Dennis_the_DJ
12th July 2007, 08:28
N-am primit nici un replay la ceea ce-am postat eu. Chiar n-a fost nimeni si nu mi se pot da detalii despre locurile astea?
Mai postez inca odata, in speranta ca de data asta, o sa ma ajute si pe mine cineva.
Mii de multumiri, anticipate.
Salutare tuturor. Plec pe 27 iulie tocmai din Zalau spre Halkidiki, Bratlul Kassandra, Kalithea. Am bilet la hotel Macedonian Sun. Vreau sa trec pe la Calafat. Stie careva ceva despre trecerea Dunarii cu BAC-ul? Costuri, alte chestii care mi-ar putea fi de folos? Precizez ca e prima oara cand plec in Grecia. Despre Macedonian Sun, stie careva ceva?
In speranta ca o sa ma informati cu cate ceva...va multumesc.
Imperator
12th July 2007, 09:34
QUOTE(Dennis_the_DJ @ Jul 12 2007, 09:28) [snapback]3089995[/snapback]
N-am primit nici un replay la ceea ce-am postat eu. Chiar n-a fost nimeni si nu mi se pot da detalii despre locurile astea?
Mai postez inca odata, in speranta ca de data asta, o sa ma ajute si pe mine cineva.
Salutare tuturor. Plec pe 27 iulie tocmai din Zalau spre Halkidiki, Bratlul Kassandra, Kalithea. Am bilet la hotel Macedonian Sun. Vreau sa trec pe la Calafat. Stie careva ceva despre trecerea Dunarii cu BAC-ul? Costuri, alte chestii care mi-ar putea fi de folos? Precizez ca e prima oara cand plec in Grecia. Despre Macedonian Sun, stie careva ceva?
N-am fost niciodata pe la Halkidiki, deci nu pot comenta pe hoteluri...
Despre drum, nu pricep de ce vrei sa mergi cu bacul pe la Calafat. Poti s-o iei mai rapid prin Serbia - Macedonia (dar iti trebuie carte verde) sau mai putin rapid prin Bucuresti - Sofia, dar nu-ti trebuie carte verde.
oanita7
12th July 2007, 10:02
eu plec vineri, adica maine in halkidiki, dar in psakoudia..as putea sa'ti dau informatii despre cum a fost dupa ce ma intorc...asta daca nu afli pana atunci..eu ma duc cu autocarul deci nu'ti pot da informatii referitoare la costuri sau despre trecearea Dunarii cu Bac'ul
danadea
12th July 2007, 10:06
pentru "razvanait"
multumesc mult de informatii;
nu prea a postat lumea informatii cu zona aceasta si eram putin stresata;
dar se pare ca nu am de ce;
numai bine
danadea
12th July 2007, 10:09
niste cunoscuti de-ai mei au fost in iunie pe la Bechet:
17 EUR masina si 4 EUR de persoana + cum treci bariera te opresc si trebuie sa platesti 30 lei taxa zona portuara
bogdan10
12th July 2007, 10:15
QUOTE(Imperator @ Jul 12 2007, 10:34) [snapback]3090244[/snapback]
N-am fost niciodata pe la Halkidiki, deci nu pot comenta pe hoteluri...
Despre drum, nu pricep de ce vrei sa mergi cu bacul pe la Calafat. Poti s-o iei mai rapid prin Serbia - Macedonia (dar iti trebuie carte verde) sau mai putin rapid prin Bucuresti - Sofia, dar nu-ti trebuie carte verde.
Grecii solicita la vama cartea verde prin sondaj. La fel este si la intrarea in Bulgaria dinspre Grecia. Oricum RCA-ul pt. 2007 are cartea verde inclusa in pret.
gdrag
12th July 2007, 12:09
salutare oameni buni... plec pe 27.07.2007 in halkidiki - kalithea...daca sunt doritori sa mergem impreuna sunt deschis.... plec pe la 04:00 - 04:30 din bucuresti... stiu drumul, prin sofia, am mai fost... poate mai merge cineva...
sil200
12th July 2007, 14:02
Pt Oana
Am vazut in doua zile cum erau predate masin catre turisti si nu erau cele ale Philoxeniei .Nu stiu sigur pretul asa ca mai bine nu te incurc . Diferenta este de pana in 10 E . Dar o sa te orientezi la fata locului sau fa sapaturi pe net .
