psakoudia este o f. buna alegere !!!
de aici se ajunge usor peste tot, cu masina proprie sau inchiriata ( 35-40 eur / zi ).
1 - ouranoupolis este foarte frumos, plaja pt. toate gusturile ( nisip, stanci ), verdeata ca la balamuc, insulite ( nu stiu daca poti sa mergi pe ele ).
2 - drumul cu masina este incredibil de frumos ( se poate merge paralel cu marea egee sau prin paduri de pini ). ramai fara glas.
3 - cel mai bine de stat in halkidiki este, in opinia mea, intre bratul kassandra si bratul sithonia. de aici se ajunge usor in orice brat in orice statiune. psakoudia este o buna alegere, nu pentru a sta acolo neaparat ( desi este superliniste si super ok ) ci pentru a pleca in fiecare zi in alta parte. poti face plaja in cate 2-3 locuri in fiecare zi, plajute si golfulete mirifice ( bratul sithonia este mai putin populat decat kasandra, bratul athos se rezuma doar la ouranoupolis ). sfarsitul de iunie - inceput de iulie este super ok, nu f. cald, fara aglomeratie - iti gasesti plaja ta cu doar 15-20 de oameni - incredibil....probabil si septembrie este ok- nu f. cald, fata de iulie si august, cand e f. cald ( eu nu prea suport, din pacate )
4 - de vizitat neaparat :
orasul salonic ( 70 km ) capitala prov macedonia - e bine duminica cand grecoteii sunt toti la plaja, dar atentie magazine inchise - in alta zi traficul este infernal ); se poate merge si la aquapark la salonic, pentru amatori de asa ceva, nu am fost nu stiu cum este;
poligiros - "capitala" kalkidiki - cand se revine dinspre oras spre mare peisajul este cu totul deosebit - se vine de la deal spre mare, colosala imagine - de oprit si admirat;
pestera petralona - foarte interesanta si bine prezentata - nu ceva iesit din comun, dar la 4 eur/ pers nu merita ratata;
boat-trip la muntele athos - se fac rezervari la agentiile locale ( noi am dat de o romanca angajata acolo si a fost super de gasca, agentia ei se afla in metamorfossi, dar se deplaseaza la hoteluri prin statiuni si te vaneaza, baietii chiar stiu sa faca bani ), costa 25 eur/pers, se pleaca din portul agios nikolaos spre capatul peninsulei athos se pe urma paralel cu partea vestica a bratului unde se afla aprox. jumatate din manastirile/siturile muntelui, oprire la ouranoupolis ( aprox 2 ore, pt vizitat si potol la terase - neinclus in pret ), inapoi la port pe drumul cel mai scurt cu mic program artistic - doi dansatori greci ( pereche ) am prins noi;
statiunile de pe cele 2 brate ( hanioti, nea moudania, etc in kasandra ) si ( vourvourou, sarti, neos marmaras, porto caras, etc. in sithonia );
atentie ! plaje peste tot, de virat la dreapta din drum - surprize fantastice ( fara legatura cu surprize, stupize ); RETINETI : FACETI LA DREAPTA UNDE VEDETI SEMN DE PLAJA - asa la intamplare, nemaipomenit !
concluzia: nu stii ce sa faci mai intai....unde sa mai stai, ce sa mai vezi - au trecut 2 ani si nu mi-am revenit, desi am gustat bine si din antalya, spania...nici anul asta nu ajung, am alte destinatii grele...
din loc in loc sunt magazine gen megaimage cu tot ce vrei, noi luam fructe proaspete pt. pranz ( e cald si altceva nu merita daca ai demipensiune bufet ) - preturi ca in romania la megaimage
noi am stat cu demipensiune ( 3*+ ) si a fost superok, recomandat in opinia mea, pt. cei care se misca mult si tre' sa bage bine la ghiozdan la inceput de zi si seara vin cu foamea in gat. All inclusiv bun doar pt. cei dornici de stat la plaja, la bere, odihna, cu copii mici ( mai greu sa te misti cu ei, cateodata chiar imposibil ). E bine si la taverne, nu iesi cu mult mai scump, este nostim chiar.
scuze pt. eventuale greseli denumiri statiuni, etc.
un link util:
http://www.halkidiki.com/english/index.htmenjoy !