mai pot salva aceasta prietenie?
Pagini: 1, 2

totemg2000

va rog sa-mi dati un sfat despre cum pot sa ma impac cu prietena mea. am fost colege de serviciu,am devenit prietene foarte bune, de nedespartit, a fost o vreme cand ieseam aproape in fiecare seara, cam 5 luni, apoi, din cauza faptului ca ea s-a indepartat oarecum de mine, trebuind sa iasa si cu ceilalti prieteni de-ai ei, eu m-am simiti data deoparte, foarte ranita, si i-am trimis un email prin care i-am zis ca nu mai vreau sa ne mai intalnim vreodata. iar ea s-a conformat. degeaba am incercat ulterior sa-mi cer iertare, sa-i spun ca am zis ce am zis doar pentru ca am fost geloasa,nervoasa etc, ea a refuzat sa-mi mai raspunda la telefon, la mesaje, de acceptat o intalnire ca sa vorbim fata in fata nici nu poate fi vorba. am tot incercat la telefon, si pentru ca am fost foarte insistenta, sunand efectiv intr-una mi-a raspuns, caci n-a avut incotro, dar mi-a zis ca nu mai vrea sa stie de mine, ca nu face decat sa-mi respecte dorinta, ca e dreptul ei sa nu ai vrea sa vorbeasca cu cineva, ca sa o las in pace, ca ce? sunt obsedata de ea? nici nu pot descrie cat de mult am suferit, si desi asta s-a intamplat cam acum 6-7 luni, eu nu pot nici acum sa ma consolez cu ideea ca dintr-o prostie de-a mea am pierdut o persoana atat de minunata, pentru ca e intradevar un om special, altfel nici nu mi-ar fi pasat. ea este cu adevarat foarte, foarte importanta pentru mine si sunt distrusa ca nu mai stiu ce sa fac, sa imi mai dea o sansa. noi nu ne-am certat niciodata inaine, nici nu ne-am tradat vreodata, deci chiar nu inteleg de ce nu ma poate ierta? mi-e si foarte greu sa o uit poate si pentru ca nu inteleg cum o relatie atat de frumoasa ca a noastra, care nu s-a consumat pe internet, s-a terminat totusi pe internet, printr-un email si niste replici acide de chat.
cum e posibil sa fii atat de neinduplecat si sa renunti la un om cand el chiar iti arata ca regreta cu toata fiinta lui ceea ce a facut? daca as putea desigur ca as intoarce timpul inapoi si nu as mai mai zice ce am zis, dar acum ce mai pot face...? am gresit, e adevarat, dar e asta o atat de mare crima incat sa nu am nicio sansa de a fi iertata?

va rog, imi puteti da un sfat: ce mai e de facut, daca mai e ceva de facut?
ce pot face sa obtin iertarea ei? cum si ce sa-i mai dovedesc?
eu chiar as face orice caci pentru mine nici un sacrificiu nu e prea mare sa relansez aceasta relatie.
repet, prietenia ei e deosebit de importanta pentru mine deoarece ea a adus in viata mea acel ceva ce nimeni altcineva nu a mai adus: lumina, bucurie, speranta...
va multumesc!
sensuela
Dragoste cu deasila nu se poate.Nici intre prieteni.
Ati petrecut mult timp impreuna, sa iesi aproape in fiecare seara cu aceeasi prietena e ceva, posibil ca la un moment a simtit ca are nevoie de mai multa libertate, poate a simtit un soi de dorinta de a poseda din partea ta. E foate greu sa realizam cand suntem egoisti sau gelosi pe nedrept. Iar mail-ul tau "acid"dupa cum zici, a atentionat-o ca ai pus valorile si interesele tale cu mult inainte celor ale ei.
Sfatul meu este sa te opresti si sa te gandesti. Cui cat o vei "hartui" mai mult cu mail-uri, mesaje,telefoane, cu atit mai mult o vei indeparta, caci cine isi doresti prieteni care nu stiu limita si carora nu le pasa de linistea si dorintele tale? Ca o prietena buna ce te consideri, gandeste-te acum la ce isi doreste EA. Si lasa-o sa decida. Eventual un mail, o scrisoare, prin care sincer si simplu sa-ti exprimi regretul si ca ai inteles..daca ai inteles.
Mult succes!

