Tari care inca cer viza
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

ovidiusorin

Va rog sa-mi spuneti daca stiti....mai trebuie viza pentru Namibia si daca da,de unde se obtine?
herlino
Pt Brazilia nu mai trebuie viza.Si cu asta America de Sud e deschisa romanilor aproape in totalitate.

xwh
QUOTE (herlino @ Nov 13 2007, 16:57) *
Pt Brazilia nu mai trebuie viza.Si cu asta America de Sud e deschisa romanilor aproape in totalitate.

Păi care au mai rămas care cer viză ?
xwh
Cred că am găsit răspunsul. Guyana si Suriname au mai rămas care ne cer viză.
penca
QUOTE (ILoveMyBunny @ Aug 15 2007, 23:06) *
3 luni am asteptat pentru viza de Rusia E intr-adevar tare greu,dar li se aplica si lor cand ne viziteaza,si prietenii mei rusi de plang de aceeasi problema. Oricum ,se obtine mai usor decat viza pentru SUA sau Israel,de exemplu

E, lasa, destul a fost cit nu le-a trebuit nimic ca sa vina...
herlino
Si Paraguay cred ca mai cere viza.
xwh
Conform http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&i...lnk=4&cat=5 , Paraguay nu mai cere viză

oleseanimigean
Salut.
Ma intereseaza si pe mine cum se poate obtine o viza pentru Anglia , dat fiind ca sunt cetatean al Republicii Moldova . Sau cum pot face rost de un contract de munca pentru Anglia. Poate imi puteti oferi sfaturi ori stie cineva mai exact.
Astept raspunsurile voastre.
Va multumesc anticipat.
xwh
Presupun că trebuie să te interesezi la Ambasada Marii Britanii la Chișinău sau București daca aparține și pentru moldova
Imperator

QUOTE (oleseanimigean @ Nov 21 2007, 19:13) *
Salut.
Ma intereseaza si pe mine cum se poate obtine o viza pentru Anglia , dat fiind ca sunt cetatean al Republicii Moldova . Sau cum pot face rost de un contract de munca pentru Anglia. Poate imi puteti oferi sfaturi ori stie cineva mai exact.
Astept raspunsurile voastre.
Va multumesc anticipat.

Iata ce am obtinut de pe net.

Ambasada Britanică din Chișinău acceptă doar aplicații și înscrieri on-line pentru toate categoriile de viză.

Acesta este un serviciu prin care aplicanții își pot obține viza online. El este deja operațional în peste 40 de țări.

Vizitați pagina despre aplicațiile online pentru vize pentru mai multe informații.

Secția Vize va accepta cererile de vize de la cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Moldova, în toate categoriile de vize pentru Marea Britanie. De asemenea vor fi acceptate cererile de viză de la cetățenii altor naționalități care curent locuiesc și sunt înregistrați în Moldova.

Taxele de aplicare se aplică la toate categoriile de vize.

Persoanele din alte țări decât Moldova, care nu vorbesc engleza, româna sau rusa trebuie să aducă un traducător, cu care nu sunt în relații de rudenie, pentru ajutor în procesul de aplicare.

Intrarea la Consulat/ Secția Vize este GRATIS.

Formularele pentru aplicare de viză sunt distribuite GRATIS.

TAXE DE APLICARE PENTRU VIZĂ

Din data de 1 Noiembrie 2007 taxele pentru serviciile de viză și cele consulare vor fi achitate doar în Euro. Pînă în data de 31 Octombrie 2007 toate taxele vor fi achitate doar în lei moldovenești. Consultați taxele de aplicare.

Persoanele sunt rugate să se asigure că dețin suma corectă pentru plata tipului de viză pentru care aplică.

Vă rugăm să rețineți că NU VOR AVEA LOC RAMBURSĂRI odată ce cererea a fost depusă și taxa corespunzătoare a fost plătită.

ACTELE DE SUPORT

Este în responsabilitatea Dumneavoastră să demonstrați Ofițerului Secției Vize veridicitatea aplicării, și Dvs trebuie să prezentați actele de evidență adecvate pentru a argumenta cererea de viză.

