adator/cablu BNC to RCA

dannnnny29

Se da un televizor al carei mufa de intrare pentru cablul coaxial (antena) nu mai functioneaza (nu are rost sa spun cum). Inainte de a ma apuca sa desfac televizorul, dezlipesc, schimb, lipesc, as fi mai inclinat sa folosesc intrarile RCA (video - audio L si R) ale televizorului.

Exista vreun cablu adaptor intre cablul coaxial si intrarile RCA, sau ar fi vreo alta varianta de rezolvare "pasnica" a problemei? Multumesc mult
Prien
Recunosc cinstit ca inca nu m-am trezit. Desi am baut un nes. Asa ca, poate de aia, nu am inteles ce vrei sa faci.
Sa bagi mufa antenei -cablu sau exterioara- intr-o cutie, montaj- din care sa scoti semnalele video si audio L si R?
Daca asta era, insemna ca am priceput bine si primele 3 propoziti sunt scrise de pomana.
In acest caz sfatul meu e simplu. Lasa televizorul asa cum e. Nu il deschide, pt ca te poti curenta, sau sa o patesti si rau. Fara nici un misto, am mai scris, am avut colegi care desi erau electronisti buni, care stiau, nu ca tine, au ramas fara un ochi, sau balbiti, pe viata.
Din intrebarea ta rezulta ca nu stii schema bloc a unui Tv, etajele care il compun, cam care sunt schemele clasice pt ele, cum interactioneaza, ce semnale se "plimba"...
Asa ca e mai bine sa chemi cineva care traieste din depanare. Si mai ieftin, pt ca din nestiinta poti arde piese care acum sunt functionale. Crede-ma, eu (m)am ars si stiam. Si nu e nici o rusine sa nu stii totul. Fiecare e bun intr-un anumit domeniu.
Oricum, daca vroiai sa te ajute cineva, trebuia sa scri dupa tipicul "Sal. .Am Tv-ul model..sasiu.. care face asa, am masurat asta si asta..dar nu am reusit sa identific "buba". Asa ca, pls, help."

mister_rf
QUOTE(dannnnny29 @ Jan 19 2007, 06:42) *
Se da un televizor al carei mufa de intrare pentru cablul coaxial (antena) nu mai functioneaza (nu are rost sa spun cum). Inainte de a ma apuca sa desfac televizorul, dezlipesc, schimb, lipesc, as fi mai inclinat sa folosesc intrarile RCA (video - audio L si R) ale televizorului.

Exista vreun cablu adaptor intre cablul coaxial si intrarile RCA, sau ar fi vreo alta varianta de rezolvare "pasnica" a problemei? Multumesc mult

Daca prin cablul coaxial te referi la cablul de antena, atunci semnalul de la antena nu poate fi utilizat pe o alta intrare... smile.gif
Rezolvarea fara demontarea si repararea tv-ului este folosirea unui tuner extern care va furniza apoi semnale de tip audio/video utilizabile la mufele RCA. Un tuner extern este de exemplu un videorecorder ...
dannnnny29
QUOTE(Prien @ Jan 19 2007, 03:29) *
Din intrebarea ta rezulta ca nu stii schema bloc a unui Tv, etajele care il compun, cam care sunt schemele clasice pt ele, cum interactioneaza, ce semnale se "plimba"...

Oricum, daca vroiai sa te ajute cineva, trebuia sa scri dupa tipicul "Sal. .Am Tv-ul model..sasiu.. care face asa, am masurat asta si asta..dar nu am reusit sa identific "buba". Asa ca, pls, help."

Asa e, sunt programator de meserie, stiu sa schimb o priza, dar cam acolo ma opresc.

Televizorul este Panasonic TH-42PX60U 42" facut pentru piata americana, iar defectiunea este ca in interiorul mufei de intrare este ramas infipt si rupt ceva (am avut copii mici musafiri pe care parintii i-au scapat de sub privire). Daca chem depanator ma costa $90 ora la care se mai adauga"piesele" si nu termina intr-o ora, ca nu-s prosti, iar asa, cum spunea mister_rf, mai repede cumpar un tuner extern (din pacate statia conectata acum nu are asa ceva).

Eu credeam/speram ca exista vreun cablu pe care sa il pui in capatul cablului coaxial si sa desparta semnalul, dar am inteles.
mister_rf
Poate ca elementul care a ramas rupt si blocat in mufa de antena se poate scoate cu o penseta...
Pune o fotografie cu detalii la mufa respectiva. biggrin.gif
alicumircea
Defectul este simplu si nu merita investitia intr-un tuner. In loc de depanatorul minune cu 90$/ora cheama un student si cu 50 ron pun pariu ca ti-l repara
dannnnny29
QUOTE(alicumircea @ Jan 19 2007, 17:19) *
Defectul este simplu si nu merita investitia intr-un tuner. In loc de depanatorul minune cu 90$/ora cheama un student si cu 50 ron pun pariu ca ti-l repara

Defectul este simplu dar dat fiind ca am dat in plus fata de pretul de $1800 inca 120 ca sa am garantie de 3 ani in loc de 1, am un mic sigiliu aplicat si nu pot eu ci trebuie sa chem. Ce s-a intamplat este o scobitoare a fost infipta si rupta inauntru (deci nu merge cu penseta) - sa nu-i iubesti pe cei mici?

Am inteles, cablu nu exista, trebuie ori sa chem, ori sa iau un tuner, ori sa sun la compania de cablu si contra $10/luna sa imi dea o a2a cutie de cablu.

multumesc mult

mister_rf
QUOTE(dannnnny29 @ Jan 19 2007, 23:48) *
... Ce s-a intamplat este o scobitoare a fost infipta si rupta inauntru (deci nu merge cu penseta) -

Atunci se foloseste un ac de cusut sau un mic burghiu si putina indemanare... cool.gif
dannnnny29
QUOTE(mister_rf @ Jan 19 2007, 18:52) *
Atunci se foloseste un ac de cusut sau un mic burghiu si putina indemanare... cool.gif

s-ar putea sa te trec pe lista de Craciun, mai traiam 3 vieti si nu ma gandeam cu un mic burghiu (cu ac am incercat). multumesc mult de tot pentru sugestie. dimineata cum ma scol incerc pentru ca am un set de burghiuri mici.
mister_rf

Si daca ''mecanic'' nu reusesti mai exista o solutie ''electrica''.
Ai nevoie de un fir de nichelina de 3-4 cm (dintr-o rezistenta de putere) care se conecteaza prin doua fire la o sursa de mica tensiune(preferabil reglabila in trepte). Pentru a-l folosi la arderea aschiei de lemn se pliaza de la mijloc firul de nichelina si se obtine o forma deV cu un cioc cat mai ascutit. Este asemanator cu o ansa de pistol de lipit. Reglajul tensiunii este util pentru a aduce la incandescenta varful astfel obtinut... Si uite asa se poate arde bucata de lemn ce blocheaza pinul central. smile.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.