totemg2000
QUOTE(sensuela @ Jan 16 2007, 10:04) *
Dragoste cu deasila nu se poate.Nici intre prieteni.
Ati petrecut mult timp impreuna, sa iesi aproape in fiecare seara cu aceeasi prietena e ceva, posibil ca la un moment a simtit ca are nevoie de mai multa libertate, poate a simtit un soi de dorinta de a poseda din partea ta. E foate greu sa realizam cand suntem egoisti sau gelosi pe nedrept. Iar mail-ul tau "acid"dupa cum zici, a atentionat-o ca ai pus valorile si interesele tale cu mult inainte celor ale ei.
Sfatul meu este sa te opresti si sa te gandesti. Cui cat o vei "hartui" mai mult cu mail-uri, mesaje,telefoane, cu atit mai mult o vei indeparta, caci cine isi doresti prieteni care nu stiu limita si carora nu le pasa de linistea si dorintele tale? Ca o prietena buna ce te consideri, gandeste-te acum la ce isi doreste EA. Si lasa-o sa decida. Eventual un mail, o scrisoare, prin care sincer si simplu sa-ti exprimi regretul si ca ai inteles..daca ai inteles.
Mult succes!

multumesc tare mult Sensuela! mi se pare foarte pertinent raspunsul tau si chiar ma ajuta! bafta si tie!
bbshtrumf
1. Nu stiu ce reprezentare ai tu vizavi de conceptul de "prietenie", dar sunt mai mult factori care ma conduc spre concluzia ca ai inteles gresit ceea ce presupune o relatie de prietenie. In primul rand tu nu ai dreptul sa chestionezi alegerile unui individ, fie el si prietenul tau, atunci cand vine vorba de timpul lui liber. E o lipsa totala de respect si o forma de afirmare a autoritatii care nu-si au locul si nici rostul. Probabil s-a simtit jignita de demersul tau. Nu pot s-o condamn. In plus, daca a putut renunta atat de usor la relatia asta probabil ca nu i-a acordat atata semnificatie cat i-ai acordat tu,
Nu vreau sa lansez si alte judecati pentru ca as putea sa gresesc, nestiind decat varianta ta, concentrata in cateva randuri. Ideea de baza ar fi sa-ti gasesti un iubit smile.gif Daca ai, unu pe care sa-l si iubesti si sa te iubeasca la randul lui.
zahei
QUOTE(totemg2000 @ Jan 16 2007, 09:54) *
va rog, imi puteti da un sfat: ce mai e de facut, daca mai e ceva de facut?
ce pot face sa obtin iertarea ei? cum si ce sa-i mai dovedesc?
eu chiar as face orice caci pentru mine nici un sacrificiu nu e prea mare sa relansez aceasta relatie.
repet, prietenia ei e deosebit de importanta pentru mine deoarece ea a adus in viata mea acel ceva ce nimeni altcineva nu a mai adus: lumina, bucurie, speranta...
va multumesc!

clisme ai incercat? clisma elibereaza energia negativa, te face sa te simti proaspata si renascuta, iti reaseaza sistemul de valori si e distractiva.
Bebeluska
Pai prin comportamentul tau nu i-ai prea aratat prietenie... i-ai trantit usa in nas ca si cand ea nu avea dreptul sa aiba si alti prieteni in afara de tine in viata ei. Ai dat-o la o parte cand i-ai spus ca nu vrei s-o mai vezi. Sincer daca mie mi-ar fi facut oricine asa, as fi reactionat la fel ca ea... smile.gif

Eu zic sa-o uiti. Suferinta asta, sincer, nu-si are rostul in viata ta.
Nenea Zap
Nu erati prietene . Ti se parea . Obisnuieste-te cu ideea !

totemg2000
QUOTE(Nenea Zap @ Jan 16 2007, 14:38) *
Nu erati prietene . Ti se parea . Obisnuieste-te cu ideea !

nenea zap, de ce ti se pare ca nu eram prietene?
totemg2000
QUOTE(Bebeluska @ Jan 16 2007, 14:30) *
Pai prin comportamentul tau nu i-ai prea aratat prietenie... i-ai trantit usa in nas ca si cand ea nu avea dreptul sa aiba si alti prieteni in afara de tine in viata ei. Ai dat-o la o parte cand i-ai spus ca nu vrei s-o mai vezi. Sincer daca mie mi-ar fi facut oricine asa, as fi reactionat la fel ca ea... smile.gif

Eu zic sa-o uiti. Suferinta asta, sincer, nu-si are rostul in viata ta.

deci tu consideri ca nu merita sa ierti, sa mai acorzi o a doua sansa cuiva care a inteles ca a gresit si regreta sincer? eu asta nu inteleg: te porti urat cu cineva, e prima data cand se intampla...chiar nu mai meriti o a doua sansa macar de dragul timpului "pierdut" impreuna?
Bebeluska

QUOTE(totemg2000 @ Jan 16 2007, 14:44) *
deci tu consideri ca nu merita sa ierti, sa mai acorzi o a doua sansa cuiva care a inteles ca a gresit si regreta sincer? eu asta nu inteleg: te porti urat cu cineva, e prima data cand se intampla...chiar nu mai meriti o a doua sansa macar de dragul timpului "pierdut" impreuna?

