Contract pentru realizare Site

nazgull

Imi fac un site (magazin virtual) am un magazin clasic cu acelasi domeniu, fiind necunoscator in domeniu la ce trbuie sa fiu atent, ce anume trebuie sa prevada contractul, ce ar putea fi prevazut ca intretinere, partea de design exista deja contractul se refera doar la partea de programare. Orice informatie credeti ca este utila o citesc bucuros
RAGE
QUOTE(nazgull @ Jan 9 2007, 17:41) *
Imi fac un site (magazin virtual) am un magazin clasic cu acelasi domeniu, fiind necunoscator in domeniu la ce trbuie sa fiu atent, ce anume trebuie sa prevada contractul, ce ar putea fi prevazut ca intretinere, partea de design exista deja contractul se refera doar la partea de programare. Orice informatie credeti ca este utila o citesc bucuros

Daca nu esti in tema si vrea sa te pacaleasca te invarte cum vrea el. Cere-i contractul inainte sa il semnezi si arata-l unei persoane care se pricepe.

Bafta

ddumyy
Nu prea e intretinere la site-uri, pentru ca daca le faci asa raman, nu poti sa zici ca se strica daca nu iti bagi tu nasul pe acolo. Trebuie sa fii atent sa foloseasca procedurile discutate, sa contina sectiunile pentru care ati vorbit si sa fie gata intr-un anumit interval de timp. Mai trebuie specificat si cum se face plata si care sunt consecintele nerespectarii contractului
RAGE
QUOTE(ddumyy @ Jan 9 2007, 17:52) *
Nu prea e intretinere la site-uri, pentru ca daca le faci asa raman, nu poti sa zici ca se strica daca nu iti bagi tu nasul pe acolo. Trebuie sa fii atent sa foloseasca procedurile discutate, sa contina sectiunile pentru care ati vorbit si sa fie gata intr-un anumit interval de timp. Mai trebuie specificat si cum se face plata si care sunt consecintele nerespectarii contractului

Intretinere cred ca se refera sa mai modifice una alta pe acolo, sa mai schimbe o poza etc... asta daca nu are admin. si daca are, oricum mai trebuie ceva intretinere
nazgull
QUOTE(RAGE @ Jan 9 2007, 18:05) *
Intretinere cred ca se refera sa mai modifice una alta pe acolo, sa mai schimbe o poza etc... asta daca nu are admin. si daca are, oricum mai trebuie ceva intretinere

Mai explicit siteul va fi administrabil. Va fi cineva care periodic sa schimbe preturi si sa stearga/adauge produse, dar nu va fi full time si nici un geniu in web. In cazul in care vreau schimbari mici de continut o pagina in plus un banner nou etc ... mai concret pe langa site si realizarea siteului ce alte servicii mai pot cere prin contractul initial de realizare astfel incat sa fie avantajos si sa nu ma bat de probleme in timp si sa ma coste in plus (timp si bani).
again
incearca sa gasesti pe cineva de incredere (nu neaparat firma) si caruia sa ii pese de acel site (intr-un fel va fi obligat sa aiba grija de site si sa-l faca sa vanda cat mai mult ca sa poata avea si el castig)
asa mi se pare cel mai corect (din prisma programatorului)

cu firmele e mare bateie de cap, fi sigur ca nu o sa ii intereseze prea mult de site-ul tau odata ce si-au luat banii si au alte comenzi de realizat
nazgull
Mersi de ajutor da tot nu sunt lamurit ce-i de facut, in jur 1000 de euro nu imi convine sai dau fara factura asa ca tot o firma ramane solutia mea. Unica solutie care o vad e sa trag cat mai jos de pret si sa imi salvez bani pentru eventualele cheltuieli ulterioare. Totusi initial pe langa site ce e bine sa mai fie facut de firma care iti face siteul?

again
Pai daca iti face site-ul BINE si face tot ce ai cerut tu, n-ar mai fi nimic de facut ulterior, asta banuind ca ai un panou pentru administrarea site-ului
poate daca ramane in urma site-ul cu tehnologia fata de concurenta, i-ai putea contacta pentru update-uri, contracost normal; nimeni nu stie mai bine sa modifice ceva la site decat cel ce l-a facut
miromulus
Cea mai buna solutie, daca ai bani de bagat, este sa stabilesti cu firma, pe langa pretul de creare a site-ului, un target de trafic sau vanzari recompensat cu o suma substantiala.

Daca nu vrei sa mergi pe solutia precedenta, atunci ai avea de facut urmatoarele:
1. verifica intotdeauna portofoliul firmei - vezi ce ofera pentru banii pe care ii investesti
2. nu te zgarci la bani - cateva sute de euro acum te pot costa falimentul
3. obligatoriu mod rewrite sau macar url-uri friendly, nu de genul cat=35&product=24567
4. daca gasesti un freelancer bun, cu portofoliu care-l recomanda, merita sa lucrezi cu el. Intereseaza-te insa intai pe forumurile de specialitate despre moralitatea persoanei.
aghyutza

Poti scapa mai ieftin daca ai un prieten care se ocupa de lucrul cu scripturi de tipul magazinelor virtuale..
Scapi ieftin daca cumperi o licenta www.magazinosaurus-rex.ksd.ro , care este dupa parerea mea cel mai bun script de magazin virtual pe care l-am vazut... licenta costa 500E si poti opta pentru 200-300E pentru grafica personalizata.
nazgull
QUOTE(aghyutza @ Jan 12 2007, 23:44) *
Poti scapa mai ieftin daca ai un prieten care se ocupa de lucrul cu scripturi de tipul magazinelor virtuale..
Scapi ieftin daca cumperi o licenta www.magazinosaurus-rex.ksd.ro , care este dupa parerea mea cel mai bun script de magazin virtual pe care l-am vazut... licenta costa 500E si poti opta pentru 200-300E pentru grafica personalizata.

suna interesant daca stii unde pot gasi mai multe detalii ar prinde bine. cat e de greu de implementat?
merci mult
miromulus
Asta e prima greseala pe care o poti face - sa incerci sa scapi ieftin cand vrei un mgazin online. Gandeste-te ca el va fi unul din cel mai importante lucruri in viitoarea ta afacere si ca modul cum te prezinti vizitatorilor poate duce la faliment sau succes.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.