havazelet
9th December 2006, 01:21
Da, as vrea mai multe detalii despre obtinerea vizei
Si crezi ca am sanse sa obtin viza chiar daca nu invat si nu muncesc ?
Am inteles si ca nu se mai plateste taxa pt viza..
Thank's to all of you!
QUOTE(LoveDemon @ Dec 8 2006, 01:58)

Pot sa-ti trimit eu invitatie, daca asta e singura problema.
Cum poti sa-mi trimiti invitatie?
jenytrandafir
15th December 2006, 21:11
QUOTE(havazelet @ Dec 9 2006, 09:21)

Da, as vrea mai multe detalii despre obtinerea vizei
Si crezi ca am sanse sa obtin viza chiar daca nu invat si nu muncesc ?
Am inteles si ca nu se mai plateste taxa pt viza..
Thank's to all of you!
Cum poti sa-mi trimiti invitatie?
IN CAZUL TAU, NU TE SFATUI SA CERI VIZA DE TURIST, NICI DACA AI INVITATIE!CEL MAI SIGUR ESTE CU PERMIS DE LUCRU SI PENTRU ASTA SINT DESTULE FIRME CARE OFERA LOCURI DE MUNCA .TE SFATUI CHIAR SA FACI UN CONTRACT DE 6 LUNI SAU UN AN. NU VEI REGRETA.VEI CUNOASTE CE INSEAMNA DEMOCRATIE ADEVARATA , CE INSEAMNA EXPRIMARE LIBERA SI LIPSITA DE PREJUDECATI, SI, DACA TE VEI INTOARCE, VEI CAUTA PRIN SUPER MARKRT, HUMUS ,THINA .DACA NU GASEST TE VEI MULTUMI CU CEEA CE OFERA "SPRING TIME" CA E PE APROAPE.BAFTA
oana v
20th December 2006, 00:37
salut tuturor!
am mare nevoie de ajutor: plec in rep dominicana la sfarsitul lui ian si vreau sa stiu daca trebuie sa iau viza inainte sau se poate lua direct de pe aeroport? informatiile sunt contradictorii: pe toate siteurile pe care am intrat pana acum scriu cu totii ca nu e nici o pb, pe siteurile multor agentii de turism de la noi insa - scriu ca viza se obtine din frankfurt sau paris.
...chiar mi-as dori sa salvez cei 350 de euro cat m-ar costa sa-mi iau viza inainte. any idea?
mmax, oana
herlino
20th December 2006, 07:48
Uite aici de pe situl ambasadei Rep.Dominicane din UK :
Tourist Visa
All countries not listed in the Tourist Card section need a Tourist Visa.
Nationals of the following countries do not need either a Tourist Card or a Tourist Visa to enter the Dominican Republic: Argentina, Chile, Ecuador, Israel, Japan, Perú, South Korea and Uruguay
To apply for a tourist visa to visit the Dominican Republic each person must supply the following:
1) Passport, valid for at least 4 months from the date of application.
2) 4 photographs 4x4cm.
3) Last 3 monthly statements of the bank account of the person funding the journey.
4) Employer’s reference letter. If a student, a letter from the institution attended.
5) Flight itinerary.
6) Application form. This form is an official document and cannot be obtained from any source other than the Embassy of the Dominican Republic. There is a Ł30 fee for the form, which is non-refundable. The form may be obtained by requesting it by post by sending the appropriate payment. No walk in service offered. (Only in case of emergency with a fee of Ł10 for the service)
Application
• UK residents should send, by post, the completed application forms along with other required documents and include a Recorded/Special delivery envelope for the return of the passport. In cases of emergency, an appointment can be made to visit the Embassy by email or fax. This will entail an additional fee of Ł10.
• APPLICATIONS BY PERSONS RESIDING OUTSIDE THE UNITED KINGDOM MUST BE MADE IN PERSON.
Applications will be processed within two weeks except the following:
Applications from nationals of the following countries will be processed in ten to twelve weeks: Afghanistan, Albania, Algeria, Bahrain, Iran, Iraq, Jordan, Kuwait, Lebanon, Libya, Oman, Pakistan, Palestine, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, Syria, Yemen, and United Arab Emirates.
Applications from nationals of the following countries will be processed in four to six weeks: China, Colombia, Cuba, Haiti, Hong Kong, India, Morocco, Mauritania, South Africa, Tunisia, and Turkey.
Issuance
• If and when the visa application is approved, a fee of Ł100.00 will be payable for its emission.
• The visa is valid for a single entry within two months of emission.
Note:
• All payment must be made by Postal Order or Banker’s Draft payable to the Embassy of the Dominican Republic. WE DO NOT ACCEPT PERSONAL CHEQUES.
• It is essential that you include a self-addressed envelope with the appropriate postage for Recorded/Special delivery only. Failure to do so may cause problems with the return delivery of your passport.
Indefinite leave to remain*
Persons with an indefinite leave to remain in the U.K. stamp on their passports may apply for a Entry Permit that will allow them to travel without a visa. An Entry Permit may be obtained by sending by post the following documents:
• Photocopy of the passport (pages containing personal details and indefinite leave to remain stamp).
• A fee of Ł55.00
• Self-address stamped envelope.
*Please note Entry Permits cannot be issued to persons with Travel Documents, who must apply for a Tourist Visa.
Consular Section
Embassy of the Dominican Republic
139, Inverness Terrace
Bayswater
London
W2 6JF
Tel: 09065 508 945 Fax: 020 7 727 3693
E-mail: info@dominicanembassy.org.uk
Deci se pare ca trebuie viza, si e si cam complicat sa o obtii.
Asta e linkul : http://www.dominicanembassy.org.uk/Touristvisa.html
Nu te rezolva agentia prin care mergi?
De exemplu Marshal rezolva vizele pt toate destinatiile care cer viza.Chiar daca platesti, nu mergi tu la Frankfurt sau in Italia.
el_jefe
22nd December 2006, 13:20
gtk
3rd January 2007, 11:12
QUOTE(penca @ Nov 21 2006, 11:03)

