Kitty2006
Jun 1 2007, 18:15
Am uitat sa mai spun ca la unele terase exista o suma pe care trebuie sa o platesti extra consumatie pentru aranjarea mesei. Se numeste "Table Coverage" si am vazut si terase unde ajungea si la aprox. 2 euro. Era trecuta in meniu pe prima pagina. Poate nu e o suma mare, dar daca stai de 2-3 ori la o terasa de-asta intr-o zi se simte.
Pentru cei care vor sa sune acasa, vedeti ca sunt niste cartele la chiosculete cu care puteti suna de la telefoanele publice. cu 5 euro poti vorbi aprox 1,5 ore pe fix si cam 0,5 ore pe mobil.
QUOTE(kum @ May 28 2007, 20:54) [snapback]2896860[/snapback]
Merge cineva in Grecia-Halkidiki in perioada 1 iunie dimineata ? Sau, daca vreti sa mergem noaptea pot pleca si vineri seara, a.i. sa fiu acolo pe la 3-4 dupa-amiaza . Am si GPS si nu sunt amator de viteze mari .
Noi plecam in dimineata asta din Buc in jur de ora 3 si in vama vom ajunge pe la 4. Ne putem vedea in vama la Giurgiu la ora 4.
artemisa24
Jun 2 2007, 10:39
buna! pt. cine a fost in Salonic cu autobuzele grecesti, ca sa ma exprim asa, din Hanioti, sau in general din statiuni, unde anume opresc in Salonic (autogara, ceva?) si cum se poate ajunge de acolo la Turnul alb????
Kitty2006
Jun 2 2007, 14:59
Halkidiki e plin de turisti ... putini dintre localnici locuiesc efectiv acolo in extrasezon, si din ce am vazut noi, totul se inchiriaza. Atentie insa pentru cei care doresc confort. Ca sa nu aveti surprize cautati review-uri despre "hotelul" ales. Nu gasiti review-uri ... orientati-va spre alt hotel despre care gasiti informatii. Si tineti cont de faptul ca stelele lor sunt niste clasificari locale; in general scadeti o stea pentru a afla categoria in sistem international. Un hotel care are 3 stele la ei inseamna de fapt hotel de 2 stele in acceptiunea noastra.
Sal,
M-ar interesa si pe mine daca pleaca cineva pe ruta Bucuresti-Sofia-Gerakini pentru 9 iunie la ora 3-4 dimineata.Mergem cu masina si am dori sa fim mai multi.Am fost si anul trecut la Porto Psakoudia si a fost super ok.
Toate bune,
Cristian
tramonix
Jun 3 2007, 19:07
am deschis fara sa vreau un nou topic (i'm very new)....de fapt, voiam sa pun o intrebare cunoscatorilor, care-au mers in halkidiki: ce sa aleg Kassandra sau Sithonia? ...Vreau in acelasi timp, magazine, suveniruri, piete, discoteci, taverne ieftine, dar si vedere la mare si un apus de soare din balcon?
QUOTE(Kitty2006 @ Jun 2 2007, 15:59) [snapback]2916687[/snapback]
Si tineti cont de faptul ca stelele lor sunt niste clasificari locale; in general scadeti o stea pentru a afla categoria in sistem international. Un hotel care are 3 stele la ei inseamna de fapt hotel de 2 stele in acceptiunea noastra.
Ce vorbesti? Asta ar trebui spusa invers...ce in romania e hotel de 3 stele acolo e de doua, sau macar de aceeasi categorie. Ce zici tu e valabil in tari gen Egipt, dar uneori nici acolo....in general, acceptiunea noastra nu e acelasi lucru cu sistemul international din pacate
Kitty2006
Jun 3 2007, 23:02
QUOTE(gabi_c @ Jun 3 2007, 20:40) [snapback]2920484[/snapback]
Ce vorbesti? Asta ar trebui spusa invers...ce in romania e hotel de 3 stele acolo e de doua, sau macar de aceeasi categorie. Ce zici tu e valabil in tari gen Egipt, dar uneori nici acolo....in general, acceptiunea noastra nu e acelasi lucru cu sistemul international din pacate

Cand am spus "in acceptiunea noastra" ma refeream la asteptarile noastre, nu la stelele cu care ne-am obisnuit in clasificarea hotelurilor din Romania. Nu am afirmat ca hotelurile de la noi chiar ar fi de cate stele sustin ca au, pentru ca in general chiar nu au clasificarea cu care se lauda. Poate hotelurile noi sa indeplineasca standardele, dar cele vechi in nici un caz. Chiar am patit-o luand de la o agentie bilet la Mamaia la un hotel de 2 stele cu aer conditionat, gandindu-ne ca daca are AC arata cat de cat bine. Nici prin cap nu ne-a trecut ca se poate pune AC intr-o cocina. Totul era de pe vremea lu' Ceasca, mirosea ingrozitor a mucegai si a vechi, rezervorul WC-ului era stricat, iar robinetii picurau intr-o veselie. Asa ca despre cum au primit clasificarile hotelurile din Romania ... no comment.
Acum nu am mai gasit site-ul unde era corespondenta respectiva ... anul trecut cand am cautat si eu un hotel din Grecia unde sa mergem am gasit specificat pe un site acest lucru si chiar am primit si o oferta de la una din agentiile din Romania in care la fel scria.
Exista 2 tipuri de clasificari. Una este data de ministerul de resort al tarii respective si alta de tour-operatori. In mod normal ar trebui sa coincida, insa nu intotdeauna se intampla. Uneori tour-operatorii pun mai multe stele sau mai putine decat cele oficiale.
De pilda "Ammon Zeus" unde am stat noi are 4 stele oficiale. Parerea mea este ca era de 3 stele in realitate pentru ca 4 inseamna aproape de perfectiune sa spunem asa, dar nu aveai chiar atat de multe facilitati incluse.
Uite cam ce inseamna stelele aici:
http://www.orbitz.com/pagedef/content/hote...RatingGuide.jsp
sau aici:
http://www.hotelscheap.org/ratings.htm
Nu cred ca pot compara Mariott cu Ammon Zeus sau Hilton cu vreun hotel de 3 stele din Halkidiki.
