Sa construim o casa 2007 - Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

bittek

Ce rol are functia SLEEP..m-am trezit aseara si am zis hai sa-l dau pe sleep..si a inceput sa scoata un sunet ca si cum umblam la telecomanda..stau ce stau cand ma trezesc intr-o ghezta nene si nevastamea invelita vorbea in somn "e frig e frig, opreste aerul.."...apoi mi-am dat seama ca defapt cand l-am dat pe SLEEP a scazut automat temperatura.Aveti idee pentru ce este acesta functie si cand trebuie folosita...ca CHINEJI astia zic altceva prin manualul de instructiuni.
Maxxutz
pai atunci sa nu te miri ca nu raceste mai mult de 1-2 grade aerul din camera. in mod normal, temperatura aerului care iese din split trebuie sa fie intre 5 si 7 grade. La 16-17 grade ale tale, s-ar parea ca nu ai destul freon in instalatie, sau e decalibrat senzorul de temperatura al aparatului. Nu te lasa mintit de faza cu "atata poate", pt ca la 12 000btu, ar trebui sa se raceasca bine camera respectiva, avand in vedere dimensiunile. Vezi cu freonu`/senzoru`... si da-i pe aia la opc daca nu coopereaza

bafta la toti!

@bittek: pai, la cum iti functioneaza tie pe functia de Sleep, chinejii ar fi facut mai bine sa fi scris R.I.P. in loc de sleep w00t.gif coolspeak.gif

Andrey_Sebastian
QUOTE(Maxxutz @ Jun 19 2007, 17:04) [snapback]2987959[/snapback]
La 16-17 grade ale tale, s-ar parea ca nu ai destul freon in instalatie, sau e decalibrat senzorul de temperatura al aparatului.

Pai a masurat cu un termometru digital, ce legatura are cu decalibrarea senzorilor aparatului ?
Maxxutz
QUOTE(Andrey_Sebastian @ Jun 19 2007, 17:10) [snapback]2987992[/snapback]
Pai a masurat cu un termometru digital, ce legatura are cu decalibrarea senzorilor aparatului ?

pai daca tu masori o scadere de doar 1-2 grade, si aparatul crede ca defapt au scazut 5-10 grade, atunci e o problema cu senzorul, dar cel mai probabil nu ai destul freon in instalatie, asta-i parerea mea. Sa ne zica diesel ce parere are despre asta biggrin.gif

bafta la toti!
diesel
QUOTE(AliB @ Jun 19 2007, 16:37) [snapback]2987810[/snapback]
Asta cu imaginatia la alegerea numelui de firma am observat-o si eu, mai ales ca ieri l-am intrebat pe un baiat de la Metro pe cine imi recomanda sa sun si mi-a zis ca sunt unii cu "clima" in nume. Iti dai seama ce de ajutor mi-a fost pontul cand am vazut ca sunt cel putin 4-5 firme in lista cu "clima" in nume.

Acum, o alta problema: i-am sunat, dar fie nu raspund deloc, fie ma trimit de la unul la altul, fie (cazul cel mai fericvit, daca i se poate spune asa) ma progrmeaza peste 3-4 saptamani. Asa ca m-am enervat si l-am sunat pe importator. Pai, nene, am achitat cu banii jos, nu in rate, nu la termen, si nu ma pot bucura de produs pt ca, daca nu mi-l instleaza o firma pe care au acreditat-o ei, pierd garantia. Asa ca risc sa folosesc aparatul la anul, in conditiile in care se face toamna pana mi-l monteaza si cine o sa mai aiba nevoie de AC atunci? Am vazut niste reportaje la TV inaintye sa-l cumpar, dar nu am crezut ca nu exista nicio portita (taxa de urgenta, spaga etc.). Se pare ca m-am inselat. Oricum, pt orice eventualitate, i-am scris si producatorului. Pai daca e instalarea inclusa in pachet, sa vina nene sa-l instaleze imediat ce l-am cumparat. Daca nu, sa-mi acopere instalarea pe care ei nu o pot asigura si sa-mi dea garantia, pentru ca nu din vina mea nu am putut instala cu firmele pe care le-au acreditat ei.

Sorry pt postul prea lung, dar trebuia sa ma plang cuiva care a trecut (eventual) prin iadul asta. Oare cei de la OPC ce-or avea de spus despre treaba asta?

