Halkidiki
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129

ANDOX

Asta depinde , eu anul trecut am primit oferta mai mare de la Philoxenia decat de la agentie. Poate depinde si de perioada, dar oricum merita sa incercati ,sa vedeti si ce oferta primiti de la hotel ca nu va costa nimic.
Philoxenia Bungalows
site-ul hotelului pt. ajutor
nikolas
AM mai gasit si o oferta destul de buna si pentru insula thassos? ce ati recomanda? Insula thassos sau halkidiki, cassandra?

razvanxxy30
Daca plec pe cont propriu de 1Mai credeti ca gasesc cazare in halkidiki?
anami
QUOTE(razvanxxy30 @ Apr 16 2007, 23:07) [snapback]2708233[/snapback]

Gasesti SIGUR, pe alese! In toate statiunile sunt anunturi pt vile de inchiriat: pe plaja, langa padure, in centrul statiunii, unde vrei, la preturi de la 20 euro/camera, ca este extrasezon. Dar te poti orienta inainte, de exemplu pe halkidiki.com
relu1970
QUOTE(razvanxxy30 @ Apr 16 2007, 23:07) [snapback]2708233[/snapback]

Cu siguranta vei gasi cazare. Practic pe 1 mai se deschide oficial sezonul la greci. Eu am fost de Paste si 75% din spatiile de cazare erau inchise. Gazdele de acolo spuneau ca majoritatea deschid abia dupa 1 mai. Poti merge la fata locului si sa-ti alegi cazare unde doresti.
jojolina
Imi poate da cineva detalii despre hotelul Portes Palace in Potidea ? A fost cineva ? As dori sa merg la vara cu baietelul meu care va avea atunci 2 ani , ce ma sfatuiti ? Am primit o oferta buna din 2 sept. cu all inclusive si suntem cam nehotarati . Ce am vazut pe net m-a convins cam 80% , dar as vrea sa aflu si parerea cuiva care a fost , sau cel putin a vazut hotelul.
Anul trecut am mers in Thassos unde totul a fost minunat ! Mai putin VIESPILE despre care vad ca nimeni nu zice nimic , oare sa fi fost eu intr-o perioada cand era invazie ??? Din aceasta cauza nu mai vrem sa alegem Thassos anul acesta avand in vedere ca vrem sa mergem cu cel mic .
70cata
QUOTE(relu1970 @ Apr 17 2007, 20:04) [snapback]2712196[/snapback]
Cu siguranta vei gasi cazare. Practic pe 1 mai se deschide oficial sezonul la greci. Eu am fost de Paste si 75% din spatiile de cazare erau inchise. Gazdele de acolo spuneau ca majoritatea deschid abia dupa 1 mai. Poti merge la fata locului si sa-ti alegi cazare unde doresti.

RELU

Esti amabil sa dai mai multe detalii despre Philoxenia? Am vrea sa mergem acolo la sugestia unor prieteni
si am vrea sa stim mai multe ,mai ales ca ei ne-au spus ca totul e super-super !.
In primul rand lucrurile care ti-au displacut la hotel si la zona.

cata21
Cine ma poate ajuta si pe mine, ca m-am cam pierdut? cat se face cu autocarul pana la Kriopigi(din Bucuresti) si care e distanta reala de la hotel Palladium la plaja si pana in sat in Kriopigi, ca toate agentiile pun tot felul de distante si m-au zapacit.
multumesc anticipat.
semacaus
Stie cineva ceva despre Maria Village Gerakini?
Sau despre Iris Beach din Siviris?
mirceagun

QUOTE(cata21 @ Apr 20 2007, 08:34) [snapback]2724081[/snapback]
Cine ma poate ajuta si pe mine, ca m-am cam pierdut? cat se face cu autocarul pana la Kriopigi(din Bucuresti) si care e distanta reala de la hotel Palladium la plaja si pana in sat in Kriopigi, ca toate agentiile pun tot felul de distante si m-au zapacit.
multumesc anticipat.

