Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

JRF

QUOTE(AliB @ Jun 19 2007, 15:10) [snapback]2987398[/snapback]
Salut!
Am achizitionat ieri un WW de 18.000 BTU din Metro, dar acum trebuie sa-i sun pe cei cu montatul si nu stiu care sunt mai seriosi (ma refer atat la modul de montare, cat si la timpul in care vin). Ma puteti ajuta cu o sugestie? Am de ales intre urmatorii: Euroclima Services, Clima Proservices, Microclima, Euroteh Trading, Rominstruments, Quick Service, Site Service Tip, Sima Clim, Davino Prodcom, Terma Service, Frigoconstruct, MetolacsnicaU49, Termoklima Grup, Masterheat Constr. Multam.

Nici frigoconstruc, never
Daca fac de la inceput treaba buna, esti norocos, daca nu.......asta e....traim in romania.....
AndreiO2
QUOTE(diesel @ Jun 19 2007, 17:29) [snapback]2988105[/snapback]
Lipsa freon.

Pentru Diesel ce parare ai ? Am facut testul cu masurarea aerului scos imdediat la iesire la recentul montat WW 12000BTU clasa A. L-am lasat mai mult dupa vrei 20 min s-a stabilitazat undeva pe la 11-12 grade. Din ce am citit pe acest topic ar trebui sa fie la 5-7 grade.Diferenta mi se pare cam mare. Aparatul raceste dar mi se pare ca nu atat cat ar trebui la 12000 BTU si jetul de aer nu mi se pare rece cat ar trebui. Si se pare ca am presupunerile mele erau intemeiate nu racea cat simteam eu ca ar trebui. Mentionez un incident de la montaj poate are relevanta. Unul din baieti mi-a cerut la un moment dat ceva sa se sterga pe maini dupa ce a montat teava la unitatea externa. Avea ceva gras pe maini ala sa fi fost o parte din freonul meu ? Mentionez ca e cu agent 410A. Ce parere aveti Diesel in special si ceilalti de pe forum ...ce pot face ? Defectiune nu pot sa reclam ca nu scrie NICAIERI cat se angajeaza ce temp are aerul de la iesire ce sa reclam ca am 12 grqade in loc de 6 grade ? Nu cred ca pot obtine ceva ? Cum pot sa demonstrez ca un AC nu e in parametrii care ar trebui ? Cum pot eu sa-i demonstez ca factorii aia de eficienta nu sunt cat ar trebui ? Nu vad cum mai ales in Romania.Idei ? smile.gif Multumesc

diesel
pai le zici ca nu prea raceste, sa vina si sa-ti verifice presiunea la freon. cam 6 bari sa fie. Cati metri de traseu ai?
AndreiO2
QUOTE(diesel @ Jun 19 2007, 23:19) [snapback]2989648[/snapback]
pai le zici ca nu prea raceste, sa vina si sa-ti verifice presiunea la freon. cam 6 bari sa fie. Cati metri de traseu ai?

Am 3,1-3,2 m traseu maxim. Aparatul nu este pe peretele cu soarele. Cand am facut testele eram maxim 27-28 grade afara (daca e important). Ideea e ca m-am certat cu patronul firmei de AC care mi l-a instalat. Vroia sa-mi incarce aiurea factura cu vreo 2 milioane (nu dau nume nu vreau sa-i fac reclama negativa) si cum nu i-a mers cand a plecat mi-a "urat" sa nu care cumva sa am nevoie de service biggrin.gif. Se poate apela la o alta firma din cele care monteaza WW importat de Micro Top sau o sa ma trimita automat la cine l-a montat? Oricum sunt f ocupati acum nu am timp de service nici unii ca sunt ocupati cu instalari ...pentru verificarea presiunii freonului meu nu creze ? biggrin.gif Ma gandesc ca poate nu pune chinezul destul cine stie...raceste el dar nu raportat la brandul lui si la suma data pe el peste 1600 ron (destui bani). Iar chestie alea cu ionizare si altele (care sunt de marketing oricum) dar le-am platit nu le am mai mult ca sigur....
AliB
QUOTE(dant @ Jun 19 2007, 22:32) [snapback]2989417[/snapback]
Scuze de graba ca-s nervos 2000 euro/echipa.