Nu te aprinde asa...Ia-o usurel. S-au anuntat calduri inca din primavara. Anul trecut a fost la fel, acum 2 ani la fel, s-a scris in presa, s-a dat la TV ca firmele montatoare nu fac fata in sezon. In toata tara e la fel. Eu de ex sunt cu programarile in 28 IULIE 2007!!!!!!!. Am peste 100 de clienti in asteptare. Ca sa pot sa le montez la 2-3 zile ar fi trebuit sa am 10 echipe, 10 masini de transport, 10 randuri de scule (1 rand = 2000 euro).
Stiai ca vine vara, de ce nu ti-ai luat in februarie aparat? Ti se monta imediat.
Va recomand ca cei care va mai luati de-acum in colo aparate sa va programati la toate firmele si care vine prima va face montajul. Nu mai intrebati acum in sezon care firma e buna si care nu. Cea mai buna e cea care vine mai repede.
De proverbul asta nu ati auzit?: "Sa-ti faci iarna car si vara sanie". Se aplica de minune in situatia de fata.
diesel
QUOTE(Maxxutz @ Jun 19 2007, 17:27) [snapback]2988093[/snapback]
pai daca tu masori o scadere de doar 1-2 grade, si aparatul crede ca defapt au scazut 5-10 grade, atunci e o problema cu senzorul, dar cel mai probabil nu ai destul freon in instalatie, asta-i parerea mea. Sa ne zica diesel ce parere are despre asta biggrin.gif

bafta la toti!

Lipsa freon.
diesel
QUOTE(Andrey_Sebastian @ Jun 19 2007, 13:47) [snapback]2987000[/snapback]
...adica vrei sa zici MAI PUTIN de 23-24......
nu ?
Ce sa pun in gaura din perete? Intra in costul montarii acoperirea ei? In 2005 cand mi-au montat AUX-ul au acoperit-o cu un fel de chit, mastic cred, ca si acum e moale, si avea si un inel de plastic
Pot pune spuma poliuretanica? Sau ipsos, sau matrerial special pt rosturi ?

Pe unde se vand termometre digitale bune si ieftine?
M-am uitat pe fereastra si am vazut ca AC al vecinului picura apa, pe cand la mine nu curge nimic...Display-ul de temperatura de pe split se abureste....
Eu banuiesc ca daca teava de apa din condens era infundata aveam multa apa in casa nu ?
Ce are?

Da. Mai putin am vrut sa zic.
In gaura pui niste material de zidarie, mortar, ipsos, un in nici un caz spuma poliuretanica pt.ca expandeaza mult si daca nu ai un furtun de evacuare a apei de calitate o sa ti-l sugrume si o sa curga apa in casa.
Nu intra in montaj gratuit si reparatia gaurii. Termometre gasesti la magazinele care vand lazi frigorifice, materiale pentru frig in special.
Daca la tine nu curge nika inseamna ca nu condenseaza adica nu ai freon in instalatie sau ai foarte putin.

dant
QUOTE(diesel @ Jun 19 2007, 17:34) [snapback]2988140[/snapback]
In gaura pui niste material de zidarie, mortar, ipsos, un in nici un caz spuma poliuretanica pt.ca expandeaza mult si daca nu ai un furtun de evacuare a apei de calitate o sa ti-l sugrume si o sa curga apa in casa.
Nu intra in montaj gratuit si reparatia gaurii. Termometre gasesti la magazinele care vand lazi frigorifice, materiale pentru frig in special.
Daca la tine nu curge nika inseamna ca nu condenseaza adica nu ai freon in instalatie sau ai foarte putin.

Masoara temperatura la intrarea aerului in aparat (unitatea exterioara) si la iesirea acestuia precum si o umiditate relativa a aerului din incapere si posteaza-le pentru a-mi face o idee.
dant
QUOTE(diesel @ Jun 19 2007, 17:34) [snapback]2988140[/snapback]

Rectific: unitatea interioara !!!
dant

QUOTE(cristip25 @ Jun 19 2007, 15:40) [snapback]2987550[/snapback]
Revin cu un update.
Dupa ce am sunat toata ziua si la Domo si la Whirlpool pana la urma cei de la Whirlpool au luat legatura cu cei de la Pacef.
Acuma ai astept pe cei de la Pacef sa vina cu termometrul.....desi eu nu am gasit nicaieri in carte cat trebuie sa fie temperatura.
As vrea sa va rog, daca cineva care se pricepe citeste acest post sa-mi spuna ce anume trebuie verificat. Cum pot eu sa-i combat daca o sa aud din nou replica "asa functioneaza el si nu se poate mai bine". Ce parametri se pot verifica?
Multumesc mult.

