Tari care inca cer viza
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

blondasicreata

QUOTE(oaritoni @ Apr 9 2007, 14:18) [snapback]2675401[/snapback]
Intentionez ca la vara sa vizitez pentru cateva zile Sankt Petersburg. Ma intereseaza daca viza mai este necesara ? Pe site-ul Ministerului de afaceri externe al Romaniei scrie ca da,dar am banuieli privind veridicitatea informatiilor de acolo (poate site-ul nu e updat-at ) . Daca stie cineva date actuale,sau a fost sa-mi spuna si mie ! Sau poate ca se va renunta pana in iulie cand intentionez sa plec !

Mersi !

Iti trebuie viza. Daca imi amintesc bine costa vreo 100 de dolari si o obtii de la ambasada Rusiei cam intr-o saptamana. Dar sigur iti trebuie. Si vezi ca mai sunt niste chestii nasoale la ei, trebuie sa declar cand ajungi pe aeroport la ei cat timop sai, unde esti cazat, etc. Ca sa poata sa te urmareasca mai usor
lelica32
QUOTE(danutza2 @ Feb 28 2007, 00:04) [snapback]2509157[/snapback]
Noi am fost in decembrie 2005 in Dominicana.Viza am obtinut-o pe aeroportul din Punta Cana.Nu mai stiu exact cat a costat dar pana in 100 euro de persoana.

Din pacate nu mai este posibil de obtinut viza la aeroport. Am sunat acum la Consulatul Republicii Dominicane din Frankfurt, si mi-au spus clar ca cetatenii romani au nevoie de viza, care se obtine de la Consulat si nu la aeroport. Am cerut sa-mi trimita prin posta o lista cu actele necesare pentru obtinerea vizei. Cind primesc lista am s-o public aici.

Lelica

herlino
Nu mai trebuie vize pt Peru, unde cetatenii romani cu pasapoarte turistice pot calatori timp de 90 de zile.
Mai Brazilia sa le ridice, si ce e mai important din America de Sud se poate vizita fara problema vizelor.
xwh
Pacat ca avionul este o mica avere pana acolo smile.gif
maltese
QUOTE(silviotimaru @ Apr 2 2007, 01:01) [snapback]2648532[/snapback]
Salutare! Eu locuiesc in Budapesta si "fregventez" si eu Ucraina foarte des. Viza o solicit de la ambasada Ucrainei de aici din Budapesta. Ultima data (aprox 2 saptamani) mi-au spus ca peste vreo luna nu ne mai trebuie viza. Dar peste care luna...

1 Mai muncitoresc !!!
Sper sa se confirme
andren15
Salut,
prietena mea e din Peru si chiar ma intereseaza subiectul.
Sunteti sigur ca nu mai trebuie viza? Daca ar fi asa, gandindu-ma la principiul reciprocitatii, nici cetatenii din Peru nu mai au nevoie de viza pt calatorii sub 90 zile, nu?
Prietena mea incearca de un an sa ia viza (mentionez ca are viza SUA de lucru, tranzit si turistica pe 10 ani, viza Schenghen pe 10 ani), dar e atat de complicat sa ia viza de Romania (si nimeni nu garanteaza ca ia viza) incat am cam renuntat deocamdata. Si ai nostri mai cer sa ai si bilet de avion rezervat cand depui dosarul de viza, iar daca se refuza viza, nimeni nu-ti mai da banii inapoi. Colegul meu de cabina (caci suntem 2 romani cu 2 fete din Peru care lucram pe nave de croaziera) a dat 1450 euro pt dus-intors cu KLM, zbor de 48 ore cu escale. Noroc ca toti avem viza de SUA, altfel ii trebuia si aia (inca 100$), caci a avut escala pe acolo.
Daca puteti sa-mi dati vreun link sau ceva in legatura cu chestia asta ar fi ceva super.
PS: a fost fata anul trecut la Ambasada Romaniei in Lima si a intrebat ce trebuie, etc (trebuie inclusiv ca eu sa depun 2000 Eur la MAE la noi, drept garantie) si daca viza SUA si de 10 ani o ajuta(la modul ca daca nu se duce imigrant in SUA, doar nu va veni aici sa lucreze pe 150 euro la negru) si i s-a raspuns ca nu are nici o importanta.......asta e......daca nici asta nu e dovada de credibilitate, nu mai comentez....
Ideea e ca ea e pe nava acum si luna viitoare vine in Europa nava. Cand termini contractul, compania iti plateste avionul acasa. Ar fi cheltuiala mai mica daca si-ar plati ea avion dus-intors Danemarca-Romania si de acolo sa-i plateasca Compania biletul de intoarcere in Peru.
Sper sa ma ajute cineva cu informatiile.
herlino
E 100% ca nu mai trebuie, iar pt reciprocitate, cauta site-ul Afacerilor Externe din Peru, ca trebuie sa scrie acolo.