Concediu placut .
denis radu
12th July 2007, 19:50
noi tocmai am venit vineri din halkidiki , kalitea , macedonian sun . am trecut pe la bechet . 26 euro si la ducere si la intoarcere . la milogiii de romani se mai platesc 30 ron taxa portuara si la ducere si la intoarcere .
macedonian sun face parte din lantul G Hotels , la care am inteles ca patron este un roman plecat cu mult inainte de revolutie din tara . hotelul este la cam 2 km de Kaliteea inspre sud . trebuie sa faci dreapta la singurul semafor dupa Kalitea. propriu zis nu este un hotel , este o gradina in care sunt mai multe cladiri separate , fiecare cu 10 camere (cred ) pe doua niveluri . se face curatenie in fiecare zi , iar lenjeria se schimba o data la 2 zile . ai frigider , ac si tv in camera . am fost placut surprins de faptul ca pe cablu se putea receptiona TVR International . am fost total dezamagit de acest canal care probabil este facut de niste cretini . Oricum nota 10 pt greci care au incercat sa ne ofere ceva romanesc. are si o piscina foarte draguta . masa este in regim de bufet suedez si este absolut ok . cafeaua de dimineata ... spalatura de ibric asa ca ar trebui sa ai o alternativa . parcarea este cam ciudata , in afara perimetrului , dar nu au fost probleme .
plaja este cam la 5-10 minute de mers , la celelalte 2 hoteluri din gup (Palini si Athos) . este super ok , fara aglomeratie si are doua terase super . pentru 2 sezlonguri si o umbrela taxa este de 7,5 euro /zi pe care ii incaseaza pe la 11 dimineta .tipul care incaseaza niciodata nu cere bani la femei insotite . asteapta sa vina barbatul ... plaja are nisip iar apa este lacrima . se vad pestii .
tot la palini exista o sala de internet .1 eurocent pe minut.
as fi pus si niste poze dar au cam 3 mb fiecare . pentu orice alte informatii id mess : skyflm
denis radu
12th July 2007, 20:24
Dennis_the_DJ
12th July 2007, 22:41
[quote name='denis radu' date='Jul 12 2007, 21:24' post='3093095']
uite si niste poze :
Multumesc din suflet. Noi suntem 7 baieti, care ne gandeam sa "nimerim" intr-o zona mai ... agitata.
Din cate observ, nu nimerim tocmai unde trebuie.
Oricum, multumesc mult de tot pt. detalii si fotografii.
dj_francy
13th July 2007, 13:23
bah...fratilor da pe la Possidi paradise nu a trecut nimeni..?
ca m-ar interesa macar as-mi spuneti cum e plaja.. ! 
multumesc anticipat!
smoker
13th July 2007, 16:16
Salut!
tocmai ce m-am intors de 2 zile din Grecia, aventura noastra incepe cam asa:
Am plecat din Bucuresti pe 2/07/07 la ora 17,30 o singura masina, catre Katerini Paralia o zi, Polihrono Chalkidiki 7 zile, urmand ca la intrare in localitatea 1 Decembrie sa ne mai intalnim cu inca una si in Giurgiu cu a treia. Am ajuns in Giurgiu la ora 18 dupa ce ne-am intalnit cu cea de-a doua masina.Punct de intalnire cu cea de-a treia omv giurgiu. In fine la ora 19,15 am plecat din Giurgiu dupa ce a aparut si cel de-al treilea, care, mai fusese in luna aprilie pe acelasi traseu. In vama la romani surpriza, nu se mai trece pe unde se trecea in aprilie ci s-a facut un drum ocolitor pe undeva prin dreapta. Ajungem in vama platim la romani 24 Ron taxa pod, trecem podul, la bulgari ne asezam deandoaselea la coada la tir, cu chiu cu vai iesim de acolo trcem vama stam la alt rand pentru vignete 5 Euro nici o aluzie vis-a-vis de spaga sau altceva suplimentar. Plecam din vama si incepem sa bagam kilometri, deja stiti aberantele limitari de viteza de la bulgari, daca este radar bulgarii fac semne si nici nu e dificil sa-ti dai seama cam pe unde ar sta cu radarele, au radare tip pistol