Bai oameni buni, hai sa clarificam o problema pe care o vad in fiecare seara la TV. Dupa 1 ianuarie 2007, tarile membre ale UE vor pune, intr-adevar, conditii munictorilor romani. Cu toate ca noi suntem o tara agrara, conditiile astea nu se aplica tuturor muncitorilor romani, ci numai fortei de munca necalificata.
gresit!
de ex. in italia si franta tocmai necalificatii sau calificatii fara prea multa scoala au acces liber! au si cei cu studii inalte, insa mai putine profesii! joburile de nivel mediu sunt in general restrictionate!
si oricum majoritatea vor sa mearga la lucru in contructii/industria hoteliera/menajerie/agricultura/etc. ... deci nu incalzeste pe multi ca in uk pot avea acces cei cu masterate si vechime in munca platita in peste 1000 eur/luna! cei care au facultate simpla si doar ceva experienta mediu platita(in ro) nu au nici o sansa!
http://www.workpermit.com/uk/highly_skille...ogram_guide.htm
Zamo
3rd January 2007, 11:18
OK. Dar pentru un simplu turist, care doreste sa stea doar doua saptamani, ce conditii/acte sunt necesare ??
Nicanor
3rd January 2007, 11:33
buna intrebare... stie cineva?
gtk
3rd January 2007, 11:45
carte de indentitate sau pasaport... atat!
cine vrea sa stea mai mult de trei luni trebuie sa poata dovedi ca se poate intretine singur sau sa dovedeasca ca este student sau self-employed!
regulile:
You have a right of free movement as an EEA citizen. This means you have the right to move to any member state (provided you do not have a deportation or exclusion order against you) and to reside for up to 3 months following arrival.
If you want to live in a member state for longer than 3 months you need to exercise a treaty right or have permission from the member state to reside there.
If you are exercising a treaty right you may seek a European Union Registration Certificate (registration certificate) confirming this. You are able to exercise the following treaty rights after accession:
• As a student;
• As a self-employed person;
• As a self-sufficient person.
MATRIXU
8th January 2007, 19:19
Eu am luat de la Viena viza, dar poti sa iei si din Germania.
tkd29
10th January 2007, 15:32
Ma intereseaza si pt mine daca mai este necesara viza pt Serbia dupa 1 ianuarie 2007.
codruta
10th January 2007, 15:42
QUOTE(tkd29 @ Jan 10 2007, 15:32)

Ma intereseaza si pt mine daca mai este necesara viza pt Serbia dupa 1 ianuarie 2007.
Eu am vazut ieri o stire la tv in care se zicea ca nu mai trebuie viza pentru cetatenii romani pentru Serbia.
penca
12th January 2007, 15:40
Am vazut si eu stirea si mai stiu, din surse de la frontiera cu Serbia, ca PF a fost anuntata ca in scurt timp accesul romanilor in Serbia se va face fara viza, pe baza pasaportului romanesc asimilat ca si pasaport comunitar european.
Din nefericire, in MAE comunicarea este un lucru extrem de dificil, explicabil oarecum prin volumul de munca cu care se confrunta in perioada asta, dar nu scuzabil.
berlinish
13th January 2007, 23:42
Cine poate sa-mi spuna sigur daca mai este nevoie de vreo viza pt Anglia , acum ca am devenit membru U.E.? E la fel ca si in alta tara , e nevoie doar de pasaport si bilet de avion sau in continuare iti trebuie viza ?
Multam
spectrumsky
14th January 2007, 00:02
iti pot spune sigur probabil luni. azi a plecat cumnatul meu in anglia cu un TIR si si-a luat cu el doar pasaportul.
berlinish
14th January 2007, 00:09
multumesc mult.
astept raspunsul luni ,
numai bine!
criss_pt
14th January 2007, 01:02
berlinish
14th January 2007, 17:00
QUOTE(criss_pt @ Jan 14 2007, 01:02)