Asa, acum sper ca am reusit sa explic mai bine ce am vrut sa spun cu clasificarea hotelurilor din Grecia. Poate ca era un lucru evident, dar m-am gandit ca totusi nu strica sa il spunem aici.
andserb
Jun 3 2007, 23:08
QUOTE(leelloo @ Jun 2 2007, 12:12) [snapback]2916042[/snapback]
Ma bate gandul sa plec in septembrie in Grecia si nu prea stiu pe unde...
Am vrea mergem mai mult la odihna (

) , sa stam la terase, sa papam bine si sa bem un vin bun, ideal intr-o statiune cu peisaj si plaja frumoasa

si fara prea multi romani (nu ca as avea ceva cu conationalii, dar sunt de ajuns acasa

)
Am gasit o oferta pe net la Vila Kalliopi in Gerakini.
Daca a fost cineva in zona asta, as aprecia mult orice informatie!!
Si daca are cineva alta sugestie...

Sithonia ar fi o varianta pentru tine / voi. Depinde si ce intelegi prin statiune: acolo vei gasi mai degraba localitati de vacanta si mai putin statiuni gen Mamaia. Altfel, plaja e superba, marea excelenta (o spun grecii!), vinul local e bun (si exista si varianta + 25 Euro, adica Rosu de Nemeea...), mancarea excelenta. Pe toate le gasesti in Vourvourou, de exemplu. Fara romani - asta este mai greu - suntem un neam tare plimbaret, de o vreme incoace.
Daca vrei ceva cu adevarat deosebit, du-te pe Pelion - http://www.pelion.org/ - este superb, foarte putin turistic, marea e verde ca in Caraibe, satele au arhitectura traditionala, muntele coboara in mare, se face plaja in golfulete ascunse, poti face baie in alt loc in fiecare zi. Drumul: de la granita Giurgiu cam 1000 de kilometri, dupa Volos se face stanga si se intra pe peninsula (vezi pe harta). Zona cea mai frumoasa este in nord-estul Pelionului - Tsangarada, Mouresi, Agios Ioannis etc. Vizavi e insula Skyathos, care merita vizitata.
Si... acum 2 ani, cand am fost, n-am intalnit nici un roman, iar localnicii pareau sa nu fi vazut conationali de-ai nostri. Obligatoriu de incercat painea locala cu masline - viata voastra nu va mai fi aceeasi dupa...
iuliu_sze
Jun 3 2007, 23:18
[left][/left]QUOTE
QUOTE(florin1974 @ Jun 1 2007, 17:27) [snapback]2913486[/snapback]
Salutare,noi plecam pe data de 15.06.2007, ora 23, din Bucuresti. Suntem 4 masini si mergem pe traseul Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Kulata-Salonic-Vourvourou(Sithonia),asa ca aviz amatorilor.
acum cate ceva despre drum: traversand Bulgaria noaptea scapati de mai multe griji: traficul este aproape zero,la vama nu stati la rand si politia bulgara doarme.Dupa ce treceti de Ruse indicatoarele cu Sofia sunt destul de rare, asa ca urmariti cu atentie indicatoarele spre Pleven.dupa ce treceti de Pleven (orasul se vede undeva in stanga) o sa vedeti si indicatoarele cu Sofia si o sa faceti dreapta pe autostrada.aproape de Sofia o sa intalniti primul indicator (dreapta) spre Kulata; nu-l bagati in seama, mai inaintati pana la primul pod care se vede si imediat dupa acesta faceti dreapta (exista si aici indicatorul spre Kulata); cand ati ajuns sus faceti din nou dreapta (adica traversati podul pe sub care tocmai ati trecut) si va aflati pe centura Sofiei.De aici mergeti numai drept pana la prima intersectie in care circula tramvaie.e usor de identificat mai ales ca va fi si primul loc in care pavajul este din piatra cubica,iar inainte de intersectie pe stanga lasati un mc donalds si benzinaria EKO. aici faceti stanga la 90 grade si urcati in sus avand linia de tramvai in stanga; drept inainte ajungeti la Kulata.Portiunea de la pod la intersectie se parcurge in cam 30 min noaptea/dimineata devreme sau 1h-1.30h ziua.(daca ati circulat prin bucuresti vreodata si ziua o sa vi se para lejer.).Dupa ce treceti in Grecia la vreo 50 de km o sa ajungeti intr-o intersectie langa Serres, aici faceti dreapta spre salonic; nu se intra in oras, se ocoleste prin stanga, urmariti indicatoarele catre aeroport (care va ramane pe dreapta)
pentru colegul/colega de forum care vrea sa ajunga la Gerakini sa urmareasca atent indicatoarele spre Nea Moudania pentru ca cele cu Gerakini o sa apara mai tarziu.
Chestiune interesanta: cam la 25-30 m dupa fiecare indicator in limba greaca urmeaza acelasi indicator in lb.engleza, asa ca nu va obositi sa descifrati ce scrie pe primul dintre ele.
Bafta multa si sa-mi scuzati eventualele greseli de exprimare avand in vedere ca ma grabesc foarte tare si nu am timp sa recitesc. Concedii placute oameni buni!!!!
Daca va mai intereseaza ceva scrieti pe mass florin_micu dar ,va rog ,doar daca e nevoie
leelloo
Jun 4 2007, 08:20
QUOTE(andserb @ Jun 3 2007, 22:08) [snapback]2921231[/snapback]
Sithonia ar fi o varianta pentru tine / voi. Depinde si ce intelegi prin statiune: acolo vei gasi mai degraba localitati de vacanta si mai putin statiuni gen Mamaia. Altfel, plaja e superba, marea excelenta (o spun grecii!), vinul local e bun (si exista si varianta + 25 Euro, adica Rosu de Nemeea...), mancarea excelenta. Pe toate le gasesti in Vourvourou, de exemplu. Fara romani - asta este mai greu - suntem un neam tare plimbaret, de o vreme incoace.
