Tari care inca cer viza
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Encore

QUOTE(spare-me @ May 24 2007, 10:24) [snapback]2879483[/snapback]
si eu ! smile.gif
mie mi-aua plicat stampila respectiva de fiecare dat, adica aproximativ de vreo10 ori pe anul asta death.gif

cand mai iesi din tara da-le buletinul sa vedem unde aplica stampila =))
iulia_10001
Salut!
eu vreau sa merg in Rusia la vara si imi trebuie viza. am la cine sta acolo, doar ca nu poate sa-mi faca invitatie...timpul scurt...student fara cont console.gif
prietenul meu rus a venit la mine, tot fara invitatie, cu o rezervare fictiva la hotel, cu un voucher. eu am intrebat azi la o agentie de turism si am aflat ca in Rusia nu se poate merge cu rezervare fictiva, deoarece guvernul rus verifica toate rezervarile. in concluzie, am nevoie de invitatie...oare chiar asa de seriosi sa fie?
ma poate sfatui cineva? orice este de folos...chiar si exepriente din rusia...sau la ce ar trebui sa ma astept?!?!!?

Mersi in avans

iulia_10001
QUOTE(Bebeluska @ Feb 15 2007, 19:26) [snapback]2454758[/snapback]
Nici macar la ambasada. Ok, iti voi trimite pm.

salu! imi poti da si mie te rog numele agentiei? eu am fost la o agentie si mi au spus ca ei nu se ocupa de vize, decat in cazul in care se merge cu excursie organizata de ei. ai mers ca turist? ai avut rezervare la hotel pentru a obtine viza? eu as vrea sa merg cu rezervare de hotel, adica cu voucher...dar dup/aia ce se intampla daca nu ma cazez la hotelul respectiv?ai obtinut greu viza? eu as rea sa merg in vizita la cineva, si nu prea stiu cum sa procedez....
dar oare se iau greu viza??!?!?! unsure.gif

mersi!
Imperator
Se ridica vizele de Bosnia ? Am citit ieri sau alaltaieri pe fluxul de stiri de la Realitatea ca se ridica viza pentru Bosnia. Cum nici in Macedonia nu mai e nevoie de viza, probabil Serbia va urma foarte repede.
Imperator
QUOTE(herlino @ May 26 2007, 09:41) [snapback]2887614[/snapback]
M-am interesat si am venit cu informatiile actualizate.Pacat ca tu nu te-ai prins.

In fine, numele agentie nu l-am scris, sa nu zica moderatorii ca fac reclama, dar am scris exact cum se poate afla numele + detaliile de contact ale agentiei respective, reprezentant Emirates in Romania.

LE: asta e agentia :

City: BUCHAREST
Agent: World Travel - GSA
Address: Calea Mosilor Nr 294
Sect 2
Bucharest
Romania

Dialing Code: 00401
Telephone: 2100527/550

Emirates nu zboara in Romania, dar au o reprezentanta acolo unde a zis Herlino. In principiu, se zboara la Istanbul cu Tarom sau Turkish si de acolo cu Emirates (am senzatia ca Emirates are o intelegere cu Tarom si au niste preturi mai prietenoase).
balauru69
Chestia e foarte simpla:

Te duci pe Mosilor (unde scrie mare EMIRATES), iti fac o copie dupa pasaport (asta se trimite la Londra). Dupa 2-3 zile te duci frumusel si-ti iei viza (o stampila rosie pe o hartie A4, unde e o semnatura si un cod), platesti biletul, si aia e. Ai mare grija de hartia aia, ca daca o pierzi, ai pus-o. Cursa e Bucurest - Istambul cu Taromul sau Turkish Airlines, dar iti recomand foarte calduros sa optezi pentru Turkish Airlines, nu pt. Tarom. Pe mine m-a costat in octombrie 2005 670 de Euro (viza + avion).

Succes!
slackerszv
am deschis acest topic in sperant ca voi primi ajutor in legatura cu informatiile legate de vama , de acte si de vizele necesare pentru a iesi respectiv intra in Republica Moldova.
pentru inceput vreau sa imi cer scuze ca sunt complet afon in acest domeniu. nu am calatorit niciodata in strainate.
sa incerc sa formumlez cateva intrebari :
1. am inteles ca pentru ca eu(roman fiind) trebuie sa ma duc in Moldova trebuie sa arat in vama 250 de euro sau ceva de genul si sa am pasaportul cu mine .
gresesc? in afara de tarile apropiate moldovei, rusia, ukrain etc. restul lumii trebuie sa arate aceiasi suma ?
ex : germani,oameni din state , etc. ?
2.ce trebuie sa faca o persoana din republica moldova pentru a merge in vizita intr-o tara din occident .
iau spre exemplu trei tari: italia, anglia, statele unit.

p.s: am efectutat toate cautarile posibile pe acest motiv. daca s-a mai discutat ,sincer spun si totodata imi cer scuze pentru ca personal ca nu am gasit nimic legat de Moldova.

diciulina
VIZE SERBIA SI MUNTENEGRU?

