xwh
11th September 2008, 02:33
PenicilinaV
28th November 2008, 15:21
QUOTE (HarvestMoon7 @ Sep 11 2008, 02:59)

Salut!
Imi poate spune cineva, va rog, daca pentru tarile din America de Sud, tari ca Chile, Ecuador, Peru, Columbia, Argentina, Bolivia si Brazilia trebuie viza? Inca nu am ajuns sa aprofundez nimic, asadar n-am cautat absolut nimic referitor la vize pana in momentul de fata, dar mi-ar fi de folos sa stiu atat cat sa-mi fac o idee.
In Chile nu-ti trebuie viza din experienta proprie iar conform MAE nici in celelalte tari sudamericane.
SuperDuper
12th December 2008, 03:39
Pe continentul american ai nevoie de viza in Canada, USA, Panama, Guyana si Surinam.
majnona90
28th December 2008, 15:21
salut
vreau sa merg in Iordania in aprile,si am inteles k imi va fi foarte greu sa fac rost de viza,am 18 ani si ma duc in vizita la niste prieteni de acolo singura,nu am rude acolo,si as vrea sa stiu daca as putea merge acolo.Imi trebuie invitatie sau pot sa merg la ambasada si sa imi dea viza??? va rogf sa imi raspundeti. Multumesc anticipat!!
>:D<
aron
7th February 2009, 22:49
Daca merg cu masina in Montenegro prin Serbia, am nevoie de pasaport si viza sau merge doar cu cartea de identitate?
Pe site la MAE zice ca nu trebuie viza, dar in alte parti zice ca da... sau ca trebuie doar daca vii dinspre Serbia...
Multumesc
alexxxxx
9th February 2009, 13:50
pai daca nu e UE ai nevoie de pasaport. De viza nu mai ai nevoie, nici la sarbi nici in Muntenegru. Am fost de cateva ori, deci e verificat, mergi fara grija.
JJOne
9th February 2009, 15:00
QUOTE (SuperDuper @ Dec 12 2008, 04:39)

Pe continentul american ai nevoie de viza in Canada, USA, Panama, Guyana si Surinam.
Plus Cuba si Bahamas in Caraibe. Iar in Rep. Dominicana sau Jamaica, platesti viza la intrarea in tara.
Kronsky
15th February 2009, 02:02
Si sa nu uitam de Bolivia, tara care nu a renuntat la obligativitatea vizelor pentru romani si bulgari.
Imperator
15th February 2009, 15:09
QUOTE (Kronsky @ Feb 15 2009, 02:02)

Si sa nu uitam de Bolivia, tara care nu a renuntat la obligativitatea vizelor pentru romani si bulgari.
Depinde de granita pe unde intri... La Desaguadero am inteles ca poti intra fara viza, dar pe aeroportul din La Paz iti trebuie viza
anonima1
15th February 2009, 18:58
am tot auzit la TV ca se scoate viza in Turcia pt romani,dar nu s-a specificat o data
sper numai sa nu fie la Sf Asteapta
Imperator
15th February 2009, 19:59
QUOTE (anonima1 @ Feb 15 2009, 18:58)

am tot auzit la TV ca se scoate viza in Turcia pt romani,dar nu s-a specificat o data
sper numai sa nu fie la Sf Asteapta

Oricum se ia viza la aeroport... Nu cred sa se ridice vizele pentru ca toate tarile UE au nevoie de viza in Turcia.
laura_tm
26th February 2009, 23:00
Deci nelamurirea mea .. Ciprul este in UE .. Turcia nu . Deci este nevoie de pasaport pt. a merge in Ciprul Turcesc?
alexxxxx
27th February 2009, 12:24
Nelamurirea ta are la baza niste fapte gresite. Ciprul este intr-adevar in UE, Turcia intr-adevar nu este, insa Republica Turca a Ciprului de Nord este o republica recunoscuta doar de Ankara. Poti merge in RTCN pe "barba" ta, evident doar cu pasaport, insa nu beneficiezi de nici o asistenta consulara sau de orice fel pe teritoriul respectivei tari. Asigurare medicala nu-ti face nimeni pt RTCN. Poti ajunge acolo ori cu ferry din Mersin (Alanya) catre Girne ori cu avion, aeroportul este Ercan, zboruri nu sunt decat din Turcia, THY si AtlasJet. Informeaza-te temeinic pe net daca vrei sa ajungi acolo, dealtfel o destinatie foarte frumoasa, aflata si pe "lista scurta" a mea.
chamonix
28th February 2009, 10:30
In Turcia practic viza e o formalitate si cred ca ei o mentin doar ca un supliment de venituri la buget .
Imperator
1st March 2009, 00:11
QUOTE (alexxxxx @ Feb 27 2009, 12:24)

