jadcomp
20th March 2008, 15:40
QUOTE (Raikk0nen @ Mar 20 2008, 15:21)

este nevoie de viza pentru Brazilia si tarile din jur? Se poate obtine la locul faptei cind aterizez?
Pentru Brazilia si majoritatea vecinilor nu trebuie viza. Vezi pe Siteul MAE
consmat
1st April 2008, 14:20
Stie cineva de unde se poate obtine viza pentru Suriname??
Merci de raspuns!
xwh
1st April 2008, 15:22
Probabil trebuie să te adresezi ambasadei din Olanda
consmat
1st April 2008, 19:47
"xwh" Merci de raspuns!
LittleBig
6th April 2008, 12:40
QUOTE (Iris00 @ Jul 25 2007, 21:08)

Da.
cat a durat pana ti-a dat viza?
multumesc
paul06
13th April 2008, 07:46
La sfarsitul lui aprilie plec in Republica Dominicana.
Acum nu mai este nevoie de viza in interes turistic insa trebuie sa ai un CARD TURISTIC valabil 30 zile, care costa din cate am inteles 10 USD.
Stie cineva de unde se obtine ?
_kali_
6th May 2008, 14:21
Calatoresc in Rusia in perioada iunie-iulie, 10 zile. Cum fac cu viza daca imi cumpar singura biletele de avion si imi aranjez singura cazarea (nu la hotel!)?
Sunt de incredere site-urile care elibereaza invitatii si vouchere?
Hey23
6th May 2008, 14:40
Din cate stiu eu viza costa 40 USD si o iei in cateva zile.
Iti trebuie invitatie, nu stiu daca e obligatoriu sa prezinti si rezervarea la hotel.
Cred ca site-urile sunt de incredere, invitatia costa aprox. 25 euro.
LittleBig
8th May 2008, 17:17
QUOTE (LittleBig @ Apr 6 2008, 12:40)

cat a durat pana ti-a dat viza?
multumesc
vad ca nu a raspuns nimeni, asa ca va spun eu, pentru cei interesati: la 12 am depus actele, la 14 mi-ai eliberat viza
herlino
8th May 2008, 19:09
Cea de Iordania? Ca nu stiu la care te referi.
Si ce acte ai prezentat?
LittleBig
10th May 2008, 21:03
QUOTE (herlino @ May 8 2008, 19:09)

Cea de Iordania? Ca nu stiu la care te referi.
Si ce acte ai prezentat?
da, cea de Iordania.
acte: formularul luat de pe net, o poza tip pasaport, invitatia de la firma din Iordania, contravaloarea taxei de vixa -32USD - se depun numerar la consulat.
Gothyk
31st May 2008, 23:15
plec in finlanda la niste prieteni (finlandezi nativi).de acolo, mergem pana in nordul extrem, cotim stanga in norvegia, mergem pana in sudul norvegiei, intram in suedia si - finally- inapoi in finlanda.
desi vom fi cu ei in masina lor tot imi fac unele griji. am inteles ca nu trebuie viza nici pentru norvegia , nici pentru suedia. poate cineva sa confirme ?
in afara de asta, este ceva ce ar trebui sa stiu despre intrarea in tarile astea ? au anumite pretentii ? se impune sa am o anumita suma minima de bani ?
orice informatie poate fi de folos
mersi
LittleBig
1st June 2008, 18:07
QUOTE (Gothyk @ Jun 1 2008, 00:15)

desi vom fi cu ei in masina lor tot imi fac unele griji. am inteles ca nu trebuie viza nici pentru norvegia , nici pentru suedia. poate cineva sa confirme ?
confirmarea o ai pe www.mae.ro .... nu trebuie viza.
mihairosioru
1st June 2008, 21:26
Am intrat in UE de 1 an si jumatate... Suedia si Finlanda sunt state membre, deci iti trebuie doar carte de identitate. Norvegia nu e in UE, dar e in Schengen si in Spatiul Economic European, ceea ce inseamna ca daca treci din Finlanda in Norvegia nu treci prin punct de control.
Deci, nici macar nu iti trebuie pasaport pentru calatoria asta. Doar carte de identitate.
QUOTE (Gothyk @ May 31 2008, 23:15)