Daca vrei ceva cu adevarat deosebit, du-te pe Pelion -
http://www.pelion.org/ - este superb, foarte putin turistic, marea e verde ca in Caraibe, satele au arhitectura traditionala, muntele coboara in mare, se face plaja in golfulete ascunse, poti face baie in alt loc in fiecare zi. Drumul: de la granita Giurgiu cam 1000 de kilometri, dupa Volos se face stanga si se intra pe peninsula (vezi pe harta). Zona cea mai frumoasa este in nord-estul Pelionului - Tsangarada, Mouresi, Agios Ioannis etc. Vizavi e insula Skyathos, care merita vizitata.
Si... acum 2 ani, cand am fost, n-am intalnit nici un roman, iar localnicii pareau sa nu fi vazut conationali de-ai nostri. Obligatoriu de incercat painea locala cu masline - viata voastra nu va mai fi aceeasi dupa...
Multumesc pt raspuns!!
Recomanzi ceva cazare la Pelion, nu foarte scump? mi-ar fi de folos si o descriere mai amanuntita a zonei, cum este plaja, ce preturi sunt, si niste poze daca s-ar putea
Ma apuc de cautat si studiat zona:))
Despre Vourvourou: si mie mi-a placut ce am vazut pe net, dar nu m-am lamurit daca sunt plaje cu nisip sau stanca...
Despre Neos Marmaras ce imi puteti spune? Am gasit aici Anastasia Studios, care arata bine.
bombonica
Jun 4 2007, 10:46
am si eu o intrebare legata de vignetta de la bulgari - din ce imi aduc aminte parca exista si una valabila o zi, la 2 euro. mai exista sau trebuie sa iei ptr o saptamana/1luna?
radu_catalin
Jun 4 2007, 12:55
Click to view attachment Harta ocolire SOFIA. Respectati-o si va fi OK
lori_2001
Jun 4 2007, 13:58
QUOTE(pcg01 @ Jun 3 2007, 19:27) [snapback]2920229[/snapback]
Sal,
M-ar interesa si pe mine daca pleaca cineva pe ruta Bucuresti-Sofia-Gerakini pentru 9 iunie la ora 3-4 dimineata.Mergem cu masina si am dori sa fim mai multi.Am fost si anul trecut la Porto Psakoudia si a fost super ok.
Toate bune,
Cristian
Salut!
Pe 9 pe la 4 plecam din Bucuresti, spre Giurgiu -Sofia- Paralia, o masina .
walter2002
Jun 4 2007, 21:55
Inca nimeni pentru Halkidiki Vineri pe 15 dimineata la 7-7.30 la vama in Giurgiu ?
QUOTE(leelloo @ Jun 4 2007, 09:20) [snapback]2921887[/snapback]
Despre Neos Marmaras ce imi puteti spune? Am gasit aici Anastasia Studios, care arata bine.
E o statiune misto. Preturile sunt medii, exista si taverne linsitite pe malul marii, si baruri "trendy"
. Majoritatea turistilor sunt greci si anglo-saxoni. Plaja buna e doar in S localitatii, nu exista banana, ski-jet, colace, hidrobiciclete etc (din punctul meu de vedere asta e de bine).
lucian1
Jun 6 2007, 07:39
QUOTE(amia @ Jun 1 2007, 15:40) [snapback]2913081[/snapback]
Buna,citesc demult forumul asta,dar abia acum m-am inregistrat.Si noi vrem sa mergem la jumatatea lui iulie in Halikidiki.Sunt in cautare de cazare.Cred ca in ultimele zile am trimis in jur de 15-20 mail-uri .Am primit doar un singur raspuns favorabil.Trag concluzia ca"s-au cam ocupat locurile".Ma intereseaza Sithonia,in special Neos Marmaras.Daca mai stiti ceva site-uri,in legatura cu subiectul,as fi recunoscatoare.Dias77,vad ca vizam aceeasi perioada.
Incearca aici http://www.halkidiki.com/english/accommodation_e.htm daca nu cumva ai facut-o deja. Pe Neos Marmaras ai vreo 14 locatii unde ai sanse sa gasesti locuri. Bafta !
lucian1
Jun 6 2007, 07:45
QUOTE(tramonix @ Jun 3 2007, 20:07) [snapback]2920373[/snapback]
am deschis fara sa vreau un nou topic (i'm very new)....de fapt, voiam sa pun o intrebare cunoscatorilor, care-au mers in halkidiki: ce sa aleg Kassandra sau Sithonia? ...Vreau in acelasi timp, magazine, suveniruri, piete, discoteci, taverne ieftine, dar si vedere la mare si un apus de soare din balcon?
Pe Kassandra in Kalithea cum ,,cobori,, inspre varful peninsulei pe partea stanga sunt studiouri cu vedere la mare (apa turcoaz) iar pe dreapta sunt magazine si terase cate vrei. E si papa ieftina gen fast-food (gyros).Mai sunt si alte locuri ...
leelloo
Jun 6 2007, 09:04
niste poze din neos marmaras,sithonia, in general, facute de cei care au fost acolo?
plajele sunt cu nisip?
pe unde ati fost cazati in sithonia, ce v-a placut si ce nu?
eu inca sunt in cautare de cazare, nu am hotarat unde sa mergem, in ce statiune, dar e de ales intre gerakini - villa Kalliopi si ceva statiune pe sithonia.
andserb
Jun 6 2007, 10:19
QUOTE(leelloo @ Jun 4 2007, 09:20) [snapback]2921887[/snapback]
Multumesc pt raspuns!!
Recomanzi ceva cazare la Pelion, nu foarte scump? mi-ar fi de folos si o descriere mai amanuntita a zonei, cum este plaja, ce preturi sunt, si niste poze daca s-ar putea

Ma apuc de cautat si studiat zona:))
Despre Vourvourou: si mie mi-a placut ce am vazut pe net, dar nu m-am lamurit daca sunt plaje cu nisip sau stanca...
Salut,
Pe site-ul pe care te-am trimis, ai multe informatii, inclusiv poze. Eu am facut pozele pe film, si inca nu am apucat sa scanez nimic. Pelionul insa e mai scump, asta poate fi o problema. Eu am gasit cazare in septembrie, fara masa, cam la 70 de euro, si asta era pretul mediu al zonei. Plaja (eu am facut plaja la Potistika si in Platanias), este faina, dar nu e de nisip fin, ci de pietricele. Acolo, peisajul face toti banii.