Nelamurirea ta are la baza niste fapte gresite. Ciprul este intr-adevar in UE, Turcia intr-adevar nu este, insa Republica Turca a Ciprului de Nord este o republica recunoscuta doar de Ankara. Poti merge in RTCN pe "barba" ta, evident doar cu pasaport, insa nu beneficiezi de nici o asistenta consulara sau de orice fel pe teritoriul respectivei tari. Asigurare medicala nu-ti face nimeni pt RTCN. Poti ajunge acolo ori cu ferry din Mersin (Alanya) catre Girne ori cu avion, aeroportul este Ercan, zboruri nu sunt decat din Turcia, THY si AtlasJet. Informeaza-te temeinic pe net daca vrei sa ajungi acolo, dealtfel o destinatie foarte frumoasa, aflata si pe "lista scurta" a mea.
Ma duc in Cipru (atat de Nord cat si de Sud) prin iunie. Datorita faptului ca nimeni nu a recunoscut Ciprul de Nord (exceptand Turcia), de jure inclusiv Nordul este parte din UE, dar de facto, nu este. Cel mai bine este sa-ti iei pasaportul cu tine (nu ai nevoie de viza nici pentru Republica Turca a Ciprului de Nord, nici pentru Republica Cipru). Nu stiu de asigurari, dar banuiesc ca nu e o problema, atata timp cat am primit asigurare medicala pentru o tara mai izolata - Coreea de Nord. In caz de ceva, esti evacuat in Ciprul de Sud. In Ciprul de Nord se poate ajunge si din Ciprul de Sud - masina cipriota poate trece dincolo, dar nu rent-a-car.
alexxxxx
16th April 2009, 14:39
In caz ca va mai interesa pe cineva vreodata viza de Vietnam:
For the tourist visa ( 2 weeks validation) you need:
1. 2 application forms and 2 photos attacched on these.
2. hotel reservation or the invitation of the people, company... from Vietnam.
3. Airplain ticket booking.
4. Passport with validtion at least 6 months
5. an bank acount with minimum of 1000 USD
You can have the tourist visa after 1 week since you apply the forms and all the documents required are fulfilled. For the futher in formation, you can call: 021.3110334
Viza costa 30$, dureaza o saptamana pana o iei. Programul la consulat e marti 9-12 si 14-17 si Joi 9-12 (practic la 11 se cam inchide). Sediul e pe CA Rosetti 35.
Viza se poate si lua si "upon arrival" de pe internet insa la aterizare trebuie, din cate am inteles, sa stai la niste cozi care nu sunt deloc mici. Costul e acelasi.
Atasez si formularul de viza.
inside_spy
20th April 2009, 13:37
Și pentru Republica Moldova trebuie viză. Dacă îi pasă cuiva.
SuperDuper
8th May 2009, 22:00
QUOTE (inside_spy @ Apr 20 2009, 07:37)

Și pentru Republica Moldova trebuie viză. Dacă îi pasă cuiva.

Trist dar adevarat...
gjordanro
10th September 2009, 15:47
Trebuie sa vizitez o fabrica de geam termopan in Bahrain. Stie cineva daca se ia viza pe aeroport? Sau de unde ? Invitatie am.
alexxxxx
14th September 2009, 09:20
Dupa cum spune aici, nici vorba sa iei viza de pe aeroport sau electronic. Trebuie sa ai un "sponsor", cum este numit de mai toate statele din golf, care sa-ti obtina viza in numele tau. Acesta poate fi firma pe care o vizitezi, daca iei viza de business, sau o agentie de turism/aeriana sau hotel. Acestia depun o garantie pe care si-o recupereaza in momentul in care tu parasesti tara.
Poti obtine viza si de la consulat, dar cel mai apropiat consulat pare a fi in Germania,
Address: Bahrain Klingelhofer str.7 10785 Berlin FEDERAL REPUBLIC OF GERMANY
Phones: 00493086877777
Fax: 00493086877788
Email: berlin.mission@mofa.gov.bh
Lista cu celelalte consulate o ai aici.
Bafta!
gjordanro
14th September 2009, 09:31
CITAT (alexxxxx @ 14th September 2009, 10:20)

Dupa cum spune
aici, nici vorba sa iei viza de pe aeroport sau electronic. Trebuie sa ai un "sponsor", cum este numit de mai toate statele din golf, care sa-ti obtina viza in numele tau. Acesta poate fi firma pe care o vizitezi, daca iei viza de business, sau o agentie de turism/aeriana sau hotel. Acestia depun o garantie pe care si-o recupereaza in momentul in care tu parasesti tara.
Poti obtine viza si de la consulat, dar cel mai apropiat consulat pare a fi in Germania,
Address: Bahrain Klingelhofer str.7 10785 Berlin FEDERAL REPUBLIC OF GERMANY
Phones: 00493086877777
Fax: 00493086877788
Email: berlin.mission@mofa.gov.bh
Lista cu celelalte consulate o ai
aici.
Bafta!
Merci frumos!
FireSky
23rd September 2009, 09:15
Pentru Elvetia citisem ca nu mai trebuie viza...dar pasaport este necesar? Se poate intra doar cu buletinul?
alexxxxx
23rd September 2009, 09:21
Desi n-a aderat la UE, doar la Schengen, Elvetia se pare ca a votat un acord de libera circulatie care prevede, printre altele, ca romanii pot calatori doar cu buletinul.
Sursa.
mihairosioru
23rd September 2009, 12:44
CITAT (FireSky @ 23rd September 2009, 09:15)

Pentru Elvetia citisem ca nu mai trebuie viza...dar pasaport este necesar? Se poate intra doar cu buletinul?
Conform paginii de internet a politiei de frontiera, pentru intrarea in Elvetia este suficienta cartea de identitate.
copjob2000
12th November 2009, 21:58
De anul asta da!
Recomand totusi pasaportul, pentru a nu avea probleme, la magazine, hoteluri sau institutii!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.