Tari care inca cer viza
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

herlino

Ai avut tratament diferit ca esti rezident in Germania, sau doar s-au uitat ca pasaportul e romanesc si ti-au dat viza pe aeroport?
joannes
dreptul de sedere (rezidenta temporara sau definitiva) intr-o tara nu influenteaza, in mod normal, in nici-un fel obtinerea unei vize, deoarece titlul de calatorie este pasaportul romanesc. atat timp cat calatoresti cu pasaport romanesc esti tratat la fel. e ca si cum pe teritoriul unei alte tari, unde-mi este necesara viza ca sa intru, eu ma legitimez cu buletin romanesc. nu are nici-o valoare si am nevoie de pasaport.

danutza2
QUOTE(herlino @ Mar 2 2007, 21:11) *
Ai avut tratament diferit ca esti rezident in Germania, sau doar s-au uitat ca pasaportul e romanesc si ti-au dat viza pe aeroport?

Nu a avut nici o legatura faptul ca suntem stabiliti aici.In Dominicana chiar am cunoscut o familie de romani veniti din Romania si tot pe aeroportul lor au primit viza.
Valentine
Yey, pot in sfarsit sa ma duc si eu in Tijhuana cu restul lumii din San Diego biggrin.gif De cand e valabila chestia asta?
xwh
Din 11 Martie

Comunicat oficial de pe siteul ambasadei

http://www.embamex.ro/rom/buletin_informativ_viza.htm

Incepand cu data de 11 martie 2007, cetatenii romani detinatori de pasaport turistic nu mai au nevoie de viza pentru a intra, tranzita sau parasi teritoriul mexican. Durata maxima admisa de sedere in Mexic fara viza este de 90 de zile calendaristice. Pot intra in Mexic fara viza doar acele persoane care nu intetioneaza sa lucreze sau sa ceara rezidenta permanenta.

Desi se renunta la viza de intrare in Mexic, autoritatile mexicane de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea, sederea sau iesirea din tara a acelor persoane de nationalitate romana care ar putea pune in pericol siguranta nationala, ordinea publica si/sau salubritatea generala, a acelora care nu dispun de suficiente resurse financiare sau nu pot demonstra ca au asigurat sejurul in Mexic sau din orice alt motiv conform cu dispozitiile juridice in vigoare.

Avand in vedere cele de mai sus, se recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Mexic sa aiba bilet de avion dus-intors, pachet turistic sau scrisoare de invitatie (in cazul persoanelor care merg in vizita la rude sau prieteni) precum si o suma de bani suficienta pentru a acoperi toate cheltuielile prilejuite de deplasarea si sederea in Mexic.

Persoanele interesate sa studieze, sa lucreze sau sa ramana in Mexic o perioada mai mare de 90 de zile, au nevoie de permis de la Instituto Nacional de Migreación din Mexic. Pentru informatii legate de acest permis, va rugam sa sunati la sectia consulara a Ambasadei, de luni pana vineri, intre orele 09:00 - 13:00

Enjoy
avgvstvs
QUOTE(Valentine @ Feb 5 2007, 22:20) *
N-am intalnit nici unul cand am fost eu p-acolo biggrin.gif

cum iti dadeai seama ca-i roman/romanca?

poate n-ai avut contacte cu romanii de acolo,daca stiai pe cineva dadeai incet,incet de mai multi.cel mai simplu dai de romance in baruri
Valentine
QUOTE(avgvstvs @ Mar 13 2007, 00:15) *
cum iti dadeai seama ca-i roman/romanca?

poate n-ai avut contacte cu romanii de acolo,daca stiai pe cineva dadeai incet,incet de mai multi.cel mai simplu dai de romance in baruri

Aaaaa ... e cam greu de confundat un japonez cu un roman nu crezi? happy.gif

Ayame
QUOTE(Valentine @ Feb 8 2007, 13:34) *
Nu cred ca vrei sa ajungi in Japonia fara avion. Si oricum costa mai mult probabil cu vaporul biggrin.gif Mai bine mergi cu tren pana la Vladivostok in Siberia si iei de acolo un vapor biggrin.gif

Fluenta in engleza nu te ajuta la nimic in Japonia. Aproape nimeni nu stie engleza p-acolo (e politica nationala, anti-imigranti smile.gif ).