si nu prea ai sanse cu nici un fel de detector... chestia ca cel din fata stia drumul bine si nu am avut nici o problema pana la Kulata. La ora 2 eram la Kulata, cel din fata mergea in Atena cu o oprire in Volos, noi ceilalti doi catre Katerini, la greci in vama imi dau seama ca e ceva in neregula cu cel din fata mea (cel cu care ar fi trebuit sa merg pana in Katerini), vamesul se uita la mine si-mi face semn sa ma duc la el, zice: green card, o scot zice ok si-mi face semn sa trec, nu verifica nici buletine nici nimic. Ii face semn celuilalt sa scoata masina de sensul de intrare in tara ii da un nr de fax(la 2 noaptea) si zice green card on fax, pass- no green card on fax no pass. M-am intalnit a doua zi cu el in Katerini a trecut a doua zi la 9,30 dimineta. Cu parere de rau a trebuit sa-l las acolo si sa imi vad de drum... pe scurt am ratat iesirea pe autostrada (din suta in suta de Km. toll post 2 eur)catre Katernini, am intrat in Salonik, m-a ajutat un taximetrist in greaca
am inteles tot
am facut dreapta pe unde nu aveam voie chiar pe sub nasul unui politist care
dar, m-a lasat sa trec mai departe, si la 5,30 eram in Katerini filmand rasaritul soarelui. Cazare la botul calului, hotel de **** 50 eur (altu mi-a cerut 80), dragut... am dormit 3 ore si la 11 eram pe plaja.Nu mai mananc in viata mea giros si souvlaki, aprox 2 eur portia, am avut stomacu greu muult... nu prea ai ce sa mananci (eventual hot dog cu gust de rumegus...asta zicea cineva pe langa noi in romana) si ce sa vezi in Katerini (parerea mea) magazine peste magazine, blanuri rusesti, piei chinezesti, in fine de toate. Am stat pe plaja la un all day bar unde aveai gratuit patutu' si umbrela, dar, trebuia sa bei de la ei si nu apa plata, cea mai ieftina bere 2 eur cea mai sumpa 4,50 eur, suc 2-4 eur(a se citi juice). A doua zi la 8 am plecat catre Polihrono aveam sejur rezervat la hotel Odysseas 285 eur 6 nopti... am ajuns usor in Halkidiki, Kassandra, Polihrono fara sa ma uit pe harta am urmat numa indicatoarele de pe traseu... La hotel au incercat sa ne cazeze intr-o camera la un fel de parter, am refuzat si ne-au dat la ultimul etaj, dragutz cu vedere la mare din 2 parti, din pacate in partea veche a hotelului cu mobila mai veche dar bine intretinut si curat, aer conditionat, minibar, apa calda la discretie oricand. Per total raport calitate pret super ok, mic dejun, bufet suedez, inclus cu foarte multe sortimente...foarte bun. Mezelurile lor nu mi-au placut au o culoare si un gust ciudat, si nu mezelurile de la mic dejun ci toate si cele din supermarket. Am stat doar o zi in Polihrono la plaja care e ingusta si cu un nisip mai grunjos intrarea in apa e pietroasa si trebuie sa cauti un loc care este amenajat mai spre mijlocul statiunii cu intrare in apa fara pietre. 2 patuturi de plaja si umbrela sunt 7 eur pe zi. De mancat am mancat in fiecare zi la alta taverna, o cina cu o friptura, garnitura, bere, spaghete sau alta friptura, salata sau altceva si un suc de obicei in jur de 20 eur, cel mai putin 17 eur cel mai mult 27, si erau cam cele mai dragute taverne de pe acolo. Am vazut de pe drum venind spre Polihrono un golfulet superb la iesire din Kalitheea, acolo am fost 2 zile la plaja, cum vii dinspre Polihrono, imediat dupa indicatorul de intrare in localitate faci dreapta cobori catre plaja si gasesti un beach bar (de fapt sunt 3 dar asta e cel mai putin zgomotos) cu umbrele de trestie si preturi relativ modice raportat la preturile din Grecia. Adica 5 euro sunbed+umbrela, 2,5 eur cam tot ce ai vrea sa bei de pe acolo...