Whatever...Sincer, pe mine nu ma intereseaza cat sunt cheltuielile cu afacerea, atat timp cat nici pe altii nu-i intereseaza cat am muncit si eu pt banii pe care i-am dat. Ideea mesajului era alta. Ca importatorii nu prea sunt in stare sa asigure si instalarea (in house ori externalizata) in timp util. That's all. Dar hai sa o lasam balta, pt ca o sa se rezolve si problema asta cu putin mai multa solicitudine din partea lor si mai mult compromis = rabdare din partea mea.
In rest, tot respectul pt postarile lui diesel care se vede ca isi stie meseria. De altfel, WW l-am achizitionat dupa ce am citit raspunsurile lui din ultimii ani. peacefingers.gif
im1looser
Am mai postat pe undeva, dar nu am primit vreun raspuns, asa ca incerc din nou aici:mi-am luat un Whirlpool.
La instalarea moca intra 3m traseu si 1 gaura. Daca depasesti platesti in plus(in cazul meu firma de instalare a cerut pt 1m-70lei, 1 gaura-70lei). Mi-a masurat unu si a zis ca depasesc cu 1,5m. Am platit fara sa ma pricep sau sa comentez deadtongue.gif . Dupa ce au plecat, mi-am admirat instalatia. Si am constatat ca traseul de afara vine in forma de "L"(deci ar fi mers doar 1m si ar fi venit un pic pe diagonala si as fi scutit 35lei).
Dar L-ul acela tinde spre V(e clar ca ala a exagerat la masuratoare).
Problema este: in unghiul V-ului se strange condensul. Dupa care pur si simplu apa tasneste in cantitate mare de il aud pe ala de la parter strigand "ba nu mai aruncati cu apa" pt ca il deranjeaza ca doarme cu geamul deschis. Si il inteleg, sa auzi apa cazand regulat, nu e deloc placut.
Inainte ma intrebam daca o sa am probleme mai tarziu, cu un eventual inghet al apei rezidente in tub? Se va infunda acesta cu timpul facand mormoloci?

Acum imi fac probleme in privinta vecinilor sau chiar a trecatorilor. Ce pot face?
gabi72
Locuiesc intr-un apartament de 4 camere la etajul 4 din 4, suprafata utila aproximativ 77mp. Schita apartamentului este cea din planului anexat, usa de la camera 1 nu mai exista. M-am hotarat in sfarsit sa-mi instalez aer conditionat, cam grea decizia din cauza formei sucite a apartamentului, si m-am oprit la 2 unitati monosplit amplasate conform planului anexat.
Rog pe cei care se pricep, sa-mi dea cateva sfaturi, referitoare la :
1. Unitatile interne vreau sa le instalez deasupra deschiderilor in peretii de rezistenta, cum este aratat in planul anexat, distanta intre partea superioara a deschiderii si tavan fiind de 33-34 cm. Pot fi instalate asa, sau exista o distanta minima intre partea superioara a unitatii interne si tavan?
2. Sunt de ajuns 2 unitati de 12000Btu fiecare, sau ar merge o unitate de 9000Btu instalata in fata camerei 4, care sa asigure racirea camerelor 3 si 4, si o unitate de 12000Btu instalata in fata camerei 1 care sa asigure racirea camerelor 1, 7 si 8? Sau poate 2 unitati de 9000Btu? Nu stiu daca are vreo relevanta, dar aparatele asupra carora m-am oprit vor fi ori Sanyo ori White-Westinghouse, asta depinde de instalator.
3. Stand la etajul 4, unitatile exterioare vreau sa le instalez cu acces de pe terasa blocului. Am citit ca in cazul in care unitatea exterioara este mai sus decat cea interioara trebuie facut un sifon. Rog, daca se poate, sa-mi explicati ce trebuie facut exact pentru a putea urmari in timpul instalarii.
Multumesc anticipat tuturor celor care vor binevoi sa-mi raspunda.

im1looser
QUOTE(dant @ Jun 18 2007, 20:19) [snapback]2984194[/snapback]
Am mai auzit chestia cu Pecef Tehnica. Ei fac si "service" la Gorenje, fiind service-ul pe Romania a acestei "firme". Pacat ca distrug imaginea firmei Whirlpool.