De ce mancarea e asa de naspa? Pentru ca sunt numai alge si peste in marea majoritate smile.gif Si soia! Mult soia. Mai eram cu cineva acolo care incepuse sa vomite cand mirosea soia deja. Nu chiar mancarea pentru europeni nu e deloc placuta. Nu se compara cu mancarea chinezeaza sau vietnameza (care e f. buna).

Mai, tu esti sigur de ce spui?

TI-e frica sa nu invadeze romanii pietele din Tokio?

Te lauzi ca ai fost aici si nici macar nu stii cum se scrie corect Tokyo.
caramell
QUOTE(herlino @ Oct 22 2006, 08:58) [snapback]2017537[/snapback]
Mersi de raspunsuri, dar se pare ca am gasit o super oferta de bilet de avion in Thailanda.Doar dus, de la Viena, cu Qatar Airways, escala la Doha : 460 de dolari !!!

Buna! M-ar interesa si pe mine Thailanda cu Qatar Airlines. Pana la urma ai zburat cu ei? Ti-a trebuit viza pentru escala la Doha? Cat ai stat in aeroport la Doha?
herlino

Pana la urma nu am mai fost.Era cat pe ce, dar ....sad.gif
Am vorbit la ambasada Qatar-ului de la noi referitor la viza, si mi-au spus ca daca e doar tranzit si nu parasesc aeroportul, nu trebuie.
Parca escala in Doha era de vreo 5 ore, nu mai stiu exact.Uita-te pe situl lor si fa o simulare de rezervare, sa vezi exact.
Vezi ca pt Thailanda iti trebuie viza.
xwh
ptr Thailanda se obtine pe aeroport viza. din cate stiu costa cca. 25 USD
caramell
Multumesc pentru informatii Da, stiu ca pt Thailanda tb. viza. Si am aflat ca sunt si niste conditii destul de stricte. Sper sa nu fie chiar atat de greu de ajuns acolo smile.gif
gyuly
Pe orice aeroport international exista asa numita "zona de tranzit" situata intre punctul de imbarcare/debarcare si locul unde se efectueaza formalitatile de trecere a frontierei/vama. In aceasta zona nu aveti nevoie de viza intrucat se considera ca nu ati intrat pe teritoriul statului in care este situat aeroportul. In aceasta zona puteti ramane, de regula, pana la 24 de ore, perioada in care se considera ca aveti timp sa rezolvati schimbul de zboruri.

Daca trebuie sa ramaneti mai mult de 24 de ore, este necesar sa obtineti asa numita viza de tranzit care are o valabilitate de pana la 5 zile. aceasta viza se elibereaza si pe aeroportul in care ajungeti.

Pentru a nu avea neplaceri este bine sa va informati inainte de plecare, insa pt escalele de pana la 12 ore nu trebuie sa va faceti nici un fel de grija.
caramell
QUOTE(gyuly @ Mar 18 2007, 21:06) [snapback]2586675[/snapback]
Pe orice aeroport international exista asa numita "zona de tranzit" situata intre punctul de imbarcare/debarcare si locul unde se efectueaza formalitatile de trecere a frontierei/vama. In aceasta zona nu aveti nevoie de viza intrucat se considera ca nu ati intrat pe teritoriul statului in care este situat aeroportul. In aceasta zona puteti ramane, de regula, pana la 24 de ore, perioada in care se considera ca aveti timp sa rezolvati schimbul de zboruri.

Daca trebuie sa ramaneti mai mult de 24 de ore, este necesar sa obtineti asa numita viza de tranzit care are o valabilitate de pana la 5 zile. aceasta viza se elibereaza si pe aeroportul in care ajungeti.

Pentru a nu avea neplaceri este bine sa va informati inainte de plecare, insa pt escalele de pana la 12 ore nu trebuie sa va faceti nici un fel de grija.

Multumesc. Sunt informatii utile, pe care nu le cunosteam smile.gif
xwh
Nu este valabil si pentru SUA.
Valentine
QUOTE(Ayame @ Mar 13 2007, 04:51) [snapback]2562905[/snapback]
Mai, tu esti sigur de ce spui?
Te lauzi ca ai fost aici si nici macar nu stii cum se scrie corect Tokyo.