Acolo am vazut "cea mai mare piscina naturala din lume" pentru mine asta... apa, ca cea din pahar, cu pesti care te urmaresc la tot pasul pentru ca le dai de mancare ravasind nisipul de pe fundul marii, de fapt cam asta era distractia nationala pe acolo toata lumea cu ochelari acvatici urmarea fauna, sau ma rog astia care nu au vazut in viata lor asa ceva (fac parte dintre ei
). Am fost in doua croaziere una in golful Toroneo si una la Mt. Athos, superbe amandoua, sotiei nu i-a prea placut prima pentru ca ne cam leganat, un sfat pretios pentru cei care au rau de mare sau care nu stiu lucrul asta si nu vor sa riste, mergeti la farmacie si cereti Emetostop, este un inhibator care se ia cu o oara inainte de plecare si care merita toti banutii adica 2 eur. Amandoua croazierele au costat 100 de eur pentru ca le-am luat din acelasi loc si ne-au facut discount 20 eur. In prima ne-au luat cu un microbuz din fata agentiei pana in Pefkohori de unde s-a plecat in croaziera propriuzisa cu un fel de corabie, cu catarge dar fara vele
Am facut inconjurul unei insule nelocuite, am mers intr-un golfulet unde am sarit in apa de unde am vrut de pe barcuta. Apoi am fost in Neos Marmaras 2 ore unde am vazut singura si ultima oara arici de mare. Apoi intr-un golfulet de pe bratul kassandra cu o plaja cu nisip foarte fin si apa foarte limpede. Ajuns inapoi in pefkohori la 5,30 seara. La muntele Athos am plecat din Polihrono dimineata la 7,40 cu autocarul pana in Ormos Panagias, vasul a fost unul mare cu trei nivele cu bar si umbra la fiecare nivel, iar balabusta asta mare nu simtea valurile desi marea era destul de agitata. pe scurt am vazut 8 manastiri si 2 schituri de la aprox 300 m. distanta. Am oprit pentru 2 ore in Ouranopolis si inapoi la Ormos Panagias la 5,30 de acolo autocarul din nou pana in Polihrono. Daca mergeti in croaziere luati-va mancare la voi pentru ca ce se da acolo este putin si s-ar putea sa nu va placa.... Plecare catre casa (cu parere de rau), cu o ultima zi de plaja in Kalitheea si inca o alta zi de vizitat nea Moudania... am plecat din Nea Moudania la 11 dimineata o ora de cumparaturi la Careffour la intrare in Salonic. La intrare in Bulgaria 5 eur taxa vigneta, drum ok pana la aprox. 50 de Km de Russe unde a inceput o furtuna de nu vedeai la 10 metri in fata, si capac si o portiune de drum de 20 Km ocolire pentru ca s-a surpat drumul, pe scurt am intrat in Romania la 23.30 taxa la bulgari 6 eur pt pod, nici o spaga nimic pe nicaieri. Drumuri bune la Bulgari si Greci cu mici portiuni mai grele. Buget 1400 Euro, cheltuit 1200 nici o abtinere..., benzina 155 litri. Am bagat de 2 ori in Grecia benzina, odata cu 1.050 eur (Shell Katerini) si odata langa Careffour, Salonik cu 0.99 eur...daca doriti alte detalii va stau la dispozitie
wallkunst
13th July 2007, 22:24
QUOTE(smoker @ Jul 13 2007, 17:16) [snapback]3096498[/snapback]
De mancat am mancat in fiecare zi la alta taverna, o cina cu o friptura, garnitura, bere, spaghete sau alta friptura, salata sau altceva si un suc de obicei in jur de 20 eur, cel mai putin 17 eur cel mai mult 27,
20 eur de persoana?
Altceva-eu vreau sa plec pe 4 august -daca merg la ghici cu cazarea gasesc ceva convenabil sau e mai scump decat prin agentii?Se gaseste usor cazre la fata locului?
-1200 eur -2 persoane cu tot cu benzina?
smoker
14th July 2007, 14:35
QUOTE(wallkunst @ Jul 13 2007, 23:24) [snapback]3097809[/snapback]
20 eur de persoana?
Altceva-eu vreau sa plec pe 4 august -daca merg la ghici cu cazarea gasesc ceva convenabil sau e mai scump decat prin agentii?Se gaseste usor cazre la fata locului?
-1200 eur -2 persoane cu tot cu benzina?
[indent] Salut!
Cazare - Katerini paralia, hotel **** cam *** la noi = 50 eur/noapte
Cazare - Polihrono - hotel *** Odysseas = 2x42, 4x50 eur/noapte = 284 eur
Cazare - Nea Moudania cam teapa 1x45 eur, asta era studio cu bucatarie, dar fara aer conditionat si apa calda s-a oprit la 23
Daca vrei ceva mai de soi pretul e cam de 60 eur noapte mai ales ca tu te duci in plin sezon. cred ca gasesti si mai ieftin dar trebuie sa cauti ceva asta depinde si de zona in care vrei sa te duci.... Cel mai scump dupa parerea mea in Chalkidiki este bratul Sithonia si dupa aceea vine Kassandra, Katerini este o zona mai ieftina fata de cele doua, dar mie nu mi-a placut...
Intre 17 si 27 euro am platit pentru 2 persoane la o masa.
