Salutare fericitilor!
Va spun asa pentru k majoritatea dintre voi aveti deja AC, in timp ce eu deocamdata numar banii zilnic sa vad cat mai am de strans

Din acest motiv dar si datorita faptului k imi place sa mesteresc cam tot ce e de mesterit prin casa, am hotarat sa cumpar un AC ieftin (Americool) si sa-l montez singur.

Inca un argument pro ar fi si faptul k vreau sa beneficiez de el cat mai repede, nu la toamna candva...
Am citit topicul cap-coada si nu am gasit vreo relatare completa in sensul asta iar eu cred ca un ghid de instalare ar fi mai mult decat oportun atat pentru cei ca mine care vor sa monteze singuri cat si pentru cei care apeleaza la "meseriasi" angajati de-o zi, din strada. Banuiesc ca vor fi si comentarii sarcastice desi as prefera un dialog constructiv, presarat cu detalii necunoscute de noi muritorii de rand. Ideal ar fi daca cineva ar avea amabilitatea sa posteze chiar asa, un ghid pas cu pas. Altfel, oricine e binevenit sa-si dea cu parerea pe unde crede k stie. Eu as dori detalii despre urmatoarele faze desfasurate in ordinea in care mi-au trecut prin cap

:
1- Chitul de instalare cam ce ar trebui sa contina? Include si suportii sau console sau cum le spune?
2- Care-i faza cu bucla? Se face la iesirea din unitatea ext? Se face intotdeauna sau doar in cazul traseelor scurte si de nivel apropiat ext/int?
3- Bercluirea, ce este si cum se face. Mai este necesara in cazul in care nu prelungim traseul frigorific?
4- Agentul de racire este deja in compresor(sau nu acolo sta

?) sau trebuie adaugat ulterior? Completarile de agent-racire la instalare sunt obligatorii sau se aplica in cazul unui traseu frigorific mai lung?
5- Banda de matizare se foloseste pt izolarea traseului? Este inclusa in chit sau se cumpara de undeva?
6- Am inteles ca se intampla in cazul instalarilor defectuase sa se scurga condens din spliter(cred) sau ma rog... undeva unde nu trebuie. De ce se intampla asta si cum putem evita?
7- Pompa aceea de vacuum este obligatorie in instalare?
8- Daca consola pt unitatea ext nu e inclusa in kit, cat costa ea? Poate fi facuta din cornier?
Cam atat ar vrea mintea mea curioasa sa stie pt moment. Multumesc celor ce vor posta si promit sa va tin la curent cu evolutia proiectului.
Stima!