herlino
18th October 2006, 18:17
Daca zbor de la Bangkok cu Emirates si fac o escala in Dubai,in drum spre Viena, imi trebuie viza?
Deoarece timpul dintre avioane nu e asa mare,nu voi iesi din terminalul international.
Sobolan Mort
18th October 2006, 18:32
QUOTE(herlino @ Oct 18 2006, 19:17)

Daca zbor de la Bangkok cu Emirates si fac o escala in Dubai,in drum spre Viena, imi trebuie viza?
Deoarece timpul dintre avioane nu e asa mare,nu voi iesi din terminalul international.
Nu.
micha69
21st October 2006, 22:53
QUOTE(herlino @ Oct 18 2006, 19:17)

Nu! Mai mult decat atat, profita de escala si viziteaza Duty Free ul. Doar daca ai timp pt ca e destul de mare. Ai ce vedea
herlino
22nd October 2006, 08:58
Mersi de raspunsuri, dar se pare ca am gasit o super oferta de bilet de avion in Thailanda.Doar dus, de la Viena, cu Qatar Airways, escala la Doha : 460 de dolari !!!
tucu
27th October 2006, 22:01
Va rog ,stie careva ce acte se cer la vama romana cand vii acasa in vacanta cu masina de serviciu?Am venit de multe ori cu masina,dar cu cea personala(englezeasca).Sunt ingrijorat,n-am mai intrat in tara nici o data cu masina altcuiva.Vreau un sfat!
Va multumesc
bet
4th November 2006, 22:30
QUOTE(tucu @ Oct 27 2006, 22:01)

Va rog ,stie careva ce acte se cer la vama romana cand vii acasa in vacanta cu masina de serviciu?Am venit de multe ori cu masina,dar cu cea personala(englezeasca).Sunt ingrijorat,n-am mai intrat in tara nici o data cu masina altcuiva.Vreau un sfat!
Va multumesc
Nu-ti fa griji, ia-ti un aer cat mai relaxat, esti perfect legal, daca te vad ca nu stii sau eziti se vor astepta la spaga. Am trecut vama de multe ori cu masini englezesti care nu erau ale mele, ba la una nu aveam decat bucatica de talon pe care o retii cand cumperi o masina. Majoritatea vamesilor habar nu au cum arata taloanele englezesti.
tucu
6th November 2006, 09:23
QUOTE(bet @ Nov 4 2006, 21:30)

Nu-ti fa griji, ia-ti un aer cat mai relaxat, esti perfect legal, daca te vad ca nu stii sau eziti se vor astepta la spaga. Am trecut vama de multe ori cu masini englezesti care nu erau ale mele, ba la una nu aveam decat bucatica de talon pe care o retii cand cumperi o masina. Majoritatea vamesilor habar nu au cum arata taloanele englezesti.
Merci pentru incurajare!!!!
havazelet
10th November 2006, 17:28
Doresc sa vizitez Israelul prin decembrie si de mult timp incerc sa ma informez cum se obtine viza on-line si nu reusesc.
Va rog frumos daca cineva stie si poate sa ma poate ajuta cu orice informatie eu va multumesc anticipat.
Astept raspunsurile voastre si inca o data MULTUMESC !
Encore
10th November 2006, 20:15
imi cer scuze pentru off topic dar nu iti recomand sa mergi in israel mai ales dupa ce s-a intamplat si ce se intampla pe acolo cu Libanu si ce mai e ! bafta
LoveDemon
11th November 2006, 05:03
QUOTE(havazelet @ Nov 10 2006, 17:28)