Benzina aproximativ 170 euro, 155 litri, 1820 Km, mi-a mai ramas sa ma dau putin si prin Bucale, in conditiile in care n-am alergat ca dementu' la dus am avut o medie cam de 75-80 Km pe ora iar la intoarcere 85-90 cu exceptia ultimilor 55 kilometri unde am facut cam 2 ore din cauza furtunii, iar varfurile au fost in jur de 140Km\ora in depasiri, deci consum sub 10% motor 2000, 115Cp.
Cazare gasesti la greu, se cam plang ca nu le merge treaba. Trebuie sa cauti, per total eu zic ca merita 
gafy
15th July 2007, 08:59
fratilor, eu plec in sithonia, la athena palace village, cu masina. ati fost pe acolo? v-as ramine recunoscatori daca mi-ati da ceva informatii despre hotel, plaja, cam cum se ajunge cu masina. si daca aveti si niscaiva poze de pe acolo, der la hotel in special, e chiar beton! grazie!
gafy
15th July 2007, 09:21
PARDON, AM GRESIT DENUMIREA HOTELULUI. este ATHENA PALACE VILLAGE IN NIKITI! CIAO!
dannek
15th July 2007, 13:58
QUOTE(gafy @ Jul 15 2007, 10:21) [snapback]3101842[/snapback]
PARDON, AM GRESIT DENUMIREA HOTELULUI. este ATHENA PALACE VILLAGE IN NIKITI! CIAO!
Camerele sunt cam mici dar dotate, mincarea este super buna si diversificata, curatenie teren de joaca pt copii etc, plaja nu este cam deloc decit o fisie cit un sezlong pe un ponton poti face plaja dar apa este superba sa va cumparati ochelari de apa ca aveti ce vedea!
Concediu placut!
filipxxx
15th July 2007, 14:09
Pentru cei care mergeti cu masina: daca nu aveti o harta detaliata sau GPS e de rau. Toate semnele si reperele sunt in caractere grecesti. Fara GPS eu nu m-as aventura. In schimb soselele sunt bune si in general se circula civilizat, fata de Romania unde fiecare vrea sa arate ca el e cel mai Shumaher dintre tonti.
denis radu
15th July 2007, 15:29
QUOTE(filipxxx @ Jul 15 2007, 15:09) [snapback]3102671[/snapback]
Pentru cei care mergeti cu masina: daca nu aveti o harta detaliata sau GPS e de rau. Toate semnele si reperele sunt in caractere grecesti. Fara GPS eu nu m-as aventura. In schimb soselele sunt bune si in general se circula civilizat, fata de Romania unde fiecare vrea sa arate ca el e cel mai Shumaher dintre tonti.
aloooooo... ai fost in uzbekistan si crezi ca ai fost in grecia ? intrdevar exista indicatoare scrise in greaca , dar sunt dublate de indicatoare scrise cu caractere latine .
PS vinzi GPS-uri si merge treaba prost ?
ANDOX
15th July 2007, 15:33
Probabil GPS-ul lui l-a dus pe drumuri off-road
radulein
15th July 2007, 20:24
QUOTE(danadea @ Jul 10 2007, 13:21) [snapback]3082014[/snapback]
nu a fost nimeni la hotelul Theoxenia din Ouranopoli?
avem rezervare din 04 august
pe 01 august (dimineata) nu merge nimeni spre Grecia pe la Bechet?
multumesc tuturor
Buna! Eu plec pe 02 aug. dimineata spre Grecia (Dionisiou Beach) si trec in Bulgaria pe la Bechet. Daca ai rezervare din 04 aug. nu inteleg de ce pleci asa repede..?
dannek
15th July 2007, 21:45
QUOTE(filipxxx @ Jul 15 2007, 15:09) [snapback]3102671[/snapback]
In ce zona ai fost tu ca eu am fost 2 ani la rind in Halkidiki si toate indicatoarele sunt si in engleza
SaraBlue
15th July 2007, 23:52
Pentru doritorii de plaje mai speciale, recomand cu caldura un loc pe care-l vizitam in fiecare an. Este o plaja mica cu o apa spectaculoasa, pozitionata pe stanga soselei, dupa ce lasi in urma Vourvouru in drum spre Sarti. Nu se vede din strada dar va va atrage atentia faptul ca sunt multe masini parcate printre copaci. Va atasez cateva poze pentru marimea carora imi cer scuze anticipat (nu stiu sa le micsorez!).
gafy
16th July 2007, 08:43
vad ca nu vrea sa-mi dea si mie nimeni niste detalii despre AThENA PALACE VILLAGE in NIKITI, PLUS ZONA! nu pot sa cred ca n-a fost chiar nimeni acolo ori nu stie macar niste informarii despre locatie! pls!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.