plec in finlanda la niste prieteni (finlandezi nativi).de acolo, mergem pana in nordul extrem, cotim stanga in norvegia, mergem pana in sudul norvegiei, intram in suedia si - finally- inapoi in finlanda.
in afara de asta, este ceva ce ar trebui sa stiu despre intrarea in tarile astea ? au anumite pretentii ? se impune sa am o anumita suma minima de bani ?
orice informatie poate fi de folos
mersi
madmax80
5th June 2008, 19:58
O intrebare simpla.....
Sunt casatorit iar sotia nu si-a schimbat pasaportul, acesta fiind inca valabil...credeti ca ar fi o problema sa mergem in Croatia, ea avand pasaportul cu numele vechi?.....
presupun ca nu, ca a mai trecut granita aratand pasaportul....
Păi vă întreabă cineva dacă sunteți căsătoriți ?
Nu prea cred
laocezar
26th June 2008, 20:49
Buna seara
Voi pleca in curand in vacanta in Grecia. Plecarea e din Oradea , cu masina personala. cautand pe viamichelin am obtinut ca traseu recomandat Serbia si Macedonia , dupa care Grecia. Stie cineva daca am nevoie de viza pentru tranzitarea acestor tari? Eventual si cateva informatii despre comportamentul politistilor si alte kestii pe care sa le am in vedere. Tinand cont ca drumul la destinatie il voi face in doua zile , poate aveti ponturi pentru cazare o noapte. Eu ma gandesc sa plec dis de dimineata din Oradea ( 3-4 ) si sa ajung pana in Grecia , unde sa ma cazez la unul din primele moteluri de pe drum
Multumesc anticipat
herlino
27th June 2008, 08:01
Nu trebuie viza pentru nici una din tarile pe care le strabati pana la greci.
Vezi ca poate o fi traseul mai scurt ca distanta prin Serbia si Macedonia, dar oare in ce stare sunt drumurile? Daca sunt varza, cum m-as astepta sincer in tarile astea, atunci cine stie cat faci pana la greci.
alexeyy15
9th July 2008, 23:20
eu am avut mari probleme anul trecut cand am facut cel mai lung drum
bucuresti-moskva-vladivostok-pyongyang urmand sa plec spre fukui. dar am fost retinuti 3 zile in coreea.am reusit sa intram in tara respectiva pentru ca aveam un prieten corean cu noi. dar la iesire au existat probleme din cauza faptului ca te credeau imigrant.
anul asta am ajuns din nou in japonia..doar la aeroport.m-au intors acasa din cauza vizei mele care credeam ca este 100% in regula tinand cont ca aveam chemare de la un japonez prin ambasada.mai incerc peste 2 luni cand va fi botezul fratelui meu
herlino
10th July 2008, 07:28
Pai si de ce nu te-au lasat in Japonia daca aveai viza de la ambasada ? Stiu ca normal viza nu iti garanteaza dreptul de a intra pe teritoriul tarii, dar totusi, nu prea auzi de multi cu viza intorsi din aeroport.
Si daca ai fost in Corea de Nord, vezi ca este un topic pe "Vacante in strainatate" unde poti da niste sfaturi si pareri.
simplyelenna
7th August 2008, 04:57
Salutare!!! Help! As dori sa plec in Liban, pe cont propriu, intr-o vizita..Toate site-urile "de specialitate"
spun am nevoie de viza si insira o droaie de documente necesare pentru a solicita viza...De unde se obtine pana la urma? Pentru ca cineva mi-a spus ca n-am nevoie decat de bilet, ma sui frumusel in avion si mi se da pe aeroport...mai ales daca acolo ma asteapta cineva. Multam fainut! Sa aveti o zi buna!
herlino
7th August 2008, 11:31
Uite aici ce spune :
Passport (must be valid at least 3 months beyond period of
intended stay) required.
Visa required.
Visa can be issued on arrival at Beirut International Airport
provided:
- coming for touristic purposes; and
- holding confirmed return/onward tickets and clear address
and telephone number in Lebanon.
Fee: 3 month, single entry: LBP 50,000.-.
3 month, multiple entries: LBP 100,000.-.
1 month, single entry: free of charge.
Entry refused if holding passport containing visa for Israel,
valid or expired, used or unused, or having any Israeli stamp
endorsed on passport.
Dar nu te costa nimic sa suni la ambasada din Buc si sa iti spuna ei clar.
simplyelenna
7th August 2008, 19:30
Foarte multumesc de raspuns prompt
).
QUOTE (herlino @ Aug 7 2008, 12:31)

Uite aici ce spune :
Passport (must be valid at least 3 months beyond period of
intended stay) required.
Visa required.
Visa can be issued on arrival at Beirut International Airport
provided:
- coming for touristic purposes; and
- holding confirmed return/onward tickets and clear address
and telephone number in Lebanon.
Fee: 3 month, single entry: LBP 50,000.-.
3 month, multiple entries: LBP 100,000.-.
1 month, single entry: free of charge.
Entry refused if holding passport containing visa for Israel,
valid or expired, used or unused, or having any Israeli stamp
endorsed on passport.
Dar nu te costa nimic sa suni la ambasada din Buc si sa iti spuna ei clar.
herlino
7th August 2008, 20:07
Cu placere.
Dar totusi, suna la ambasada, sa nu risti nimic.
Calatorie placuta.
HarvestMoon7
11th September 2008, 01:59
Salut!
Imi poate spune cineva, va rog, daca pentru tarile din America de Sud, tari ca Chile, Ecuador, Peru, Columbia, Argentina, Bolivia si Brazilia trebuie viza? Inca nu am ajuns sa aprofundez nimic, asadar n-am cautat absolut nimic referitor la vize pana in momentul de fata, dar mi-ar fi de folos sa stiu atat cat sa-mi fac o idee.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.