Masa: eu am mancat in sate, la taverne simple, cu mancare delicioasa. In Xinovrisi, de exemplu, un fel de mancare era cam 5-6 euro. Nu exista fast food, iar localnicii sunt tare mandri de gastronomia locala - de incercat spetzofai, care e tipic Pelionului.
In Vourvourou, plaja este de nisip, iar marea tare frumoasa. De fapt, pe toata Sithonia, plaja e faina si marea foarte curata. Iar Neos Marmaras este dragut, ceva mai agitat, plin de turisti greci, in general. De acolo, cu masina, ai cel putin 3-4 plaje tare faine, la distante de 5-10 km.
leelloo
Jun 6 2007, 13:19
QUOTE(andserb @ Jun 6 2007, 09:19) [snapback]2930926[/snapback]
Salut,
Pe site-ul pe care te-am trimis, ai multe informatii, inclusiv poze. Eu am facut pozele pe film, si inca nu am apucat sa scanez nimic. Pelionul insa e mai scump, asta poate fi o problema. Eu am gasit cazare in septembrie, fara masa, cam la 70 de euro, si asta era pretul mediu al zonei. Plaja (eu am facut plaja la Potistika si in Platanias), este faina, dar nu e de nisip fin, ci de pietricele. Acolo, peisajul face toti banii.
Masa: eu am mancat in sate, la taverne simple, cu mancare delicioasa. In Xinovrisi, de exemplu, un fel de mancare era cam 5-6 euro. Nu exista fast food, iar localnicii sunt tare mandri de gastronomia locala - de incercat spetzofai, care e tipic Pelionului.
In Vourvourou, plaja este de nisip, iar marea tare frumoasa. De fapt, pe toata Sithonia, plaja e faina si marea foarte curata. Iar Neos Marmaras este dragut, ceva mai agitat, plin de turisti greci, in general. De acolo, cu masina, ai cel putin 3-4 plaje tare faine, la distante de 5-10 km.
mda, este cam scump la Pelion, eu am gasit cu 30 euro/camera tot inceput de septembrie, la vourvourou, neos marmaras, nikiti,gerakini
raman in studiu celelalte statiuni de pe shitonia.
Kitty2006
Jun 6 2007, 16:05
QUOTE(tramonix @ Jun 3 2007, 20:07) [snapback]2920373[/snapback]
Discoteci nu stiu daca vei gasi undeva in Halkidiki... poate totusi a descoperit cineva vreuna si atunci te hotarasti usor. Daca vrei si apus de soare si vedere la mare in acelasi timp ... orienteaza-te spre partea vestica a fiecarui brat si alege hoteluri situate chiar pe plaja, altfel vei avea ori doar vedere la mare, ori doar apus de soare.
QUOTE(Kitty2006 @ Jun 6 2007, 17:05) [snapback]2932620[/snapback]
Discoteci nu stiu daca vei gasi undeva in Halkidiki... poate totusi a descoperit cineva vreuna si atunci te hotarasti usor. Daca vrei si apus de soare si vedere la mare in acelasi timp ... orienteaza-te spre partea vestica a fiecarui brat si alege hoteluri situate chiar pe plaja, altfel vei avea ori doar vedere la mare, ori doar apus de soare.

eu am vazut discoteci pe drumul dintre Kalithea si Hanioti, pe dreapta. este pe bratul Kasandra. Iar in Kalithea gasesti o gramada de taverne dragute (5-6 euroi o portie - noi mancam mai mult calamari, scoici, caracatita, tzatziki), magazine de suveniruri (cu o gramada de chinezarii, dupa parerea mea, parca eram in bazar la mamaia), dar si o multime de magazine de blanuri, de aur, minimarketuri cu preturi acceptabile (unele chiar mai ieftine ca la noi), niste mulatri ne imbiau cu cd-uri pirat cu muzica greceasca...
am cumparat si noi cateva... banci...dar f. aglomerat, cel putin in w/e, se circula bara la bara si o gramada de romani.
dupa cum s-a mai scris pe aici Sithonia e muuuult mai linistita, multa verdeata, liniste, peisajul e superb, salbatic chiar, paduri de pini si livezi de maslini, satucuri izolate... e in stilul traditional - pe cand Kasandra - dupa parerea mea - e modern.
m-a dat peste cap andserb cu postul lui despre Pelion...eram hotarata sa merg la Vourvourou, dar acum parca as pleca la Platanias sau Potistika...ori Agios Ioannis ce sa mai - combinatia mare-munte, apa limpede ca si cristalul, plaje retrase si mancare organica (cel putin asta zic ei) plus stilul grecesc traditional e de vis. Poate ar trebui deschis un post separat cu Pelion-ul insa nu cred ca au fost prea multi romani pe acolo...
Ce zici andserb, ne ajuti?
sweet_lorry
Jun 6 2007, 17:10
Buna,
sunt noua pe aci, in ceea ce priveste scrisul pt k am citit toate parerile despre Grecia de pe acest forum si, desi mi-a fost destul de greu sa aleg, am gasit vreo 2-3 oferte dar nu stiu exact pe care sa o aleg.
1. Agentia Elysse turism - sejur de 7 zile, in Sithonia, la NEOS MARMARAS – PARADISSOS BEACH, plecare pe 27 iulie , 159 euro + 199 ron (transport), fara masa. Demipensiunea este d 99 euro de persoana/sejur. Exista si varianta de family apartment - platesti 3 si stai 4 dar sa vad dak mai sunt locuri libere.
Aceeasi oferta am gasit-o si la Romadria dar domnul de la telefon mi-a recomandat sa nu alef varianta cu demipensiune pt k ma ajunge mai ieftin dak mananc la taverne... Nush ce sa zic
2. Agentia Sun Holidays - Avra Bungalows, in statiunea Fourk, Kassandra, all inclusive , 355 euro, 7 nopti, plecare tot pe 27 iulie. pretul include si transport cu autocar 2*
3.Tot la Elysse turism, la hotel Sonia Village - 3*, statiunea Gerakina, charter autocar, demipensiune - pret 239 euro + 199..