Pe site la mae.ro a fost actualizat tabelul cu vizele, dar la "conditii de calatorie" nu a fost actualizat.
Uite, suna aici : Ambasada Republicii Peru din București (Șos. Kiseleff nr.18; Tel: 021-223-1253; 223-1086; Fax: 021-223-1088; E-mail: embaperu@pcnet.ro) si iti spun ei exact.

TheCrow
s-a confirmat acest lucru?
xwh
e scump un implus telefonic sa afli nu ?
Phx'

Deocamdata e in stadiu de vis, dar as vrea sa ajungem cateva zile in Dubai in luna ianuarie 2008. Nu am stiut ca e nevoie de viza, de fapt nu m-am gandit la asta, dar am vazut ca pe site-ul unor agentii de turism este specificat asta. Ma gandeam sa iau biletele on-line de la Tarom, sa facem rezervare tot on-line la vreun hotel si sa mergem de capul nostru, fara excursie organizata, ca de obicei in alte parti, dar chestia asta cu viza ma incurca.
A obtinut cineva viza pt Dubai? O fi greu? Cum se procedeaza?
herlino
Eu stiu ca se poate obtine relativ usor daca zbori cu Emirates, te rezolva ei, bineinteles contra-cost.Fara Emirates sau fara agentie turistica eu stiu ca e aproape imposibil sa obtii viza pt Dubai.
nic_biso
QUOTE(herlino @ May 22 2007, 08:36) [snapback]2869468[/snapback]
Eu stiu ca se poate obtine relativ usor daca zbori cu Emirates, te rezolva ei, bineinteles contra-cost.Fara Emirates sau fara agentie turistica eu stiu ca e aproape imposibil sa obtii viza pt Dubai.

Si cum te rezolva Emirates daca rezervi biletul pe site-ul lor? Iti trimit un email cu viza "electronica"?
herlino
Nu stiu sigur cum se procedeaza.Au reprezentant in Bucuresti o agentie de turism, un mail sau telefon la ei si ma gandesc ca lamuresc pe toata lumea.Detalii de contact sunt pe emirates.com undeva,

Phx'
Multumesc, se pare ca ramane solutia excursiei prin agentie, care e cam scumpa!
herlino
Nu cred ca e neaparat sa iei un sejur de la o agentie.
Cauta agentia aia de sunt reprezentanti Emirates, si zi-le sa iti vanda ei biletul de avion, sa faci rezervarea la hotelul ales de tine prin agentia lor, si sa te si rezolve cu viza.
Ma gandesc ca se poate asa, sa nu iei sejurul lor, ci sa ti-l faci tu, dar cu ajutorul agentiei.
Probabil o sa iti spuna ca alegerea ta de cazare nu e recomandata , ca e nu stiu cum, etc, si sa iti sugereze alte hoteluri.Tu tine-te tare pe pozitia aleasa.

Vacanta placuta
shiva
Deci pentru Spania si Germania nu e nevoie de viza? Ma prezint doar cu pasaportul la vama? In Germania ma duc cu o verisoara de-a mea din SUA( ne intalnim in Budapesta ) iar in Spania ma duc in vizita la cineva .... Ce acte/bani trebuie sa am la mine?
alexxxxx
Vizele pentru germania si spania s-au scos de ceva ani buni....si colac peste pupaza am intrat si-n ue. Am citit de mai multe ori data cand ai postat intrebarea. Sincer, dupa vreo 5 ani de cand s-au scos vizele schengen si vreo 6 luni de cand am intrat in ue, tu n-ai aflat ca nu-ti trebuie viza si de la 1 ianuarie incoace nu-ti mai trebuie nici bani/acte ca sa pleci intr-un stat ue? (in afara de CI). Asa greu circula vestile?
spare-me
Stiu cazuri de persoane care au primit stampila de iesire din Romania pe pasaport. Desi plecau intr-o tara UE.

si eu ! smile.gif
mie mi-aua plicat stampila respectiva de fiecare dat, adica aproximativ de vreo10 ori pe anul asta death.gif
shiva
QUOTE(alexxxxx @ May 24 2007, 11:08) [snapback]2879404[/snapback]
Vizele pentru germania si spania s-au scos de ceva ani buni....si colac peste pupaza am intrat si-n ue. Am citit de mai multe ori data cand ai postat intrebarea. Sincer, dupa vreo 5 ani de cand s-au scos vizele schengen si vreo 6 luni de cand am intrat in ue, tu n-ai aflat ca nu-ti trebuie viza si de la 1 ianuarie incoace nu-ti mai trebuie nici bani/acte ca sa pleci intr-un stat ue? (in afara de CI). Asa greu circula vestile?