Începând cu 3 septembrie 2007 solicitanții de viză care declară ca sunt angajați în câmpul muncii trebuie să prezinte carnetul de muncă, contractul de angajare și scrisoarea de suport din partea angajatorului care oferă detalii referitor la funcția ocupată, data angajării, salariu și durata concediului /deplasării.

Ambasada Britanică din Chișinău nu acceptă certificate emise de băncile moldovenești drept dovadă de existență a fondurilor. Trebuie prezentate extrase bancare care acoperă o perioadă de 6 luni înainte de depunerea solicitării de viză.

Vă rugăm să accesați aici pentru călăuzire cu privire la actele de suport.

Cererea Dvs poate fi refuzată fără comentarii ulterioare în cazul în care Dvs nu puteți prezenta actele adecvate de evidență.

ÎN ATENȚIA SOLICITANȚILOR DE VIZE STUDENȚEȘTI

Începând cu 1 ianuarie, 2005 solicitanții vizelor studențești care doresc să treacă un curs de studii in Regatul Unit al Marii Britanii vor trebui să se asigure că instituția la care intenționează să studieze este înregistrată la Departamentul Educației și în Registrul Universităților Britanice de Învățământ. Solicitanții de viză studențească vor avea posibilitatea să verifice dacă instituția de învățământ este înregistrată și vor putea face acest lucru accesînd următoarea adresă web:

www.dfes.gov.uk/providersregister

Orice solicitare de viză studențească a persoanei ce dorește să studieze la o instituție de învățământ neînregistrată în această listă va fi refuzată.

Mai multe informatii:

http://www.britishembassy.gov.uk/servlet/F...d=1049884565814

Sau alternativ, iei cetatenie romana
diasul
Peste vre-o doua saptamani, destinatia Indonezia. Saptamana viitoare ma duc la ambasada pentru viza. Vreau sa va intreb chestii generale care trebuie luate in calcul, daca sunt? Apreciez orice raspuns.
herlino
Primesti viza turistica pe aeroport in Indonezia, pe max 30 de zile si platesti cred 25 de dolari.Nu ai nevoie de viza de la ambasada, decat daca stai mai mult.Vezi www.indonezia.ro, pagina ambasadei lor in Romania.
diasul
QUOTE (herlino @ Nov 24 2007, 17:32) *
Primesti viza turistica pe aeroport in Indonezia, pe max 30 de zile si platesti cred 25 de dolari.Nu ai nevoie de viza de la ambasada, decat daca stai mai mult.Vezi www.indonezia.ro, pagina ambasadei lor in Romania.

Nu e cazul meu, nu e vorba de viza turistica. Cred ca ma duc luni la ambasada. Merci pentru raspunsuri.
scc1911
In Anglia se poate intra cu buletinul sau inca iti mai trebuie viza?
scc1911
nu stie nimeni?
metalactual
Mergi linistit cu C.I.
maltese
QUOTE (silviotimaru @ Apr 2 2007, 00:01) *
Salutare! Eu locuiesc in Budapesta si "fregventez" si eu Ucraina foarte des. Viza o solicit de la ambasada Ucrainei de aici din Budapesta. Ultima data (aprox 2 saptamani) mi-au spus ca peste vreo luna nu ne mai trebuie viza. Dar peste care luna...

Gata, nu mai trebuie vize pentru Ucraina, doar pasaportul
La intrare vamesii ucrainieni te pun sa completezi un formular care trebuie avut pe parcursul sederii acolo si se preda la intoarcere. Pe cartea verde a masinii trebuie avut grija sa nu fie taiata UA de pe lista tarilor unde e valabila, noi am fi vrut sa mergem cu masina noastra dar cei de la asigurare au fost sarguinciosi si au taiat cateva tari din tabelul acela si a trebuie sa mergem cu masina parintilor.

Foarte frumos ca dupa vama stau politistii rutieri ucrainieni si opresc cam toate masinile, noua ne-a spus ca aveam 75km/h si au vrut sa ne confiste detectorul de radar (care nu e legal la ei), s-a rezolvat totul cu 20 grivini (cred ca asa se scrie, aprox 10 RON) si ne-au intrebat daca avem mai multi bani de-ai lor, ca sa le schimbam (primisera RON spaguta de la alti romani si lor nu le foloseau la nimic). Dupa "schimbul valutar" ne-au multumit frumos si ne-au spus ca pana in Cernauti mai sunt cateva echipaje si sa avem grija.