Acum eu nu stiu pe care sa o aleg.... As dori si liniste, si apa curata, si plaja cu nisip fin, si ceva taverne mai animate, si preturi mici..... Iar agentia sa fie una serioasa. Sa nu ma trezesc abandonata prin cine stie ce coclauri... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
:d, mai ales k va fi prima mea iesire din tara si vom avea si un copil de 5 ani cu noi (suntem 2 cupluri).
Ce ma sfatuiti???
P.S. Help me pt k sunt mik si nestiutoare (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
See ya!
Buna ziua tuturor, sunt noua pe forum si cu toate ca il urmaresc de mult timp nu am luat parte inca la discutiile voastre.
Si noi (2 masini) mergem in Grecia pe data de 4 august, la Psakoudia-Sithonia, mai exact ne cazam la o pensiune pe nume Jiannis si Maria. A fost poate careva dintre voi cazati acolo prin anii trecuti? Suntem cel putin 2 familii, plecam din Timisoara si nu prea stiu ce ne asteapta. Am mai fost in Grecia-Asprovalta acum 2 ani si a fost super, am plecat fara rezervare dar am gasit fara cazare probleme si la niste preturi foarte convenabile...40€/noapte in august...
Din aceasta cauza ne-am hotarat sa ne petrecem o parte din concediu si acest an tot in Grecia, dar de aceasta data am facut rezervare pe o saptamana la pensiunea de care v-am spus. V-as fi recunoscatori daca ati posta si niste poze cu imprejurimile (daca are cineva), poate si niste recomandari de restaurante, taverne, ce s-ar putea viziona prin zona.
Va multumesc si va urez tuturora vacanta placuta!
QUOTE(xantia @ Jun 6 2007, 19:18) [snapback]2933188[/snapback]
Buna ziua tuturor, sunt noua pe forum si cu toate ca il urmaresc de mult timp nu am luat parte inca la discutiile voastre.
Si noi (2 masini) mergem in Grecia pe data de 4 august, la Psakoudia-Sithonia, mai exact ne cazam la o pensiune pe nume Jiannis si Maria. A fost poate careva dintre voi cazati acolo prin anii trecuti? Suntem cel putin 2 familii, plecam din Timisoara si nu prea stiu ce ne asteapta. Am mai fost in Grecia-Asprovalta acum 2 ani si a fost super, am plecat fara rezervare dar am gasit fara cazare probleme si la niste preturi foarte convenabile...40€/noapte in august...
Din aceasta cauza ne-am hotarat sa ne petrecem o parte din concediu si acest an tot in Grecia, dar de aceasta data am facut rezervare pe o saptamana la pensiunea de care v-am spus. V-as fi recunoscatori daca ati posta si niste poze cu imprejurimile (daca are cineva), poate si niste recomandari de restaurante, taverne, ce s-ar putea viziona prin zona.
Va multumesc si va urez tuturora vacanta placuta!
Sal,
Noi am fost anul trecut in Psakoudia si am stat la vila Porto Psakoudia. Ce pot sa iti spun , este mai mult un satuc linistit cu 5-6 taverne dintre care una foarte scumpa 60-70 EUR portia la tot felul de specialitati din peste. Pentru o familie care are copii este nemaipomenit sau daca vreti sa fugiti de lumea dezlantuita.Nu muzica, nu balamuc , nu agitatie, nu trafic auto. Aveti si cateva magazine, dar totusi scumpe comparativ cu LIDL. In rest , peisajul este super , ai nevoie de masina sa te poti deplasa. Cea mai apropiata statiune este Metamorfossi la 10 km , apoi Nikiti la 30 km unde aveti si supermarket-ul LIDL. Mai in sudul bratului statiunea Neo Marmaras de unde se pot face traversari cu vaporul pe bratul Kassandra. Excursia dureaza o zi. Daca pleci din Neo Marmaras solo te costa 25 EUR/pers , daca este organizata cu grupul 35 EUR/pers.
Vacanta placuta,
Cristian
QUOTE(pcg01 @ Jun 7 2007, 08:47) [snapback]2934979[/snapback]
Sal,
Noi am fost anul trecut in Psakoudia si am stat la vila Porto Psakoudia. Ce pot sa iti spun , este mai mult un satuc linistit cu 5-6 taverne dintre care una foarte scumpa 60-70 EUR portia la tot felul de specialitati din peste. Pentru o familie care are copii este nemaipomenit sau daca vreti sa fugiti de lumea dezlantuita.Nu muzica, nu balamuc , nu agitatie, nu trafic auto. Aveti si cateva magazine, dar totusi scumpe comparativ cu LIDL. In rest , peisajul este super , ai nevoie de masina sa te poti deplasa. Cea mai apropiata statiune este Metamorfossi la 10 km , apoi Nikiti la 30 km unde aveti si supermarket-ul LIDL. Mai in sudul bratului statiunea Neo Marmaras de unde se pot face traversari cu vaporul pe bratul Kassandra. Excursia dureaza o zi. Daca pleci din Neo Marmaras solo te costa 25 EUR/pers , daca este organizata cu grupul 35 EUR/pers.
Vacanta placuta,
Cristian
Cristian , tu vorbesti serios ?! .... noi mergem acolo iar cei de aici care au mai fost in Psakoudia chiar nu
mantionau nimic despre aceste preturi....60 -70 de euro o portie de peste este la Berlin in restaurantele centrale
dar in Halkidiki ?!!....la celelalte 5 taverne ce preturi erau ??....nu cumva e o greseala undeva ?
sweet_lorry
Jun 7 2007, 10:25
A fost cineva in Grecia cu SUNHOLIDAYS? Help me..... pt k am gasit la ei o oferta care ma intereseaza si as vrea sa fac o rezervare cat mai rpd, sa nu care cumva sa se ocupe locurile....
Cine ma ajuta????
QUOTE(70cata @ Jun 7 2007, 10:14) [snapback]2935279[/snapback]
Cristian , tu vorbesti serios ?! .... noi mergem acolo iar cei de aici care au mai fost in Psakoudia chiar nu
mantionau nimic despre aceste preturi....60 -70 de euro o portie de peste este la Berlin in restaurantele centrale
dar in Halkidiki ?!!....la celelalte 5 taverne ce preturi erau ??....nu cumva e o greseala undeva ?