Haha, de cand a fi in Tokyo este un motiv de lauda? Poate o fi pentru tine prietene.
dracvlad
cine a spus ca trebuie sa stii imnul de la ac la coada ca sa iti iei viza acolo a spus o mare prostie sau a auzit si el de la cineva.NU este adevarat.e o mare aberatie.am fost 2 ani acolo si am prieteni care au ramas sis-u luat vize.toata treaba este sa ajungi acolo si in rest te descurci daca te duce memeaca putin.dar cel mai sigur ca sa ramai acolo trebuie sa te insori sau sa iei viza busines ,sa iti deschizi ceva (dar iti trebuie bani).In legatura cu mancarea .........nu e chiar asa cum se zice ca e asa nashpa dar gasesti si rest.cu specific romanesc care fac mancare destul dr buna.iar cine spunea ca nu iti ajung 2500$ pe luna ...nu e chiar asa asta in cazul in care nu vrei sa stai la hotel sau in super lux.dar cela mai bine e sa ai cazare asigurata cand pleci de aici.eu iti doresc bafta si sa ajungi acolo.DAR SA STII CA NU MERG CAINII CU COVRIGI IN COADA (cum se zice)SI VIATA E MULT MAI GREA CA AICI .DAR SI SATISFACTII PE MASURA.BAFTA.AM PUS SI O POZA DE LA GOLDEN TEMPLE POATE O SA VA PLACA!
Irishman
Vreau sa ma duc la Belgrad ca simplu turist. As vrea sa plec vineri seara si sa ma intorc duminica seara. Calatoria o voi face cu trenul, la cuseta de dormit. As vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentru a imi lua viza si in cat timp se elibereaza viza.
GeorgeM
Sunati la ambasada Serbiei, Serviciul Consular.

Saptamana trecuta am intrebat granicerii roamni de la granita Ungaria-Romania daca viza pentru a trece prin Serbia se poate lua de la granita si raspunsul a fost :NU. De la ambasada ro din Bucuresti sau alt oras european cu ambasadaconsulat sarb.
Irishman
Ok. Sun luni si revin cu informatii ... sa speram ca nu va mai fi nevoie sa astept o eternitate la telefon
penca
Oameni buni, in mod normal ar trebui sa nu mai avem vize pentru Serbia. Asta este o chestiune ce tine de Externe, numai ca la noi Externele sunt la Interne, de fapt la Victoria.

Si Victoria facea ciorapi de dama. Asta pentru cine intelege...
Irishman
Nimic nu e normal in Romania ...
Stiu cazuri de persoane care au primit stampila de iesire din Romania pe pasaport. Desi plecau intr-o tara UE.
bogdanchik
QUOTE(dragos_2007 @ Jan 17 2007, 10:47) [snapback]2325015[/snapback]
eu tocmai am sunat la consulatul Ucrainei sa intreb de viza si bineinteles ca ESTE NECESARA OBTINEREA VIZEI..............bineinteles ca doar la noi se poate asa ceva.Probabil Basescu si cu Yushchenko "au convenit" doar, nu au semnat nimic sau poate cei de la ambasada nu au facut inca formalitatile. Oricum nu stiu din ce data va intra in vigoare ce au convenit ei acolo. Si eu trebuia sa plec zilele astea...

Daca mai aflati ceva sa ziceti si voi

ceau ma numesc Bogdan si eu la randul meu am sunat la consulat si mi s-a spus ca vizele pt.Ucraina se vor scoate cel mai probabil prin luna mai inceputul lui iunie...dar eu zic sa mai incerci si tu ...daca ai ceva noutati te rog anunta-ma .mersi ff mult.P.S.: incearca sa suni si la Bucuresti..ca eu numai la Suceava am reusit...eu am fost deja in Ucraina dar bineinteles cu viza si cum sunt din Bihor a trebuit sa fac actele la Bucuresti ....bafta !!!!
silviotimaru
Salutare! Eu locuiesc in Budapesta si "fregventez" si eu Ucraina foarte des. Viza o solicit de la ambasada Ucrainei de aici din Budapesta. Ultima data (aprox 2 saptamani) mi-au spus ca peste vreo luna nu ne mai trebuie viza. Dar peste care luna...
oaritoni
Intentionez ca la vara sa vizitez pentru cateva zile Sankt Petersburg. Ma intereseaza daca viza mai este necesara ? Pe site-ul Ministerului de afaceri externe al Romaniei scrie ca da,dar am banuieli privind veridicitatea informatiilor de acolo (poate site-ul nu e updat-at ) . Daca stie cineva date actuale,sau a fost sa-mi spuna si mie ! Sau poate ca se va renunta pana in iulie cand intentionez sa plec !

Mersi !
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.