PM
florinl67
Dilema mea s-a innoit cu aparatele Haier respectiv Gree de la Milcom, instalarea dureaza numai 2 saptamani (tot ei o fac) iar preturile pt. modelele fara filtru cu ionizare si clasa D sunt intre 1150 si 1250 RON cu TVA, 5 ani garantie globala.
Acum printez pdf-urile sa le studiez, cred ca maine voi comanda de la ei.
mircea7799
Salutare fericitilor!
Va spun asa pentru k majoritatea dintre voi aveti deja AC, in timp ce eu deocamdata numar banii zilnic sa vad cat mai am de strans biggrin.gif Din acest motiv dar si datorita faptului k imi place sa mesteresc cam tot ce e de mesterit prin casa, am hotarat sa cumpar un AC ieftin (Americool) si sa-l montez singur. cool.gif Inca un argument pro ar fi si faptul k vreau sa beneficiez de el cat mai repede, nu la toamna candva...
Am citit topicul cap-coada si nu am gasit vreo relatare completa in sensul asta iar eu cred ca un ghid de instalare ar fi mai mult decat oportun atat pentru cei ca mine care vor sa monteze singuri cat si pentru cei care apeleaza la "meseriasi" angajati de-o zi, din strada. Banuiesc ca vor fi si comentarii sarcastice desi as prefera un dialog constructiv, presarat cu detalii necunoscute de noi muritorii de rand. Ideal ar fi daca cineva ar avea amabilitatea sa posteze chiar asa, un ghid pas cu pas. Altfel, oricine e binevenit sa-si dea cu parerea pe unde crede k stie. Eu as dori detalii despre urmatoarele faze desfasurate in ordinea in care mi-au trecut prin cap tongue.gif :

1- Chitul de instalare cam ce ar trebui sa contina? Include si suportii sau console sau cum le spune?
2- Care-i faza cu bucla? Se face la iesirea din unitatea ext? Se face intotdeauna sau doar in cazul traseelor scurte si de nivel apropiat ext/int?
3- Bercluirea, ce este si cum se face. Mai este necesara in cazul in care nu prelungim traseul frigorific?
4- Agentul de racire este deja in compresor(sau nu acolo sta tongue.gif?) sau trebuie adaugat ulterior? Completarile de agent-racire la instalare sunt obligatorii sau se aplica in cazul unui traseu frigorific mai lung?
5- Banda de matizare se foloseste pt izolarea traseului? Este inclusa in chit sau se cumpara de undeva?
6- Am inteles ca se intampla in cazul instalarilor defectuase sa se scurga condens din spliter(cred) sau ma rog... undeva unde nu trebuie. De ce se intampla asta si cum putem evita?
7- Pompa aceea de vacuum este obligatorie in instalare?
8- Daca consola pt unitatea ext nu e inclusa in kit, cat costa ea? Poate fi facuta din cornier?

Cam atat ar vrea mintea mea curioasa sa stie pt moment. Multumesc celor ce vor posta si promit sa va tin la curent cu evolutia proiectului.
Stima!
dant
QUOTE(mircea7799 @ Jun 19 2007, 19:27) [snapback]2988642[/snapback]
Salutare fericitilor!
Va spun asa pentru k majoritatea dintre voi aveti deja AC, in timp ce eu deocamdata numar banii zilnic sa vad cat mai am de strans biggrin.gif Din acest motiv dar si datorita faptului k imi place sa mesteresc cam tot ce e de mesterit prin casa, am hotarat sa cumpar un AC ieftin (Americool) si sa-l montez singur. cool.gif Inca un argument pro ar fi si faptul k vreau sa beneficiez de el cat mai repede, nu la toamna candva...
Am citit topicul cap-coada si nu am gasit vreo relatare completa in sensul asta iar eu cred ca un ghid de instalare ar fi mai mult decat oportun atat pentru cei ca mine care vor sa monteze singuri cat si pentru cei care apeleaza la "meseriasi" angajati de-o zi, din strada. Banuiesc ca vor fi si comentarii sarcastice desi as prefera un dialog constructiv, presarat cu detalii necunoscute de noi muritorii de rand. Ideal ar fi daca cineva ar avea amabilitatea sa posteze chiar asa, un ghid pas cu pas. Altfel, oricine e binevenit sa-si dea cu parerea pe unde crede k stie. Eu as dori detalii despre urmatoarele faze desfasurate in ordinea in care mi-au trecut prin cap tongue.gif :