Salutare!
In august merg in Croatia si cel putin la intoarcere ar trebui sa trec prin Muntenegru unde vreau sa stau si cateva zile...iar apoi Serbia-Romania

ce stiti de vize?...au fost stiri cum ca nu se mai cer vize pt serbia...am sunat la ambasada si mi-au zis ca trebuie viza!...si ca costa 40 euro/persoana pt 1 intrare/iesire sau 75 euro/persoana pt mai multe intrari/iesiri.....si ca viza e valabila si pt Muntenegru.......apoi am scris un mail la consulatul roman din Muntenegru si mi-au raspuns ca nu trebuie viza ....
prin ziare scrie ceva de genul ca din 2008 se vor scoate vizele...

concret...e o bulibaseala...

voi ce stiti?...a fost cineva de curand prin aceste tari??...mai nou sunt si cateva provincii (voevodina..etc)...exista vreun risc sa treci prin serbia?..muntenegru?
hypercrates
Deocamdata pentru Serbia este nevoie de viza. Daca cineva stie mai mult despre negocierile care (teoretic) au loc, este rugat sa dea mai multe detalii - nu de alta, dar un regim fara vize ar reduce considerabil cheltuielile unei calatorii. Foarte recent, Muntenegru a ridicat obligativitatea vizelor (vezi http://consulatulgeneral-serbia.ro/index.php?menu=viza). In ceea ce priveste riscul, am fost in Belgrad in iarna si nu mi s-a parut sa fie mai periculos ca Bucurestiul, ba chiar l-as recomanda ca destinatie turistica.
De cateva zeci bune de ani, Serbia are 2 provincii autonome, Voievodina si Kosovo (din care doar prima mai functioneaza ca atare). Voievodina nu are atributii in ceea ce priveste controlul la frontiera, sau regimul de vize, asa ca e acelasi lucru daca intrati pe la Jimbolia sau pe la Portile de Fier. Controale interne nu sunt.
In schimb, dupa cum bine stiti, Kosovo e administrat de o forta internationala, care administreaza si toate punctele de intrare in provincie. Vize pentru Kosovo nu trebuie (in fond UNMIK nu are ambasade in alte tari). Atentie insa, ca Serbia nu recunoaste punctele de trecere de la frontiera externa a provinciei Kosovo, si s-ar putea ca o asemenea stampila sa nu vi se recunoasca drept "intrare".

Toate bune
penca

De astazi 4 iulie 2007, Serbia a anuntat ca a decis, unilateral, eliminarea vizelor pentru cetatenii romani pe motivul ca romanii sunt cetateni UE, a anuntat seful Politiei de Frontiera Timis. Se pare ca decizia a fost luata pe 28 iunie 2007, dupa intilnirea Presedintelui Romaniei cu liderii sirbi.

Din nefericire, se pare ca Ministerul Afacerilor Externe are alta treaba la ora asta, astfel incit ei nu au nimic oficial pe site.

Informatia a fost difuzata astazi de catre Evenimentul Zilei : http://www.evz.ro/article.php?artid=312477

Tot neplacut este ca informatia a fost difuzata haotic, din sursa aproximativa. Mi-ar fi placut sa aflu daca in situatia asta este si Muntenegru si Macedonia sau Bosnia Hertegovina.
diciulina
QUOTE(penca @ Jul 4 2007, 18:12) [snapback]3057196[/snapback]
De astazi 4 iulie 2007, Serbia a anuntat ca a decis, unilateral, eliminarea vizelor pentru cetatenii romani pe motivul ca romanii sunt cetateni UE, a anuntat seful Politiei de Frontiera Timis. Se pare ca decizia a fost luata pe 28 iunie 2007, dupa intilnirea Presedintelui Romaniei cu liderii sirbi.

Din nefericire, se pare ca Ministerul Afacerilor Externe are alta treaba la ora asta, astfel incit ei nu au nimic oficial pe site.

Informatia a fost difuzata astazi de catre Evenimentul Zilei : http://www.evz.ro/article.php?artid=312477

Tot neplacut este ca informatia a fost difuzata haotic, din sursa aproximativa. Mi-ar fi placut sa aflu daca in situatia asta este si Muntenegru si Macedonia sau Bosnia Hertegovina.