Doresc sa vizitez Israelul prin decembrie si de mult timp incerc sa ma informez cum se obtine viza on-line si nu reusesc.
Va rog frumos daca cineva stie si poate sa ma poate ajuta cu orice informatie eu va multumesc anticipat.
Astept raspunsurile voastre si inca o data MULTUMESC !
Inca nu s-a implementat. Deocamdata se foloseste tot varianta "clasica", pana se va pune la punct sistemul electronic.
QUOTE(Encore @ Nov 10 2006, 20:15)

imi cer scuze pentru off topic dar nu iti recomand sa mergi in israel mai ales dupa ce s-a intamplat si ce se intampla pe acolo cu Libanu si ce mai e ! bafta
LOL
herlino
13th November 2006, 19:01
si eu imi cer scuze pt offtopic, dar celalalt offtopic al lui encore e complet aiurea.Nu mai mergem nici in Sua dupa 9/11, nici in Londra sau in Madrid dupa faza cu trenurile,Parisul nu e de vizitat ca negrii aia musulmani nu prea is cuminti iar de Italia cu mafia in floare nu mai are rost sa vorbim.
Sa fim seriosi.
On-topic : Incearca sa iti iei un sejur printr-o agentie turistica si se ocupa ei de formalitati cat de cat,deoarece,asa cum zice si love demon, mai e un pic pana se baga facilitatea de aplicatie on-line, si sa mergi tu sa vezi ce si cum poate e pierdere de timp si nervi pt tine daca nu dispui de asa ceva.
oaritoni
15th November 2006, 16:17
Pentru Marea Britanie mai este necesara viza dupa 1 ian 2007?
corvin
15th November 2006, 18:42
QUOTE(oaritoni @ Nov 15 2006, 16:17)

Pentru Marea Britanie mai este necesara viza dupa 1 ian 2007?
nu
Encore
18th November 2006, 16:01
asteptam sa vedem care sunt conditiile dupa 1 ian.
penca
19th November 2006, 10:53
QUOTE(Encore @ Nov 18 2006, 16:01)

asteptam sa vedem care sunt conditiile dupa 1 ian.
Ce conditii ?
Encore
19th November 2006, 14:30
din cate stiu eu, dupa 1 ianuarie 2007 statele membre UE ne vor pune conditii, adica nu vom avea aceleasi drepturi ca restul ( franta, italia, germania etc. ) pe o periaoda determinata.
penca
21st November 2006, 11:03
QUOTE(Encore @ Nov 19 2006, 14:30)

din cate stiu eu, dupa 1 ianuarie 2007 statele membre UE ne vor pune conditii, adica nu vom avea aceleasi drepturi ca restul ( franta, italia, germania etc. ) pe o periaoda determinata.
Bai oameni buni, hai sa clarificam o problema pe care o vad in fiecare seara la TV. Dupa 1 ianuarie 2007, tarile membre ale UE vor pune, intr-adevar, conditii munictorilor romani. Cu toate ca noi suntem o tara agrara, conditiile astea nu se aplica tuturor muncitorilor romani, ci numai fortei de munca necalificata.
Ma simt atit de intrigat atunci cind le vad pe toapele alea de la TV spunindu-mi ca dupa Anul Nou vom avea restrictii la munca in UE. Probabil ca ele, la nivelul lor de calificare, vor avea restrictii, dar sa retinem: nu suntem tot poporul roman un popor de necalificati.
Si inca o chestie. Apropo de mistourile alea care au aparut dupa '89 referitor la "reconversia profesionala". Gaseai cite un nene d'ala de la Republica, ce muncise o viata intreaga la strung si care-ti zicea: "ce ba, sa vina un putache sa ma invete pe mine strungarie ?" As vrea sa il intilnesc acum sa-i zic ca putache ala dorea sa-i dea o hirtie cu care sa se duca in Anglia, dupa 01.01.07, sa munceasca, ca pe aia ii doare undeva de experienta lui de-o viata la Republica...
el_jefe
28th November 2006, 22:55
penca
4th December 2006, 12:39
Apropo, dupa 01.01.2007 vom mai avea nevoie de viza pentru Serbia su Ucraina ? Intreb asta pentru ca cetatenilor UE nu le trebuie viza pentru cele doua state.
havazelet
8th December 2006, 01:14
Merci pt sfat .
Dar nici prin agentii nu prea pot pt ca eu as vrea sa stau in israel intre 2-4 saptamani,iar ei fac sejururi de max 10-12 zile. Dar pana la urma asta nu ar fi o problema. Problema e ca deocamdata nu muncesc si nici nu invat.
Stiti cumva daca e adevarat ca incepand cu 1 ianuarie nu o sa ne mai trebuiasca viza pt vreo 22 de tari , iar una dintre ele va fi si Israelul? Adica nu o sa mai avem nevoie de viza asa cum nici israelieni nu mai au nevoie de viza pt romania din septembrie?
....... תודה .....
LoveDemon
8th December 2006, 01:58
Pot sa-ti trimit eu invitatie, daca asta e singura problema.
herlino
8th December 2006, 08:36
Lovedemon
Ce buget ai recomanda pt 2 saptamani in Israel?In afara de drum, m-ar interesea o cazare de 4 stele,sau chiar 3 daca hotelul e decent, mancarea si bautura sunt scumpe acolo?Ce oras ai recomanda in Israel?Ce se manca pe acolo interesant?
Ce cumparaturi sunt avantajoase sa fie facute in Israel?
Sobolan Mort
8th December 2006, 12:49
QUOTE(havazelet @ Dec 8 2006, 01:14)