1- Chitul de instalare cam ce ar trebui sa contina? Include si suportii sau console sau cum le spune?
2- Care-i faza cu bucla? Se face la iesirea din unitatea ext? Se face intotdeauna sau doar in cazul traseelor scurte si de nivel apropiat ext/int?
3- Bercluirea, ce este si cum se face. Mai este necesara in cazul in care nu prelungim traseul frigorific?
4- Agentul de racire este deja in compresor(sau nu acolo sta tongue.gif?) sau trebuie adaugat ulterior? Completarile de agent-racire la instalare sunt obligatorii sau se aplica in cazul unui traseu frigorific mai lung?
5- Banda de matizare se foloseste pt izolarea traseului? Este inclusa in chit sau se cumpara de undeva?
6- Am inteles ca se intampla in cazul instalarilor defectuase sa se scurga condens din spliter(cred) sau ma rog... undeva unde nu trebuie. De ce se intampla asta si cum putem evita?
8- Daca consola pt unitatea ext nu e inclusa in kit, cat costa ea? Poate fi facuta din cornier?

Cam atat ar vrea mintea mea curioasa sa stie pt moment. Multumesc celor ce vor posta si promit sa va tin la curent cu evolutia proiectului.
Stima!

Cauta totusi o firma sa-l monteze. Am "ajutat" spre exemplu pe cineva si tot la mine a venit pana la urma dupa ce a stat vre-o 12 ore sa-l monteze.. Daca nu, spor la lucru.
dant
QUOTE(mircea7799 @ Jun 19 2007, 19:27) [snapback]2988642[/snapback]
Salutare fericitilor!

Stima!

Si dupa multe ore de explicatii date... Sunt unele lucruri pe care nici un instalator "meserias" nu ti le va spune sau arata . Anumite lucruri.
razvan c
QUOTE(mircea7799 @ Jun 19 2007, 17:27) [snapback]2988642[/snapback]
Salutare fericitilor!

Stima!

mircea....nu e carte de bucate...e greu daca nu te pricepi sa montezi aparate de aer conditionat,eu lucrez de 8 ani in service si habar nu am sa montez....dar in schimb stiu teorie...plus ca iti mai trebuie niste scule.....ca sa il montezi....
daca vei reusi sa il montezi tu vreodata ,ar insemna ca ar trebui sa schimbi tevile de cel putin 20 de ori.
nu te supara pe mine ,dar e o treaba unde doar meseriasii stiu sa faca asta...stim cu totii ca romanu e priceput la toate...dar....nu e ghiveta..cum spune cineva de pe forum,pe care nu l-am mai vazut....si imi este dor de el..
mircea7799
QUOTE(dant @ Jun 19 2007, 20:02) [snapback]2988774[/snapback]
Si dupa multe ore de explicatii date... Sunt unele lucruri pe care nici un instalator "meserias" nu ti le va spune sau arata . Anumite lucruri.

Ok, multumesc pentru opinie. Eu tot o sa incerc. Firma cu care colaboreaza magazinul face programarile la peste o luna deja la pretul de 21 de sute iar faza cu meseriasul in ghilimele exista in realitate. Deci.... omu' sta pe strada mea, acu vreo luna a vazut afis in geam la o firma cu pretentii cum ca fac angajari pt asa ceva. El era "planta" in domeniu, il angajeaza astia intr-o echipa, munceste vreo 3 zile si-i dau lui alt pifan pe mana ca sa beneficieze de experienta lui si-i trimit la munca laugh.gif Sapt trecuta vb cu "meseriasul" asta si-mi zice ca el de fapt e un geniu al frigotehnicii si ca oricum munca lui e de domeniul NASA si ca probabil daca se gandeste bine, e un fel de semizeu si ca din inaltimea capacitatilor lui imi face onoarea de a-mi lua doar 3mil pe manopera. Am simtit nevoia sa fac precizarea asta. Am toata stima pentru oamenii care fac asta de ceva timp si o fac bine dar eu decat sa-i dau 3 mil lu ala si sa mai am si probleme, mai bine montez singur. practic nu am emotii decat la faza cu freonul in instalatie. Daca imi spune cineva "Bai, nu tre' sa mai bagi nimic daca e traseul pana-n N metri", eu ma bag fara frica.
Stima!
razvan c
QUOTE(mircea7799 @ Jun 19 2007, 19:51) [snapback]2989232[/snapback]
Ok, multumesc pentru opinie. Eu tot o sa incerc. Firma cu care colaboreaza magazinul face programarile la peste o luna deja la pretul de 21 de sute iar faza cu meseriasul in ghilimele exista in realitate. Deci.... omu' sta pe strada mea, acu vreo luna a vazut afis in geam la o firma cu pretentii cum ca fac angajari pt asa ceva. El era "planta" in domeniu, il angajeaza astia intr-o echipa, munceste vreo 3 zile si-i dau lui alt pifan pe mana ca sa beneficieze de experienta lui si-i trimit la munca laugh.gif Sapt trecuta vb cu "meseriasul" asta si-mi zice ca el de fapt e un geniu al frigotehnicii si ca oricum munca lui e de domeniul NASA si ca probabil daca se gandeste bine, e un fel de semizeu si ca din inaltimea capacitatilor lui imi face onoarea de a-mi lua doar 3mil pe manopera. Am simtit nevoia sa fac precizarea asta. Am toata stima pentru oamenii care fac asta de ceva timp si o fac bine dar eu decat sa-i dau 3 mil lu ala si sa mai am si probleme, mai bine montez singur. practic nu am emotii decat la faza cu freonul in instalatie. Daca imi spune cineva "Bai, nu tre' sa mai bagi nimic daca e traseul pana-n N metri", eu ma bag fara frica.
Stima!

