telecomanda si senzor ir tv?

dany_l

am de la nish tv telecomenzile cu tot cu ir de la tv... si ma gandeam..nu se poat folosi stiu io la cva..??
ghimpe--
QUOTE(dany_l @ Jan 14 2007, 20:28) *
am de la nish tv telecomenzile cu tot cu ir de la tv... si ma gandeam..nu se poat folosi stiu io la cva..??

Ba da, se pot folosii la ceva...

mister_rf
QUOTE(ghimpe-- @ Jan 15 2007, 11:51) *
Ba da, se pot folosii la ceva...

Adica? Daca ai solutii propune una, altfel vom sterge interventia ta pe acesta tema.
ghimpe--
Raspunsul meu a fost asa de evaziv pentru ca la fel a fost si intrebarea.
Ca un punct de plecare ar putea fi acesta

Mai intai ar trebui sa te hotarasti cam ce vrei sa faci si apoi sa-ti bati capul cu metoda de abordare.

PS: daca raspunsul meu a fost chiar atat de off topic rog sa fie sters si sa mi se accepte scuzele de rigoare.
mister_rf
Off topic
Intrebarile pot sa fie ''evazive''... raspunsurile nu. cool.gif
tehnics
Pai eu ti-as recomanda sa iti faci o telecomanda la calculator pe portul serial la care sa folosesti acele telecomenzi.
Ca schema o poti folosi pe asta : http://area717.wz.cz/pictures/clanky/11/001.jpg in care vei folosi TSOP1738 ( este senzorul cu o sensibilitate mai ridicata decat alte modele ).
Ca program poti folosi Girder. Este usor de configurat si are o multitudine de comenzi.
Mult succes .
dany_l
mersi mult am sa incerc schema....nu stii se poate folosi mufa unui mouse(pt. portu serial)mai vechi...?sau dak se gaseste de vanzare asa ceva..?? ms oricum...

george25
da da da da da da da ii usor de folosit softu dar iti trebuie 60000 de ani sa mearga circuitul il faci in 30 min dar softu niciodata asa de greu ii de configurat daca nu sunteti deacord dati si la io niste indicii sal fac si eu ca io singur nu am reusit
ghimpe--
QUOTE(george25 @ Jan 17 2007, 22:11) *
da da da da da da da ii usor de folosit softu dar iti trebuie 60000 de ani sa mearga circuitul il faci in 30 min dar softu niciodata asa de greu ii de configurat daca nu sunteti deacord dati si la io niste indicii sal fac si eu ca io singur nu am reusit

Cauta prin arhiva revistei Chip, ca a aparut acel montaj intr-un numar si acolo aveai si explicatiile de rigoare referitoare la soft (wingirder si winlirc parca...)
tehnics

Este indicat sa cumperi o mufa serial ( 5 000 de lei )
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.