La pag 3 al listei subiectelor de pe topic ,veti gasi 15 pagini Halkidiki scrise in 2006.In mod sigur va vor ajuta sa alegeti.
Cateva raspunsuri:
Potidea Palace este usor accesibila,fiind chiar pe soseaua care stabate Kassandra incepand cu Nea Moudania ,in afara satului Nea Potidea . centrala.Satul este destul de intins ,fiind o distanta de cativa km intre hotelurile exterioare satului si zona centrala
La fel pentru Portes Palace sau Portes Beach,aflateoarecum in aceesi zona,primul spre Nea Fokea ,celalalt spre Agios Mamas. Nea Potidea se afla in locul cel mai ingust al peninsulei intre golful Termaikos si Kassandra,acestea fiind legate de un canal antic.Are avantajul de a fi un loc central pentru plimbari in Kassandra,Sithonia,Salonic,Athos.

Kriopiki se afla in zona deluroasa,hotelurile in majoritate se afla relativ departe de plaja 5-800 m .Altfel satul este mic dar cochet,are viata.
A fost afectat anul trecut de incendiile din peninsula,dar probabil urmele sau cam sters.Multe hoteluri au trenulete sau minibuse pentru transportul pe plaja.Poti vedea foto pe vacantion.gr dar si hotel-palladium.gr si afli adevarul.

Daca veti avea curiozitatea sa parcurgeti topicul de anul trecut veti afla lucruri care va vor ajuta sa alegeti statiunea sau chiar zona de litoral conform asteptarilor voaste .Pentru cei care nu au mai fost,este bine sa stiti ca statiunile grecesti sunt in mare majoritate sate turistice de mici dimensiuni ,a caror populatie se inzeceste in sezonul cald.Ar trebui sa va raspundeti la intrebari de felul: statiune mare-mica;zona de ses/deal/munte,izolat/apropiat de orase mari sau/ si obiective turistice , nivel de pret/servicii,felul plajii-nisip-piatra.
Psahoudia aflata in zona de intrare a peninsulei Sithonia,peninsula cu peisaj predominant montan si peisaje salbatice incredibile ,este de asemenea un mic sat ,potrivit familiilor cu copii mici sau care doresc sa se odihnesca.Soseua serpuieste aici pe langa golfuri turquise si paduri de pini atingand apogeul spectacular in zona oraselului Neos Marmaras.Mie Psahoudia nu mi-a placut ,in schimb Neos Marmaras,Nikiti si chiar Metamorfosi.Pentru izolare deplina puteti alege zona Ellea .

In Halkidiki nu sunt albine(nu viespii) ca in Thassos,de altfel Thassos este renumita pentru calitatea mierii si este pacat daca nu ati gustat.Sithonia,dupa Matamorfosi ,seamana cu coasta vestica a insulei Thassos., fiind in zona Neos Marmaras la fel de spectaculoasa ca in Thassos-Skala Potamia sau Crissi Amoudia.Kassandra este la fel de impadurita dar mai plata,mai aglomerata,mai comerciala in special Hanioti,Pefkohori si Kalithea.

In mod normal din Bucuresti nu ai cum sa faci mai mult de 14 ore pana in Halkidiki,daca pleci la 4 dimineta,la 4-5 pm esti cu picioarele in mare.Agentiile prefera sa calatoresca noaptea si nu cred ca este prea grozav.
Va sfatuiesc sa cautati informatii mai multe pe gohalkidiki,halkidiki.com si alte site grecesti.De asemenea cautati hoteluri pe net si veti avea mai putine surprize pentru ca majoritatea hotelurilor au website. La fel puteti gasi hoteluri,pensiuni in google/directory/travel and tourism/areas/europe/greece/macedonia/halkidiki/lodging
Nu cautati in Halkidiki,plaje de mari dimensiuni,majoritatea sunt relativ inguste,sub 25-30m m,iar in multe cazuri poti gasi pietre la intrarea in apa.Marea este intotdeauna cristalina,de regula fara valuri sau valuri mici,avand in multe locuri o culoare fantastica.Nu cautati in Halkidiki ,cluburi zgomotoase si viata de noapte intensa ci relaxare,soare,mare adevarata,mancare buna,taverne traditionale.
forprobe
pt cata21 la intrebarile cu palladium
dannek mi-a zis
"- de la hotel pina la plaja sunt cam 700 m dar cind te duci dupa cum ai vazut cobori iar la intoarcere trebuie sa urci.
- de plimbat nu prea ai unde sa te plimbi pt ca hotelul este intre doua orasele cel mai aproape este cam la 2-3 km parca kriopigi si trebuie sa mergi pe maginea soselei"

