Desființarea treptată a piețelor țărănești

Marius1989

Țăranii din Piața Obor se tem pentru tarabele lor
Duminică 21 Ianuarie 2007, 08:38

Dacă transhumanța ciobanilor este pe cale de dipariție, în schimb producătorii agricoli care vând în piața Obor din București sunt împinși să migreze.

Primăria sectorului 2 trebuie să-i evacueze ca să facă loc noului complex comercial care va fi construit în locul pieței, din luna aprilie.

Proiectul primăriei îi nemulțumește însă pe comercianți. Deși aceștia au fost asigurați că piața agroalimentară nu va dispărea, producătorii agricoli susțin că mulți dintre ei își vor pierde tarabele.
Sursa: http://realitatea.net/37513_Taranii-din-Pi...abele-lor-.html

Orășenii nu se vor deplasa nu știu cîți kilometri ca să cumpere zarzavat sau brînză. Lichidînd treptat piețele țărănești, făcînd incomod pentru orășeni să cumpere de la țărani, se asigură clientela pentru supermarketuri.

N-am nimic contra supermarketurilor, dar vreau, ca orășean, să-mi fie lăsat dreptul de a alege. Lupta economică să fie cinstită. Dacă trebuie să merg 5 km pînă la cea mai apropiată piață, bineînțeles aleg supermarketul, chiar dacă dau 20 de bani în plus.

Autoritățile nu sînt arbitri imparțiali în lupta economică, ci trișează în favoarea marilor firme. Iar pe noi, simpli cetățeni, ne ustură la buzunar politica asta.
Cimpoacă
Țăranii din obor au o singură problemă.
N-au aflat că au suporteri în forumul obor.

romaximusro
intrebare: cati tarani sunt acolo si cati tigani/intermediari & shit?
duculeana
Alo, pai se poate mai nepoate? deadtongue.gif Oare n-ai ochi sa vezi ca exista deja un topic pe problema asta? Topicmania asta... cursing.gif
Cimpoacă
Lasă, mă, brânza de țăran e mai bună, se spală pe mâini de zăr în ceaunul de caș, ajută la imunitate.
De ce să iei telemia-n țiplă, dacă poți să iei aracet de moeciu la colț de belvedere?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.