Na, c-ai pus punctul pe I. Dupa ce mi-au reparat combina, n-am mai indraznit sa-i chem tot pe ei la montarea AC. Dar cred ca am chemat unii la fel de "buni". Apropo, Whirlpool-ul de 12000 nu mi-a racit niciodata sub 25 grade, desi l-am setat pe 18 si am sufragerie ceausista.
isr2002
QUOTE(AndreiO2 @ Jun 19 2007, 23:11) [snapback]2989608[/snapback]
Pentru Diesel ce parare ai ? Am facut testul cu masurarea aerului scos imdediat la iesire la recentul montat WW 12000BTU clasa A. L-am lasat mai mult dupa vrei 20 min s-a stabilitazat undeva pe la 11-12 grade. Din ce am citit pe acest topic ar trebui sa fie la 5-7 grade.Diferenta mi se pare cam mare. Aparatul raceste dar mi se pare ca nu atat cat ar trebui la 12000 BTU si jetul de aer nu mi se pare rece cat ar trebui. Si se pare ca am presupunerile mele erau intemeiate nu racea cat simteam eu ca ar trebui. Mentionez un incident de la montaj poate are relevanta. Unul din baieti mi-a cerut la un moment dat ceva sa se sterga pe maini dupa ce a montat teava la unitatea externa. Avea ceva gras pe maini ala sa fi fost o parte din freonul meu ? Mentionez ca e cu agent 410A. Ce parere aveti Diesel in special si ceilalti de pe forum ...ce pot face ? Defectiune nu pot sa reclam ca nu scrie NICAIERI cat se angajeaza ce temp are aerul de la iesire ce sa reclam ca am 12 grqade in loc de 6 grade ? Nu cred ca pot obtine ceva ? Cum pot sa demonstrez ca un AC nu e in parametrii care ar trebui ? Cum pot eu sa-i demonstez ca factorii aia de eficienta nu sunt cat ar trebui ? Nu vad cum mai ales in Romania.Idei ? smile.gif Multumesc

Interesanta experienta ta. Si neplacuta. Am incercat si eu ieri chestia cu temperatura. WW de 9000btu. Termometrul digital tinut cu mina la iesirea aerului s-a dus doar la 12 grade.
_cippy_

QUOTE(AndreiO2 @ Jun 19 2007, 22:50) [snapback]2989835[/snapback]
Am 3,1-3,2 m traseu maxim. Aparatul nu este pe peretele cu soarele. Cand am facut testele eram maxim 27-28 grade afara (daca e important). Ideea e ca m-am certat cu patronul firmei de AC care mi l-a instalat. Vroia sa-mi incarce aiurea factura cu vreo 2 milioane (nu dau nume nu vreau sa-i fac reclama negativa) si cum nu i-a mers cand a plecat mi-a "urat" sa nu care cumva sa am nevoie de service biggrin.gif. Se poate apela la o alta firma din cele care monteaza WW importat de Micro Top sau o sa ma trimita automat la cine l-a montat? Oricum sunt f ocupati acum nu am timp de service nici unii ca sunt ocupati cu instalari ...pentru verificarea presiunii freonului meu nu creze ? biggrin.gif Ma gandesc ca poate nu pune chinezul destul cine stie...raceste el dar nu raportat la brandul lui si la suma data pe el peste 1600 ron (destui bani). Iar chestie alea cu ionizare si altele (care sunt de marketing oricum) dar le-am platit nu le am mai mult ca sigur....

tocmai de aia e facut forumul asta, ca sa ne ferim de teparii pe care altii i-au intalnit. Daca ai avut o experienta proasta cu firma respectiva, ar trebui sa o faci cunoscuta ca sa ne ferim de ei. Daca sunt nesimtiti sa ramana fara clienti sau sa isi schimbe atitudinea.
dant
QUOTE(gabi72 @ Jun 20 2007, 09:39) [snapback]2990668[/snapback]
Locuiesc intr-un apartament de 4 camere la etajul 4 din 4, suprafata utila aproximativ 77mp. Schita apartamentului este cea din planului anexat, usa de la camera 1 nu mai exista. M-am hotarat in sfarsit sa-mi instalez aer conditionat, cam grea decizia din cauza formei sucite a apartamentului, si m-am oprit la 2 unitati monosplit amplasate conform planului anexat.
Rog pe cei care se pricep, sa-mi dea cateva sfaturi, referitoare la :
1. Unitatile interne vreau sa le instalez deasupra deschiderilor in peretii de rezistenta, cum este aratat in planul anexat, distanta intre partea superioara a deschiderii si tavan fiind de 33-34 cm. Pot fi instalate asa, sau exista o distanta minima intre partea superioara a unitatii interne si tavan?
2. Sunt de ajuns 2 unitati de 12000Btu fiecare, sau ar merge o unitate de 9000Btu instalata in fata camerei 4, care sa asigure racirea camerelor 3 si 4, si o unitate de 12000Btu instalata in fata camerei 1 care sa asigure racirea camerelor 1, 7 si 8? Sau poate 2 unitati de 9000Btu? Nu stiu daca are vreo relevanta, dar aparatele asupra carora m-am oprit vor fi ori Sanyo ori White-Westinghouse, asta depinde de instalator.
3. Stand la etajul 4, unitatile exterioare vreau sa le instalez cu acces de pe terasa blocului. Am citit ca in cazul in care unitatea exterioara este mai sus decat cea interioara trebuie facut un sifon. Rog, daca se poate, sa-mi explicati ce trebuie facut exact pentru a putea urmari in timpul instalarii.
Multumesc anticipat tuturor celor care vor binevoi sa-mi raspunda.