daca te incadrezi in 3 m sau 5 m ,depinde de dimensiunea tevilor,nu iti mai trebuie agent de racire.
sa iti zic ,doar teoretic ce se poate intampla,ti-a mai zis si dant...in primul rand trebuie sa bercuiesti teava,adica sa o largesti ...e...chestia asta e dificila ...daca nu e facuta cum trebuie pierzi gazul,si nu mai raceste aparatul.
plus ca poti indoi tevile si atunci pa....iti trebuie alta...si o sa faci treaba asta la nesfarsit....apoi mai intervine si vacumarea.....e complexa treaba...pentru unul care face asta zilnic la 3-4 clienti,e floare la ureche.
mai bine dai la inceput 300 ron,si apoi ai racoare....dupa ce te bagi tu s-ar putea sa te coste mai mult....
te rog nu fii minitehnicus......
unde locuiesti ?
dant
QUOTE(mircea7799 @ Jun 19 2007, 21:51) [snapback]2989232[/snapback]
Stima!

Ia-o incet ca nu degeaba se cauta meseriasi in service-uri pentru reparatii si pentru montaj la salarii cu mult peste medie si nu se gasesc. La mine se plateste peste 3.000 RON pe luna pentru asa ceva dar trebuie sa fii expert. Cum am mai spus usor de instalat pentru cine stie - greu de reparat pentru cel care nu stie. O greseala si ai bulit aparatul si poti sa-l arunci la cat costa piesele (compresorul e cat aparatul cu manopera, gaz, rebercluire, tevi, etc.)
dant
QUOTE(dant @ Jun 19 2007, 22:01) [snapback]2989281[/snapback]
Ia-o incet ca nu degeaba se cauta meseriasi in service-uri pentru reparatii si pentru montaj la salarii cu mult peste medie si nu se gasesc. La mine se plateste peste 3.000 RON pe luna pentru asa ceva dar trebuie sa fii expert. Cum am mai spus usor de instalat pentru cine stie - greu de reparat pentru cel care nu stie. O greseala si ai bulit aparatul si poti sa-l arunci la cat costa piesele (compresorul e cat aparatul cu manopera, gaz, rebercluire, tevi, etc.)

La mine in momentul cand se inlocuieste compresorul sau gazul din instalatie automat schimb si traseul frigorific ca sa fiu sigur ca nu se intampla nimic. Nu folosesc mai nimic din vechea instalatie, poate doar suportul dar nici in ala nu am incredere de cine a fost montat.
razvan c
QUOTE(dant @ Jun 19 2007, 20:01) [snapback]2989281[/snapback]

dant,
eu zic ca i-am spus omului ca nu are rost sa se bage...i-am dat si argumentele necesare....
daca ii convine sa stranga bani 2-3 luni ca sa isi ia aparatul,si apoi tine cu tot dinadinsul sa il arunce....cum putem sa il ajutam noi?
dant
QUOTE(razvan c @ Jun 19 2007, 22:08) [snapback]2989308[/snapback]
dant,
eu zic ca i-am spus omului ca nu are rost sa se bage...i-am dat si argumentele necesare....
daca ii convine sa stranga bani 2-3 luni ca sa isi ia aparatul,si apoi tine cu tot dinadinsul sa il arunce....cum putem sa il ajutam noi?