si eu platesc luni la agentie pt un sejur de 9 zile la palladium; sper sa fie ok
cata21
multumesc mult pentru toate raspunsurile. multe chestii le-am vazut pe net, pentru cei ce vor mai multe despre palladium sa mearga pe www.tripadvisor.com si sa dea un search acolo. am auzit numai de bine despre hotel dar cred ca trebuie sa vin cu masina mea sa pot sa ma misc, cam scump 60 euro pe zi masina acolo.
cata21
si inca ceva . stie cineva de cei de la rezervare.ro ? sunt seriosi sau tepari?
ovidiu2007
Cautam amatori de calatorii..pentru perioada sfarsitul lui mai inceputul lui iunie 2007...pentru zona Sithonia..Kassandra...
mentzionez ca suntem catziva tineri din bucuresti care vrem sa plecam cu masinile..fara rezervare(riscam deoarece nu este inca plin sezon, plus ca vrem sa zburdam de la o locatzi la alta photo.gif ).
Amatorii vor fi:
1.NEmanelisti
2.Interesatzi in special de plaja..vizitat imprejurimi'le..decat stat toata noaptea prin discoteci si a 2-a zi..dormit pe plaja nono.gif
3. prietenoshi..gashicoshi..nesuparaciosi..ca doar d'aia mergem impreuna. smile.gif

P.S. chiar si cei fara auto...dak nu's prea multi ...si dak se gaseshte loc .
lexy
Despre hotel Mare Blue stie cineva ?
relu1970
QUOTE(70cata @ Apr 19 2007, 14:35) [snapback]2720009[/snapback]
RELU

Esti amabil sa dai mai multe detalii despre Philoxenia? Am vrea sa mergem acolo la sugestia unor prieteni
si am vrea sa stim mai multe ,mai ales ca ei ne-au spus ca totul e super-super !.
In primul rand lucrurile care ti-au displacut la hotel si la zona.

N-as putea spune ca mi-a displacut ceva: camerele sunt mari, curate, se schimba la 2 zile lenjeria, zona e linistita, personalul foarte dragut si binevoitor. Meniul cu demipensiune tip bufet suedez este excelent (inclusiv painea ti-o tai singur). Meniul este foarte variat, toate preparatele sunt gustoase, iar eu aproape nu mai mancam nimic intre mic dejun si cina. Poti sa te servesti cat vrei, singura conditie este sa nu scoti mancarea din restaurant. Majoritatea turistilor sunt romani si germani ( patronul grec a muncit cateva zeci de ani prin Germania si aduce foarte multi turisti de acolo, dar nu e nici o diferenta de tratament intre nemti si romani).
De reprosat ar fi o zona din lateralul resortului, care este neamenajata ( au fost ceva c-tii si acum s-au demolat dar zona e in paragina), dar asta nu te deranjaza dacat sub aspect vizual.
Nu va faceti probleme, conditiile sunt bune si totusi in camera dormi noaptea si poate la pranz doua trei ore, in rest esti la plaja sau plecat in vizite.
Cel mai important lucru este sa dispui de masina ca sa poti vedea zona Halkidiki, zona superba si unde ai ce vedea. Se poate si inchiria masina, pentru cei ce nu merg cu masina proprie, sau se pot inchiria scutere si ATV uri.
Daca mai sunt intrebari le puteti pune pe mail: relu1970@yahoo.com. Am si cateva poze cu complexul si le pot pune pa mail.
cata21
cineva care stie ce taverne sunt mai bune in kriopigi?
semacaus
QUOTE(semacaus @ Apr 20 2007, 13:34) [snapback]2725250[/snapback]
Stie cineva ceva despre Maria Village Gerakini?
Sau despre Iris Beach din Siviris?