Se poate, dar te va costa in plus traseul frigorific si posibil "putin" gaz plus 3 treceri. Ar trebui sa-ti cumperi un jgheab 60*60 pentru a masca traseul frigorific si al sustine de perete, pentru a nu face "burta". Mai ramane problema cu drenajul, fiin un traseu mai lung. In rest e OK 2*12.000. Problema la baie 2 - unde unitatea exterioara trebuie montata mai sus decat cea interioara neavand geam extern pentru legaturi.
AndreiO2
QUOTE(isr2002 @ Jun 20 2007, 10:17) [snapback]2990844[/snapback]
Interesanta experienta ta. Si neplacuta. Am incercat si eu ieri chestia cu temperatura. WW de 9000btu. Termometrul digital tinut cu mina la iesirea aerului s-a dus doar la 12 grade.

Va rog sa faceti cat mai mult textul cu temperatura luata cu termometrul cat mai aproape de iesirea aerului din UI cu ventilatorul pe maxim. Pana acum eu am 11-12 grade . alt coleg forumist vad ca tot 12 grade(tot la WW) altcineva zicea zilele de un wirlpool care facea 16-17 grade. Sunt curios la cati coboara sub 8 grade (cat ar trebui sa fie OK). Se pare ca montajele facute la noi sunt de mantuiala. Eu nu sunt expert dar din ce am citit si am vazut la mine am tras 2 colncluzii:
- nu se lucreaza cu pompa de vid
- cred ca multi instalatori mai scapa freon cand fac legaturile
Diesel te astept cu pareri ca esti cel mai avizat...astea sunt cauzele? Sunt curios daca macar 25% au aparatele instalate corect(in functie de temperatura citita la iesire, cred ca e cam singurul criteriu) biggrin.gif

isr2002
Parerea mea e ca este ok temperatura asta. Nu am citit nicaieri ca trebuie sa iasa cu 8 grde si nu prea imi vine sa cred. Pai atunci nu poti sa stai in casa daca iti vine in ceafa un curent cu 8 grade... Aratati-mi si mie unde scrie temperatura de iesire normala din UI, un link, ceva...
De fapt uite ce scrie userul OCEBE aici: http://www.daciaclub.ro/Aer-conditionat-ce...am-t48710.html#
"Folosirea drept criteriu de performanta a temperaturii aerului la iesirea din unitatea interioara e o greseala; de fapt, la un aparat bun, diferenta de temperatura a aerului la intrare/iesirea din unitatea interioara nu trebuie sa depaseasca 15 grade (conform unor studii argumentate stiintific, la peste 12~15 grade diferenta apare senzatia de disconfort, aceasta fiind o cauza pentru care AC-ul este nesuportat de multi oameni)"
iondan
Am si eu tot un WW de 12000 clasa A, montat acum 3 saptamani iar la iesire tot cam 12 grade are dupa vreo 20 de min de functionare cu setarile pe 17 Grade si viteza High.

aparent cam atat stie mister WW.
eu am un traseu de 2.2 metri

eu nu prea sunt lamurit daca e normal sa scoata apa in jeturi si cu pauze.... fara sa picure cum am vazut si eu la alte aparate... mai ales ca panta are slava domnului si nu face nici o bucla furtunul de evacuare.

QUOTE(isr2002 @ Jun 20 2007, 12:06) [snapback]2991309[/snapback]
Parerea mea e ca este ok temperatura asta. Nu am citit nicaieri ca trebuie sa iasa cu 8 grde si nu prea imi vine sa cred. Pai atunci nu poti sa stai in casa daca iti vine in ceafa un curent cu 8 grade... Aratati-mi si mie unde scrie temperatura de iesire normala din UI, un link, ceva...
De fapt uite ce scrie userul OCEBE aici: http://www.daciaclub.ro/Aer-conditionat-ce...am-t48710.html#
"Folosirea drept criteriu de performanta a temperaturii aerului la iesirea din unitatea interioara e o greseala; de fapt, la un aparat bun, diferenta de temperatura a aerului la intrare/iesirea din unitatea interioara nu trebuie sa depaseasca 15 grade (conform unor studii argumentate stiintific, la peste 12~15 grade diferenta apare senzatia de disconfort, aceasta fiind o cauza pentru care AC-ul este nesuportat de multi oameni)"