Nu fac misto deloc.Noi ne-am asezat la masa si dupa ce am vazut meniul ni s-a facut rau. Am cautat ceva ce nu aveau si asa am scapat. Imi aduc aminte ca am cerut orez sirbesc si motivatia a fost ca in acea zi nu aveau pregatit nici un fel de orez.
Ca localizare sa stiti sa va feriti , cum intri in Psakoudia venin dinspre Salonic este vila Porto Psakoudia pe dreapta si are un perete vopsit (un peisaj rosiatic cu palmieri), apoi la aprox.100 tot pe dreapta este terasa cu pricina.Anul trecut aveau meniul prins pe copaci.Probabil iti vei da usor seama deoarece este goala tot timpul. Restul tavernelor sunt ok , o masa de pranz pentru 2 persoane cu tot cu bere (2 EUR/sticla la terasa) nu sare de 18 EUR. Va recomand TO KUMA. Cea mai ok taverna din Psakoudia, daca nu s-au mai deschis si altele de anul trecut din iunie pina acum.
Cristian
@xantia da un search pe forum ca am mai scris eu despre Psakoudia. Daca nu gasesti da-mi un semn si o sa caut eu .
Intradevar e un mic satuc dar nu sunt numai 5-6 taverne ci vreo 10-15
. Si nu am vazut nicaieri 60-70 euro o portie de mancare , desi am mancata la vreo 5-6 taverne din Psakoudia. La unele taverne am vazut ca in meniu pestele este trecut la kg. si nu la portie si de aici poate ca a aparut confuzia. Chiar am mancat la o astfel de taverna unde era 50 euro kg si portia care am mancat-o a costat 12 euro si avea 2 bucati de peste cam cat palma
Eu zic ca daca nu mergeti cu masina este necesar sa inchiriati una astfel o sa va plictisiti in Psakoudia.(doar daca nu mergeti numai pt plaja si baie)
Mersi pt informatiile de ultima ora, noi mergem cu masina,...deci destul de indepedenti cum s-ar zice, am auzit ca bratul sithonia este cel mai "salbatic" ditre cele trei, si deci ca atare avem ce vedea. Vreau sa mergem azi aici, maine acolo, poimaine in alta parte...sa nu stam doar in acelasi loc.
Despre taverne sau baruri...om mai vedea noi! Micul dejun il avem inclus, puteam sa rezervam cu demipension dar nu am vrut tocmai din motivul ca nu vrem sa stau in acelasi loc in fiecare zi. Am auzit ca ar fi un barulet sau terasa...ce-o fi,... ceva in stil african, direct pe plaja, cu paturi sau saltele, nu prea am inteles, acoperite cu tot felul de voaluri si plase pt moskito, unde poti sa sevesti coctailuri si bauturi racoritoare de tot felul...tre sa fie ceva tare interesant, am vazut pe un site nemtesc...dar nu mai dau de el. Poate sa-mi confirme cineva?
A doua dorinta ar fi: sa vizitam orasul Vourvourou sau cum s-o fi scriind, am auzit ca are niste plaje de toata mandretea, sa luam vaporasul si sa facem o miniplimbare in jurul muntelui Atos. Sa vedem ce-o iesi. Dar daca are cineva poze cu imprejurimile ar fi super daca le-ar posta aici...sau direct pe mail. deocamdata va multumesc pentru raspunsuri.
deliverance
Jun 7 2007, 14:07
QUOTE(sweet_lorry @ Jun 6 2007, 17:10) [snapback]2932899[/snapback]
Buna,
sunt noua pe aci, in ceea ce priveste scrisul pt k am citit toate parerile despre Grecia de pe acest forum si, desi mi-a fost destul de greu sa aleg, am gasit vreo 2-3 oferte dar nu stiu exact pe care sa o aleg.
1. Agentia Elysse turism - sejur de 7 zile, in Sithonia, la NEOS MARMARAS – PARADISSOS BEACH, plecare pe 27 iulie , 159 euro + 199 ron (transport), fara masa. Demipensiunea este d 99 euro de persoana/sejur. Exista si varianta de family apartment - platesti 3 si stai 4 dar sa vad dak mai sunt locuri libere.
Aceeasi oferta am gasit-o si la Romadria dar domnul de la telefon mi-a recomandat sa nu alef varianta cu demipensiune pt k ma ajunge mai ieftin dak mananc la taverne... Nush ce sa zic
2. Agentia Sun Holidays - Avra Bungalows, in statiunea Fourk, Kassandra, all inclusive , 355 euro, 7 nopti, plecare tot pe 27 iulie. pretul include si transport cu autocar 2*
3.Tot la Elysse turism, la hotel Sonia Village - 3*, statiunea Gerakina, charter autocar, demipensiune - pret 239 euro + 199..
Acum eu nu stiu pe care sa o aleg.... As dori si liniste, si apa curata, si plaja cu nisip fin, si ceva taverne mai animate, si preturi mici..... Iar agentia sa fie una serioasa. Sa nu ma trezesc abandonata prin cine stie ce coclauri... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

:d, mai ales k va fi prima mea iesire din tara si vom avea si un copil de 5 ani cu noi (suntem 2 cupluri).
Ce ma sfatuiti???
P.S. Help me pt k sunt mik si nestiutoare (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
See ya!
Dintre 1, 2 si 3 eu iti recomand 4
:
www.medhotels.com sau www. holidayhotels.com, agentie din Londra (daca spun Londra, nu mai spun si serioasa).
Poti sa alegi orice zi de plecare in orice loc din lume. Plata o faci prin card (30%) si restul cu putin timp inainte de plecare.
Da este un barulet decorat in stil african (dar nu pe plaja) care are in fata lui o bucata de plaja si acolo sunt niste paturi , ceva gen canapele albe unde poti sa stai fara sa platesti daca comanzi ceva de baut de la barul lor.
andserb
Jun 7 2007, 15:14
Salut,
M-am gandit sa pun niste poze de pe Sithonia, pentru ilustrare
O poza face mai mult decat 1000 de cuvinte.
