port mini-serial

caporalul

as dori sa stiu configuratia acestui port(care de fapt ar fi un port serial) care are alt tip de mufa gen telefon mobil
aceasta mufa se gaseste la laptopurile FUJITSU si se cheama PDC
ceva poze aici cu mufa si cu adaptorul PDC-RS232 http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servic...ries/S4510.html
am cautat pe net dar nu am gasit referitor la conexiuni si nici macar de cumparat un adaptor.
eu as vrea daca nu gasesc adaptor sa pot afla semnificatia pinilor si sa inlocuiesc mufa PDC cu un D9b
astept sugestii
va multumesc
mister_rf
The Socket is known as a PDC, this is a standard used across the whole of Japan by all the different Mobile Phone Manufactures. In the UK they have yet to use this standard, so we provide a cable with the B142 that convert from PDC to Serial Port. If you want to use your mobile phone you will need to get the cable and data suite from your Phone Supplier. The cable should go from the manufacturers socket on the phone to a standard 9-Pin serial connector, which is either on the Connector block or the PDC Convertor Cable

Acestea sunt toate detaliile gasite.
Probabil ca se vor gasi indicatii de conectare dar doar pe site-urile japoneze. smile.gif
Problema acolo sunt caracterele grafice folosite 国字 ... biggrin.gif

caporalul
macar poate ma sfatuieste cineva cum pot fi indentificati pinii unui port serial
unu il stiu si eu e masa naughty.gif
deci raman de indentificat ceilalti 8,cum sa procedez,astept idei
gogusclipici
Deci. biggrin.gif
Intai faci rost de o mufa cu toti pinii.
Tragi de aici http://bray.velenje.cx/ programul "terminal".

Gasesti masa.
TX (pinul 3 la DB9) sta intotdeauna la -12v. La fel si RTS si DTR (pinii 7 si 4). Din terminal deschizi portul la viteza cea mai mica (600). Daca transmiti ceva tensiunea pe TX o sa fie +5~+12v. Cel mai bine trimiti un fisier cu "send file".
Pentru DTR si RTS apesi pe butoanele corespunzatoare din program si o sa basculeze intre -12v si +12v.
RX, DSR, CTS, CD si RI stau in general pe la 0v.
Pe DSR, CTS, CD si RI aplici o tensiune de +12v (de pe TX de exemplu) si o sa se aprinda butoanele din program corespunzatoare. Pentru RX aplici scurt +12v si o sa vezi caractere ciudate care apar la "receive".
mister_rf
Cred ca nu se poate aplica aceasta metoda. Portul respectiv este destinat conectarii PC-ului la telefoane mobile. Nu cred ca foloseste tensiuni negative sau cu valori care depasesc 5V...
gogusclipici
Daca e de 5V atunci in loc de -12v e +5v si in loc de +12 e 0v.
caporalul
va multumesc pentru ajutor,imi sunt de ajutor informatiile
am pe aproape si un osciloscop,credeti ca m-ar ajuta cu ceva?daca da ce ar trebui sa urmaresc,sau sa vad la el?
mufa inca nu am gasit,o sa mai caut pe la dealeri de telefoane
multumesc inca o data celor care ma ajuta cu idei sfaturi.

caporalul
QUOTE(gogusclipici @ Jan 11 2007, 13:28) *
Deci. biggrin.gif
Intai faci rost de o mufa cu toti pinii.
Tragi de aici http://bray.velenje.cx/ programul "terminal".

Gasesti masa.
TX (pinul 3 la DB9) sta intotdeauna la -12v. La fel si RTS si DTR (pinii 7 si 4). Din terminal deschizi portul la viteza cea mai mica (600). Daca transmiti ceva tensiunea pe TX o sa fie +5~+12v. Cel mai bine trimiti un fisier cu "send file".
Pentru DTR si RTS apesi pe butoanele corespunzatoare din program si o sa basculeze intre -12v si +12v.
RX, DSR, CTS, CD si RI stau in general pe la 0v.
Pe DSR, CTS, CD si RI aplici o tensiune de +12v (de pe TX de exemplu) si o sa se aprinda butoanele din program corespunzatoare. Pentru RX aplici scurt +12v si o sa vezi caractere ciudate care apar la "receive".

am urmat exact instructiunile descrise de tine ,intradevar e un port rs232 normal,doar mufa difera, si am reusit sa indentific toti pinii.
acum o sa vad daca nu gasesc mufa o sa schimb cu alta micuta.
bine ca am rezolvat enigma
sunt bun de cinste
mister_rf
Pune si tu o schita pentru alocarea pinilor. Sa ramana pentru cei care vor mai avea nevoie... wink.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.