huh.gif
Vad ca nu raspunde nimeni!
E, nu-i nimic ,... am rezervat deja la Iris Beach, all inclusive, sper ca va fi OK. Nu am gasit mare lucru pe net ,.... decat ca e la 500 m de plaja si ca e in mijlocul unei proprietati de 18ha ....
Ce m-a determinat sa rezerv a fost faptul ca am facut rezervarea prin agentia germana TUI ,... ma gandesc ca ar trebui sa fie o garantie asta, si daca ei il clasifica la 3+ atunci asa trebuie sa fie.
In plus azi mai erau doar 4 camere disponibile !
Vom povesti noi cand ne intoarcem, am ales perioada 23 iun- 03 iul.

Concediu placut la toata lumea!
mirceagun
QUOTE(JustMe2007 @ Mar 22 2007, 21:04) [snapback]2605960[/snapback]
Noi ne gandim sa optam pentru Hanioti, Hotel Calypso 3*. Insa cu rezervare direct la ei, fara agentie ca este mai rentabil.
Daca a fost cineva acolo, as vrea sa stiu care sunt avantajele/dezavantajele acestui hotel locatie, plaja+apa, statiune...

Hotel Calipso se gaseste in centrul statiunii Hanioti,la 50 m de rotonda(centru).Simplu si cochet.Zona aglomerata,chiar foarte- seara.Plaja la cca 200 pe alee,chiar in mijlocul statiunii,foarte aglomerata-probabil una din cele mai aglomerate din Grecia, relativ ingusta 30m,pe alocuri pietre la intrarea in apa.
surubaru
Merge cineva in perioada 27.04-01.05.2007 ?
undisput
QUOTE(ANDOX @ Apr 12 2007, 17:42) [snapback]2689603[/snapback]
@ mihai 36 si kum

Am fost eu la Philoxenia anul trecut 25 aug-5sep.. Parerea mea ca se merita, raportul calitate-pret fiind bun.
Sa o iau punctual:
- plaja este cu nisip , destul de lata (nu ca la Mamaia ,dar e mare si nu sunt probleme cu inghesuiala).
- intrarea in apa este lina ,vreo 10 metri de la mal netrecand de ....buric biggrin.gif ; in partea dreapta cum cobori de la Philoxenia e chiar mai mica dar acolo nu sunt sezlonguri.
- bolovani in apa nu sunt (dar sunt niste pestisori mici care ii incantau mult pe copii)
- eu am stat la parter dar acest lucru chiar m-a incantat fiind cu copil de 4 ani . Acum depinde si in ce bungalow pici.
Stiu 2 agentii Mareea si Romadria care opereaza direct cu hotelul. Eu am fost cu Mareea dar preturile si restul sunt la fel.Parca Romadria cerea 10 euro in plus pt pat suplimentar la copil.
Merita sa mergeti cu masina nu cu autocar sau avion(sunt doar 700 KM din Bucuresti) ca sa puteti si vizita ceva . Sithonia e foarte frumoasa.

Daca mai aveti intrebari , va raspund cu placere, numai sa-mi spuneti ce v-ar interesa .