Un lucru important, trecerea se face doar pe la Siret, ne-am intors pe la Herta si romanii mai sa nu ne lase sa intram in tara pentru ca respectiva vama e doar pentru judetele Botosani si Suceava.
catutza46
pentru namibia este nevoie de viza pe toate pasapoartele . problema este ca se ia de la viena.
ducipalu
mda
fost azi la cernauti. prima data.
5.30 plecare din suceava, viscol, gheatza etc.
06.15 vama siret. pe partea romana - mult bun simt, treci ca prin branza.
ajungi la vecini, incepe distractia. davai certificat, davai pasaport, jos traditzia. pentru cei care nu stiu termenul, traditzia e un fel de obicei, impamantenit, care, la noi a fost starpit.
la inceput, nu intelegeam ce inseamna. dar apoi m-a amuzat si intrigat totodata. nu vreau sa intru in detalii. cei care au trecut pe acolo stiu.
08.20 ies din vama
siret-cernauti - 36 km.
o sosea care cere 150 la ora
intru in cernauti, pe o sosea de centura nereparata de mii de ani, ajung la bazar.
casc gura. preturi bune, haine de calitate, nu chinezarii ieftine.
cumpar nijte pantofi 150 hrivne, adica 75 lei. la noi vazut ceva asemanator pe la 130 lei
prea frig de plimbat
zic sa imi iau de-ale gurii si incerc sa ma duc in CARAVAN, un fel de supermarket ieftin. bajbai prin jurul bazarului si nu-l gasesc. ma enervez si ma duc la pacco, un alt magazan mare, langa primul luckoil de la intrare.
fructe mai scumpe ca la noi
carne putina si mai mult gaini intregi.
cumpar de vreo 300 hrivne, adica de vreun milion jumate
surprins. pall mall light 2,50 hrivne, adica 1,25 lei
iau unul de proba. fumat apoi. un pic cam uscat dar foarte fumabil.
detergent TIDE, 9 KILE- 88 HRIVNE- 44 LEI
BLEND A MED 100 ML 5 LEI
CEVA PENTRU RUFE - SIRAN - 2 L -15 LEI
SAPUN CAMAY- 0,9 LEI
MANCARE PENTRU MATZE - DARLING - 2 KILE - 10,5 LEI. IN METRO IN CERNAUTI AM VAZUT SI LA 8,5 LEI. LA NOI IN HYPERMARKETURI E 13,5 LEI
DOMESTOS - 1 L - 6 LEI
MULTE NIMICURI
am aflat acu ca acest pacco e un magazin scump
ca la caravan e mult mai ieftin. o sa merg data viitoare
cum era vreo 11 jumate, am zis sa vad ce e si cu metro
fac 9 km prin centrul orasului pe un drum de piatra cubica si cu gropi, de mi-era mila de bolid.
ajung la metro. larg, aerisit, deschis, mute masini de ro in parcare
la intrare o matahala imi zice DAVAI DOCUMENT. se holbeaza la legitimatie si boscorodeste ceva. intr-o engleza, stalcita execrabil de copchilele de la intrare, intzaleg ca tre sa imi mai dea ceva, o chitanta. imi da hartia, o iau sh intru in metro. larg, spatios. in interior lipsesc vrabiile care le vezi in magazinu din suceava, un personal cizelat si preturi de bun simt. plus ca o mare diversitate de produse, o iluminare placuta. PRIMITOR. mi-a placut mai mult ca tot ce am vazut in romania prin buc, cj, is, tm si ct. nu ma refer aici doar la magazinele metro.
iau o jucarie vorbitoare. 10 lei. vb in ucraineana, dar mi-a placut enorm.
ma reped la tzigari
marlboro, camel 35 grivne cartusul, adica 17,5 lei
kent 40 gr
lucky strike 28 gr
iau chesterfield cu 15 lei cartusul
la ei tva e 20% si tot e mai ieftin
jacobs 500 gr in vid - 9 lei, la noi in metro e 14 lei
becuri de 100 w din alea albicioase, tare bune - 0,45 lei
oua - 2000 bucata, din alea mari de am vazut la 0,6 lei in selgros
preturile la florile de apartament - jumate ca la noi
un vin bunicel - 4 lei
berea la sticla de jumate 1,5 lei- o bere buna
conservele de peste - ca la noi
file de cod-12 lei
in fine
cheltui vreo 500 hrivne, adica 100 usd
au exchange in metro 1 usd = 5,04 grivne
primesc si euro
cursul e la fel ca in tot orasul, nu ca la noi unde sunt agreate anumite banci, care au un curs exagerat. comision 0%
sucuri ieftine
plec spre sv. inainte de iesirea din cernauti e un luckoil. am stat la coada vreo 20 min
95 fara plumb, A-PREMIUM 95, 5,20 grivne litrul, adica 2,6 lei. platesc inainte si pun 35 litri
cu 15 km inainte de vama , atentie la politie.
stau baietii la ciugulit
viteza la ei in localitate 60
80 in afara
vad un echipaj. era ocupat cu un bus
pe al doilea nu-l ratez.
un wv passat, model 2002, dotat cu radar.
au astia un stil de a trage pe dreapta.... scurt, cu bastonu, de pe margine
din motive de jena pentru politia ucraineana, nu vreau sa va spun cate secunde a durat controlul documentelor pe care nici macar nu le-am scos din torpedou
cunoscatorii stiu
ajung in vama
la ucraineni - circul de pe lume
hamesti rau
ajung la ai nostri - bun simt, civilizati. atat doar- sa nu ai decat 1 cartus de tzigari de persoana si maxim 1 litru de alcool
ies din vama si o calc spre suceava. si in urechi inca imi rasuna un cuvant. singurul pe care trebuie sa-l intelegi in tzara vecina si pretena : TRADITZIA
in concluzie> renteaza shopping-ul la ucraineni dar>
- trebuie sa cumperi de cateva sute de usd ca sa renteze efortul
- sa ai bancnote mici
- sa nu-ti rupi gatul dupa ucrainence. ne dau clasa. rupte din soare si stiu sa se imbrace.
- sa nu uiti sa onorezi..... TRADITZIA
sweetcandy
am nevoie de un sfat.....
am o invitatie in Quatar.....Doha
cum pot obtine o viza de turist....si chiar am nevoie de sfatul cuiva...
e o tara sigura?
mihairosioru
Stie cineva cum sta treaba cu Georgia? Mai ne cer viza au ba? Informatiile de pe net sunt contradictorii. Pe site-ul minsterului nostru de externe cica nu mai avem nevoie de viza. Pe site-ul georgian scrie ca cetatenii UE nu au nevoie de viza, dar site-ul nu e actualizat de prin 2006, cand noi nu eram in UE. La IATA Travel Centre si Continental Airlines Visa & Passport Information iese ca viza este obligatorie pentru cetatenii romani.