Well, ce sa-i faci ... unii nu se prea uita la tembelizor sau asculta radio ...si nici n-au fost pusi in situatia de a pleca dincolo .... sleep.gif
ILoveMyBunny
QUOTE(oaritoni @ Apr 9 2007, 14:18) [snapback]2675401[/snapback]
Intentionez ca la vara sa vizitez pentru cateva zile Sankt Petersburg. Ma intereseaza daca viza mai este necesara ? Pe site-ul Ministerului de afaceri externe al Romaniei scrie ca da,dar am banuieli privind veridicitatea informatiilor de acolo (poate site-ul nu e updat-at ) . Daca stie cineva date actuale,sau a fost sa-mi spuna si mie ! Sau poate ca se va renunta pana in iulie cand intentionez sa plec !

Mersi !

Da,si inca mult astepti ca cetatean roman pentru viza ruseasca(asa patesc si rusii cand vin in Romania). Oamenii de afaceri au prioritate(si din cate am auzit de la un prieten care lucreaza la o firma ruseasca din Romania ) inainte sa plece la Moscova face cererea cu 2-3 luni inainte! Anul trecut am plecat la Moscova(ca cetatean israelian).Mie mi s-a rezolvat intr-o saptamana insa am auzit ca pentru romani este mai greu
25aaf
Ai vazut tu EMIRATES zburand din Romania?????...Da-mi voie sa ma indoiesc ( vorbesc in cunostinta de cauza). In plus, nu cred ca EMIRATES acorda vize calatorilor. Parerea mea e sa te interesezi si sa vii cu informatiile "actualizate".
Toate cele bune:) si mult succes
nic_biso
QUOTE(25aaf @ May 25 2007, 10:11) [snapback]2883567[/snapback]
Ai vazut tu EMIRATES zburand din Romania?????...Da-mi voie sa ma indoiesc ( vorbesc in cunostinta de cauza). In plus, nu cred ca EMIRATES acorda vize calatorilor. Parerea mea e sa te interesezi si sa vii cu informatiile "actualizate".

Nu ai inteles... herlino a zis ca exista o agentie (si cred ca stiu care e, dar nu sunt 100 % sigur), care este reprezentantul Emirates in Romania, chiar daca Emirates nu zboara efectiv la Bucuresti. Agentia vinde, de exemplu, bilete la Tarom sau Austrian pana la Viena si de acolo, Viena-Dubai, la Emirates.
Si daca iei un pachet cu cu transport si cazare in Dubai, se ocupa agentia de viza, cu ambasada etc. Acum nu stiu exact daca trebuie totusi sa te prezinti personal la ambasada, sau doar lasi pasaportul la agentie.
Imperator
QUOTE(spare-me @ May 24 2007, 11:24) [snapback]2879483[/snapback]
si eu ! smile.gif
mie mi-aua plicat stampila respectiva de fiecare dat, adica aproximativ de vreo10 ori pe anul asta death.gif

Si eu care m-am rugat de ei sa-mi puna stampila in pasaport ca voiam sa am si eu una cu Romania - UE smile.gif
Imperator
QUOTE(Phx @ May 23 2007, 13:59) [snapback]2875802[/snapback]
Multumesc, se pare ca ramane solutia excursiei prin agentie, care e cam scumpa!

Si eu sunt un mare fan al vacantelor fara agentii, dar in Dubai m-am miscat mai usor cu agentiile, tocmai din cauza vizei. In principiu, poti sa contactezi un hotel de acolo si ei ar putea sa-ti faca rost de viza, dar nu toate hotelurile mai ieftine fac asta. In principiu, da, gasesti hotel, daca ei iti fac viza poti sa mergi si fara agentie romaneasca. Ambasada UAE din Bucuresti nu emite vize.. si apropo este o e-viza, nu vei primi vreun sticker in pasaport, ci doar stampilele de intrare /. iesire
herlino
QUOTE(25aaf @ May 25 2007, 10:11) [snapback]2883567[/snapback]

M-am interesat si am venit cu informatiile actualizate.Pacat ca tu nu te-ai prins.

In fine, numele agentie nu l-am scris, sa nu zica moderatorii ca fac reclama, dar am scris exact cum se poate afla numele + detaliile de contact ale agentiei respective, reprezentant Emirates in Romania.

LE: asta e agentia :

City: BUCHAREST
Agent: World Travel - GSA
Address: Calea Mosilor Nr 294
Sect 2
Bucharest
Romania

Dialing Code: 00401
Telephone: 2100527/550
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.