Sunt poze din Ormos Panagias, Agios Nikolaos, Neos Marmaras, Parthenonas.
Stie cineva cam cum este vremea si daca apa marii este calda la sfasitul lui iunie? Am bilet in halkidiki in perioada asta si nu prea stiu la ce sa ma astept si ce haine sa iau la bagaj
QUOTE(xantia @ Jun 7 2007, 14:57) [snapback]2936542[/snapback]
Am auzit ca ar fi un barulet sau terasa...ce-o fi,... ceva in stil african, direct pe plaja, cu paturi sau saltele, nu prea am inteles, acoperite cu tot felul de voaluri si plase pt moskito, unde poti sa sevesti coctailuri si bauturi racoritoare de tot felul...tre sa fie ceva tare interesant, am vazut pe un site nemtesc...dar nu mai dau de el. Poate sa-mi confirme cineva?
Da, exista, dar e mai greu de nimerit. La un moment dat e un indicator din drumul principal (parca are o banana desenata pe el, dar nu bag mana-n foc
). De la indicator mergi pe un drum forestier cativa km pana la bar. E misto ca e retras, dar dupa juma' de ora de muzica house eu mi-am bagat picioarele si m-am carat
QUOTE(gabi_c @ Jun 7 2007, 17:06) [snapback]2937233[/snapback]
Stie cineva cam cum este vremea si daca apa marii este calda la sfasitul lui iunie? Am bilet in halkidiki in perioada asta si nu prea stiu la ce sa ma astept si ce haine sa iau la bagaj

unde ai bilet?si eu am pe 30 iun la neos marmaras!
QUOTE(sweet_lorry @ Jun 7 2007, 11:25) [snapback]2935593[/snapback]
A fost cineva in Grecia cu SUNHOLIDAYS? Help me..... pt k am gasit la ei o oferta care ma intereseaza si as vrea sa fac o rezervare cat mai rpd, sa nu care cumva sa se ocupe locurile....

Cine ma ajuta????

@sweetl lorry: cu Sunholidays am fost. Autocare stramte, pline ochi, ghizi nauci, era sa ramanem pe drumuri la plecare (cu copil in brate...) din cauza unui sofer obosit care nu a citit lista pana la capat, la sosire ne-a intampinat un birlic care a spus ca este reprezentantul companiei si a disparut total dupa 5 minute la primele probleme cu cazarea. Poate ca asa sunt toate agentiile care transporta romani. Sau nu...
artemisa24
Jun 7 2007, 21:36
QUOTE(xnick @ Jun 7 2007, 20:08) [snapback]2937990[/snapback]
@sweetl lorry: cu Sunholidays am fost. Autocare stramte, pline ochi, ghizi nauci, era sa ramanem pe drumuri la plecare (cu copil in brate...) din cauza unui sofer obosit care nu a citit lista pana la capat, la sosire ne-a intampinat un birlic care a spus ca este reprezentantul companiei si a disparut total dupa 5 minute la primele probleme cu cazarea. Poate ca asa sunt toate agentiile care transporta romani. Sau nu...
subscriu cu toata puterea...fereste-te de ei. au oferte atragatoare. la prima vedere dar acolo, la fata locului NU LE MAI PASA DE TINE.... mie mi-au prezentat o oferta foarte buna pt. paralia iar acolo ne-am trezit tot cu o ametita , care in afara de persoana ei, nu mai exista altcineva. ne-a privit de sus si foarte gratioasa, ne-a dus la un hotel, in centru langa biserica, care anul urmator a fost inchis pt. ca mai avea putin si se surpa pe turisti. camere mici, mici, bucataria si mai mica iar baia nici nu merita amintita. alti prieteni de-ai nostrii au fost cazati la un alt hotel unde nu mergea frigiderul si desi s-a spus la receptie si, inclusiv gratioasei a ramas la fel, adica stricat si multe, multe ar fi de spus...si daca mai citesti pe forum, vei vedea numai pareri bune despre ei. am uitat sa spun ca excursia nu a fost deloc ieftina..........
Mirrruna
Jun 8 2007, 12:11
hopaaa, eu m'am ferit sa raspund din prima la mesajul lui sweet_lorry referitor la SunHolidays... credeam c'a fost un accident numai la mine dar vad ca nemultumirile sunt raspandite.
da, si eu am fost cu aceasta agentie, in Olympic Beach in 2003.
eu n'am plangeri decat in ceea ce priveste autocarele si organizarea: JAL-NI-CE (autoc. erau inscriptionate Romantic Travel), plus ca la plecarea din Bucuresti s'a stricat aproape de granita si am stat in camp, pe o arsita incredibila, fara AC, vreo 3 ore.
la intoarcere la fel, autocar cu probleme, AC stricat, si organizarea f proasta... in sensul ca a trebuit sa eliberam camera la 9.00 a.m. si masina a venit pe la 6.30 p.m.
sweet_lorry
Jun 8 2007, 15:43
QUOTE(Mirrruna @ Jun 8 2007, 13:11) [snapback]2940743[/snapback]
hopaaa, eu m'am ferit sa raspund din prima la mesajul lui sweet_lorry referitor la SunHolidays... credeam c'a fost un accident numai la mine dar vad ca nemultumirile sunt raspandite.
da, si eu am fost cu aceasta agentie, in Olympic Beach in 2003.
eu n'am plangeri decat in ceea ce priveste autocarele si organizarea: JAL-NI-CE (autoc. erau inscriptionate Romantic Travel), plus ca la plecarea din Bucuresti s'a stricat aproape de granita si am stat in camp, pe o arsita incredibila, fara AC, vreo 3 ore.
la intoarcere la fel, autocar cu probleme, AC stricat, si organizarea f proasta... in sensul ca a trebuit sa eliberam camera la 9.00 a.m. si masina a venit pe la 6.30 p.m.
Uau.... nu-mi vine sa cred k era sa dau o caruta de bani pe un sejur care avea toate sansele sa-mi ruineze concediul mult visat.
Ms k nu m-ati lasat sa zac in nestiinta mea. Am renuntat fara nicio ezitare la serviciile acestei agentii 5mai ales k nu apucasem sa dau avansul) si m-am reorientat catre o oferta la Christian Tourism.... sper sa fie ok; cel putin par seriosi.