Omu' e dator sa incerce. Spor la munca si sa ne tii la curent cu lucrarile...Vorba aia iei acum ... te racoresti la toamna !
AliB
QUOTE(diesel @ Jun 19 2007, 17:27) [snapback]2988094[/snapback]
Nu te aprinde asa...Ia-o usurel. S-au anuntat calduri inca din primavara. Anul trecut a fost la fel, acum 2 ani la fel, s-a scris in presa, s-a dat la TV ca firmele montatoare nu fac fata in sezon. In toata tara e la fel. Eu de ex sunt cu programarile in 28 IULIE 2007!!!!!!!. Am peste 100 de clienti in asteptare. Ca sa pot sa le montez la 2-3 zile ar fi trebuit sa am 10 echipe, 10 masini de transport, 10 randuri de scule (1 rand = 2000 euro).
Stiai ca vine vara, de ce nu ti-ai luat in februarie aparat? Ti se monta imediat.
Va recomand ca cei care va mai luati de-acum in colo aparate sa va programati la toate firmele si care vine prima va face montajul. Nu mai intrebati acum in sezon care firma e buna si care nu. Cea mai buna e cea care vine mai repede.
De proverbul asta nu ati auzit?: "Sa-ti faci iarna car si vara sanie". Se aplica de minune in situatia de fata.

Pai, diesel, in primul rand eu nu sunt prea rea de caldura, dar cum naiba s-a intamplat ca... na.. am ramas insarcinata biggrin.gif si nu vrei sa vezi o gravida in luna a opta pe caldurile astea. Parca sunt fantana arteziana, asa curge apa pe mine.
Si-apoi anii anteriori parca nu a fost asa cald. De fapt, au anuntat astia de la meteo ca anul asta o sa fie mai cald decat in '46.
Avand in vedere cele de mai sus si faptul ca problema aerului conditionat s-a pus de-abia de acum 2-3 saptamani, iti dai seama ca nu m-a interesat pana acum care e problema cu instalarile. Mai ales ca eu si aerul conditionat nu suntem buni prieteni. La birou, ma pocnea o durere de cap cand dadea colegul meu drumul la aer...
Si, nu in ultimul rand, daca am cumparat un AC, vreau sa mi se asigure instalarea in timp util, mai ales ca e, chipurile, gratuita. De fapt, cvred ca e inclusa in pretul aparatului, ca nimic nu mai e gratuit acum. Deci, am platit-o si pe-aia. Oricum, mi-a raspuns importatorul si mi s-a spus ca pana luni voi avea aparatul montat.
Toate cele bune.
dant
QUOTE(diesel @ Jun 19 2007, 17:27) [snapback]2988094[/snapback]

Corect, eu cred ca mai bine de 200 euro/echipa este investitia. Cred ca nu ai pus si masina si multe altele. In plus de asta este mai putin important cine este persoana care urmeaza a i se monta aparatul. Ordinea de instalare este cea a inscrierilor. Si eu am probleme si nu ma vait. Apropos azi a plouat si am avut o zi de pauza, dar maine iar sunt omul paianjen pe blocuri.
dant
QUOTE(dant @ Jun 19 2007, 22:31) [snapback]2989412[/snapback]
Corect, eu cred ca mai bine de 200 euro/echipa este investitia. Cred ca nu ai pus si masina si multe altele. In plus de asta este mai putin important cine este persoana care urmeaza a i se monta aparatul. Ordinea de instalare este cea a inscrierilor. Si eu am probleme si nu ma vait. Apropos azi a plouat si am avut o zi de pauza, dar maine iar sunt omul paianjen pe blocuri.

Scuze de graba ca-s nervos 2000 euro/echipa.
mircea7799
Multumesc Razvan, multumesc Dant! Ce sa zic... intr-o lume ideala, voi aveti dreptate adik e mai bine sa-ti instaleze cineva autorizat. Eu am doua probleme, a timpului pentru ca mi-e foarte cald si a banilor ca ar trebui sa mai astept vreo luna ca sa-i strang si pe aia de montaj. De bercluire nu stiam deci nush nici cum se face. Si sa inteleg ca si vacumarea e obligatorie? Eu stau in rahova Razvane.
Salve!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.