AndreiO2
QUOTE(isr2002 @ Jun 20 2007, 12:06) [snapback]2991309[/snapback]

Diesel a spus ca la iesire un 12000 de WW trebuie sa aiba intre 5-7 grade. Mie mi se pare mult 12 grade. Ma gandesc ca functioneaza ca si un frigider aproximativ sau ma insel ? Ala cum face tot cu freon 2-4 grade lejer? Nu stiu sa posteze un reply Diesel sau cineva cu experienta similara...Pana acum avem 2 WW de 12000 cu 12 grade la iesire si un WW de 9000 cu 9 grade la iesire. Astept posturi si de la alte marci....nu neaparat asa zise "branduri" smile.gif
isr2002
QUOTE(AndreiO2 @ Jun 20 2007, 12:36) [snapback]2991467[/snapback]
Pana acum avem 2 WW de 12000 cu 12 grade la iesire si un WW de 9000 cu 9 grade la iesire. Astept posturi si de la alte marci....nu neaparat asa zise "branduri" smile.gif

12 grade nu 9.
AndreiO2
QUOTE(isr2002 @ Jun 20 2007, 12:56) [snapback]2991582[/snapback]
12 grade nu 9.

Corect 12 si la cel de 9000. Difera temp la 9000 si 12000 by the way la aceeasi marca ? smile.gif
paul57
eu am la un aux de 12000 btu 9 grade, la iesire o fi bine nu o fi, eu sunt multumit de el
AndreiO2
Felicitari 9 grade la iesire mi se pare mai aproape de adevar, cel putin mie smile.gif
Tinand seama ca eu am "brand" WW si scoate 12 grade ( si la alti 2 colegi forumisti la fel) se pare ca pretul cu 50% mai mare fata de AUX e o mica "teapa" asta e smile.gif. Ce clasa e al tau ? Ma gandesc ca poate cele clasa A consuma mai putin dar scot si aerul "mai cald" si ce compensezi la consumul orar dai mai mult ca trebuie sa mearga mult mai mult ....De dezbatut daca temperatura la iesire depinde de clasa aparatului si daca conteaza ca e de 9000 sau 12000 la temp cu care sufla aerul
paul57
pe al meu scrie clasa c de consum si consumul este 960 w racire 1200 incalzire eu zic e ok pt clasa c de consum, zic ca am facut o afacere buna avand in vedere ca are 3 ani si 2 luni si merge exemplar cu toate ca se zice ca auxurile nu sunt prea bune eu zic ca e ok.
acbotu
Utilizatorii de ALASKA +QUICK CONECTOR ce mai zic de jucariile lor? Multumiti?
AndreiO2
QUOTE(paul57 @ Jun 20 2007, 13:40) [snapback]2991809[/snapback]
pe al meu scrie clasa c de consum si consumul este 960 w racire 1200 incalzire eu zic e ok pt clasa c de consum, zic ca am facut o afacere buna avand in vedere ca are 3 ani si 2 luni si merge exemplar cu toate ca se zice ca auxurile nu sunt prea bune eu zic ca e ok.

Al meu e clasa A si scrie pe el 1080W sau 1100W ceva de genul. E imposibil sa fie clasa C si 960W. Poate au uitat sa scrie un 1 in fata...parerea mea. Daca 960W la 12000BTU se incadreaza la C gandeste-te unde ar trebui sa fie A IMPOSIBILA combinatie clasa C cu 960W !
paul57
Si eu ma gandeam la fel cred ca e undeva o gresesala, dar totusi dupa contor imi pare pe undeva pe la 1.4;1.5 kw, nu stiu unde e exact greseala, dar probabil ca valoarea de pe eticheta e la misto, cu toate astea sunt multumit nu ma coc in casa.
nicuspring
Salut, Am si eu o intrebare la cei cunoscatori si care si-au montat AC-uri. Am luatun AMB892G dublu split si ma intereseaza solutia adoptata de meseriasi pentru montarea UE. Ma intereseaza ptr ca, din documentatie, am vazut ca e cam grea si eu stau la etajul 5. Astept parerile celor care au montat asa cev.Multumescanticipat.
diesel
o sa te blesteme toata viata instalatorii cu un dublu split la etaj 5. Daca erai in Galati eu iti refuzam montajul wink.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.