Sal,ce imi mai poti spune de acest hotel?ce pot vizita prin regiune si nu in ultimu rand mar interesa sa inchiriez un atv sau o masina de pe acolo,ai ideie daca exista vreo firma de unde pot inchiria si cam ce preturi sunt?
ANDOX
Ce sa spun, despre conditii e O.K adica cazare si masa sunt de la bine spre foarte bine. La ce spus mai sus relu1970 as adauga ca seara la masa trebuie sa platesti bauturile (apa, bere, suc , vin). Cam 3 eu berea , 1,5eu apa,8-15 eu vin.
Locatia e super, inconjurata de padure de pini cu multa verdeata, despre Psakoudia ce sa zic e un satuc sau mai bine zis o strada de vreo 500 metri cu magazinase si taverne dar daca mergeti cu masina e OK pt. ca in Sithonia aveti ce sa vizitati, dar sa nu luati excursile optionale de la agentie, ca acolo iesiti mai ieftin. Puteti vizita Porto Carras o statiune de super misto de bogatasi, NEOS Marmaras un orasel mai mare , croaziera la Muntele ATHOS , pestera Petralona , Salonic, sau puteti merge pe diferite plaje putin populate dar nemaipomenite si unele amenajate chiar cu sun-bed-uri si umbrele.Cam asta am facut noi.
ATV ,scuter sau masina se poate inchiria din statiune (bine acum e mult spus statiune ) , este o firma dar nu stiu preturile pt. ca am fost cu masina si nu m-a interesat.
Aaaa, piscina are cam 20/10 m . si una de 3/3 pt copii , este si un bar cam 3 eu berea , 2-4 eu cafea, frappe etc, 5 eu metaxa,whisky.
La taverne mananci super bine cu 15-20 eu 2 pers. cu bere sau suc cu tot ,dar poti sa iei si un gyros cu 2 eu si te saturi(iti recomand mix fish sau mix grill cam 15 e portia imensa pt 2 pers +salata si cartofi pai). Este si un LIDL la vreo 20-30 km spre NIKITI de unde poti sa-ti faci aprovizionarea cu cele necesare(apa, suc ,bere, vin, etc ) . ex 0,6 eu cutia de 0,5l bere nemteasca Veltins parca .
Daca ai intrebari despre ceva anume iti stau la dispozitie
surubaru
salut! ....pleaca cumva cineva maine seara spre salonic cu masina? ..... poate mergeam impreuna...smile.gif tks!

stie cineva daca in bulgaria este legal sa ai detector de radar?..in grecia stiu ca nu.....
14eugen
QUOTE(ANDOX @ Apr 25 2007, 18:52) [snapback]2751317[/snapback]
Cam 3 eu berea , 1,5eu apa,8-15 eu vin.
croaziera la Muntele ATHOS ,
pestera Petralona , Salonic, sau puteti merge pe diferite plaje putin populate dar nemaipomenite si unele amenajate chiar cu sun-bed-uri si umbrele.
La taverne mananci super bine cu 15-20 eu 2 pers. cu bere sau suc cu tot ,dar poti sa iei si un gyros cu 2 eu si te saturi(iti recomand mix fish sau mix grill cam 15 e portia imensa pt 2 pers +salata si cartofi pai).Daca ai intrebari despre ceva anume iti stau la dispozitie

1. 3 euro berea de cat ? (330?)
2. 1.5 eu - apa de 0.5, 1, 1.5 sau 2?
3. Unde este Petralona (cam la cati km?, in apropierea carei localitati ?)
4. la plajele "putin populate dar nemaipomenite si unele amenajate chiar cu sun-bed-uri si umbrele cam cat este intrarea/sezlongul/umbrela ?
5. gyrosu asta cam din ce-i facut? cu ce se aseamana de la noi ? e f. condimentat ? Sunt mari diferente de preturi la taverne in functie de localitate?

Multumesc.
ANDOX
Incerc sa-ti raspund punctual:
1. 3 eu halba de 500ml. , la taverne 2-2,5eu 500 ml Amstel, Mythos, Heiniken.
2. 1,5 eu sticla de 1,5 l .
3. Pestera Petralona este cam la 20 km de la N. Moudania inspre Salonic dar pe un drum lateral, deci cam 35 km de la Philoxenia. Aici s-a decoperit un craniu de om vechi de vreo 800.000 ani, dovada cea mai veche a tipului de om care sta in pozitie verticala.
4. nu platesti nici o intrare , sezlongul/umbrela cativa euro nu mai stiu max. 4-5 eu ,sau la unele gratis daca consumi ceva de la beach-bar.
5. gyros-ul este un fel de shaorma cu lipia mai pufoasa si -parerea mea- mai buna.Nu e condimentat , spui exact ca la shaorma ce sa-ti puna si ce nu vrei. Nu sunt diferente mari intre taverne3-4 euro la o masa poate ( daca comanzi peste sa intrebi daca e proaspat sau congelat ,ca am gasit si tavene "putin"mai ieftine dar aveau peste si fructe de mare congelate nu proaspete).
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.