Multumi pt informare!..Speram sa fie asa!...
Pana la urma v-or da oficial...pe MAE...dar mai dureaza...stii cum e la noi!
Irishman
Muntenegru a renuntat la viza la sfarsitul lunii iunie
amandigi
Cativa prieteni au fost anul trecut in Croata si au mers si la Dubrovnic. Daca va uitati la harta veti vedea ca e nevoie sa treci prin Bosnia. Nu au avut nevoie de viza.
herlino
Cica de ieri si Bosnia a renuntat la vize pt romani :

" Romanii pot calatori si in Bosnia si Hertegovina fara vize, doar pe baza pasaportului, a asigurarii medicale si, daca este cazul, a „cartii verzi” pentru autovehicul”, a anuntat ministrul internelor, Cristian David. Decizia i-a fost comunicata, ieri, ministrului roman de omologul sau bosniac Tarik Sadovic. "

scrie in evz, in articolul cu bulibaseala de la vama cu Serbia.
Imperator
QUOTE(herlino @ Jul 6 2007, 06:44) [snapback]3064681[/snapback]
Cica de ieri si Bosnia a renuntat la vize pt romani :

" Romanii pot calatori si in Bosnia si Hertegovina fara vize, doar pe baza pasaportului, a asigurarii medicale si, daca este cazul, a „cartii verzi” pentru autovehicul”, a anuntat ministrul internelor, Cristian David. Decizia i-a fost comunicata, ieri, ministrului roman de omologul sau bosniac Tarik Sadovic. "

scrie in evz, in articolul cu bulibaseala de la vama cu Serbia.

De la 1 august, de asemenea, nu va mai fi nevoie de viza pentru Noua Zeelanda. Se pregateste Belize zice-se.
herlino
INDONEZIA - viza se obtine la sosire, din Mai 2007.

De pe situl ambasadei :
"Incepand cu data de 28 mai 2007, cetatenii Romani care calatoresc in Republica Indonezia beneficiaza de facilitatea vizei la sosire."

veve2001
Stie cineva cum se obtine viza pentru Iordania.
Imperator
QUOTE(veve2001 @ Jul 13 2007, 01:42) [snapback]3093916[/snapback]
Stie cineva cum se obtine viza pentru Iordania.

Te duci la ambasada Iordaniei din Bucuresti si iei viza.

http://www.jordanembassy.ro/

Iris00
QUOTE(Imperator @ Jul 13 2007, 10:29) [snapback]3094681[/snapback]
Te duci la ambasada Iordaniei din Bucuresti si iei viza.

http://www.jordanembassy.ro/

Este chiar asa de simplu? Nu am nevoie de invitatie? smile.gif
xwh
Nu
Flocinel
Am onoarea...
puteti sa-mi oferiti ceva amanunte despre actele si taxele necesare obtinerii unei vize turistice pentru Siria?
actualmente rezidez in Constanta, dar poate pot delega un prieten sa umble pe la consulat ca sa nu fac eu multe drumuri; de asemeni, cred ca ar fi mai bine sa ii dau o tema bine documentata, asa ca orice sfat pertinent este extrem de util si de binevenit.
Multumesc ,
Flo
Imperator
QUOTE(xwh @ Jul 14 2007, 14:34) [snapback]3099219[/snapback]
Nu

Daca esti tipa singura care vrea sa se duca in Iordania, ai putea sa ai probleme... altfel, nu iti trebuie invitatie, nu te duci in Rusia sau Coreea de Nord !
Imperator
QUOTE(Flocinel @ Jul 14 2007, 19:42) [snapback]3100214[/snapback]
Am onoarea...
puteti sa-mi oferiti ceva amanunte despre actele si taxele necesare obtinerii unei vize turistice pentru Siria?
actualmente rezidez in Constanta, dar poate pot delega un prieten sa umble pe la consulat ca sa nu fac eu multe drumuri; de asemeni, cred ca ar fi mai bine sa ii dau o tema bine documentata, asa ca orice sfat pertinent este extrem de util si de binevenit.
Multumesc ,
Flo

Da si tu un telefon:
Ambasada Siriei în România (Bd. Lascăr Catargiu nr. 50, sector 1, București; Tel: 319-2467; Fax: 312-9554
Iris00
QUOTE(Imperator @ Jul 16 2007, 10:53) [snapback]3105504[/snapback]
Daca esti tipa singura care vrea sa se duca in Iordania, ai putea sa ai probleme... altfel, nu iti trebuie invitatie, nu te duci in Rusia sau Coreea de Nord !

Sunt singura dar am 41 de ani biggrin.gif . Sper sa nu am probleme.Multumesc pt raspunsuri.
Iris00
QUOTE(Flocinel @ Jul 14 2007, 19:42) [snapback]3100214[/snapback]
Am onoarea...
Multumesc ,
Flo

Ai nevoie de o invitatie din partea unui cetatean sirian( pentru viza individuala) sau poti merge cu o excursie organizata.
Reclama
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.