Acum, Mirruna, daca spui ca cele autocare erau inscriptionate cu Romantic Travel, e clar. Am vazut numai "cuvinte de lauda" la adresa acestei agentii si, oricat am incercat eu sa fiu fata silitoare si sa iau aminte la cele spuse pe aici si sa ma feresc..... tot era sa o fac lata....
Daca cineva a mers vreodat' cu aceasta agentie - Christian Tourism - nu m-ar deranja sa-mi impartasiti si mie parerile voastre....
Sar'na anticipat!
Kitty2006
Jun 8 2007, 19:28
QUOTE(sweet_lorry @ Jun 8 2007, 16:43) [snapback]2941787[/snapback]
Uau.... nu-mi vine sa cred k era sa dau o caruta de bani pe un sejur care avea toate sansele sa-mi ruineze concediul mult visat.

Ms k nu m-ati lasat sa zac in nestiinta mea. Am renuntat fara nicio ezitare la serviciile acestei agentii 5mai ales k nu apucasem sa dau avansul) si m-am reorientat catre o oferta la Christian Tourism.... sper sa fie ok; cel putin par seriosi.
Acum, Mirruna, daca spui ca cele autocare erau inscriptionate cu Romantic Travel, e clar. Am vazut numai "cuvinte de lauda" la adresa acestei agentii si, oricat am incercat eu sa fiu fata silitoare si sa iau aminte la cele spuse pe aici si sa ma feresc..... tot era sa o fac lata....
Daca cineva a mers vreodat' cu aceasta agentie - Christian Tourism - nu m-ar deranja sa-mi impartasiti si mie parerile voastre....
Sar'na anticipat!
Noi am mers cu Perfect Tour, in privinta careia nu pot sa ma pronunt. Cei din Bucuresti erau ok la telefon, dar angajata din provincie era varza. Ea imi spunea ca sunt locuri la hotelul X si cand trimiteam mail la hotel pentru confirmare primeam raspuns negativ. Apoi nu reusea sa imi completeze data de intrare si data de iesire din hotel ca ea numara zilele in loc sa numere noptile ... asa ca o noapte ramaneam sa dormim sub cerul liber. Cand m-am dus sa semnez contractul ma chema peste vreo 2-3 ore sau in alta zi pe motiv ca ii ia mult timp pana completeaza datele ... de parca eu aveam timp sa ma plimb toata ziua buna ziua la agentie.
La plecare am constatat ca autocarul nu era al agentiei Perfect Tour, iar in autocar erau persoane care isi luasera bilete de la mai multe agentii. Cred ca de fapt autocarul nu apartinea nici uneia dintre ele, ci apartinea unei firme independente de agentiile respective. Daca se umple cu persoanele ce si-au luat bilet de la o agentie, bine, daca nu, baga de la mai multe. Defectiuni nu au avut pe drum insa nu aveau toaleta in autocar, ceea ce pentru cei cu copii a fost o problema. La vama la iesirea din Romania o doamna singura cu fetita minora nu avea imputernicire de la sot sa scoata copilul din tara si soferii au hotarat de capul lor sa asteptam pe sotul doamnei sa vina cu imputernicirea de la Bucuresti. Asa ca dupa ce am stat vreo 4 ore in vama la noi, ne-au lasat sa trecem dincolo, dar am asteptat inainte de a intra in vama la bulgari inca vreo 4 ore sa vina domnul. Mai multe persoane au vrut sa dea in judecata firma de transport ... desi nu prea se stia care este numele ei... fiecare stia doar numele agentiei de la care a luat biletele. Apoi ghida era o fata de vreo douazeci si ceva de ani, care nu stia nici ordinea statiunilor de pe bratul Kassandra. Asa ca imediat ce am intrat pe Kassandra a anuntat ca cei care coboara in Hanioti sa se pregateasca. Initial am intrat in panica gandindu-ma ca noi trebuia sa coboram inaintea lor, avand bilete in Kalithea. Am atentionat-o si si-a dat seama de greseala... dar tot noi a trebuit sa ii spunem soferului sa opreasca atunci cand am vazut indicatorul spre hotelul nostru.
Printre numele de agentii despre care am gasit multe pareri negative pe net sunt J'Info Tours, Romantic Travel si Europa Travel.
Am mai gasit pareri despre agentii aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...=58283&st=0
si aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...58283&st=30
in caz ca mai e cineva interesat.
dungatu
Jun 9 2007, 08:53
imi cer scuze daca s-a mai zis,
Imi mai trebuie asigurare medicala pentru Grecia?
Multumesc!
leelloo
Jun 9 2007, 09:46
QUOTE(dungatu @ Jun 9 2007, 07:53) [snapback]2943988[/snapback]
Multumesc!
eu stiu ca da, in general pt orice tara, e bine sa o ai si costa putin, pana in 200.000
costy31
Jun 9 2007, 11:33
QUOTE(Pro-B @ May 22 2007, 06:14) [snapback]2869324[/snapback]
Salut!Stie cineva ceva de vila Anna-Cristina din Metamorfossis?Cum e?Am bilete pe 30 iuniue si as vrea sa stiu si eu cum e!mersi
Si noi plecam tot acolo pe 30 iulie, poate ne spui si noua cum a fost. Multumim anticipat.
QUOTE(dungatu @ Jun 9 2007, 09:53) [snapback]2943988[/snapback]
Multumesc!
Normal este sa mergi la Casa de Asigurari de Sanatate si sa iti ridici de acolo cardul de asigurat care este valabil in toata UE.
Nu ti-o cere nimeni, oricum, decat daca te imbolnavesti pe acolo, Doamne fereste! Firmele de turism iti vor spune sa o faci ca au interes sa-si ia comisinul chiar daca e mic. Dar nu e corect!
forprobe
Jun 9 2007, 18:44
2 intrebari:
- merg la Kriopigi si as vrea sa dorm o noapte la Salonic; stie cineva sa-mi recomande ceva bun si ieftin
- la kriopigi sau in zona stie cineva de vreun hotspot, sau undeva unde ma pot conecta la internet cu un laptop?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.