Cam greu sa-ti raspund, pentru ca eu nu cred in prietenie. I dont believe in friendshit.
zahei
tot cu clisme se amelioreaza si starea asta. se elibereaza niste tensiuni, se creaza niste culoare energetice benefice. cei mai multi doctori omit aceasta varianta, dar rezultatele ei sunt confirmate clinic.
totemg2000
QUOTE(zahei @ Jan 16 2007, 16:14) *
tot cu clisme se amelioreaza si starea asta. se elibereaza niste tensiuni, se creaza niste culoare energetice benefice. cei mai multi doctori omit aceasta varianta, dar rezultatele ei sunt confirmate clinic.

biggrin.gif draga zahei, am retinut ideea chiar de prima data...multumesc! peacefingers.gif
sensuela
Zahei draga, vorbesti si din experienta personala?
raducutzzu
Parerea mea ca mail-ul tau nu a fost decat un pretext. smile.gif Daca luni la rand nu i-au trebuit alti prieteni inseamna ca altceva a deranjat-o la tine si ca voia sa va indepartati.

Uneori mai patesc si eu asa. smile.gif Doar ca, la cel mai mic semn ca cineva se plictiseste de mine, eu renunt primul. Sunt prea orgolios ca sa accept sa fiu "parasit". smile.gif
sensuela
Raducutzu, good point! Ata ete, nu poti sa placi la fiecare, si daca placi..se mai satura lume de tine. Poate a resimtit ceva care nu i-a convenit (repet: posivitate, egoism, autoritate, sau din contra cersirea atentiei nono.gif ) si s-a retras. Eu zic sa iai situatia ca un caz de analiza: viata mereu are ceva sa ne invete. Trage si tu linia si scoate concluziile.
Laberta
Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we're nine or ten.
Together we climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.
.......
We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Un cantec foarte frumos si potrivit...partial. biggrin.gif
Cutzu
QUOTE(sensuela @ Jan 16 2007, 17:57) *
Raducutzu, good point! Ata ete, nu poti sa placi la fiecare, si daca placi..se mai satura lume de tine. Poate a resimtit ceva care nu i-a convenit (repet: posivitate, egoism, autoritate, sau din contra cersirea atentiei nono.gif ) si s-a retras. Eu zic sa iai situatia ca un caz de analiza: viata mereu are ceva sa ne invete. Trage si tu linia si scoate concluziile.

Asta este o gandire complex de simpla. Dar sanatoasa pentru multi, prea multe dureri de cap aiurea smile.gif.
veverita
sunt singura careia i se pare ca OP are niste sentimente mai ... adanci fata de prietena in cauza?
raducutzzu
Nu cred (ca esti singura)... Doar ca nimeni nu a simtit nevoia sa puncteze asta. smile.gif Cel putin eu...
drkqi
eu am inteles ca fata aia era cu totul speciala... (avea ceva "prea mult" sau "prea putin" ? )
oricum iata sfatul meu: nu iesi 5 luni cu aceeasi fata, ca te plictisesti (chiar daca esti si tu fata, la randul tau !)

pt cei cu ganduri necurate, vedeti ca gayshitul e legalizat si in primavara asta se mai face un gay-killing... erhh... pardon gay-parade.
Personal nu am nimic cu lesbi, chiar prefer 2 in loc de una (totemq2k, am niste sfaturi care te-ar putea ajuta, dar acord consultatii numai la o cafea tongue.gif ),
oricum, cine vrea sa vina la gay_ki.. parade, sa dea un telefon prietenilor microbisti, ne intalnim acolo sau la puscarie wink.gif
Nenea Zap
QUOTE(totemg2000 @ Jan 16 2007, 14:41) *
nenea zap, de ce ti se pare ca nu eram prietene?

Ce prietene ai vazut tu sa se desparta din fleacuri ? huh.gif Daca nu va impacati e clar ca nu erati prietene .
totemg2000
QUOTE(Nenea Zap @ Jan 17 2007, 09:35) *
Ce prietene ai vazut tu sa se desparta din fleacuri ? huh.gif Daca nu va impacati e clar ca nu erati prietene .

nenea zap, se pare ca esti singurul care considera un fleac greseala mea...cat as vrea ca toata lumea sa gandeasca la fel, in special cea in cauza... laugh.gif
Nenea Zap
Intre prieteni orice cearta e un fleac tongue.gif Cel putin in cazul meu .
zahei
QUOTE(sensuela @ Jan 16 2007, 16:47) *
Zahei draga, vorbesti si din experienta personala?

la reputatia mea, crezi ca as recomanda ceva ce nu e sigur sau eficient? asta e o acuzatie sau pur si simplu te plictisesti?
OanaC
Las-o in pace si mai asteapta ceva timp, daca o sa-ti simta ea lipsa ca prietena sau ca orice altceva o sa te caute. Garantat. Dar nu te transforma intr-un catel milog, si respecta-i decizia oricare ar fi ea; a inteles mesajul tau.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.