Deci, inainte sa fie cazul sa ma interesez la ambasada, stie cineva, din experienta proprie, cum e cu viza pentru Georgia?
catutza46
QUOTE (sweetcandy @ Mar 16 2008, 10:24) *
am nevoie de un sfat.....
am o invitatie in Quatar.....Doha
cum pot obtine o viza de turist....si chiar am nevoie de sfatul cuiva...
e o tara sigura?

uite aici http://www.qatarembassy.ro/Romana/Index%20ro.html tel.2304741
completeaza formularul (cel in engleza)
eu am luat o viza in februarie ptr qatar, reprezentanta diplomatica este pe Str Venezuela nr 5 langa ambasada irakului, si MAE.
sweetcandy
QUOTE (catutza46 @ Mar 16 2008, 12:50) *
uite aici http://www.qatarembassy.ro/Romana/Index%20ro.html tel.2304741
completeaza formularul (cel in engleza)
eu am luat o viza in februarie ptr qatar, reprezentanta diplomatica este pe Str Venezuela nr 5 langa ambasada irakului, si MAE.

si cam cat a durat pana ai luat-o.....?
multumesc....
catutza46
am avut 40euro parca, 2 poze, formularul de viza, pasaportul, xerocopie de pe pasaport, invitatie

cred ca a durat 7 sau 8 zile
Raikk0nen
este nevoie de viza pentru Brazilia si tarile din jur? Se poate obtine la locul faptei cind aterizez?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.