QUOTE(agu @ Jul 2 2007, 20:34) [snapback]3046952[/snapback]
Acesta e locul in care am fost ! Un loc frumos , chiar minunat , patat din pacate de ... noi romanii .
Mai exact dupa doua zile de vis petrecute acolo, parcarea a inceput sa se umple de masini cu nr. de RO : GL , B , PH . Pana aici nici o problema, poate doar regretul ca nu suntem singurii romani de prin locurile acestea . La o zi dupa venirea acestora , mergand prin parcare am vazut ceva nou : pe peluza impecabila de gazon un PET parca cunoscut , Borsec ! Am plecat contrariat si le-am spus prietenilor care la randul lor s-au uitat printre masini : mucuri de tigari cu acciza mai mica ca a lor si Pepsi la 2.5 L la oferta la pret de 2 L .
Incredibil , oameni buni ! Noi care mergeam cu tigarile fumegand in maini pana la filtru ca mai-mai ne ardeau mainile pana la primul cos de gunoi vedeam ce vedem de obicei in Romania . De ce pe acele PET-uri nu scria ,, oferta'' in bulgara , sau in greaca , sau in germana , sau in...
De ce scria in romaneste ? De ce noi trebuia sa fim primii ?
Pe langa sejurul extraordinar pe care l-am avut au fost si mici ,, umbre'' . Ca acestea pe care tocmai vi le-am spus . Si mai sunt cateva .
Seara la piscina hotelului tipetele isterice de pe mal venea tot de la romani , asta de parca nu mai vazusera apa in bazin in viata lor . La bufetul care era la cina tot noi romanii ne umpleam farfuriile pana la refuz cu toate ca nu mancam decat jumatate .
Intr-o croaziera pe bratul Sithonia am ancorat pe o insula pustie ptr. inot si scufundari . Langa noi ancorase un alt vas de pe care coborasera cativa inotatori . La un moment dat de pe vasul nostru vreo 30 de persoane in majoritatea lor nemti strigau cu putere spre mal . Ce se intampla de fapt ? Vreo trei ,, turisti'' romani aruncau cu bolovani spre un cuib de pescarusi facut intre pietre . Pescarusul- mama tipa si se agita pe langa ei asta fara ai impresiona cu ceva . Doar fluieratul meu ca pe ,, Ghencea '' ia oprit si atunci si-au dat seama ca sunt penibili .
Nu vreau ca asta sa o ia careva ca pe o lectie de moralitate dar e real , e ceea ce eu am trait in Grecia , intr-o tara care nu merita sa ne suporte murdaria si mitocania .
Aveau dreptate cei de la Academia Catavencu cu rubrica de calatorie ... ,, Romani distrugeti ... ( si enumerau cele mai frumoase locuri ) !
Unde ai fost?
E parca din ce in ce mai rau!!! Ajungem sa ne fie rusine ca "e plin de romani"! Poate vom invata si noi, sa ne comportam civilizat! Cine stie? Speranta moare ultima!