yeeeeeees!! ce bine !
merci
maltese
14th January 2007, 21:08
Pana acum erau 2 tipuri de viza pentru Ucraina: cu anumite facilitati pentru cei din judetele Botosani, Sibiu, Suceava si altele (sunt pe site-ul consulatului) si viza pentru restul tarii (printre care si judetul Iasi) care se obtine doar de la Ambasada de la Bucuresti si e o procedura mai complicata.
Dar am auzit ca odata cu intrarea in UE se renunta la viza pentru cetatenii din tarile UE. Nu am gasit nimic oficial, si m-ar interesa sa stiu daca s-a schimbat ceva.
tkd29
14th January 2007, 22:46
Am sunat saptamana trecuta la Ambasada si si au zis ca trebuie viza pt Serbia.
tkd29
15th January 2007, 14:42
Stie cineva la ce ora trebuie sa depui dimineata actele pt viza?
drumaru
15th January 2007, 14:44
SIGHETU MARMAȚIEI, 15 ian
Sursa: Mediafax - (15.01.2007 13:02)
Furnizor: Mediafax
Românii vor călători în Ucraina fără vize, iar ucrainenii vor putea veni în țara noastră pe bază de vize acordate gratuit, a anunțat, luni, la Sighetu Marmației, președintele Ucrainei, Viktor Iușcenko, după discuții cu șeful statului român.
Iușcenko și Băsescu au convenit ca românii să meargă în Ucraina fără vize
Președintele României, Traian Băsescu, și omologul său ucrainean, Viktor Iușceko, au susținut, la Primăria din Sighetu Marmației, o conferință de presă comună.
Iușcenko a precizat că i-a cerut lui Traian Băsescu simplificarea formalităților de trecere a frontierei românești. El a spus că au convenit ca Ucraina să dea dreptul cetățenilor români să călătorească în această țară fără vize, iar partea română să acorde vize gratuite pentru ucraineni. Detaliile pentru aplicarea acestor măsuri vor fi stabilite într-o întâlnire a autorităților specializate din cele două țări.
Președintele Ucrainei a mai anunțat că va fi deschis un liceu românesc la Odessa și că, la cererea părții ucrainene, în România vor fi deschise două licee pentru minoritatea ucraineană, unul dintre acestea la Tulcea. "Ceea ce ține de asiguarea dreptului minorităților ucraineană în România și română în Ucraina trebuie să țină de paritate", a spus Iușcenko.
La rândul său, Băsescu a menționat că solicitarea minorității ucrainene privind deschiderea de școli în România va beneficia de toată deschiderea la nivel guvernamental.
Pe de altă parte, Traian Băsescu l-a invitat pe omologul său ucrainean să facă o vizită oficială în România în prima jumătate a acestui an.
Președintele Traian Băsescu și omologul său ucrainean, Viktor Iușcenko, au tăiat, luni, panglica de inaugurare a podului peste Tisa, la jumătatea acestuia, după ce au deschis punctul de trecere a frontierei Solotvino-Sighet, în partea ucraineană.
dragos_2007
17th January 2007, 09:47
eu tocmai am sunat la consulatul Ucrainei sa intreb de viza si bineinteles ca ESTE NECESARA OBTINEREA VIZEI..............bineinteles ca doar la noi se poate asa ceva.Probabil Basescu si cu Yushchenko "au convenit" doar, nu au semnat nimic sau poate cei de la ambasada nu au facut inca formalitatile. Oricum nu stiu din ce data va intra in vigoare ce au convenit ei acolo. Si eu trebuia sa plec zilele astea...
Daca mai aflati ceva sa ziceti si voi
drumaru
17th January 2007, 12:37
QUOTE(dragos_2007 @ Jan 17 2007, 09:47)

eu tocmai am sunat la consulatul Ucrainei sa intreb de viza si bineinteles ca ESTE NECESARA OBTINEREA VIZEI.............. bineinteles ca doar la noi se poate asa ceva.
Adica? Conform stirii pe care am postat-o mai sus, "romanii VOR putea calatori in Ucraina fara viza" si "detaliile pentru aplicarea acestor măsuri vor fi stabilite într-o întâlnire a autorităților specializate din cele două țări".
Cum naiba poti crede ca se intilnesc doi presedinti si de a doua zi nu mai trebuie viza? Sunt aspecte tehnice ce trebuie rezolvate, acorduri ce trebuie semnate, norme ce trebuie publicate in monitoarele oficiale etc.
penca
17th January 2007, 12:46
QUOTE(dragos_2007 @ Jan 17 2007, 09:47)

eu tocmai am sunat la consulatul Ucrainei sa intreb de viza si bineinteles ca ESTE NECESARA OBTINEREA VIZEI..............bineinteles ca doar la noi se poate asa ceva.Probabil Basescu si cu Yushchenko "au convenit" doar, nu au semnat nimic sau poate cei de la ambasada nu au facut inca formalitatile. Oricum nu stiu din ce data va intra in vigoare ce au convenit ei acolo. Si eu trebuia sa plec zilele astea...
Daca mai aflati ceva sa ziceti si voi
Maestre, te asteptai sa scrie ceva cu creta pe podul ala, pe asfalt ?
Presedintele NU semneaza acte executive. El semneaza conventii, tratate. Asta au discutat cei doi presedinti, ca sunt de acord. Restul este treaba de functionari.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.