesel
QUOTE(nicuspring @ Jun 20 2007, 16:52) [snapback]2992758[/snapback]

Ai carat-o in casa? Cati oameni? Scoate-o putin la geam tu cu inca cineva si zi-mi niste impresii dupa aia.
Si va fi si probleme la console. Daca ai peretele moale ai pus-o. Iti trebuie o consola speciala cu sprijin....eeeee...te-a mancat undeva sa iei dublusplit. nono.gif
radudd
Am citit acest "ping-pong" de pareri legate de unitatea exterioara cu pricina....cca 70 kg. Ma gandesc ca in loc sa-i aratati degetul domnului in cauza, poate ar fi mai bine sa-i dati solutii, cei care stiti cu ce se mananca treaba asta la instalare ! Nu cred ca acest domn este prea fericit cand citeste tot felul de lucruri care numai de incurajat nu sunt ! Acum a facut acest pas, asta e ! Eu zic ca e bine sa-l ajutam, nu sa-i cream inca un stres suplimentar.
dant
QUOTE(nicuspring @ Jun 20 2007, 17:04) [snapback]2992833[/snapback]
Asta vroiam sa stiu. Cu ce probleme v-ati confruntat la montaj ptr a nu face si eu greseli. Cat priveste agentul nu cumva este R407,diferit de R22?

Parerea mea e ca R22 raceste mai bine.
diesel
Ce solutii sa-i dam? o sa le dea cei care ii vor instala (care or fi aia ?!) aparatul.
diesel
QUOTE(dant @ Jun 20 2007, 17:37) [snapback]2992983[/snapback]
Parerea mea e ca R22 raceste mai bine.

nu conteaza agentul. racesc la fel toate daca au cantitatea necesara de freon.
dant
QUOTE(diesel @ Jun 20 2007, 17:26) [snapback]2992936[/snapback]
Ai carat-o in casa? Cati oameni? Scoate-o putin la geam tu cu inca cineva si zi-mi niste impresii dupa aia.
Si va fi si probleme la console. Daca ai peretele moale ai pus-o. Iti trebuie o consola speciala cu sprijin....eeeee...te-a mancat undeva sa iei dublusplit. nono.gif

Magazinele sigur spun ca le monteaza si nu sunt probleme. Sa vina vanzatorii sa-l monteze. Ei abia il tin in mana cand fac transportul la domiciliu. La cat ai dat luai 2 aparate independente. Probleme: daca pica unul (compresorul) ce faci? Sunt alimentate ambele la aceeasi priza.
diesel
QUOTE(nicuspring @ Jun 20 2007, 16:07) [snapback]2992538[/snapback]
Ptr. Diesel. Dece sa ma blesteme instalatorii pentru asa ceva? e vreo problema lamontaj? daca da, atunci spune ptr a sti inainte de veni cei de la montaj sa faca treaba.
Unde l-am gasit? iata http://www.kumparaturi.ro/produs/aparate_d...pool_amb_892__g

Ai dat 29 milioane pe un 9000+12000.
Ce avea daca luai 2 bucati , unul de 9000 pe la 10 milioane si unul de 12000 BTU pe la 12 milioane? Iti mai ramaneau si bani de buzunar?
Daca citeai tot topicul vedeai cum sta treaba. Oricum nu iti vor ajuge cate 3 metri de split. Vei plati in plus.
Si cel mai IMPORTANT: Daca se strica externa ramai fara nici un aer functional. La 2 separate era altceva. O sa vezi ca o sa te amane cu montajul pana la toamna pentru ca e greu de realizat si cere mult timp (si din pacate acum in sezon nu e) la montaj si bataie de cap.
dant
QUOTE(diesel @ Jun 20 2007, 17:42) [snapback]2993003[/snapback]
nu conteaza agentul. racesc la fel toate daca au cantitatea necesara de freon.

R22 vs R407C.....................again!!

--------------------------------------------------------------------------------

I installed 2 LG Wall mounts, one a 5kw heat pump and one a 7Kw Wall mount, both at the same place, well sort of.

The 5kw runs on R22 and the 7Kw runs on R407C

The 5 Kw has a pipe run of 5 Metres, the 7Kw has a run of 10 Metres.

The air off temp of the R22 unit reads 5.6 Celcius. The R407C system reads 11 to 12.6 Celcius.

I had my suspicions about 407C being a dastardly gas, are my fears confirmed??

More sinister, once again we the guys at the deep end are being bullied, steam rollered into accepting what is being thrown at us by the manufacturers.

Do we have a say, or a voice. Do the manufacturers, law and legislatures, scientests care about our industry ?

Tell me that R407C is a SUPERIOR gas, and I will back down. Im not an expert or academic with a Masters degree in Chemistry or the ability to measure this darn hole in the sky.

But, I can measure the air off temperature on an air conditioner with my digital probe. And thats enough for me.

Maybe, perhaps I doth protest too much
dant
QUOTE(diesel @ Jun 20 2007, 17:40) [snapback]2993000[/snapback]
Ce solutii sa-i dam? o sa le dea cei care ii vor instala (care or fi aia ?!) aparatul.

Solutia : iei acum - montezi la toamna. Sfatul catre toti cei care vor sa monteze ac-uri: mergeti la un service autorizat, dupa ce va hotarati ce aparat vreti sa cumparati, chemati pe cineva de la ei sa-si faca o idee despre montaj, capacitate, etc, dupa care vi-l achizitionati. Din auzite cei care au o idee vaga sau informatii insuficiente este bine sa apeleze la montatori innainte de a face achizitia.
LGh
Ptr. Diesel. La o supreafata de 19,45 mp este suficient un aparat de 8000 BTU?
_cippy_
- De ce White Westinghouse de 12.000 BTU/h de la Metro este clasa de energie B ? Asa trebuie sa fie sau este cumva model mai vechi? Precizez ca initial ei au scris in oferta clasa A si apoi au pus o eticheta prin care au rectificat greseala.
- Este mare diferenta de consum intre clasa A si B? (banuiesc ca e nesemnificativa)
- Merita 5 mil in plus pt un WW de 12.000 btu fata de un noname tot de 12.000 btu?
dant
QUOTE(LGh @ Jun 20 2007, 19:13) [snapback]2993424[/snapback]
Ptr. Diesel. La o supreafata de 19,45 mp este suficient un aparat de 8000 BTU?

La limita.
gabi72
QUOTE(dant @ Jun 20 2007, 11:27) [snapback]2991146[/snapback]
Se poate, dar te va costa in plus traseul frigorific si posibil "putin" gaz plus 3 treceri. Ar trebui sa-ti cumperi un jgheab 60*60 pentru a masca traseul frigorific si al sustine de perete, pentru a nu face "burta". Mai ramane problema cu drenajul, fiin un traseu mai lung. In rest e OK 2*12.000. Problema la baie 2 - unde unitatea exterioara trebuie montata mai sus decat cea interioara neavand geam extern pentru legaturi.

Multumesc frumos pentru raspuns.
Revin cu o intrebare la cei care si-au montat sau care se ocupa de montare aer conditionat.
Am primit astazi o oferta de la o firma pentru montare; pentru 7ml de traseu, materiale si manopera, au cerut 880 RON cu TVA. Montajul se poate face dupa 01.07. Ce spune-ti, e OK? Imi este cam greu sa ma decid tinand cont ca aparatul costa 1200RON. Din discutiile pe care le-am avut cu ei, am aflat ca folosesc pompa de vacuum, iar in lista de materiale este inclus canalul de cablu plus materialele pentru astupat gaurile si reparat peretii.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.