Merci pt sfat .
Dar nici prin agentii nu prea pot pt ca eu as vrea sa stau in israel intre 2-4 saptamani,iar ei fac sejururi de max 10-12 zile. Dar pana la urma asta nu ar fi o problema. Problema e ca deocamdata nu muncesc si nici nu invat.
Stiti cumva daca e adevarat ca incepand cu 1 ianuarie nu o sa ne mai trebuiasca viza pt vreo 22 de tari , iar una dintre ele va fi si Israelul? Adica nu o sa mai avem nevoie de viza asa cum nici israelieni nu mai au nevoie de viza pt romania din septembrie?
....... תודה .....
Ca idee, procedurile de obtinere a vizei "clasice" sunt extrem de simple (in cazul in care ai o invitatie, de exemplu). Practic te duci dimineata (nu e nici macar aglomerat, 10-15 persoane), formalitatile dureaza maxim o ora si e vorba de un singur "birou" unde se intampla toate - nu trebuie sa te plimbi prin 'nspe mii de locatii. Iar dupa-amiaza in aceeasi zi poti reveni sa iei pasaportul cu viza.
Mai greu cu intratul in ambasada, daca nu ma insel sunt 4 controale
.
Daca ai nevoie de ceva detalii despre obtinerea vizei, let me know, am fost pe acolo de cateva ori.
@herlino, as avea cateva sugestii, dar sunt sigur ca LoveDemon se pricepe mult mai bine
LoveDemon
8th December 2006, 14:42
QUOTE(Sobolan Mort @ Dec 8 2006, 12:49)

@herlino, as avea cateva sugestii, dar sunt sigur ca LoveDemon se pricepe mult mai bine

Chiar te rog sa ma ajuti. Sunt pe fuga, dar revin.
Despre preturile la mancare, ca asta-i mai scurt, pot spune ca sunt comparative cu cele din Romania, dar totusi, un pic mai marisoare (o paine obisnuita, de exemplu, e cam 0,70 - 1$, o masa la restaurant de doua persoane - in jur de 60-70$ (cu bauturi), o shawarma pe strada - 3-5$, un falafel - 2-3$, o portie de humus completa (cu salate si ful - un soi de fasole rosie, fiarta) costa in jur de 5$, un drum saptamanal la supermarket, fara excese sau delicatese, pentru doua persoane, se ridica la aproximativ 80-90$). Preturile variaza insa foarte mult.
Mancarurile traditionale si cele mai populare sunt falafelul, shawarma, humusul si thina (pasta de susan). Mie personal nu-mi plac, nici una. Dar, oricum, revin, ca acum chiar trebuie sa plec.
herlino
8th December 2006, 16:46
Sobolan Mort si Love demon va mai astept cu ce sfaturi puteti da, ca de cand am fost mic ma tot bate gandul sa vad Israelul.
Fara invitatie e greu sa primesti viza?
Am loc de munca, sunt si student.
Sau daca se scoate viza pt romani de la 1 Ian. atunci ce rost a mai avut anuntul cu implementarea aplicatiilor on-line?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.